X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto co u mnie :

Jesteś w 26 tygodniu ciąży
    (25 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 6
    Trymestr: 2

Dziś czeka nas wizyta kontrolna u gina, ale na razie zbieram się na spacer bo szkoda takiej pogody...

Kawa, Ewelina88, nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zezłościłam! Zrobiłam listę zakupów w aptece Gemini i dobrze, że nie zamówiłam. Najpierw z ciekawości weszłam stronę http://www.srokao.pl/search/label/analiza
    i to co wybrałam to sama chemia! No i od nowa tworzę listę. Ja do stycznia chyba osiwieję. Może trochę przesadzam ale to moje pierwsze dziecko i chcę jak najlepiej dla niej.

Kawa, agnesik lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... jak tam mąż po warsztatach? ;) Ja idę jutro, są jeszcze wolne miejsca gdyby ktoś chciał.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozchorowal się, smarkal w domu. Moze jutro w Krk po pracy skoczy ale nie wiem.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka grudniówki robiły zamówienia w gemini do 5str wstecz na podstawie analiz ze Srakao :) podczytaj sobie je :)

p.s Polubienie do ostatniego zdania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 11:31

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jeszcze cotygodniowe MY :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7d46b71f056.jpg

Kawa, Ewelina88, isabelle, Paula44, waszka88, M4DZI4, jonka91, Silatan, magdalenka, agnesik, ania_29 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa właśnie u nich byłam i dlatego zaciekawił mnie ten blog.:)
    I zrezygnowałam ze Skarbu Matki na rzecz kosmetyków z Rossmana dla dzieci. Już kiedyś słyszałam dobre opinie. Mam nadzieję, że dobrze robię.;)
    Bluegirl też mi tak pępek odstaję.:P Śliczny brzusio.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 11:40

agnesik, bluegirl89 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Ewelina! Moje Propozycje Bambino, Farmony-kremu na wietrzną pogodę i Oceanic Ollian też skrytykowane :P

haha a Ziaja to już dopiero..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 12:05

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa właśnie widziałam, że krytykuje Bambino! :P Miałam Ci pisać. :)
    Czytam też komentarze pod analizami i faktycznie dużo osób korzysta z jej rad. Poleca rzeczy z Rossmana i z Hipp chyba najbardziej.

zplX18SyZp.gif
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja największy szok przeżyłam po przeczytaniu analizy składu chusteczek nawilżanych. Najbardziej znane (i nie takie tanie) marki a sama woda i konserwanty. To już lepiej wsadzić dupkę malucha pod kran i umyć mydełkiem.
    Ja póki co mam chusteczki z tesco do szpitala.

Jestem orędownikiem czytania składów kosmetyków i żywności (mam fioła na punkcie cukru we wszystkim!). Mąż ćwiczy swoją cierpliwość w sklepie :D

agnesik, renia83, nix lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całą serię Babydream Rossmanna poleca :) chyba też wybiorę je.. myślałam wcześniej że są za tanie żeby były dobre..:P

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak samo myślałam. Ale powoli zmieniam zdanie. Może tanie bo nie ma tych wszystkich konserwantów itp. :)

nix lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • blador Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na SR bardzo polecali emolienty i ziaję, ale emolienty zostawię dopiero jak pojawią się jakieś problemy

macie może jakąś listę z rzeczami z apteki potrzebnymi dla nas i maluchów?

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Dokładnie tak samo myślałam. Ale powoli zmieniam zdanie. Może tanie bo nie ma tych wszystkich konserwantów itp. :)

Możliwe!
    Wiesz co mnie najbardziej przeraża? Masa osób mówi że do kąpieli będzie używać Emollium czy Ollian Baby i je zachwala a tanie nie są- więc z ciekawości zajrzałam na opinię tej kobiety, a ona każe je omijać szerokim łukiem...!

Ewelina88, zielarka, MonikaDM lubią tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)
    Cookie- moje kondolencje <3
    Bluegirl- super brzusio !

Ja padam z nóg.Nie spałam od 4 rano bo mnie obudził straszny głód a zjeśc nic nie mogłam.Potem mały mnie intensywnie przekopywał także pobudka była na całego :p
    No i zrobiłam dziś tą nieszczęsną glukozę.Pierwsze pobranie z żyły, dwa razy bo krew nie chciała leciec.No i mam już dwa siniaki.Standardowo.Ale dzięki Bogu drugie i trzecie kucie było już z paluszka, pani nie chciała mnie męczyc.A z palucha to leciało aż kapało więc chyba kolejne badania będę prosic o pobranie z palca.Oprócz glukozy standarowo morfologia i siuśki.Wyniki dziś po południu ale nie wiem czy odbiorę dziś czy jutro. Z tą glukozą nie było tak zle.Ohydne co prawda ale szło wypic.Najgorsza pierwsza godzina była, było mi nie dobrze i głód doskwierał ale potem jakoś przeszło.Ale ważne że już mam to za sobą jak większośc z Was :)
    Chyba czeka mnie drzemka bo ledwo paczam na oczka...

