Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał haha a te torby z WITTCHEN to jakieś specjalne? Czy o co chodzi? (oprócz tego ze są ze skóry) bo modą się interesuje tyle co mi się podoba i wygodnie bez względu na markę :)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę dziewczęta do SR :)

nick nieaktualny, zielarka, Ewelina88, magdalenka lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Pilna sprawa! Jakby któraś z Was natknęła się gdzieś w necie na pościel dla maluszka z motywem kota/kotów, w jakiejś rozsądnej cenie, to proszę dajcie linka!
    Mamy z mężem trochę szajbę na punkcie kotów i tak sobie szukamy pościeli z kotem jako takiej na zmianę, bo jedną już kupiłam w takie słodkie misie uszatki :)
    To samo tyczy się kocyka! Jakbyście gdzieś się natknęły na kocyk z kotem, to będę wdzięczna za linka! :)

Kolory dowolne.. jedynym wyjątkiem jest róż i fiolet.. :)

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałyście to ?
    http://joemonster.org/art/29461/Prawie_jak_slub

• renia83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku ja to chyba wypowiadam się niezrozumiale dla innych :( przecież wiem że rozmiar biustu nie świadczy o ilości ani jakości pokarmu, chodziło mi o to że w pierwszej ciąży mój biust wyglądał jak teraz czyli nic się z nim praktycznie nie działo i lichy pokarm zanikł mi po 3 tyg i po prostu najzwyczajniej w świecie mam pietra że historia się u mnie powtórzy jak u mojej mamy :( i już.

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu muszę nadrobić Wasze wiadomości ;)

Na szybko powiem, że staram się ogarnąć, ale jest ciężko. W poniedziałek jak co tydzień stanęłam na wadze i to co zobaczyłam nie powiem, troszkę mnie zasmuciło.. Jak do tej pory tyłam książkowo, średnio 0,5 kg na tydzień, a tym razem w tydzień przybyło mi + 1,5 kg. Zrozumiałabym gdybym sobie folgowała, objadała się czy nie miała ruchu, ale nie ! Jadłam jak do tej pory, a i ciągle byłam w biegu... Nawet po weselu, gdzie przez tydzień jadłam placki i sałatki bez ograniczeń przybrałam tylko 0,5 kg. Może moja tarczyca się odezwała albo jakieś inne problemy zdrowotne? W przyszłym tygodniu czeka mnie glukoza, może to coś wyjaśni.. Kurczę, musiałam to z siebie wyrzucić...

Nie mogę się nadziwić jak takie malutkie dzieciątko, które noszę pod sercem ma tyle siły, że potrafi tak boleśnie matkę skopać!:)

Chwalę się! Prawdopodobnie dzisiaj będę mieć poskręcane meble kuchenne i wstawione AGD! Myślę, że na weekend wszystko będzie gotowe, naczynia kupione i zjemy nasz pierwszy obiad w nowej kuchni!:)

A zaraz po trzeba pomyśleć o szkole rodzenia i kompletowaniu wyprawki dla Antosia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 17:33

jonka91, renia83, nix, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kamkryst.pl/posciel-the-cat-140x200cm-p-497.html
    http://hippo-sklep.pl/posciel_dla_dzieci/posciel_z_kotem.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellandy wchodzisz w dalszy etap ciąży i wzrosty nie będą już takie przewidywalne, może się zdarzyć, że w jednym tyg. zobaczysz +1,5, a w drugim tylko +0,5...
    jestem pewna, że to nie tarczyca, a normalna kolej rzeczy.... ;)

zielarka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ma racje. Poza tym dziecko teraz coraz więcej przybiera na wadzę. Nie martw się na pewno wszystko ok z tarczycą. Mogę Ci pocieszyć, że ja też tyle tyję i rozmawiałam z ginką i mówi, że faktycznie trochę za dużo ale po mnie nie widać więc nic na razie z tym nie robimy. Będzie dobrze.:) Potem szybko zrzucisz. :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    http://www.kamkryst.pl/posciel-the-cat-140x200cm-p-497.html
    http://hippo-sklep.pl/posciel_dla_dzieci/posciel_z_kotem.html

Kochana! Super są, ale problem taki, że one są duże, a ja szukam pościeli do łóżeczka 120x60 :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

d69ck6nlq9narfhe.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    bellandy wchodzisz w dalszy etap ciąży i wzrosty nie będą już takie przewidywalne, może się zdarzyć, że w jednym tyg. zobaczysz +1,5, a w drugim tylko +0,5...
    jestem pewna, że to nie tarczyca, a normalna kolej rzeczy.... ;)

Myślisz? Trochę się wystarczyłam, że może coś z cukrzycą czy tarczycą nie halo i stąd taki nagły wzrost.

