X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Synek dzisiaj w domu - okropny gardłowy huczący kaszel i nic poza tym. Inhalacje, syropy i mam nadzieję że przejdzie dzisiaj. Wczoraj był na wycieczce i dużo biegał, a strasznie u nas wiał wiatr. Kataru, gorączki brak.

A mi wczoraj skruszył się ząb - odpadła mi zrobiona plomba na szyjce (2 lata temu robiłam) i czeka mnie dzisiaj wizyta. Bać się? Będzie bez znieczulenia?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Melula od której do której w Warszawie? Może bym wpadła. Ale po południu mam szkołę rodzenia i ciekawa jaka godzina :-)

Niestety, po południu 17-20.30

Silatan lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pytałam bo był taki gbur na wizycie. Skoro mi nawet nic o nich nie mówili to pewnie jest ok. de facto mogłam o nich wogole nie wiedzieć gdyby ta diabetolog nie czytala na glos wyników.
    Czytałam wczoraj ze jak są te bakterie kwasu mlekowego czy coś to e.coli nie szkodzi. A wiem ze mam ta biocenoze pochwy dobrą bo o to pytałam.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki no coś ty:) dentysty się nie boj. Duza dziewczynka z ciebie juz:)
    Nawet jakby było ze znieczuleniem to dostaniesz dla ciężarówek dawkę bezpieczną.

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, karmiłam dwa lata, chciałam trzy ale w tym czasie miałam poważne kłopoty zdrowotne i byłam miesiąc w szpitalu więc trzeba było zostawić karmienie. Teraz szykuje się do jeszcze dłuższego karmienia i także na podkarmianie starszej córki, na ile będzie chciała, bo ona wciąż pamięta "cycusia" i już nie może się doczekać mleka :D :D :D

Wiki81 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamka, cukier po śniadaniu 149:/ chyba mi walną insulinę w PTK.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. nic się nie stresuj.. nie taka insulina straszna jak ją malują :) a po ciąży wszystko się napewno wyregulule. Może to nie jest wielkie pocieszenie, ale my cię tu wszystkie wspieramy!

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, Zielarko ja karmie nadal starszego i nie moge sie doczekac karmienia dwojeczki na raz:) Zielarko pisalas kiedys, ze masz aspiracje na doradce laktacyjnego. Tez mnie to interesuje, ale wyczytalam, ze trzeba miec wyksztalcenie medyczne, zeby zostac doradca. Masz takie, albo informacje o innej drodze "kariery"?

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag biedaku, a jaka jest norma?

Wczoraj też byłam na SR, w zasadzie zostały mi jeszcze 2 spotkania tylko, ale to dlatego, że u nas jest tylko taka darmowa, szpitalna i następnego kursu w grudniu mogłabym już nie dokończyć. No i do tej pory byłam bardzo zadowolona, ale wczorajsza położna to po prostu tragedia... Zrobiła 3 spotkania na jednym laktację, kąpiel i opiekę, połóg a dowiedziałam się, że jak karmimy piersią to tylko dieta wątrobowa i to ścisła, marchewki jeść tylko te, które same wyhodujemy, z rarytasów można jeść kilogramami kapustę kiszoną i paprykę, dziecko kąpie się tak jak zmywa makijaż, a w połogu leci krew... Żałuję bardzo, że akurat te tematy, które bardzo mnie interesowały czyli kp i kąpiel zostały tak wyczerpująco przedstawione

relgh3718o9n8rtv.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka, Gabrysia a jako nasze ekspertki od karmienia polecacie jakąś wartą uwagi literaturę?

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Hej Dziewczyny,

wybaczcie, ze Wam truje, ale.. czy u ktores z Was u Maluszka wykryto arytmie serducha? Ewentualnie w badaniu usg chwilowa nieprawidłowa kurczliwość komór serca" ale pozniej wszystko wrocilo do normy..

Jesli ktoras z Was miala cos podobnego prosze o informacje - jak to sie rozwiązalo, co bylo przyczyna, czy sie z tego wyszlo, jakie byly skutki..

Prosze, a wrecz blagam o jakies info, bo do czwartku chyba zejde (dopiero wtedy prenatalne + echo serduszka).

