X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i jestem rozczarowana. Miałam zamówić sofę, ale się okazało, źe ten model który sobie wybrałam jest tylko w kolorze niebieskim, a ja chciałam szarą. Inne można z tej firmy w różnych materiałach, a tej akurat nie!!! Dalej szukam. Ale lustra zamówiłam do przedpokoju, a do salonu może w poniedziałak. Wzięłam kilka wzorników i postaram się coś wybrać.

No i gotuję jeszcze rosołek na jutro :)

bluegirl89 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik szybko ją zmień i już o niej nie myśl nigdy!!

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik współczuję doktorki ja chodzę na NFZ i mam naprawdę kompetentnego lekarza, miłego wszystko tłumaczy jak o coś pytam to wyjaśnia co z czym.A jeśli chodzi o krzywą cukrową to się nie martw ja wprawdzie miałam już robioną w 17 tygodniu ale powiedział mi że i tak będę musiała zrobić znowu po 24 tygodniu. I jak byłam 2 tygodnie temu to mówił że da mi skierowanie na następnej wizycie i też będzie ok a będę wtedy w końcówce 28 tygodnia ciąży. A z lekarzami to się nie ma co szczypać jak trzeba to z grubej rury trzeba zjeba.... ć i tyle ja tak robię i nie pozwalam się tak traktować bo oni wcale nie są innymi ludźmi ode mnie żeby się wywyższali. Na następnych wizytach jest spokój.Pozdrawiam

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 4 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tyle że ja nie potrafię się za bardzo postawić, szczególnie obcej mi kobiecie..i za każdym razem czuję się taka malutka.. jak mrówka.. i jeszcze zdarzyło mi się ją przeprosić.. za to, że zapytałam czy mi wypisze receptę na potas, bo miałam przepisany wtedy przez lekarza z izby przyjęć w szpitalu, bo nie miałam go praktycznie wcale w organizmie i dlatego też miałam problemy z sercem..skończył mi się, a Kalipozu nie można kupić bez recepty, więc ją poprosiłam.. na co powiedziała mi, że to ona decyduje co będę brać, a co nie.. i że ten potas pewnie mi w ogóle nie jest potrzebny, skoro serce nie boli..
    Po takich sytuacjach wolę przyjść po wizycie i wypłakać się w domu, niż jej coś powiedzieć.. bo jestem nie raz po prostu w szoku po tym co ona mi mówi.. Dlatego też muszę ją zmienić.. bo czym bardziej zaawansowana moja ciąża to jest gorzej, a nie może tak być..

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie Agnesik natepny Twoj lekarz bedzie juz normalny a jak juz dzidzia sie urodzi to znajdziesz w sobie ogromne poklady opieprzania innych, zobaczysz nikt juz Ci nie podskoczy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 4 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, najgorsze jest to, że jak pójdę do innego lekarza.. to będę miała mimo wszystko uraz.. i będę się bała o cokolwiek zapytać :P

Szpilka, ale masz rację.. już to widzę w moich relacjach z teściami.. którzy kiedyś to mogli mi na głowę wejść.. a teraz nabrałam trochę pewności siebie i potrafię im się postawić.. bo w końcu nie chcę, żeby mój synuś w przyszłości zobaczył, że ma mamę taką ciamajdę.. Nigdy nie byłam pewna siebie, ale teraz powolutku małymi kroczkami się to zmienia :) Bo w końcu będę miała dziecko, więc chyba mam jakąś wartość :)

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to chodzi trzeba myśleć cały czas że jest się wartościowym człowiekiem i nie dawać się sprowadzać do parteru zwłaszcza żeby robił to byle kto kto nawet cię nie zna. A ona robi tyle na ile ty jej pozwalasz. Jak się czepia to trzeba odpyskować i powiedzieć co sobie myślisz na temat podejścia do pacjenta i sposobu zachowania - zwłaszcza skoro zmieniasz lekarza to możesz śmiało jej walnąć wiązankę.

lwuska55592, agnesik lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :D
    Zanim zacznę czytać zaległości zacytuję Wam tylko tekst zasłyszany z Pingwinów z Madagaskaru, mojej ulubionej bajki:
    "Nie pozwolimy tłuszczy plwać na autorytet władzy!" Szef
    Mało jest teraz bajek, które mają tak inteligentne teksty i dialogi, jak ta :D oglądamy ją nieraz z mężem i się zaśmiewamy, używając później cytatów w życiu codziennym.

szpilka, MartaKD, isabelle, Malenq, M4DZI4, jonka91, agnesik lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z łowów w Tesco, niektóre ubranka przecenione 50%. Kupiłam 5-pak body z kubusiem puchatkiem, 5-pak ze słonikami i komplet koszulka+ spodnie ze snoopym :)
    A mój mąż dzisiaj zażyczył sobie kaszę manną na mleku z malinami i sokiem, wspomnienie z dzieciństwa :D właśnie się zajadamy.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef3364b8aeb7.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1628ab514c8d.jpg
    Snoopy za 14,7zl ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 20:25

ania_29, Paula44, zielarka, isabelle, MartaKD, jonka91 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    Bo w końcu będę miała dziecko, więc chyba mam jakąś wartość :)

Agnesik ranisz tym stwierdzeniem kobiety ktore nie maja dzieci.

