*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
agnesik też mam fioła na punkcie kotów. Myślałam że coś dla Ciebie znajdę, ale niestety...
Za to natknęłam się na takie pościele
http://allegro.pl/remi-3el-posciel-120x90-do-lozeczka-wzory-lux-i4652476892.html
Podobają mi się te "niepstrokate". Zwłaszcza nr 15, 17agnesik lubi tę wiadomość
-
agnesik wrote:Dziewczyny!
Pilna sprawa! Jakby któraś z Was natknęła się gdzieś w necie na pościel dla maluszka z motywem kota/kotów, w jakiejś rozsądnej cenie, to proszę dajcie linka!
Mamy z mężem trochę szajbę na punkcie kotów i tak sobie szukamy pościeli z kotem jako takiej na zmianę, bo jedną już kupiłam w takie słodkie misie uszatki
To samo tyczy się kocyka! Jakbyście gdzieś się natknęły na kocyk z kotem, to będę wdzięczna za linka!
Kolory dowolne.. jedynym wyjątkiem jest róż i fiolet..
Albo z minky sa kotki piekne na allegro i kocyki i posciel do lozeczka tez jest poszukaj,
posciel my wezmiemy w ptaszkiz racji naszego nazwiska, ale kotki tez sa https://www.facebook.com/bebeloo.polska/photos/a.499737523409584.1073741828.499734446743225/517950521588284/?type=1&theater
-
Dziewczyny pani diabetolog czytala moje wyniki I mowila ze mam w szyjce macicy bakterie e.coli, a tu mi nic nie powiedzieli na ten temat wiec nawet niewiedzialam. Brzmi nieciekawie no ale skoro nic na to niw dają
nie wiem co myśleć.
Pewnie wiedzą co robią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 19:49
-
Tymi, masz rację, nie ma czegoś takiego jak specjalna dieta przy karmieniu piersią, trzeba jednak obserwować co się dzieje z dzieckiem. Zdarza się nietolerancja mleka krowiego w diecie mamy, wtedy trzeba niestety stosować zamienniki. Tak samo jest z innymi produktami alergizującymi.
Jednak nie ma co z góry nastawiać się na wielkie eliminacje. Mi dostał się egzemplarz bezalergiczny, który przetrwał wszystko, od zasmażonej kapusty w pierwszych tygodniach życia, poprzez orzechy, cytrusy po mleko krowie. Nadal nie ma alergii(zdarza się wysypka po zjedzeniu truskawek).
Trzeba jeść po prostu wszystko, zdrowa zbilansowana dieta jest właściwa, ze wskazaniem na obserwację dziecka i nie schizowaniem i odstawianiem produktów bez konsultacji z lekarzem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 20:19
Tymi, Malenq, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość
-
Tymi o laktacji będzie dopiero osobne spotkanie. Tak jak Zielarka napisała, nie ma czegoś takiego jak produkty zabronione. Kiedyś zabronione były produkty wzdymające, zawierające kakao, cytrusy... Tyle wiem, chociaż pewnie lista była dłuższa. A teraz je się tak jak się jadło dotąd i po prostu obserwuje malucha.
Tymi lubi tę wiadomość
-
Ma któraś chęć na warsztaty Mamo to ja w Wawie 15.10?
Dostałam takie info:
Kochani rodzice,
Jako, że zostały nam jeszcze wolne miejsca na Warsztaty Mamo To Ja w bloku Będę Mamą odbywające się w Warszawie w dniu 15.10 (środa) chcielibyśmy poprosić Was o wsparcie naszych działań promujących Warsztaty wśród swoich znajomych. Za okazane wsparcie odwdzięczymy się miłym prezentem z Biblioteczki Mamo, To Ja: "Zdrowie dziecka od niemowlaka do przedszkolaka" Nr 1/2013 (zdjęcie w załączniku).
Co należałoby zrobić?
• Zachęć swoją znajomą, mamę z brzuszkiem, do wzięcia udziału w naszych Warsztatach.
• Wyślij nam maila na: [email protected] z informacją, że osoba (imię i nazwisko, adres email) będzie rejestrowała się na Warsztaty z Twojego polecenia.
• Upewnij się, że Twoja znajoma dokonała rejestracji i aktywacji zgłoszenia.
• Upewnij się, że Twoja znajoma nie zarejestrowała się wcześniej na Warsztaty (takie zgłoszenia nie będą brane pod uwagę).
Upominki będę do odbioru podczas Warsztatów, w punkcie Rejestracyjnym.
Goosiaczek2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny,
wybaczcie, ze Wam truje, ale.. czy u ktores z Was u Maluszka wykryto arytmie serducha? Ewentualnie w badaniu usg chwilowa nieprawidłowa kurczliwość komór serca" ale pozniej wszystko wrocilo do normy..
Jesli ktoras z Was miala cos podobnego prosze o informacje - jak to sie rozwiązalo, co bylo przyczyna, czy sie z tego wyszlo, jakie byly skutki..
Prosze, a wrecz blagam o jakies info, bo do czwartku chyba zejde (dopiero wtedy prenatalne + echo serduszka). -
Agnelcia nie pomogę, ale trzymam kciuki.
A ja dziś zobaczyłam takie info:
Jesteś w 27 tygodniu ciąży
(26 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 7
Trymestr: 2
HahahaDzisiejszy dzień będzie super!
Idę do przyjaciółki, będziemy gadać godzinami jedząc ciasto i pijąc kawęSelene, Tymi, Kawa, Ewelina88, M4DZI4, marrtka, bluegirl89, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
A ja dzis rozpoczynam dzienniczek kontroli cukru. Wczoraj na 2 glukometry po kolacji i obiedzie Eby sprawdzić jak działają a dziś juz z jednym.
Do PTK monitoring i zobaczymy co dalej.
A na oddział przyjęli laske w 33tc która non stop wymiotuje, sama się podobno nakreca bo mówią jej ze spokojnie oddychać nosem a ona buzią i heft gotowy.
Masakra, dziewczyny z nią w pokoju nie wytrzymują. A jeszcze pokój bez łazienki mająsłychać ja na całym oddziale.
-
Witajcie,
Selene ale miło musiało Ci być z okazji odwiedzin teściowej.
Zielarko ile miesięcy / lat karmiłaś córkę? Ja synka karmiłam max 7 miesiecy, ale po 4-5 jak dostał butelkę z odciąganym mlekiem, bo wróciłam na 2 dni do pracy to szybko się odstawił - po prostu moim zdaniem był zbyt wygodny, bo przy butelce nie musiał się męczyć,
Chciałabym teraz dłużej, ale do pracy też wrócę na kilka dni.
Ag a jak Twoje bakterie? Dopytałaś coś lekarza?www.styczniowki2015.phorum.pl