X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał haha a te torby z WITTCHEN to jakieś specjalne? Czy o co chodzi? (oprócz tego ze są ze skóry) bo modą się interesuje tyle co mi się podoba i wygodnie bez względu na markę :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę dziewczęta do SR :)

Kawa, zielarka, Ewelina88, magdalenka lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Pilna sprawa! Jakby któraś z Was natknęła się gdzieś w necie na pościel dla maluszka z motywem kota/kotów, w jakiejś rozsądnej cenie, to proszę dajcie linka!
    Mamy z mężem trochę szajbę na punkcie kotów i tak sobie szukamy pościeli z kotem jako takiej na zmianę, bo jedną już kupiłam w takie słodkie misie uszatki :)
    To samo tyczy się kocyka! Jakbyście gdzieś się natknęły na kocyk z kotem, to będę wdzięczna za linka! :)

Kolory dowolne.. jedynym wyjątkiem jest róż i fiolet.. :)

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałyście to ?
    http://joemonster.org/art/29461/Prawie_jak_slub

• renia83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku ja to chyba wypowiadam się niezrozumiale dla innych :( przecież wiem że rozmiar biustu nie świadczy o ilości ani jakości pokarmu, chodziło mi o to że w pierwszej ciąży mój biust wyglądał jak teraz czyli nic się z nim praktycznie nie działo i lichy pokarm zanikł mi po 3 tyg i po prostu najzwyczajniej w świecie mam pietra że historia się u mnie powtórzy jak u mojej mamy :( i już.

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu muszę nadrobić Wasze wiadomości ;)

Na szybko powiem, że staram się ogarnąć, ale jest ciężko. W poniedziałek jak co tydzień stanęłam na wadze i to co zobaczyłam nie powiem, troszkę mnie zasmuciło.. Jak do tej pory tyłam książkowo, średnio 0,5 kg na tydzień, a tym razem w tydzień przybyło mi + 1,5 kg. Zrozumiałabym gdybym sobie folgowała, objadała się czy nie miała ruchu, ale nie ! Jadłam jak do tej pory, a i ciągle byłam w biegu... Nawet po weselu, gdzie przez tydzień jadłam placki i sałatki bez ograniczeń przybrałam tylko 0,5 kg. Może moja tarczyca się odezwała albo jakieś inne problemy zdrowotne? W przyszłym tygodniu czeka mnie glukoza, może to coś wyjaśni.. Kurczę, musiałam to z siebie wyrzucić...

Nie mogę się nadziwić jak takie malutkie dzieciątko, które noszę pod sercem ma tyle siły, że potrafi tak boleśnie matkę skopać!:)

Chwalę się! Prawdopodobnie dzisiaj będę mieć poskręcane meble kuchenne i wstawione AGD! Myślę, że na weekend wszystko będzie gotowe, naczynia kupione i zjemy nasz pierwszy obiad w nowej kuchni!:)

A zaraz po trzeba pomyśleć o szkole rodzenia i kompletowaniu wyprawki dla Antosia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 17:33

jonka91, renia83, nix, MonikaDM lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kamkryst.pl/posciel-the-cat-140x200cm-p-497.html
    http://hippo-sklep.pl/posciel_dla_dzieci/posciel_z_kotem.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellandy wchodzisz w dalszy etap ciąży i wzrosty nie będą już takie przewidywalne, może się zdarzyć, że w jednym tyg. zobaczysz +1,5, a w drugim tylko +0,5...
    jestem pewna, że to nie tarczyca, a normalna kolej rzeczy.... ;)

zielarka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ma racje. Poza tym dziecko teraz coraz więcej przybiera na wadzę. Nie martw się na pewno wszystko ok z tarczycą. Mogę Ci pocieszyć, że ja też tyle tyję i rozmawiałam z ginką i mówi, że faktycznie trochę za dużo ale po mnie nie widać więc nic na razie z tym nie robimy. Będzie dobrze.:) Potem szybko zrzucisz. :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    http://www.kamkryst.pl/posciel-the-cat-140x200cm-p-497.html
    http://hippo-sklep.pl/posciel_dla_dzieci/posciel_z_kotem.html

Kochana! Super są, ale problem taki, że one są duże, a ja szukam pościeli do łóżeczka 120x60 :)

Malenq lubi tę wiadomość

d69ck6nlq9narfhe.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    bellandy wchodzisz w dalszy etap ciąży i wzrosty nie będą już takie przewidywalne, może się zdarzyć, że w jednym tyg. zobaczysz +1,5, a w drugim tylko +0,5...
    jestem pewna, że to nie tarczyca, a normalna kolej rzeczy.... ;)

Myślisz? Trochę się wystarczyłam, że może coś z cukrzycą czy tarczycą nie halo i stąd taki nagły wzrost.

