*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej sytyczniowki nie wiem czy mnie pamietacie baardzo dlugo nie pisalam , czasem zagladalam , jednak nie mialam glowy do forum . Niestety w sierpniu zmarla moja mama i ciezko bylo mi funkcjonowac , codziennosc mnie przytlaczala .
Ja I moja Toska w brzuszku czujemy sie dobrze , lozysko z ktorym mialam problem juz nie przykrywa ujscia szyjki , szyjke mam dluga bo ma az 4 cm a moja coreczka tydzien temu wazyla juz 1100 gram wiec duza z niej kobietka
Cieszymy sie kazdym dniem , teraz juz od jakiegos czasu nie pracuje , zajmuje sie glownie planowaniem co kupic , gdzie ustawic i odliczam czas ktory umknal mi nie wiadomo gdzie tak szybko
Pozdrownienia dla was wszystkich i waszych skarbow malutkichzielarka, Tymi, jonka91, lwuska55592, Ewelina88, renia83, Kawa, Silatan, nix, Malenq, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Magdalenko zgadłaś, dokładnie takie teksty lecą. Ja tam nikomu się nie tłumaczę, sama wiem, że się dobrze czuję, wyniki idealne, ani śladu anemii, a dziecko wczoraj ważyło 890 g więc chyba jakieś niedożywione nie jest
Jak ktoś chce się doczepić to sobie zawsze coś znajdzie.
-
Tymi Lubię, lubie lubię x 100, niestety mogę wcisnąć tylko raz
Odpowiedź z tym nie wychodzeniem z domu faktycznie trafna i wykorzystam ją przy najbliższej okazji
Wiecie, ja w pierwszej ciąży wyglądałam super, byłam mega aktywna, miałam mikro brzuszek. Teraz też nie przytyłam duzo, nawet mniej niż na tym samym etapie w pierwszej ciąży. Jednak wagę startową miałam inną i tez po prostu wywaliło mi bardzo brzuch do przodu. Wyglądam i czuję się zupełnie inaczej. Znam i komentarze że jestem za szupła i mam za mały brzuch i że jestem za gruba i mam za duzy brzuch.
Powiem szczerze-w tych czasach znacznie łatwiej przyjmuje się krytykę zbyt małego brzucha. Bo to jest po prostu modne, by być szczupłą w ciąży, miec małą piłeczkę.
Gdy kobieta wygląda przeciętnie, czy o zgrozo GORZEJto jakby ludziom z otoczenia coś się we łbach przestawiało.
w ogóle mam wrażenie, że ciżęrna przestaje być własną własnością, a staje się własnością wszystkich i ci wszyscy mogą jej wtykać co zechcą i co im ślina na język przyniesie.
CZAS Z TYM SKOŃCZYĆ!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 20:46
Tymi lubi tę wiadomość
-
Gabrysia ja mięsa tez nie tykam a moja morfologia jest ok , pije sok z wycisnietych buraków , mi akurat wegetarianizm by pasował bo mięso moze dla mnie nie istnieć
Cookie witaj , fajnie ze wszystko ok a mała bedzie miała teraz pięknego anioła stróża w postaci Twojej mamy, bardzo mi przykro
Aniu dziękuje , miód na serce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 20:42
-
mnie też trochę denerwują, bo każdy kto mnie zobaczy ręka na brzuch i jak się czujesz grubasku, a za chwile, wcale nie masz takiego dużego brzucha, chyba chcą mi powiedzieć, że jestem gruba, a skoro jestem w ciąży to bezkarnie myślą, że mogą! No i każdy zwraca uwagę na mój biust, gdyby nie to, że mąż szaleje na jego punkcie, o czym każdego dnia daje mi do zrozumienia, to chyba czułabym się jak w gimnazjum kiedy źle się czułam jako posiadaczka największych piersi
-
zielarka wrote:Dziewczyny które macie juz dzieci głowami w dół, gdzie czujecie ich czkawkę?
Podejrzewam, że młoda się obróciła, wcześniej czkawkę czułam po prawej stronie, a dziś w dole, nad kością łonową.
Mam mala od 20 tc. ulozona glowa w dol, :-)tez nie wiem czemu i czy jej tak wygodnoe wbrew grawitacjii czuje glowke nad koscia lonowa lekarz mowi ze tak ma byc, wiec sie tego trzymam, choc czasami boje
-
nick nieaktualnyCookie
Wyrazu współczucia. Nawet nie potrafię wyobrazić sobie Twojego bólu.
Twoja Mama pilnować będzie Was z góry, ale wiem, że to niezwykle dla Ciebie trudne. Szczególnie teraz, kiedy czekasz na swoje maleństwo.
[*]
Myślałam o tobie często. Ewelina też ostatnio pytała, czy ktoś wie, co u Ciebie.
