*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEwelka mnie w Skarbie przeraża ich ilość kosmetyków, bo najczęściej jak jest tylko kilka to się skupiaja na tym by skład był odpowiedni i nic dodatkowo nie ładują w nie, przeprowadzają staranniej badania. Tak mi się wydaje. A z SM są oliwki, balsamy, mydełka, pianki, szampony, no mnóstwo rzeczy!
Ale skóra każdej dzidzi jest inna i co innego może preferować
zawsze sobie można wytłumaczyć że tak naprawdę nic nie potrzeba bo dzieci w afryce nie mają kosmetyków i żyjąEwelina88, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Sa dwie metody na bakterie nie leczyc tylko przed porodem ok48 godz. Podac matce antybiotyk a po urodz. Dziecku ktore wlasnie podczas porodu moze sie zarazic i dostac np. sepsy, Matce tez grozi sepsa jezeli bakteria sie dobrze rozwinie.
Druga metoda to bezwzglednie leczyc tak jak to u mnie bylo najpierw mialam w szyjce entrococus to bakteria z jelita leczona byla domoxem ok. 7 tc. a pozniej dostalam GBS w 16 leczona zelem antybiotykiem i antybiot. Doustnym przez co pozbylam sie bakterii ale dostalam candida czyli grzyba ktory jest mniej niebezpieczny wg mojego lekarza.
Zawsze mialam bardzo dobre wyniki z biocenozy pochwy, ph tez bylo ladne jak i crp ktore wskazuje stan zapalny.
Wazne jest jest jeszcze licznosc tych bakterii.
Niektorzy uwazaja ze bakterie sa przyczyna przedwczesnego porodu.
Pamietaj by powtorzyc posiew, kazda z nas bedzie je miec wykonywane obecnie to standard podobno. -
Kawa właśnie zauważyłam, że pełno tego ale opinie pozytywne więc spróbuję. Właśnie do męża pisałam o kosmetykach takich od pierwszych dni i na potem jak Milka będzie większa a ten do mnie z tekstem, że po co się martwię na zapas, jak będzie większa to się wystawi na balkon, wywietrzy i jest oszczędność. No głupi ten mój mąż. Specjalnie mi tak pisze bo ja za bardzo chyba się przejmuję tym wszystkim. Przeraża mnie to wszystko, zdecydowanie za duży wybór!!!
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
Witajcie
co do kosmetyków, to ja wybiorę coś z rosmanowskiej serii Babydream, tanie i dobry skład. Sama teraz uzywam do brzuszka baby dream fur mama.
Ewentualnie oilatum do kąpieli, najpierw zobaczymy jak skóra będzie reagować np na mydełka. No i czego dowiem się w szpitalu
Kupiłam już chusteczki nawilżane w Tesco, tesco loves baby 100% bawełna i newborn- dobre składy. no i była promocja
a tu analiza kosmetyków dla dzieci http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 21:32
-
nick nieaktualnyChanela ja uważam, że nie szczepienie w ogóle to też nie jest dobre wyjście. I wiem, że większość z dzieci nie ma żadnych powikłań nawet po szczepionkach 6w1. Widziałam tylko dzieci u nas w rodzinie które naprawdę ciężko znosiły podanie szczepionek i podobno za to może odpowiadać też skłonność genetyczna. Dlatego przezorny zawsze ubezpieczony
A nie wiesz czy wybór szczepionki na WZW dają w każdym szpitalu czy trzeba sobie taki znaleźć? Mam nadzieję, że mąż będzie na tyle przytomny żeby pilnować co podają.
A poza tym powiem ci ,że ja również zastanawiałam się nad posłaniem dziecka do żłobka lub wcześnie do przedszkola. U mnie podyktowane jest to tym, że może miałabym możliwość pracy w tym miejscu w którym jest moje dziecko. Więc dla mnie przemawia to na korzyść. Bo u nas finansowo nie byłoby nas stać, żebym długo siedziała w domu. Wiadomo każdy orze jak możeAle jestem trochę rozdarta bo nie chciałabym, żeby moje dziecko siedziało 12 godzin w przedszkolu. Niestety u nas nikt nie mógłby wcześniej odbierać.
