*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:Liczne bakterie kwasu mlekowego to dobrze.one zakwaszja środowisko pochwy.to dobre bakterie są.
Paula ale ty nerwowa jestes:)
Antybiotyki mogą zrobić spustoszenie tez wsród tych dobrych bakterii niestety, ja juz ponad tydzień na antybiotyku, mam nadzieje, ze nic mi sie nie przyplącze. -
szpilka wrote:Melula nosz do jasnej cholery, im sie juz w tym zusie calkiem w glowach przewraca
wiem ze maja do tego prawo, no ale bez jaj, mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy
W ZUS brakuje pieniędzy to polują, tylko ja do licha nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego wsród ciężarnych. W końcu to my ratujmy demografie tego kraju i dajemy nadzieje, ze ktokolwiek bedzie pracował na emerytury. Mogliby sie przyczepić do innych grup, na pewno byłoby do kogo...
szpilka lubi tę wiadomość
-
isabelle wrote:W ZUS brakuje pieniędzy to polują, tylko ja do licha nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego wsród ciężarnych. W końcu to my ratujmy demografie tego kraju i dajemy nadzieje, ze ktokolwiek bedzie pracował na emerytury. Mogliby sie przyczepić do innych grup, na pewno byłoby do kogo...
-
Olka zdrowia w takim razie! Oby szybko przeszło.
Mój M był dziś u lekarza rodzinnego i mówię zapytaj w przychodni o położną środowiskową co to ma niby obowiązek przyjść i coś tam pomóc. Dowiedział się, że no niby jest dostał świstek żeby podpisać ale to dopiero jak się urodzi i zresztą do chłopca to nie ma potrzeby bardziej dla dziewczynki i tak. Płaci się składki zdrowotne a nic z tego skorzystać nie można, na stronie NFZ napisane że położna powinna być pomocna w 3 trymestrze i do 6 tygodni po porodzie, a w życiu jak to w życiu - zupełnie inna bajka.
Jednak się cieszę, że mam ubezpieczenie prywatne może prywatnie przysługuje nam położna na mój pakiet...olka25 lubi tę wiadomość
-
Martaa totalna bzdura. Znajdź namiary do polecanej położnej! Możesz poszukać np. na stronie http://www.znanylekarz.pl
Na stronie mojej kobietki jest taka informacja:
W ramach podpisanej umowy z NFZ wizyty w domu i w gabinecie położnej są bezpłatne. Wystarczy złożyć podpisaną deklaracje wyboru położnej środowiskowo - rodzinnej POZ
Pomoc jaką możecie Panie uzyskać przed porodem(już od 21 tygodnia ciąży do momentu rozwiązania) :
Informacje na tematy objawów zagrożenia ciąży
Ćwiczenia oddechowe , relaksacyjne i gimnastyczne w ciąży
Edukacja w zakresie fizjologii porodu
Edukacja w zakresie fizjologii połogu
Pomoc w przygotowaniu środowiska domowego na przyjęcie noworodka(wyprawka, kącik noworodka)
Przygotowanie do laktacji
Propagowanie naturalnej metody karmienia piersią
Wykonywanie badania KTG płodu
Pomoc jaką możecie Panie uzyskać po porodzie(opieka od 1 do 6 tygodnia połogu)
Kąpiel noworodka
Pielęgnacja kikuta pępowinowego
Profesjonalne doradztwo laktacyjne
Edukacja na temat sposobu odżywiania w czasie laktacji
Edukacja na temat ćwiczeń w połogu
Ocena stanu ogólnego położnicy i noworodka
Cotygodniowe ważenie noworodka
Objecie rodziny troskliwą opiekąWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 16:58
-
Dziewczyny które macie juz dzieci głowami w dół, gdzie czujecie ich czkawkę?
Podejrzewam, że młoda się obróciła, wcześniej czkawkę czułam po prawej stronie, a dziś w dole, nad kością łonową.
Podzielę się też moją frustracją dzisiejszą: wkurza mnie to, że kogokolwiek spotkam komentuje mój wygląd, a to, że mam duży brzuch, a to że zmieniłam się na twarzy itp po co gadają takie rzeczy? Mam się tłumaczy, że mam wg nich za duży brzuch? Mam się odchudzać? Nie wychodzić z domu? No kurna nie rozumiem intencji takich tekstów
-
Mąż to mąz ale tak jak piszesz Magdalenko te komentarze są na granicy, to nie jest czułość ale jakieś takie podkreślenie, że...nie wiem...coś jest jednak ze mną nie w porządku...po co ciężarnej mówić: Ooooo, ale masz brzuch! Co? To 7 miesiąc? Jak ty się dotoczysz do porodu!