Jeszcze jedno. Czy też macie czasem coś takiego, że przez brzuszek ciężko Wam się oddycha? Nie umiem tego wyjaśnić, ale mam wrażenie, że mój żołądek i przepona są tak ściśnięte, że ciężko mi nawet siedzieć.. Czuje jakbym się mega objadła i zaraz miała pęknąć;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 17:44

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaaa przykro mi, ale możesz napisać do producentów np. czy nie mają w mniejszym rozmiarze??
    http://pl.dawanda.com/product/61616559-KOTKI-Urocze-poszewki-do-lozeczka-120x60

http://www.pippin.pl/pl_PL/p/BABYS-ZONE-Posciel-satynowa-K3-KOTKI/4674
    ale cena też ładna:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Myślisz? Trochę się wystarczyłam, że może coś z cukrzycą czy tarczycą nie halo i stąd taki nagły wzrost.

Jeszcze jedno. Czy też macie czasem coś takiego, że przez brzuszek ciężko Wam się oddycha? Nie umiem tego wyjaśnić, ale mam wrażenie, że mój żołądek i przepona są tak ściśnięte, że ciężko mi nawet siedzieć.. Czuje jakbym się mega objadła i zaraz miała pęknąć;p

JA to wiem.....:)

tak z oddychaniem to też normalny objaw w ciąży...wszystkie narządy ściśnięte, przesunięte, a uczucie które opisujesz bardzo często mi towarzyszy...w niedzielę powiedziano mi, że to normalne.....

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy! Ja tak mam, to ponoć całkiem normalne.. i do porodu będzie już tylko ciężej :P
    Ja jestem straszną panikarą.. i jak nie potrafię wziąć głębokiego oddechu.. to automatycznie panikuję.. Więc początki tego uczucia były straszne! Teraz powoli się przyzwyczajam i wiem, że nie mam co głęboko oddychać.. bo będzie jeszcze gorzej.
    Jeśli chodzi o jedzenie to nie mogę za dużo zjeść na raz.. bo potem mam wrażenie, że właśnie pęknę! Niestety nie wszyscy w moim otoczeniu to rozumieją.. szczególnie mówiąc, że je się za dwóch!

d69ck6nlq9narfhe.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wyłącz trochę myślenie, wiem , że łatwo się mówi, ale to właściwie ostatnia prosta, teraz dziecina będzie przybierała na wadze i tak po prostu musi być.
    Sama widz jak to działa, w pierwszej ciąży z różnych względów stosowałam ograniczenia dietetyczne, byłam tez znacznie bardziej aktywna, przytyłam mało ale i córcia była bardzo drobna, wręcz koścista. Teraz jem zdrowo acz normalnie i widzę, że druga córka jest bardziej masywna. Większa waga dziecka ułatwia opiekę nad nim po urodzeniu.
    Nie sądzę byś przytyła ostatecznie dużo, szybko wrócisz do "siebie" teraz wypożyczasz swoje ciało i wiele od tego wypożyczenia zależy.

Wiecie co? Mam wrażenie, że maleńka się obróciła :) wcześniej była poprzecznie, z lewej strony nózki z prawej główka, gdy miała czkawkę brzuch podskakiwał z prawej strony. Dziś czuję mocniejsze kopniaki w okolicy pępka i wyżej a czkawkę w dole brzucha :) Chyba zapikowała główką w dół :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 18:26

nick nieaktualny, agnesik, nix lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy najszybszy przyrost wagi dzidziusia i kobiety przypada na teraz wiec wiem, ze ciezko ale sie nie martw, tez mialam takie duze wahania, ze nagle jeden tydzien ponad kilo a w inny 100 gram a nie mam jakis tygodniowych mega wahan jesli chodzi ilosc jedzenia

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki mam pytanko.
    Mąż odebrał moje wyniki obciążenia glukozą 75 g i orientuje się, że normy to:

Na czczo do 99,0
    Po 1 h. Do 180
    Po 2 h do 140

Moje wyniki to:
    Na czczo 91,1
    Po 1 h 188
    Po 2 h 140

Martwi mnie wynik po tej 1 h... Konsultacje mam 16 października
    I nie wiem czy ten drugi wynik może świadczyć o cukrzycy czy jestem w podwyższonym ryzyku...

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :)
    Bell daj spokój schizom. U mnie wczoraj waga pokazała 70kg a dzisiaj już 71 :D I szczerze mówiąc nie będę szukać w czym ten kilogram się ukrył :D

A w szkole rodzenia towarzystwo niemrawe. Dzisiaj było o wszystkim i o niczym. Na razie informacje na plus. Zmiany na oddziale - w końcu położnice mogą odwiedzać nie tylko rodziny kobiet, które miały poród rodzinny. Druga zmiana - nie ma już czegoś takiego jak dieta karmiącej mamy. Trzecia - w szpitalu w ogóle się noworodka nie kąpie, pierwsza kąpiel odbywa się dopiero w domu i maluszka myje się w całości ok. 2 razy w tygodniu a nie codziennie :) Ciekawa jestem jak bardzo moje podejście będzie zbieżne z obecnymi zaleceniami :)

gwiazdeczko wyniki masz na granicy, więc tylko lekarz jest Ci w stanie odpowiedzieć na pytanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 18:15

Gwiazdeczka27, agnesik lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp. :-)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po konsultacji u diabetologa, mega zadowolona.
    Cukier po posiłkach w normie póki co.
    Gwiazdeczko po godz miałam taki sam, pewnie dostaniesz skierowanie do diabetologa.

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