X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moje ulubione bajki z dziecinstwa i jedne i drugie mam w domu i bede czytac mojemu dziecku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 14:23

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka u mnie same na dziewczynkę były w rozmiarze 72. Materiał lepszy od tych co wcześniej były (jakieś 2 miesiące temu), ale strasznie kolorowe więc wydaje mi się, że tylko pranie ręczne.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja tez pewnie będę używać zwykłych ręczników, ale zależy mi również na otulaczu, żeby moc założyć kapturek na główkę i szybko owinąć małą po wyjęciu z kąpieli. Troche sie martwię zimą, bo zupełnie nie wiem jakich temperatur spodziewać sie po nowym mieszkaniu. Do bedzie nasza pierwsza zima w trójmiescie.

A co do biedronki, chyba w Lidlu są jakościowo lepsze ubranka i mniej wzorzyste. Bardzo nie lubię takich przekolorowanych ubranek ze wszystkimi możliwymi aplikacjami. Myślałam na początku, ze w ogóle kupie same białe ubranka - Body, pajacyki dla niemowlaczka, żeby łatwo było prac i żeby pasowało do wszystkiego, co dostaniemy od rodziny i znajomych. Ale i tak w szafie, oprócz białych, jest juz wiele słodkich ubranek, w misie czy paski :)
    co do lidlowej jakosci to sie zgodze, że bawełna całkiem całkiem, tylko u nas jeden lidl na powiat i dostac cokolwiek graniczy z cudem a biedronki sie mnoża na potęgę, więc i jak się akcja zakonczy to jakies szanse są (ostatnio jeszcze wyhaczyłam koszulę nocną i t-shirt z tej akcji ciążowej co byla w czerwcu)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka bo to "dziewczyńska" bajka :D mój chłop uważa że ubranka dla dziewczynek są tylko w kolorze różowym i czerwonym, ewent.fiolet a cała reszta męska.. O_o

Lidlowe Lupilo ma bardzo dobrą jakość, dużo osób sobie chwali, ale dostać je... graniczy z cudem;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 14:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lidlu powinny być ograniczenia bo dużo osób wykupuje ubranka dziecięce a później sprzedają na bazarku albo w swoim sklepie raz drożej. ;/

• isabelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    co do lidlowej jakosci to sie zgodze, że bawełna całkiem całkiem, tylko u nas jeden lidl na powiat i dostac cokolwiek graniczy z cudem a biedronki sie mnoża na potęgę, więc i jak się akcja zakonczy to jakies szanse są (ostatnio jeszcze wyhaczyłam koszulę nocną i t-shirt z tej akcji ciążowej co byla w czerwcu)

Tak, to prawda. W niektórych dużych biedronkach mozna długo kupic rożne rzeczy, kolekcja ciążowa była nawet jakos śmiesznie przeceniania, ze bawełniane koszulki dla siebie kupiłam chyba za 12 zł - bardzo dobra jakość, nie wyciągają sie w praniu. Dziecięcych ubranek w biedrze nie kupowałam, te ostatnie Body w dotyku wydawały sie sztuczne.

Muszę męża do Lidla wysłać, bo mamy na osiedlu. W wakacje jak były ubranka dziecięce to kupiłam dresik chyba tydzień po rozpoczęciu akcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 14:39

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Tak, to prawda. W niektórych dużych biedronkach mozna długo kupic rożne rzeczy, kolekcja ciążowa była nawet jakos śmiesznie przeceniania, ze bawełniane koszulki dla siebie kupiłam chyba za 12 zł - bardzo dobra jakość, nie wyciągają sie w praniu. Dziecięcych ubranek w biedrze nie kupowałam, te ostatnie Body w dotyku wydawały sie sztuczne.
    no to moja biedra pobiła twoją wczesniejsze t-shirty tez jakoś po 12 kupowałam a te ostatnia za UWAGA 8 :)

a co do ostatniej akcji z body w biedrze tez dotknelam i odlożyłam, ale roznie to bywa wiec jak je zobacze to dam im te szase i dotkne :)

Kawa jakie dziewczunskie w dalmatyńczykach o złodziejach i innych takich, no a w krolu lwie jeszcze wiecej o milości :) co nie zmienia faktu ze uwielbiam bajki dla dzieci i wiecznie na nich rycze

a z dziewczynskiego punktu widzenia dobrze że body z dalmatynczykami choć maja dziewczynskie kropki nie sa ani rozowe ani fioletowe, za to wielki plus dla producenta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 14:43

isabelle lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pieluchy tetrowe w jakich rozmiarach macie kupione? 60 x 80 czy 80 x 80?

zplX18SyZp.gif
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, mam polubiona ich steone ale na fejsie zadko siedze. Czasem wchodze tez na forum stowarzyszenia. Ale tez interesuje mnie jak bedzie wygladal program w oficjalych mediach, bo raczej sa chyba za. Tak jak pisalam nie mam tv wiec nie mam jak ogladac. Ale pewnie w necie tez si znajdzie.

