X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula nosz do jasnej cholery, im sie juz w tym zusie calkiem w glowach przewraca
    wiem ze maja do tego prawo, no ale bez jaj, mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Liczne bakterie kwasu mlekowego to dobrze.one zakwaszja środowisko pochwy.to dobre bakterie są.
    Paula ale ty nerwowa jestes:)

Antybiotyki mogą zrobić spustoszenie tez wsród tych dobrych bakterii niestety, ja juz ponad tydzień na antybiotyku, mam nadzieje, ze nic mi sie nie przyplącze.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Melula nosz do jasnej cholery, im sie juz w tym zusie calkiem w glowach przewraca
    wiem ze maja do tego prawo, no ale bez jaj, mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy

W ZUS brakuje pieniędzy to polują, tylko ja do licha nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego wsród ciężarnych. W końcu to my ratujmy demografie tego kraju i dajemy nadzieje, ze ktokolwiek bedzie pracował na emerytury. Mogliby sie przyczepić do innych grup, na pewno byłoby do kogo...

szpilka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    W ZUS brakuje pieniędzy to polują, tylko ja do licha nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego wsród ciężarnych. W końcu to my ratujmy demografie tego kraju i dajemy nadzieje, ze ktokolwiek bedzie pracował na emerytury. Mogliby sie przyczepić do innych grup, na pewno byłoby do kogo...
    Wiem i dlatego sie ciesze, że ta za którą jestem nie wraca bo bylabym w podobnej sytuacji co Melula, ale i tak mnie trafia, bo kasy nie maja a na dziwne budynki i takie tam kasa sie zawsze znajdzie a ciaganie po komisjach chorych ludzi lub robienie kontroli ciezarnym to kurcze ich zdaniem najlepszy sposob

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że Ci szybko Olu przejdzie

olka25 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka zdrowia w takim razie! Oby szybko przeszło.

Mój M był dziś u lekarza rodzinnego i mówię zapytaj w przychodni o położną środowiskową co to ma niby obowiązek przyjść i coś tam pomóc. Dowiedział się, że no niby jest dostał świstek żeby podpisać ale to dopiero jak się urodzi i zresztą do chłopca to nie ma potrzeby bardziej dla dziewczynki i tak. Płaci się składki zdrowotne a nic z tego skorzystać nie można, na stronie NFZ napisane że położna powinna być pomocna w 3 trymestrze i do 6 tygodni po porodzie, a w życiu jak to w życiu - zupełnie inna bajka.

Jednak się cieszę, że mam ubezpieczenie prywatne może prywatnie przysługuje nam położna na mój pakiet...

olka25 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa totalna bzdura. Znajdź namiary do polecanej położnej! Możesz poszukać np. na stronie http://www.znanylekarz.pl :)

Na stronie mojej kobietki jest taka informacja:

W ramach podpisanej umowy z NFZ wizyty w domu i w gabinecie położnej są bezpłatne. Wystarczy złożyć podpisaną deklaracje wyboru położnej środowiskowo - rodzinnej POZ

Pomoc jaką możecie Panie uzyskać przed porodem(już od 21 tygodnia ciąży do momentu rozwiązania) :
    Informacje na tematy objawów zagrożenia ciąży
    Ćwiczenia oddechowe , relaksacyjne i gimnastyczne w ciąży
    Edukacja w zakresie fizjologii porodu
    Edukacja w zakresie fizjologii połogu
    Pomoc w przygotowaniu środowiska domowego na przyjęcie noworodka(wyprawka, kącik noworodka)
    Przygotowanie do laktacji
    Propagowanie naturalnej metody karmienia piersią
    Wykonywanie badania KTG płodu

Pomoc jaką możecie Panie uzyskać po porodzie(opieka od 1 do 6 tygodnia połogu)
    Kąpiel noworodka
    Pielęgnacja kikuta pępowinowego
    Profesjonalne doradztwo laktacyjne
    Edukacja na temat sposobu odżywiania w czasie laktacji
    Edukacja na temat ćwiczeń w połogu
    Ocena stanu ogólnego położnicy i noworodka
    Cotygodniowe ważenie noworodka
    Objecie rodziny troskliwą opieką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 16:58

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które macie juz dzieci głowami w dół, gdzie czujecie ich czkawkę?
    Podejrzewam, że młoda się obróciła, wcześniej czkawkę czułam po prawej stronie, a dziś w dole, nad kością łonową.

Podzielę się też moją frustracją dzisiejszą: wkurza mnie to, że kogokolwiek spotkam komentuje mój wygląd, a to, że mam duży brzuch, a to że zmieniłam się na twarzy itp po co gadają takie rzeczy? Mam się tłumaczy, że mam wg nich za duży brzuch? Mam się odchudzać? Nie wychodzić z domu? No kurna nie rozumiem intencji takich tekstów :(

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko może błędnie odbierasz intencje komentujących?
    Ja akurat spotykam się z komentarzami na plus a jak ktoś z bliskich tak bardzo chce pogłaskać brzuch to nie oponuję :)

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko moja własna matka mówi do mnie grubasku, a wciąż ważę znacznie mniej niż ona :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż woła do mnie "grubaaaas" :D ale to taka specyficzna czułość, nie każdy by zrozumiał :D

MonikaDM lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:00

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż to mąz ale tak jak piszesz Magdalenko te komentarze są na granicy, to nie jest czułość ale jakieś takie podkreślenie, że...nie wiem...coś jest jednak ze mną nie w porządku...po co ciężarnej mówić: Ooooo, ale masz brzuch! Co? To 7 miesiąc? Jak ty się dotoczysz do porodu!
    Dla mnie to grubiaństwo nie troska...wkurzam się na siebie, że nie umiem odparować, że mnie zatyka.

