X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik też mam fioła na punkcie kotów. Myślałam że coś dla Ciebie znajdę, ale niestety... :(
    Za to natknęłam się na takie pościele
    http://allegro.pl/remi-3el-posciel-120x90-do-lozeczka-wzory-lux-i4652476892.html
    Podobają mi się te "niepstrokate". Zwłaszcza nr 15, 17 :)

agnesik lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście, tyle stron? Miałam lekturę na dwie godziny. Ja po pracy odpoczywam. Dalej oglądam w internecie wyprawki, meble, tapety... I tak jeszcze z miesiąc... Ale to fajne

polaola lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • polaola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    Dziewczyny!
    Pilna sprawa! Jakby któraś z Was natknęła się gdzieś w necie na pościel dla maluszka z motywem kota/kotów, w jakiejś rozsądnej cenie, to proszę dajcie linka!
    Mamy z mężem trochę szajbę na punkcie kotów i tak sobie szukamy pościeli z kotem jako takiej na zmianę, bo jedną już kupiłam w takie słodkie misie uszatki :)
    To samo tyczy się kocyka! Jakbyście gdzieś się natknęły na kocyk z kotem, to będę wdzięczna za linka! :)

Kolory dowolne.. jedynym wyjątkiem jest róż i fiolet.. :)

Albo z minky sa kotki piekne na allegro i kocyki i posciel do lozeczka tez jest poszukaj,
    posciel my wezmiemy w ptaszki :-) z racji naszego nazwiska, ale kotki tez sa https://www.facebook.com/bebeloo.polska/photos/a.499737523409584.1073741828.499734446743225/517950521588284/?type=1&theater

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Dzięki wielkie za pomoc! Te z minky są super! Na pewno kupię z tego kocyk! :D

Fajnie, że od razu mnie nie zjechałyście, że dziecku narzucam swoją kocioszajbę :P

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pani diabetolog czytala moje wyniki I mowila ze mam w szyjce macicy bakterie e.coli, a tu mi nic nie powiedzieli na ten temat wiec nawet niewiedzialam. Brzmi nieciekawie no ale skoro nic na to niw dają:/ nie wiem co myśleć.
    Pewnie wiedzą co robią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 19:49

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu Kochana mozesz przyblizyc bardziej temat z SR o tym ze nie ma juz takiego czegos jak dieta matki karmiącej,bardzo mnie to zaciekawilo a moze któras z Was wie cos wiecej na ten temat,Zielarko moze Ty?

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:24

zielarka lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi, masz rację, nie ma czegoś takiego jak specjalna dieta przy karmieniu piersią, trzeba jednak obserwować co się dzieje z dzieckiem. Zdarza się nietolerancja mleka krowiego w diecie mamy, wtedy trzeba niestety stosować zamienniki. Tak samo jest z innymi produktami alergizującymi.
    Jednak nie ma co z góry nastawiać się na wielkie eliminacje. Mi dostał się egzemplarz bezalergiczny, który przetrwał wszystko, od zasmażonej kapusty w pierwszych tygodniach życia, poprzez orzechy, cytrusy po mleko krowie. Nadal nie ma alergii(zdarza się wysypka po zjedzeniu truskawek).
    Trzeba jeść po prostu wszystko, zdrowa zbilansowana dieta jest właściwa, ze wskazaniem na obserwację dziecka i nie schizowaniem i odstawianiem produktów bez konsultacji z lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 20:19

Tymi, Malenq, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik wiem cos o szajbie my mamy szajbe na mopsa !

Goosiaczek2, agnesik lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko dziekuje za szybka i konkretna odpowiedz :d tez mysle ze umiar we wszystkim i ze wszystko należy dziecku podawać no i obserwować reakcje :)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi o laktacji będzie dopiero osobne spotkanie. Tak jak Zielarka napisała, nie ma czegoś takiego jak produkty zabronione. Kiedyś zabronione były produkty wzdymające, zawierające kakao, cytrusy... Tyle wiem, chociaż pewnie lista była dłuższa. A teraz je się tak jak się jadło dotąd i po prostu obserwuje malucha.