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia a jak szpital zareagował jak nie chciałaś szczepić?

zplX18SyZp.gif
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu bylam tylko pewna, ze odrocze na jakis czas szczepienia, bo tematem aie troche za pozno zainteresowalam i jeszcze nie wiedzialam co robic. Pani neonatolog zapytala czy wyrazam zgode na szczepienie, powiedzialam, ze chce z tym poczekac kilka miesiecy. Byla zaskoczona i zaczela mnie straszyc, ze jak w szpitalu nie zaszczepie gruzlicy to mi juz nigdzie nie zaszczepia jak sie zdecyduje. Ale inna pani doktor przy wypisie jak powiedzialam, ze odraczam szczepienia powiedziala "doskonale rozumiem pani decyzje". Na pewno musisz dziecka pilnowac caly czas, bo podobno czesto nie pytaja i szczepia. Mojemu synkowi podali bez mojej wiedzy wit K, ktorej tez nie chcialam podawac i nikt mnie o to nie zapytali o zgode wiec trzeba pilnowac.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię mojemu mężowi, że Natalka chyba się obróciła, bo inaczej ją czuję. On na to: "Ale jak to? Będzie teraz cały czas głową w dół? Przecież to niewygodnie" :D :D :D

Ewelina88, Paula44, szpilka, M4DZI4, zielarka, agnesik lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jednak jestem zdania, że lekarzy należy pytać o wszystko i raczej naciskać. Nie chodzi o poważanie zdania, ale pilnowanie żeby nic im nie umknelo - a tak często jest.

Ta e.coli to nie taka błaha sprawa, dlatego, że ona przyczynia się do przedwczesnego porodu. . .
    Zapytałabym, czy aby posiewu nie powtórzyć z antybiogramem.
    Dziewczyna, z którą leżalam na sali miała chlamydie i e coli w szyjce. Nic jej nie dali. Brała jakieś globulki- jest farmaceuta- kazali jej powtórzyć posiew aja znowu trafiła ze skurczami i juz o tym zapomnieli. . . Dziecko nie rośnie jest 36 tydz a mały ma 2200. Malo wód plodowych ataki migreny katar. Boje się , że miała coś czym mogla mnie przez te 3 dni zainfekowac. Bo gardło mnie drapie. Z nosa jakieś gluty. Boże, oby nie. Umirrala z powodu tej migreny dopiero musiałam ja iść do lekarza i powiedziec żeby coś jej dali bo już jej niedobrze. Meczyla się 3 godziny. W końcu kroplowka i przeszło po 15 min. Trzeba pilnować swego i domagać się!

Na wypisie- zagrażający poród przed 37tygodniem.

Usg - położenia miednicowe, Łożysko dno macicy, stopień dojrzałości I ; to nie wiem co znaczy?
    Ruchy +
    Waga 800 gr.
    Crp 4, 20 ( 0, 0-5, 0) to nie trochę niepokoi? Niby w normie ale cos się dzieje
    Morfologia ok

O posiew musiałem walczyć bo burdel a nie miałam ochoty kolejny raz tam jechać. Szukali. W końcupokazało się że jest tylko w systemie. Czekam na kogoś kto może odczytać. Wyszły liczne bakterie kwasu mlekowego i pojedyncze fecalis. Powiedziano mi, że gdyby te drugie były liczne to antybiotyk. A tak nie.

Kupiłam te pastylki na gardło. Oby pomogły.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia a na ipla nie obejrzysz ?
    Byłam chwilę w parku poczytałam książke, ale zmarzłam. Już dosyć zimno nawet jak słońce świeci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 15:38

• Melula Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam!
    Otóż dostałam zawiadomienie od ZUS, że wszczęto wobec mnie powstępowanie i mam złożyć wyjaśnienia - łącznie 12 punktów. Mam dostarczyć dokumenty i dowody na to, że wykonywałam pracę oraz znaleźć co najmniej dwóch świadków na to, że pracowałam oraz kilka innych dokumentów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 15:59

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego tak? A masz umowę? To nie wystarczy???

zplX18SyZp.gif
  • polaola Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula nie martw sie i nie stresuj tylko przygotuj co chca, a nie bedziesz miec problemow.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczne bakterie kwasu mlekowego to dobrze.one zakwaszja środowisko pochwy.to dobre bakterie są.
    Paula ale ty nerwowa jestes:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 16:09

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie przez antybiotyki pozbylam sie tych dobrych bakterii kwasu mlek. I biore provag na to.
    Na grzyba wczoraj zaaplikowalam pierwsza tabulete, a dzisiaj rano muslalam ze od swiadu sie wsciekne naszczescie przechodzi.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Hej Wam!
    Otóż dostałam zawiadomienie od ZUS, że wszczęto wobec mnie powstępowanie i mam złożyć wyjaśnienia - łącznie 12 punktów. Mam dostarczyć dokumenty i dowody na to, że wykonywałam pracę oraz znaleźć co najmniej dwóch świadków na to, że pracowałam oraz kilka innych dokumentów.

Miałaś komtrolę? Napisali Ci, jaki jest powód tego wszczęcia?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