To jeszcze dużo czasu i na pewno sporo rzeczy się wyjaśni.Na razie to ja sobie mogę gdybać. Dziecko siedzi jeszcze w brzuchu i jeszcze rok przed nami macierzyńskiego Zdążę się namyśleć.
-
Hej dziewczyny, my też dzisiaj zaczynamy szkołę rodzenia
Już się nie mogę doczekać jak będzie...
A do tego czasu muszę ogarnąć mieszkanie i jak zdążę to pójdę na spacerek, byłam wczoraj i zastanawiam się dlaczego dopiero teraz odkryłam uroki naszej złotej jesieni...choć przyznam szczerze, że tak samemu trochę smutno, ale cóż... -
szpilka wrote:Isabelle okrycia kapelowe sa w biedronce? bo w tamtym tyg ani wczesniej nie zauwazylam czy moze teraz dali, bo dopiero w pt wybieramy sie na zakupy, do tego czasu grzecznie leze w domku
Tak, widziałam jeszcze Body i inne ubranka dzieciowe, ale zupełnie nie jestem w stanie powiedzieć od kiedy do kiedy trwa akcja, nie ma tez na stronie żadnej gazetki.szpilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygazetki z aktualnymi promocjami są na http://okazjum.pl/gazetki-promocyjne/ ale ciuszki biedronka ma słebe jakkościowo, na grudniówkach też narzekają na te okrycia kąpielowe..
Ja nic takiego nie kupuję. Mam jeden fajny bambusowy ręcznik i kilka ciepłych jeszcze z wesela jako prezent co dostaliśmy a którego nigdy się nie używało, więc dla maluszka w sam raz -
A ja kupiłam wczoraj to okrycie kąpielowe, nawet niezłe moim zdaniem i jeszcze były kocyki takie śmieszne kolorowe.I body też z postaciami z bajek,ale już nie kupowałam.Jakieś torby na akcesoria były, rajstopki, bluzeczki.sporo tego.całkiem przypadkowo na to trafiłam.A mąż kupił książkę/album jestem dziewczynką-3 pierwsze latka życia.
-
Ja tez pewnie będę używać zwykłych ręczników, ale zależy mi również na otulaczu, żeby moc założyć kapturek na główkę i szybko owinąć małą po wyjęciu z kąpieli. Troche sie martwię zimą, bo zupełnie nie wiem jakich temperatur spodziewać sie po nowym mieszkaniu. Do bedzie nasza pierwsza zima w trójmiescie.
A co do biedronki, chyba w Lidlu są jakościowo lepsze ubranka i mniej wzorzyste. Bardzo nie lubię takich przekolorowanych ubranek ze wszystkimi możliwymi aplikacjami. Myślałam na początku, ze w ogóle kupie same białe ubranka - Body, pajacyki dla niemowlaczka, żeby łatwo było prac i żeby pasowało do wszystkiego, co dostaniemy od rodziny i znajomych. Ale i tak w szafie, oprócz białych, jest juz wiele słodkich ubranek, w misie czy paskiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 13:59
-
Blador, ja ekspertka na pewno nie jestem, mam tylko swoje doswiadczenia. Moze okaza sie dla kogos pomocne
wiedzy ksuazkowej niestety jeszcze nie posiadlam, ale Zielarko jak mozesz cos polecic to ja tez chetnie skorzystam.
Magdalenka a nie wiesz czy bedzie mozna program o szczepieniach obejrzec gdzies w necie? My telewizora nie posiadamy, a temat szczepien wyjatkowo mnie interesuje, bo synk nie szczepiony i maluszek tez nie bedzie.
-
jest na stronie biedry w zakładce artykuly przemyslowe
akcja niby do dziś, ale podejrzeam ze jak cos zostanie to potem tez bedzie mozna kupic, na zdjeciach body mi sie podobaly tylko niech mi ktos wytłumaczy dlaczego body z bambim sa w dziewczyńskich kolorach
Kawa lubi tę wiadomość