MartaKD, Malenq, agnesik lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziekarko, Magdalenko, ludziom nie dogodzisz. Ja mam maly brzuch, przytylam od piczatku 3 kg to slysze, ze co ja za dziecko urodze i ze pewnie je zaglodze (jestem wegetarianka, czego czesc ludzi w moim otoczeniu nie moze przezyc). Nie trzeba sie przejmowac gadaniem innych.

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie wkurzają takie komentarze, chociaż ja spotykam się z dość miłymi. Ale na męża nie narzekam bo codziennie mówi że wyglądam pięknie i seksownie... :)

A z tą położną to zgłupiałam... nie wiem jakoś gdzie jej szukać.

relgh371rphwpz6l.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko podzielam Twój wqrw na głupotę i debilizm innych , opisałam sytuacje w których ja znajduje sie co dzien , serio ! Jestem duża to fakt ale mam tym ludziom ochotę pokazać i powiedzieć sory za wyrażenie spierdalaj :d jedno jest pewne do części z nich tych młodych to wróci same bedą wyglądały jak wieloryby bo tak przeważnie jest kto sie śmieje ten sie śmieje ostatni a co do innych nie wiem starszych to podsunelas mi pomysł swoim postem następnym razem grzecznie odpowiem " ale ze co? Ze powinnam siedzieć w domu z takim brzuchem czy o co chodzi ? Ciesze sie ze będę sie toczyć z najslodszym ciężarem na ziemi " kij takim babom w oko, piszecie zeby sie nie przejmować, fakt mam to w poważaniu ale jest to kurna przykre i mało inteligentne ze strony tych ludzi , zostaje mi czekac tylko teraz na odpyskowanie komuś bo moja cierpliwość i tolerancja głupoty sie kończy ;) Martaa musisz isc do swojej przychodni lub jest tez spis położnych w necie lub popytaj znajomych . Jutro Wam odpowiem na temat kosmetyków bo dzis kurna wene straciłam , pokłóciłam sie z małżem :/

zielarka, agnesik lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Też mnie wkurzają takie komentarze, chociaż ja spotykam się z dość miłymi. Ale na męża nie narzekam bo codziennie mówi że wyglądam pięknie i seksownie... :)

A z tą położną to zgłupiałam... nie wiem jakoś gdzie jej szukać.

Może najpierw spróbuj tu http://www.poprostupolozna.pl/polozne.html albo zapytać w przychodni.

Martaaa lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi przecież Ty pięknie wyglądasz, więc nie rozumiem skąd takie komentarze...
    Takie głupie teksty najlepiej od razu wypuszczać drugim uchem. Nie ma sensu się denerwować. Głowy do góry, ciężarówki ;)

Martaa trzeba popytać, jeśli chcesz mieć fajną pomoc a nie tylko kogoś z obowiązku. Listę położnych ma u mnie szkoła rodzenia. Nawet jak się do takiej nie chodzi, to można się przejść i zapytać :)

Tymi lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja dostałam namiary na połoźną od położnej, która pracuje u mojego ginekologa. Dała mi wizytówkę i powiedziała że z czystym sumieniem może ją polecić a jak chciała bym inną to mogę koleżanek popytać które już porodzily, kogo mi polecają. Mam nadzieje że rozumiecie co mam na myśli.
    U mnie wszystko ok, poza bezrobociem które dosłownie mnie przytłacza, ale jeszcze szukam czegoś. Z dobrych wiadomości lekarz potwierdził na 100 % chłopaka, wiec teraz juź jestem pewna, szyjka zamknięta twarda. Wyniki idealne gin mówi że jestem ewenementem wszystko idealnie, nawet tarczyca spadła mponiżej 2,5 i chciał by same takie pacjętki. Mój brzuch ma juź grubo ponad 100 cm, ale moje ogromne cyce tak przyslaniają mi świat że w luźnych bluzkach nie widać ciąży. Wszystkie kg idą w ctcki ;/
    Czytam Was na bierząco, trzymam kciuki za szpitalne mamuśki, za inne brzuchatki oczywiście też, będzie dobrze;-)
    Co do ręczniczków z biedry ja kupiłam, jakość nawet fajna, a z lidla te ubranka wcale mnie nie zachwyciły.

Tymi lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy po pierwszych zajęciach SR :) Fajnie było, kobitka ma gadane więc nie było nudno. Rozmawialiśmy o tym co przygotować do szpitala, kiedy do niego jechać(jak rozpoznać czy to już), o samym porodzie trochę i o nacinaniu i trochę o sexie w ciąży :D Dostaliśmy też pakiet próbek.

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