Dobrze, że z dzidzia ok. Czekaj na swój mały cud.Cookie lubi tę wiadomość
-
A ja zapytałam dziś o ta e.coli, i mówi mi pan prof ze reguły tego nie leczą ale mogą mi podać antybiotyk. No i podadzą. Wrażliwa jest na ampicyline a tego nie maja i dostanę coś innego.
Alee cukier po śniadaniu mam w normie wiec jestem mega szzesliwa:)
Jezu ale się zlowiek z głupich rzeczy cieszy.Wiki81, nix, marrtka, isabelle, Paula44, polaola lubią tę wiadomość
-
Nix pewnie mała tak balowała z okazji III trym, że spać Ci nie dała
Mąż zaliczył wczoraj jelitówkę, córka zygała, u niego szło druga stroną+gorączka i dreszcze. Ludu, mam nadzieję, że się nie zarażę...2 lata temu i córa i mąż ciężko chorowali na bostonkę a ja się nimi opiekowałam i o dziwo nie chorowałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 08:51
nix lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj byłam na Warsztatach Planeta Dziecko (wcześniej byłam na Mamo To Ja i Świadoma Mama) i wróciłam z nich z torbą upominków
Ja do wstydliwych nie należę więc się od razu zgłaszałam do konkursu czy odpowiedzi. Od Enfamil za pytanie o DHA dostałam ręcznik kąpielowy, od firmy Canpol za testownie wkładów poporodowych (lałam wodę z butelki i na nie i sprawdzałam chłonność) dostałam butelkę antykolkową, smoczek i łańcuszek do niego. Każdy z uczestników dostał smoczek Lovi, śliniczek Enfail i kilka reklamówek ulotek i próbek. A w losowaniu (każdy z uczestników mógł wypełnić ankietę) zostałam wylosowana do nagrody głównej i ... dostałam laktator elektryczny Canpolu EasyStrat.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb9f09404f31.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 09:55
agnesik, Ag..., Ewelina88, jonka91, Malenq, Chanela, Tymi, bluegirl89, szpilka, marrtka, isabelle, Paula44, polaola, M4DZI4, waszka88, lwuska55592, ania_29, zielarka, renia83, Becia81 lubią tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Cześć dziewczyny.
Cookie współczuję bardzo. Dobrze, że się odezwałaś bo się martwiłyśmy.
Iwuska to w końcu nie dostałaś tej pracy? A wspominałaś o ciąży?
Pinia gratuluje wygranej. Ja kurde nie mam czasu,żeby iść na takie warsztaty. Może jeszcze coś będzie w listopadzie i grudniu w Kielcach to jak będziesz wiedzieć daj znać.
A u mnie wróciły poranne mdłości i bóle głowy. Do tego okropne duszności. Idę dziś po południu do lekarza, żeby zbadał mi serce, bo trochę mnie to martwi.Cookie lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Pinia gratuluje wygranych super z tym laktatorem zwłaszcza :)Ewelina powiem Ci tak jak jednej z pacjentek w szpitalu moj lekarz ostatnio powiedział " dosyć świrowania juz w tej ciazy " hehe , nie martw sie macica idzie ku gorze i wszystkie narządy zaraz będziemy miec w gardle , ja tak sapie ze masakra , tez mi sie cieżko dycha juz , a moze to ta Twoja nerwica ? Dobrze pamietam ? Ty czy Paula ? Bedzie dobrze , wyluzuj
ja odkryłam co na mnie działa przeczyszczajaco - sok z surowych warzyw , burak plus marchew plus jabłko , idę teraz co dzien do kibelka;) polecam
dzis na obiad kapucha z grochem , musze podjeść bo watpię zeby w wigilie mogła sie objesc takimi pysznosciami a uwielbiam !!! W weekend robię czekoladowe muffiny z krowami mmmmm pychota , czy nie pisze za dużo dzis o jedzeniu ??? :p:p:p
-
Tymi ale mi sama ginekolog kazała iść, więc idę. Poza tym ja mam duszności ciągle, nawet jak kilka słów powiem. Może faktycznie to wina (niezdiagnozowanej do końca bo dowiedziałam się o ciąży i wszystko przeszło)nerwicy lękowej. Wieczorem po wizycie pewnie już mi nic nie będzie dolegać.
Tymi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cookie wyrazy współczucia...
Ja dziś spałam dobrze (chociaż jak co noc śniły mi się pierdoły) a jestem ledwo żywa i mało przytomna. Zaraz jogurcik i chyba spanko...
Aaa jaka dzisiaj piękna pogoda! Wogóle jak nie połowa października. Może jak się w końcu obudzę to pójdę na spacer.
Cookie lubi tę wiadomość