Dla mnie to grubiaństwo nie troska...wkurzam się na siebie, że nie umiem odparować, że mnie zatyka.MartaKD, Malenq, agnesik lubią tę wiadomość
-
Ziekarko, Magdalenko, ludziom nie dogodzisz. Ja mam maly brzuch, przytylam od piczatku 3 kg to slysze, ze co ja za dziecko urodze i ze pewnie je zaglodze (jestem wegetarianka, czego czesc ludzi w moim otoczeniu nie moze przezyc). Nie trzeba sie przejmowac gadaniem innych.
-
Zielarko podzielam Twój wqrw na głupotę i debilizm innych , opisałam sytuacje w których ja znajduje sie co dzien , serio ! Jestem duża to fakt ale mam tym ludziom ochotę pokazać i powiedzieć sory za wyrażenie spierdalaj :d jedno jest pewne do części z nich tych młodych to wróci same bedą wyglądały jak wieloryby bo tak przeważnie jest kto sie śmieje ten sie śmieje ostatni a co do innych nie wiem starszych to podsunelas mi pomysł swoim postem następnym razem grzecznie odpowiem " ale ze co? Ze powinnam siedzieć w domu z takim brzuchem czy o co chodzi ? Ciesze sie ze będę sie toczyć z najslodszym ciężarem na ziemi " kij takim babom w oko, piszecie zeby sie nie przejmować, fakt mam to w poważaniu ale jest to kurna przykre i mało inteligentne ze strony tych ludzi , zostaje mi czekac tylko teraz na odpyskowanie komuś bo moja cierpliwość i tolerancja głupoty sie kończy
Martaa musisz isc do swojej przychodni lub jest tez spis położnych w necie lub popytaj znajomych . Jutro Wam odpowiem na temat kosmetyków bo dzis kurna wene straciłam , pokłóciłam sie z małżem
zielarka, agnesik lubią tę wiadomość
-
Martaaa wrote:Też mnie wkurzają takie komentarze, chociaż ja spotykam się z dość miłymi. Ale na męża nie narzekam bo codziennie mówi że wyglądam pięknie i seksownie...
A z tą położną to zgłupiałam... nie wiem jakoś gdzie jej szukać.
Może najpierw spróbuj tu http://www.poprostupolozna.pl/polozne.html albo zapytać w przychodni.Martaaa lubi tę wiadomość
-
Tymi przecież Ty pięknie wyglądasz, więc nie rozumiem skąd takie komentarze...
Takie głupie teksty najlepiej od razu wypuszczać drugim uchem. Nie ma sensu się denerwować. Głowy do góry, ciężarówki
Martaa trzeba popytać, jeśli chcesz mieć fajną pomoc a nie tylko kogoś z obowiązku. Listę położnych ma u mnie szkoła rodzenia. Nawet jak się do takiej nie chodzi, to można się przejść i zapytaćTymi lubi tę wiadomość
-
Witajcie ja dostałam namiary na połoźną od położnej, która pracuje u mojego ginekologa. Dała mi wizytówkę i powiedziała że z czystym sumieniem może ją polecić a jak chciała bym inną to mogę koleżanek popytać które już porodzily, kogo mi polecają. Mam nadzieje że rozumiecie co mam na myśli.
U mnie wszystko ok, poza bezrobociem które dosłownie mnie przytłacza, ale jeszcze szukam czegoś. Z dobrych wiadomości lekarz potwierdził na 100 % chłopaka, wiec teraz juź jestem pewna, szyjka zamknięta twarda. Wyniki idealne gin mówi że jestem ewenementem wszystko idealnie, nawet tarczyca spadła mponiżej 2,5 i chciał by same takie pacjętki. Mój brzuch ma juź grubo ponad 100 cm, ale moje ogromne cyce tak przyslaniają mi świat że w luźnych bluzkach nie widać ciąży. Wszystkie kg idą w ctcki ;/
Czytam Was na bierząco, trzymam kciuki za szpitalne mamuśki, za inne brzuchatki oczywiście też, będzie dobrze;-)
Co do ręczniczków z biedry ja kupiłam, jakość nawet fajna, a z lidla te ubranka wcale mnie nie zachwyciły.Tymi lubi tę wiadomość
-
Właśnie wróciliśmy po pierwszych zajęciach SR
Fajnie było, kobitka ma gadane więc nie było nudno. Rozmawialiśmy o tym co przygotować do szpitala, kiedy do niego jechać(jak rozpoznać czy to już), o samym porodzie trochę i o nacinaniu i trochę o sexie w ciąży
Dostaliśmy też pakiet próbek.