Kciukam za dzisiejsze wizyty jeśli takowe są :) !

bluegirl89, nix lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa bo tam jest ten olej mineralny (parafina). I ona natłuszcza faktycznie skórę ale zatyka pory, inne kosmetyki przez to się nie wchłaniają, wychodzą różne wypryski, potówki. Poczytałam trochę i nie będę tego używać.

Blador polecam stronę
    http://www.srokao.pl/search/label/analiza
    Tam masz o Ziajce i różnych emolientach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 12:27

agnesik lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie raz się w zyciu przekonałam,że to co drogie wcale nie oznacza,że fajne i że tanie kosmetyki nie odbiegają czesto od droższych.Np. lakiery do paznokci. Tak samo sądze o kosmetykach z Rossmanna i też będe je kupować dla dziecka.
    Co do brzuchów... ja nie mam ani wypukłego pepka ani linea negra,ale już jest większy w końcu:) Mąż czasami mowi: ale Ci brzuchol wywaliło:) zazwyczaj wieczorami.Codziennie rozmawia z córką, mówi jej dobranoc, dzien dobry, puszcza muzykę z komórki:) Póki co słucha tylko tego,co on lubi.A ja nie protestuję.
    Czekam właśnie na kuriera z kołyską,a jutro ma przyjść półko-przewijak.Oprócz wózka i kosmetyków dla dziecka mam już chyba (mam nadzieję:)) wszystko.
    Licze,że jakąś fajną koszulę do karmienia, piżamkę dostanę na Boże Narodzenie:)

agnesik lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Cookie współczuję bardzo. Dobrze, że się odezwałaś bo się martwiłyśmy.
    Iwuska to w końcu nie dostałaś tej pracy? A wspominałaś o ciąży?
    Pinia gratuluje wygranej. Ja kurde nie mam czasu,żeby iść na takie warsztaty. Może jeszcze coś będzie w listopadzie i grudniu w Kielcach to jak będziesz wiedzieć daj znać. :)
    A u mnie wróciły poranne mdłości i bóle głowy. Do tego okropne duszności. Idę dziś po południu do lekarza, żeby zbadał mi serce, bo trochę mnie to martwi.

No niestety nie dostałam ;/ to była praca w Jednostce Wojskowej i jak wiadomo ciężko się tam dostać
    o ciąży powiedziałam kadrowej, ona stwierdziła że nie mówić nic komisji rekrutacyjnej i tak tez zrobiłam, to chyba nie miało znaczenia bo stanowisko dostał syn pewnego majora przyszedł nie wiadomo z kat i dostał stanowisko. Nie muszę mówić że wszyscy go tam znają ba będzie pracował z ojcem drzwi w drzwi. Miałam za wąskie plecy przykro mi bo bardzo się starałam. Współpracownicy fajnie mnie pożegnali było ciasto podziękowania nawet biżuterie dostałam.

Pinia gratuluje wygranej chyba masz szczęście.

Cookie współczuję bardzo.. moja mama zmarła jak miałam 6 lat była nas czwórka było ciężko ale daliśmy radę, teraz mam nadzieję mamy sprzymierzeńca w niebie. Ktoś się nami opiekuje ;-)

bluegirl89 piekne brzucho, czy mi się wydaję czy pępek Ci wystaje? ;p mój jest nadal schowany i chyba nie już nie wyjdzie.

Cookie lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam od paru dni straszną zgagę, rano i wieczorem.A dziś po sniadaniu wyszłam spod prysznica i zwymiotowałam. Zupełnie tak jak w pierwszych tygodniach. Mój mąż na to mowi,że przechodze ciąże książkowo,bo mdłości moga powracać po połowie ciąży.
    Na zgagę trochę mi pomaga zimne mleko.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta też wróciły mi mdłości. :) I zgaga - tylko zimne mleko mi pomaga i ciągłe jedzenie ale ile można.:)
    A mnie spojenie łonowe zaczęło boleć i sikam co 15 minut. Ja tutaj siedzę kolejny dzień i czytam co dla córy najlepsze a on atak mnie urządza. Jak nic klapa na goły tyłek od razu dostatnie (oczywiście żartuję).:)

kasiakra lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