Jeszcze jedno. Czy też macie czasem coś takiego, że przez brzuszek ciężko Wam się oddycha? Nie umiem tego wyjaśnić, ale mam wrażenie, że mój żołądek i przepona są tak ściśnięte, że ciężko mi nawet siedzieć.. Czuje jakbym się mega objadła i zaraz miała pęknąć;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 17:44

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaaa przykro mi, ale możesz napisać do producentów np. czy nie mają w mniejszym rozmiarze??
    http://pl.dawanda.com/product/61616559-KOTKI-Urocze-poszewki-do-lozeczka-120x60

http://www.pippin.pl/pl_PL/p/BABYS-ZONE-Posciel-satynowa-K3-KOTKI/4674
    ale cena też ładna:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Myślisz? Trochę się wystarczyłam, że może coś z cukrzycą czy tarczycą nie halo i stąd taki nagły wzrost.

Jeszcze jedno. Czy też macie czasem coś takiego, że przez brzuszek ciężko Wam się oddycha? Nie umiem tego wyjaśnić, ale mam wrażenie, że mój żołądek i przepona są tak ściśnięte, że ciężko mi nawet siedzieć.. Czuje jakbym się mega objadła i zaraz miała pęknąć;p

JA to wiem.....:)

tak z oddychaniem to też normalny objaw w ciąży...wszystkie narządy ściśnięte, przesunięte, a uczucie które opisujesz bardzo często mi towarzyszy...w niedzielę powiedziano mi, że to normalne.....

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy! Ja tak mam, to ponoć całkiem normalne.. i do porodu będzie już tylko ciężej :P
    Ja jestem straszną panikarą.. i jak nie potrafię wziąć głębokiego oddechu.. to automatycznie panikuję.. Więc początki tego uczucia były straszne! Teraz powoli się przyzwyczajam i wiem, że nie mam co głęboko oddychać.. bo będzie jeszcze gorzej.
    Jeśli chodzi o jedzenie to nie mogę za dużo zjeść na raz.. bo potem mam wrażenie, że właśnie pęknę! Niestety nie wszyscy w moim otoczeniu to rozumieją.. szczególnie mówiąc, że je się za dwóch!

Malenq lubi tę wiadomość

d69ck6nlq9narfhe.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wyłącz trochę myślenie, wiem , że łatwo się mówi, ale to właściwie ostatnia prosta, teraz dziecina będzie przybierała na wadze i tak po prostu musi być.
    Sama widz jak to działa, w pierwszej ciąży z różnych względów stosowałam ograniczenia dietetyczne, byłam tez znacznie bardziej aktywna, przytyłam mało ale i córcia była bardzo drobna, wręcz koścista. Teraz jem zdrowo acz normalnie i widzę, że druga córka jest bardziej masywna. Większa waga dziecka ułatwia opiekę nad nim po urodzeniu.
    Nie sądzę byś przytyła ostatecznie dużo, szybko wrócisz do "siebie" teraz wypożyczasz swoje ciało i wiele od tego wypożyczenia zależy.

Wiecie co? Mam wrażenie, że maleńka się obróciła :) wcześniej była poprzecznie, z lewej strony nózki z prawej główka, gdy miała czkawkę brzuch podskakiwał z prawej strony. Dziś czuję mocniejsze kopniaki w okolicy pępka i wyżej a czkawkę w dole brzucha :) Chyba zapikowała główką w dół :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 18:26

Malenq, agnesik, nix lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy najszybszy przyrost wagi dzidziusia i kobiety przypada na teraz wiec wiem, ze ciezko ale sie nie martw, tez mialam takie duze wahania, ze nagle jeden tydzien ponad kilo a w inny 100 gram a nie mam jakis tygodniowych mega wahan jesli chodzi ilosc jedzenia

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki mam pytanko.
    Mąż odebrał moje wyniki obciążenia glukozą 75 g i orientuje się, że normy to:

Na czczo do 99,0
    Po 1 h. Do 180
    Po 2 h do 140

Moje wyniki to:
    Na czczo 91,1
    Po 1 h 188
    Po 2 h 140

Martwi mnie wynik po tej 1 h... Konsultacje mam 16 października
    I nie wiem czy ten drugi wynik może świadczyć o cukrzycy czy jestem w podwyższonym ryzyku...

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :)
    Bell daj spokój schizom. U mnie wczoraj waga pokazała 70kg a dzisiaj już 71 :D I szczerze mówiąc nie będę szukać w czym ten kilogram się ukrył :D

A w szkole rodzenia towarzystwo niemrawe. Dzisiaj było o wszystkim i o niczym. Na razie informacje na plus. Zmiany na oddziale - w końcu położnice mogą odwiedzać nie tylko rodziny kobiet, które miały poród rodzinny. Druga zmiana - nie ma już czegoś takiego jak dieta karmiącej mamy. Trzecia - w szpitalu w ogóle się noworodka nie kąpie, pierwsza kąpiel odbywa się dopiero w domu i maluszka myje się w całości ok. 2 razy w tygodniu a nie codziennie :) Ciekawa jestem jak bardzo moje podejście będzie zbieżne z obecnymi zaleceniami :)

gwiazdeczko wyniki masz na granicy, więc tylko lekarz jest Ci w stanie odpowiedzieć na pytanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 18:15

Gwiazdeczka27, agnesik lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp. :-)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po konsultacji u diabetologa, mega zadowolona.
    Cukier po posiłkach w normie póki co.
    Gwiazdeczko po godz miałam taki sam, pewnie dostaniesz skierowanie do diabetologa.

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