Ty masz byc wartosciowa jako czlowiek, niewazne jaki zawod wykonujesz, jakie masz wyksztalcenie, bo to czlowiek i jego kroki w zyciu stanowia wartosc.
    Niestety, ale pewnosci siebie nabiera sie z klapsami jakie dostanie sie od zycia, chyba ze masz charakterek,jak to sie mowi od dziecka.
    Ja uczylam sie lata odmawiac, patrzec wreszcie na siebie, poprostu uczylam sie zyc dla siebie a nie dla innych.
    Mysle ze z kazda podjeta decyzja syajesz sie silniejsza.

Selene lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik,ja juz bym dawno zmieniła lekarza.Kiedyś opisywalam tutaj swoja przygodę z jednym lekarzem.Nie podobał mi sie jego sposób traktowania pacjentek, nie podobał mi się nawet jego gabinet.Miałam to gdzieś jak chodziłam raz do roku na cytologie i usg albo po tabletki.Na wizyty chodziłam na NFZ,a na badania prywatnie.A z ciązami juz chodziłam do innego, co prawda drozszego, zawsze prywatnie,ale mam z nim wspanaly kontakt, jest dla mnie jak psycholog, normalnie tęsknie za nim jak nie widze go miesiąc:) Już tez pisalam,ze bardzo wazne jest dla mnie jak zachowuje się ginekolog.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 10:48

renia83 lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze miałam silny charakter, ale jestem osobą bardzo ugodową i niepamiętliwą co inni mogą odpierac jako słabość. Tak mnie oceniła "na wejściu" moja apodyktyczna teściowa :) Jednak po urodzeniu dziecka zaczęłam czściej i głośniej mówić swoje zdanie lub go bronić co spowodowało silne spięcia z teściową, która zaczęła mi zarzucać krnąbrność (mam 33 lata) jakbym była niegrzecznym dzieckiem :D
    Mnie bardzo wzmocniło urodzenie córki.

MartaKD, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marttka śliczna ta piżamka ze snoopym :)

marrtka lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik, mam nadzieje, ze wszystko, co wyżej napisały dziewczyny pozytywnie nastroilo Cie do zmiany lekarza prowadzącego. Nie zaslugujesz na takie traktowanie, NIKT nie zasługuje, zmiana na pewno bedzie na lepsze, nie mniej obaw :) Ja rownież niedługo zmieniam lekarza, chociaż mój ginekolog to fantastyczny człowiek. Na początku troche mnie irytował i czasem bagatelizował moje pytania. Ale.z czasem dotarliśmy sie, im ciąża jest wyższa, tym większe wsparcie od niego otrzymuje, bardzo o mnie dbał w szpitalu i zawsze jest pod telefonem jak potrzebuje. Wyprowadzka wymusza zmianę i tez mam wiele obaw, zwłaszcza teraz, gdy pojawiły sie problemy i ryzyko niedonoszenia do styczniowego terminu. Bardzo żałuje, ze nie będę rodzic pod jego czujnym okiem, ale trzeba być dobrej myśli i wejść w NOWE z pozytywnym nastawieniem.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie Wam współczuję tych hocków klocków z lekarzami...kurcze, nie ma juz bardziej bliskiego lekarza, powinien być przystępny.
    Ja mam to szczęście, że do mojego chodzę, jak do kolegi, gadamy, śmiejemy się, zawsze szczegółowo odpowiada na pytania, opisuje usg, traktuje z szacunkiem i uwagą. I jest na NFZ, wszystkie badania i usg 3D za darmo...a usg robi za każdym razem.

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 28 tygodniu ciąży
    (27 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 3

JUPI!

Goosiaczek2, Paula44, M4DZI4, zielarka, Kawa, Ewelina88, jonka91, agnesik, nix lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i o 6 życie szpitalne zaczyna się na całego.
    Sprawdzają serduszko :)

Wczoraj koło 16 miałam mocne ból brzucha. Nie chciało przejść. W nocy nawet na siku nie wstałam, bo byłam się, że wróci. Koleżanka obok też niespodzianka - 35tydz i nagle skurcze. Ale kroplowka za kroplowka i wyciszyli - już 3 raz tu leży (8 i 17 tydzień krwawienia, teraz 33 krwawienia i leży drugi tydz, bo stwierdzili, że ich mały nie rośnie :/ no i bardzo się martwi.

Spokojnej niedzieli !

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula przynajmniej nasłuchasz się swojego maleńkiego serduszka... :)
    A ja nie śpię od 6:30. Całą noc się kręciłam a jak już się udało zasnąć to śniły się głupoty - m.in. to, że wszystkie jedynki w swoim uzębieniu straciłam. Bombowo :D
    Wyszłam z łóżka, żeby chociaż mąż mógł sobie pospać. :)

Mają niektóre z Was przeboje z lekarzami. Nie pozwoliłabym, żeby ktoś mnie po chamsku traktował

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, mow wszystko na wizytach. Będzie dobrze:) a jak brzuchol? Miękki?

Ja spoko, chce tu leżeć do.końca tygodnia ( koniec 28tc) a potem mogę w domu...o ile ten tydzień będzie spokojny.
    Myślę ze nie ma co przesadzać z lezeniem do 32tc skoro skurczów nie mam.

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