Tymi lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś chęć na warsztaty Mamo to ja w Wawie 15.10?

Dostałam takie info:
    Kochani rodzice,
    Jako, że zostały nam jeszcze wolne miejsca na Warsztaty Mamo To Ja w bloku Będę Mamą odbywające się w Warszawie w dniu 15.10 (środa) chcielibyśmy poprosić Was o wsparcie naszych działań promujących Warsztaty wśród swoich znajomych. Za okazane wsparcie odwdzięczymy się miłym prezentem z Biblioteczki Mamo, To Ja: "Zdrowie dziecka od niemowlaka do przedszkolaka" Nr 1/2013 (zdjęcie w załączniku).
    Co należałoby zrobić?
    • Zachęć swoją znajomą, mamę z brzuszkiem, do wzięcia udziału w naszych Warsztatach.
    • Wyślij nam maila na: [email protected] z informacją, że osoba (imię i nazwisko, adres email) będzie rejestrowała się na Warsztaty z Twojego polecenia.
    • Upewnij się, że Twoja znajoma dokonała rejestracji i aktywacji zgłoszenia.
    • Upewnij się, że Twoja znajoma nie zarejestrowała się wcześniej na Warsztaty (takie zgłoszenia nie będą brane pod uwagę).
    Upominki będę do odbioru podczas Warsztatów, w punkcie Rejestracyjnym.

Goosiaczek2 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula od której do której w Warszawie? Może bym wpadła. Ale po południu mam szkołę rodzenia i ciekawa jaka godzina :-)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TRzymajcie kciuki, zeby jutro pozwolili mi isc do domu

zielarka, Silatan, marrtka, Ewelina88, bluegirl89, lwuska55592, nix, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

wybaczcie, ze Wam truje, ale.. czy u ktores z Was u Maluszka wykryto arytmie serducha? Ewentualnie w badaniu usg chwilowa nieprawidłowa kurczliwość komór serca" ale pozniej wszystko wrocilo do normy..

Jesli ktoras z Was miala cos podobnego prosze o informacje - jak to sie rozwiązalo, co bylo przyczyna, czy sie z tego wyszlo, jakie byly skutki..

Prosze, a wrecz blagam o jakies info, bo do czwartku chyba zejde (dopiero wtedy prenatalne + echo serduszka).

• zielarka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnelcia nie pomogę, ale trzymam kciuki.

A ja dziś zobaczyłam takie info:
    Jesteś w 27 tygodniu ciąży
    (26 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 2

Hahaha :D Dzisiejszy dzień będzie super!
    Idę do przyjaciółki, będziemy gadać godzinami jedząc ciasto i pijąc kawę :D

Selene, Tymi, Kawa, Ewelina88, M4DZI4, marrtka, bluegirl89, MonikaDM lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:24

zielarka, Kawa, Ewelina88 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis rozpoczynam dzienniczek kontroli cukru. Wczoraj na 2 glukometry po kolacji i obiedzie Eby sprawdzić jak działają a dziś juz z jednym.
    Do PTK monitoring i zobaczymy co dalej.

A na oddział przyjęli laske w 33tc która non stop wymiotuje, sama się podobno nakreca bo mówią jej ze spokojnie oddychać nosem a ona buzią i heft gotowy.
    Masakra, dziewczyny z nią w pokoju nie wytrzymują. A jeszcze pokój bez łazienki mają:/ słychać ja na całym oddziale.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Selene ale miło musiało Ci być z okazji odwiedzin teściowej.

Zielarko ile miesięcy / lat karmiłaś córkę? Ja synka karmiłam max 7 miesiecy, ale po 4-5 jak dostał butelkę z odciąganym mlekiem, bo wróciłam na 2 dni do pracy to szybko się odstawił - po prostu moim zdaniem był zbyt wygodny, bo przy butelce nie musiał się męczyć,

Chciałabym teraz dłużej, ale do pracy też wrócę na kilka dni.

Ag a jak Twoje bakterie? Dopytałaś coś lekarza?

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelelcia ja też nie pomogę, ale kojarzę że ktoś tu miał taki problem ale nie pamiętam niestety.

‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