X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wspolczuje mieszkania u tesciow. Ja mam co prawda fajnych tesciow i mam z nimi lepszy kontakt niz z rodzicami, ale nie ma jak na swoim :) pozdrawiam

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenko Twoi teściowie się pięknie dobrali,nie ma co...
    angelcia trzymam mocno kciuki za dobre wieści po badaniach. Będzie dobrze!
    cookie bardzo Ci współczuję z powodu straty. Nie potrafię sobie wyobrazić przez co ostatnio przeszłaś.
    pinia laktator za free? Super! Gratuluję :)

A ja dzisiaj zrobiłam 500km i zastanawiam się, czy się jeszcze kimnąć w łóżku czy lepiej rozruszać i coś porobić ;)

Cookie lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wcale nie wredna! Może Cię pociesze, że nie tylko Ty masz tak wspaniałych teściów.;P Co druga z nas na nich narzeka. Szkoda, że Tobie akurat mieszkanie z nim wypadło w czasie ciąży i do tego musisz im gotować itp. Pewnie jeszcze wcześniej mówią co ma być na ten obiad. Ja ja kiedyś będę taka teściową to chyba zapowiem dziecku, żeby mnie zastrzeliło!

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie Smyka promocja do 30% na Art. BabyOno.

Kupiłam wagę dla małego - myślę, że albo się rypneli albo mieli malo sztuk, bo ona stoi od 199 zl do 259 zl. A razem z przesyłka zapłaciłam 103 zl!

Sa tez laktatory,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 17:09

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przespałam całe popołudnie :p
    Mąż odebrał moje wyniki.Także morfologia znowu większośc poniżej normy, w moczu też coś tam jest,pewnie dostanę urosept jak 2-mce temu.Normalka.Co do glukozy to chyba dobra: na czczo 85, po godz 115, po 2 godz 110.U mnie norma po godzinie to niby 110 więc przekroczylam o 5 jednostek ale to chyba nie wiele i nie ma co się martwic :) Teraz czekam na nast.wizytę za tydzień.

relgh371ssmqv4f3.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziś o wszystkich nieszczęśc przyplatała sie biegunka i teraz nie wiem czy

a) powróciła moja nerwica po stłuczce (a dobre 2 lata mialam spokoj)
    b) za dużo warzyw i owoców w diecie (błonnik)przez pobyt w szpitalu
    c) lekka forma jelitówki przez pobyt w szpitalu, bo cholera wie co tam za zarazki były (trzeba dodac na plus dla szpitala, że mydlo w płynie, ciepla woda (taka do umycia rąk bo jak dla mnie do kąpieli za zimna) i papierowe ręczniki były cały czas dostępne)
    d) cos mi zaszkodziło

na razie lecze sie odgazowana ciepłą pepsi i spróbuje zjeść banana

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka najważniejsze to dużo pij żeby się nie odwodnić.
    Mnie też dziś biegunka złapała (chociaż to 'miła' odmiana po miesiącu twardych hehe problemów), ale wczoraj pomagałam teściowej obierać jabłka do szarlotki no i zjadłam ich... sporo... I to chyba przez nie.

relgh371rphwpz6l.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które zaopatrzyły się w poduszkę do spania dla kobiet w ciąży Czy się sprawdziły? Gdzie zamawiałyście kupowałyście? Jesteście zadowolone?
    Coraz bardziej rozważam zakup a że mało nie kosztują postanowiłam się podpytać ;-)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska ja zakupiłam w Biedronce jakiś czas temu były takie podłużne 120x40cm- w promocji 23zł. W pasmanteri dałam do uszycia poszewkę z kory na nią i powiem Ci że komfort spania jest nieporównywalny! Polecam jak najbardziej :)

Dziewczyny zamawiały na allegro i gdzieś jeszcze poofi/rogal :)

lwuska55592 lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka żadna nerwica, po prostu wirus, który krąży jesienią, u nas 1/3 przedszkola przetrzebiona, córa chorowała, mąż też. Pij dużo i będzie ok.