Na badaniu prenatalnym II trymestru-Miałam wykryte turbulentne przepływy, całkowity brak widoku odpływów z lewej i prawej komory-mała się źle ułożyła poprostu. I na badaniu u Echokardiologa okazało się że wszystko okey-wad serduszka nie wykryto :) Nie martw się może u Ciebie podobna historia się zdarzyła. Trzymam kciuki za Twoje maleństwo. :*

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador jeśli będziesz chciała to opiszę swoje spotkania w SR. U mnie, mimo że działa ona również przy szpitalu, obejmuje 8 spotkań. Laktacja jest osobno, kąpiel noworodka to 2 spotkania - pierwsze, za tydzień, będzie częścią instruktażową i opisową a drugie będzie polegało na kąpieli lalek :D

Aaa... zapomniałabym.. Położna napomknęła o położnej środowiskowej. Jeśli jej nie macie - warto jak najszybciej dokonać wyboru. Ponoć przed porodem jest z nią 8 spotkań. Jest to najlepsza okazja, żeby pytać, pytać, pytać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 09:50

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te normy to też o dupe roztrzasc jak to się mówi.
    Niedawno po godz po posilku było 140, 120 2h po.
    Nowe normy 120 godzinę po posilku:/
    No nic ucze się, być moze nabial mi nie służy ale diabetolog mówiła ze chleb ig z almette ok.
    Napewno w domu miałabym więcej możliwości, tu jednak jestem skazana na to co mam w lodowce. Jajecznicy sobie nie zrobię:/
    mam ochotę przywalić każdemu kto powie ze ciąża to nie choroba:/
    A w 1 trym mówiłam ze mogłabym być w ciąży non stop bo tak fajnie, a 2 i teraz 3 to u mnie masakra.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania byłabym bardzo wdzięczna :)
    Ag mój mąż często powtarza, że w życiu się nie spodziewał, że to taki wielki wysiłek dla organizmu i żartuje, że drugie kupimy żebym nie musiała się męczyć :) oczywiście to żart, ale myślę, że jak zobaczy poród to szybko nie będzie chciał się zdecydować na drugie, bo nie będzie chciał mi zadawać bólu, ale jednak my kobiety inaczej na to patrzymy, narzekamy, znosimy wiele wyrzeczeń, ale gdy tylko pomyślimy dla kogo to robimy to od razu wszystko przechodzi :)

Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... no tak to niestety jest, różnie organizm radzi sobie z ciążą i tego nie da się przewidzieć. Ze mną mama czuła się zupełnie inaczej niż w dwóch poprzednich, tzn. dałam jej popalić ;)

W końcu się zebrałam w sobie i zadzwoniłam do położnej. W poniedziałek spisuję cyrograf :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 10:08

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wychodze do domu jupii

no i dzis maly w miare wspolpracowal na ktg, musialam tylko elektrode trzymac i czasami sobie przesuwac jak uciekl, raz nawet swoje tetno zlapalam :) a tak kopal elektrody ze az podskakiwaly :)

Angelcia na innym forum Anooolka miala stwierdzona niedomykalnosc zastawki trojdzielnej u dzidziusia, ale samo sie to naprawilo, bo czesc wad sama sie zalecza do porodu, wiekszosc innych sie leczy z ogromna skutecznoscia, wiec badz dobrej mysli, choc wiem, ze Ci trudno

ania_29, Ewelina88, M4DZI4, bluegirl89, nix lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Aniu wlasnie wczoraj juz z Polozna rozmawiałam i mamy sie spotkać za jakies 2 tygodnie po raz pierwszy :) i wlasnie fajne jest to ze nawet mi powiedziała ze w razie co na każde zawołanie i moje jakies pytania , obawy bedzie ;) nawet z detektorem zeby sobie posłuchać serduszka ;)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Chora jestem, jak jest sporo ludzi np. w biedronce i trzeba się trochę przeciskać, ale takiego tłumu to bym nie zdzierżyła. Nie wiem jak bardzo kusząca musiałaby być okazja, żebym się porwała na pchanie w dzikie tłum. No bo przecież to dzicz, nic innego. Wzajemne wyrywanie sobie produktów - przecież to chore
    Ja nigdy nie jeżdżę na promocje,ale raz zamykali u nas na osiedlu Lidla na czas remontu i wszystko było - 30%. Pojechaliśmy z mężem i prawie pękłam ze śmiechu jak zobaczyłam ten dziki tłum

relgh371buf3k1xz.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Szpilka super, że wychodzisz. :)
    Ja wczoraj kupiłam sobie sweterek taki super ciepły i siedzę sobie w nim teraz i tak mi wygodnie i d tego uważam , że ładnie w nim wyglądam i przez to mam super humor! :P:P
    Dziś czeka mnie dalsza część zakupów kosmetyków itp dla córci. Ojj... głowa od tego mnie boli. Za dużo rzeczy na rynku.
    Zielarka moja chyba też coraz bardziej główką w dół bo też czkawkę coraz niżej odczuwam a kopniaki coraz wyżej.

Kawa, zielarka, bluegirl89 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi moja ponoć też jest super, można do niej dzwonić nawet w środku nocy :) Zamiast przeszukiwać internet to myślę że z nią wszystko obgadam i będę wiedziała co kupić, jak się przygotować... :)

Mam wrażenie że moja Natalka już się obróciła. Ciekawe czy się to potwierdzi :)

Tymi lubi tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