*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny! Podniosłyście mnie trochę na duchu
)
Ps. Przestańcie błagam narzekać, że nie rosną Wam piersi! Mi urosły.. jakoś o jeden rozmiar.. i teraz nie mogę na nie patrzeć.. widać mi każdą poszczególną żyłkę, skóra się zaczerwieniła.. są okropne! Po porodzie czeka mnie ciężka praca z nimi.. o ile będzie się dało jeszcze coś z nimi zrobić! -
nick nieaktualnyMonikaDM wrote:Malenq - dobrze, ze nie ma u Ciebie cukrzycy ciażowej. U ciebie chyba pierwszy raz słysże ze glukoza uśpiła maleńką...aż mnie zmroziło trochę. Zazwyczaj dzieci szaleją po glukozie. Najważniejsze że jest ok. Ahhh te paskudne węglowodany
Kochanie Ciebie zmroziło, a ja myślałam, że "zejdę z tego Świata"... moje zdziwienie było tym większe, że wszystkie tutaj pisałyście o "harcach i kopniakach" po glukozie, a moja mała "zamilkła".... na następny dzień tylko raz się ruszyła, a od piątku do niedzieli nic, nawet detektor nie pomógł mi się uspokoić, bo wszystkie tętnice mi mała wypchnęła do przodu i każde tętno co znajdowałam to było moje
w końcu zdecydowałam się na pojechanie na IP.........
a wczoraj diabetolog mi potwierdziła, że taka sytuacja nie jest niemożliwa, bardzo rzadko się to spotyka, ale jednak to nas trafiło....
no nic dzisiaj przed śniadaniem łyżkę oleju kokosowego zjadłam heheheheheh -
Jestem po ust, moja szyja ma 36,4mm:) tak sie wydłużyła bez skurczów.
A kostek był tak ruchliwy, do tego czkawka i był niezmierzalny. Tyle co się udało zmierzyc to ma kilogram:D
Jeszcze 3 tyg temu nie uqierzylabym ze dotrwam do tego momentu:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:06
ania_29, Malenq, szpilka, Ewelina88, agnesik, jonka91, Kawa, zielarka, Paula44, Selene, renia83, MartaKD, marrtka lubią tę wiadomość
-
ja nie wiem jak takie wielki dziecko moze sie tak chowac w tej wcale nie tak ogromnej macicy
panie pielegniarki korzystajac z tego, ze od dawna nie mialy tak mocno zaawansowanej ciezarnej, chcialy mi zrobic ktg a ten zgrywus maly tak sie schowal, ze zapomnij, dobrze ze wczesniej mnie kopnal bo jeszcze bym sie zdenerwowala, ze cos jest nie tak, jak mnie odpiely to tez szturchnal pare razy i chyba spi
-
Haha ja pamiętam jak mój maz prawie zawału dostal w Katowicach jak nie chciało ktg złapać 2 aparatami tetna. Ja tam luzik bo czułam ze pływa a on był zielony:)
ale miałam polew.
Kurde klulam się 2 razy tym glukometrem i nie mierzy, pozekam na konsultacje bo szkoda mojego palucha:/
-
Cześć dziewczyny.
Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne i leżące mamusie. Ja chyba jaka jedyna jeszcze pracuję. Ale myślę, że góra 2-3 tygodnie i też czas na odpoczynek bo potem nie będzie czasu na to.Poza tym maleńka jest strasznie ruchliwa i wczoraj chyba pierwszy raz włożyła rączkę pod żebro bo okropnie bolało. Płakać mi się aż chciało ale po chwili minęło.
Brzuch codziennie coraz większy. Ciężko się siedzi, chodzi, leży. O wstawaniu w nocy na siku nie wspomnę. Cycki znowu zaczęły rosnąć. I ciągle jestem głodna. Maskara! Ale jak tylko spojrzę na brzuch od razu o wszystkim zapominam.
Tymi ale zazdroszczę włosów! Przepiękne!
A tak w ogóle któraś pamięta czy AniaFK coś pisała, że jej nie będzie? Bo długo milczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:31
Tymi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŁał u mnie:
jesteś w 28 tygodniu ciąży
(27 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 7
Trymestr: 3
moje cycuchy są tylko pełniejsze ale nadal małe.. 70b, noszę stare biustonosze, a po domu żeby było wygodniej-zakupiłam sportowy top rozmiar M na ściągaczach i tyle..Ag..., zielarka, Paula44, Ewelina88, Selene, Tymi, jonka91, marrtka, agnesik lubią tę wiadomość
-
Witajcie
czy u Was tez taki wielki wiatr? U nas drzewa szaleją, widok niesamowity!
Moja młoda tez mi dała do wiwatu, kopała i budziła mnie z nocyMówiłam do niej a ona kopała i rozpierała się strasznie
Miłe to bardzo i wzbudza wielką czułość. Zauważam też, że kopie coraz wyżej, już sporo ponad pępkiem
Dziś zostało 70 dni do terminu granicznego wyznaczonego przez gina
Strasznie czas leci...a brzuch mam już coraz większy, wczoraj mama cyknęła mi zdjęcie a ja nie mogłam uwierzyć, że tak wyglądamoprócz brzucha twarz zrobiła się okrągła, ramiona...wszystko...