Ja dziś przesadziłam z chodzeniem, jeśli to żółwie tempo można nazwać chodzeniem, jednakowoż jestem zmęczona i boli mnie wszystko. Powinnam zwolnić trochę bo czuję się ostatnio lepiej i żeby na fali, że wszystko idzie dobrze nie wdepnąć w kłopoty na własne życzenie :/

FITop1.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś po wizycie niepocieszone...lekarz powiedział, że nie ma skutecznej metody na ból pleców:/ Że jedynie odpoczywać i odciążać... Z małą wszystko OK :D

zielarka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za mile slowa :)

Iwuska ja kupilam w smyku , z mysla tez o sobie wlasnie ale i pozniej o dziecku . Jestem zadowolona , spie z nia, fajnie sie uklada , tylko drazni mnie jej wypelnienie bo jest perelkowe i kiedy klade glowe na niej to slysze ten szelest tych kuleczek w srodku caly czas :)
    Moze jakbym nie byla w ciazy to nie zwracalabym uwagi na to ale teraz uhhh zrobilam sie jakas drobiazgowa :)
    Tutaj masz linka do tej poduszki , placilam 120 zl
    http://babymatex.eu/pl/katalog/poduszki/poduszka-relax-z-tkaniny-bawelnianej-detail

lwuska55592 lubi tę wiadomość

relgh371f0w1gfqs.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki bardzo! :) chyba zainwestuje w ten wynalazek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:39

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale dzien:)
    Cukier caly dzień modelowy wręcz, o żywieniu nauczyłam się tyle ze mogę z Lewandowską poradnik pisac:)

Pozatym jak 17.09 przyjmowali mnie do szpitala i mówili byle do końca 28tyg , później będziemy myśleć co dalej, czyli do 10.10 ryczalam jak bobr bo wydawało mi się to odegla przyszłością, a to juz jutro!!!
    Oby tak dalej:)

dostałam też antybiotyk na 5 dni na ta bakterie. Jejku tyle optymizmu we mnie dzis ze nawet fotka tortu z okazji 18 urodzin siostry na mnie wrażenia nie zrobiła. Zekolada 85% kakao też jest pycha:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 20:36

marrtka, magdalenka, Cookie, Silatan, Paula44, isabelle, zielarka, jonka91, nix, agnesik, Kawa, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wam też faluje pępek? :D nie wiem jak to opisać, tak jakby młode go wypychało i wsysało do środka, śmiesznie to wygląda, mamy z mężem niezły ubaw, kiedy dzidziol szaleje w okolicach pępka :P

lwuska55592, magdalenka, isabelle, zielarka, jonka91 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko moze to byc wirus, przy czym przy mojej nerwicy zoladkowej, zadna jelitowka nie miala poki co szans, zawsze nerwy mialy pierwszenstwo i jakos jelitowka mnie nie dopadala nawet jak cos dzieciaki roznosily po szkole czy przedszkolaki z rodziny, no ale szpitalne zarazki sa silne, wiec nie wykluczam, druga rzecz, ze musze uwazac na produkty mleczne i owocowo warzywne, bo w sytuacjach niepewnych znacznie nasilaja dolegliwosci

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które zaopatrzyły się w poduszkę do spania dla kobiet w ciąży Czy się sprawdziły? Gdzie zamawiałyście kupowałyście? Jesteście zadowolone?
    Coraz bardziej rozważam zakup a że mało nie kosztują postanowiłam się podpytać ;-)

Ja mam rogala POOFI i jest cudowny, nie rozstaje sie z nim i nie wyobrażam sobie spania bez. Po trzech miesiącach codziennego użytkowania nie dokształca sie i nie splaszcza, prałam tez pokrowiec i wyglada cały czas jak nowy. Nie kosztuje mało, ale zdecydowanie polecam. Słyszałam, ze te tanie poduszki z allegro na dłuższa metę sie nie sprawdzają z racji wypełnienia.

Ag..., lwuska55592 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny ale dzien:)
    Cukier caly dzień modelowy wręcz, o żywieniu nauczyłam się tyle ze mogę z Lewandowską poradnik pisac:)

Pozatym jak 17.09 przyjmowali mnie do szpitala i mówili byle do końca 28tyg , później będziemy myśleć co dalej, czyli do 10.10 ryczalam jak bobr bo wydawało mi się to odegla przyszłością, a to juz jutro!!!
    Oby tak dalej:)

dostałam też antybiotyk na 5 dni na ta bakterie. Jejku tyle optymizmu we mnie dzis ze nawet fotka tortu z okazji 18 urodzin siostry na mnie wrażenia nie zrobiła. Zekolada 85% kakao też jest pycha:D

Super, ze jutro wychodzisz. Czas pędzi jak szalony, juz prawie połowa października :O

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wychodze:) będę conajmniej do nast piątku.
    To juz jutro tzn ze jutro zaczynam 29tc:)

A ten mam poofi i wyprawkę też robię z poofi bo cudowne te rzeczy są. I jakość mega!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 21:05

nix, lwuska55592, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:37

Ewelina88, isabelle, lwuska55592 lubią tę wiadomość

‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