Paula44, Tymi, polaola lubią tę wiadomość
-
Ewelinka tez mialam w planach jeszcze ze 3-4 tyg jakby mi doktor pozwolil, ale wyszlo jak wyszlo, Ania fk sie dlugo nie odzywa i Kamila 88 tez no i jeszcze Gwiazdeczka nasza
Gwiazdeczko do raportu i melduj jak tam na lezacym froncie -
nick nieaktualny
-
Dzien dobryU mnie dziś również
Jesteś w 28 tygodniu ciąży
(27 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 7
Trymestr: 3
Dziekuje za komplementy,miło nam bardzo:)Co do piersi jak przeczytałam Twój post Zielarko to sie usmiałam, bo ja co sciagne stanik to szczęka opada coraz nizej,dla porównania przed ciążą miałam 75-80 E a teraz 80 G jak jeszcze najda mlekiem to bedzie H albo I ,teraz znowu rosna masakra!!! bede mogła wykarmic pół rodziny:P:P:P Niezstety problem mam z kupieniem zwykłych bawełnianych juz do karmienia o takim rozmiarze w normalnych cenach a nie po 200 złotych przeciez załamac sie mozna tymi cenami:// Macie jakies namaiary na dobry sklep internetowy??
Cieszą mnie dobre wiesci na forum po wizytach nawet nie wiecie jak bardzo,zobaczycie ze wszystkie urodzimy o odpowiednim dla nas czasie zdrowe i sliczniutkie bobasy:)Czas leci masakrycznie juz 2 tydzien pazdziernika sie zaczął,szok! mnie w pt znów czeka kłucie w kierunku przeciwciał czy sie nie wytworzyły ze wzgledu na ujemną krew,ale jest dobrej mysli:)
Marta trzeba sie udzielac,pisac i byc cierpliwym:D ja na poczatku tez nie byłam zauwazana bo doszłam pózno w sensie pózno zaczełam sie udzielac ,a czasem łatwo pominac jakiegos posta:)Mysle ze wiekszosc dziewczat podczytuje tak wiec pozadrawiamy i zapraszamy do napisania kilku zdan:D
Wiki i Ewelina ja mam takie loczensy naturalne,pocieniowane,tez sie ciesze bo nie musze nic z nimi robicjdynie jak sa grubze imprezy lubie wycianac na szcotke albo zakrecic na grube wałki:) a tak wstaje i fryzura gotowa:P:P
Uciekam zawiezc Tyma do szkoły ,wstąpie do cukierni po napoleonka i takie dobre ciacha a 'la piegusy mmmmm,normalnie jak nie zjem ostatnio czegos słodkiego to bez kija nie podchodz masakra:P:P
Kawa, renia83, zielarka, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
ja się nie martwię że nie rosną tylko zauważam rażące podobieństwo do poprzedniej ciąży gdzie piersi były tylko pełniejsze i z karmieniem miałam liptonka
dlatego tak mi się skrobnęło, moja siostra ma 2 dzieci i jedno i drugie pięknie wykarmiła i piersi 2 rozmiary większe a moja mama z kolei 3 nas ma i żadnej z nas nie karmiła bo nie było czym i bądź tu człeku mądry i pisaj wiersze ehhhh
-
Marta159753 wrote:Niektórym nie odpisujecie na ich posty więc się nie udzielają publicznie
np. ja czuję się obca dla was i wolę czytać co słychać u was...
Tymi Ty jesteś podobna do Kayah ale sto razy ładniejsza, włosy masz piękne.
Mój biust troszkę się powiększył, mam tylko jeden nowy biustonosz i planuje zakup drugiego z większym obwodem. Mam jeden naprawdę dobry i drogi, kupiłam go na ślub i jest za mały niestety. -
Szpileczko
jestem i staram się was podczytywać. Postanowiłam wrócić do gry na forum jak zrobi się bezpieczniej. Z dobrych nowin to powiem wam dziewczyny, że byłam na kontroli. Pessar ładnie trzyma a szyjka z 2,4 cm wydłużyła się do 3 cm
ale nadal leżę i wstaje tylko do wc. Trzymajcie nadal kciuki bo działają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 11:18
Kawa, Ag..., Ewelina88, jonka91, marrtka, Paula44, nix, szpilka, Tymi, polaola, zielarka, lwuska55592, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
renia83 wrote:ja się nie martwię że nie rosną tylko zauważam rażące podobieństwo do poprzedniej ciąży gdzie piersi były tylko pełniejsze i z karmieniem miałam liptonka
dlatego tak mi się skrobnęło, moja siostra ma 2 dzieci i jedno i drugie pięknie wykarmiła i piersi 2 rozmiary większe a moja mama z kolei 3 nas ma i żadnej z nas nie karmiła bo nie było czym i bądź tu człeku mądry i pisaj wiersze ehhhh