*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny!
Pilna sprawa! Jakby któraś z Was natknęła się gdzieś w necie na pościel dla maluszka z motywem kota/kotów, w jakiejś rozsądnej cenie, to proszę dajcie linka!
Mamy z mężem trochę szajbę na punkcie kotów i tak sobie szukamy pościeli z kotem jako takiej na zmianę, bo jedną już kupiłam w takie słodkie misie uszatki
To samo tyczy się kocyka! Jakbyście gdzieś się natknęły na kocyk z kotem, to będę wdzięczna za linka!
Kolory dowolne.. jedynym wyjątkiem jest róż i fiolet..
-
jejku ja to chyba wypowiadam się niezrozumiale dla innych
przecież wiem że rozmiar biustu nie świadczy o ilości ani jakości pokarmu, chodziło mi o to że w pierwszej ciąży mój biust wyglądał jak teraz czyli nic się z nim praktycznie nie działo i lichy pokarm zanikł mi po 3 tyg i po prostu najzwyczajniej w świecie mam pietra że historia się u mnie powtórzy jak u mojej mamy
i już.
-
Znowu muszę nadrobić Wasze wiadomości
Na szybko powiem, że staram się ogarnąć, ale jest ciężko. W poniedziałek jak co tydzień stanęłam na wadze i to co zobaczyłam nie powiem, troszkę mnie zasmuciło.. Jak do tej pory tyłam książkowo, średnio 0,5 kg na tydzień, a tym razem w tydzień przybyło mi + 1,5 kg. Zrozumiałabym gdybym sobie folgowała, objadała się czy nie miała ruchu, ale nie ! Jadłam jak do tej pory, a i ciągle byłam w biegu... Nawet po weselu, gdzie przez tydzień jadłam placki i sałatki bez ograniczeń przybrałam tylko 0,5 kg. Może moja tarczyca się odezwała albo jakieś inne problemy zdrowotne? W przyszłym tygodniu czeka mnie glukoza, może to coś wyjaśni.. Kurczę, musiałam to z siebie wyrzucić...
Nie mogę się nadziwić jak takie malutkie dzieciątko, które noszę pod sercem ma tyle siły, że potrafi tak boleśnie matkę skopać!
Chwalę się! Prawdopodobnie dzisiaj będę mieć poskręcane meble kuchenne i wstawione AGD! Myślę, że na weekend wszystko będzie gotowe, naczynia kupione i zjemy nasz pierwszy obiad w nowej kuchni!
A zaraz po trzeba pomyśleć o szkole rodzenia i kompletowaniu wyprawki dla AntosiaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 17:33
jonka91, renia83, nix, MonikaDM lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybellandy wchodzisz w dalszy etap ciąży i wzrosty nie będą już takie przewidywalne, może się zdarzyć, że w jednym tyg. zobaczysz +1,5, a w drugim tylko +0,5...
jestem pewna, że to nie tarczyca, a normalna kolej rzeczy....zielarka, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Malenq ma racje. Poza tym dziecko teraz coraz więcej przybiera na wadzę. Nie martw się na pewno wszystko ok z tarczycą. Mogę Ci pocieszyć, że ja też tyle tyję i rozmawiałam z ginką i mówi, że faktycznie trochę za dużo ale po mnie nie widać więc nic na razie z tym nie robimy. Będzie dobrze.
Potem szybko zrzucisz.
-
Malenq wrote:http://www.kamkryst.pl/posciel-the-cat-140x200cm-p-497.html
http://hippo-sklep.pl/posciel_dla_dzieci/posciel_z_kotem.html
Kochana! Super są, ale problem taki, że one są duże, a ja szukam pościeli do łóżeczka 120x60
Malenq lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:bellandy wchodzisz w dalszy etap ciąży i wzrosty nie będą już takie przewidywalne, może się zdarzyć, że w jednym tyg. zobaczysz +1,5, a w drugim tylko +0,5...
jestem pewna, że to nie tarczyca, a normalna kolej rzeczy....
Myślisz? Trochę się wystarczyłam, że może coś z cukrzycą czy tarczycą nie halo i stąd taki nagły wzrost.
Jeszcze jedno. Czy też macie czasem coś takiego, że przez brzuszek ciężko Wam się oddycha? Nie umiem tego wyjaśnić, ale mam wrażenie, że mój żołądek i przepona są tak ściśnięte, że ciężko mi nawet siedzieć.. Czuje jakbym się mega objadła i zaraz miała pęknąć;pWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 17:44
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyaaaaaaaaaaaaaa przykro mi, ale możesz napisać do producentów np. czy nie mają w mniejszym rozmiarze??
http://pl.dawanda.com/product/61616559-KOTKI-Urocze-poszewki-do-lozeczka-120x60
http://www.pippin.pl/pl_PL/p/BABYS-ZONE-Posciel-satynowa-K3-KOTKI/4674
ale cena też ładna:) -
nick nieaktualnybelldandy wrote:Myślisz? Trochę się wystarczyłam, że może coś z cukrzycą czy tarczycą nie halo i stąd taki nagły wzrost.
Jeszcze jedno. Czy też macie czasem coś takiego, że przez brzuszek ciężko Wam się oddycha? Nie umiem tego wyjaśnić, ale mam wrażenie, że mój żołądek i przepona są tak ściśnięte, że ciężko mi nawet siedzieć.. Czuje jakbym się mega objadła i zaraz miała pęknąć;p
JA to wiem.....
tak z oddychaniem to też normalny objaw w ciąży...wszystkie narządy ściśnięte, przesunięte, a uczucie które opisujesz bardzo często mi towarzyszy...w niedzielę powiedziano mi, że to normalne..... -
belldandy! Ja tak mam, to ponoć całkiem normalne.. i do porodu będzie już tylko ciężej
Ja jestem straszną panikarą.. i jak nie potrafię wziąć głębokiego oddechu.. to automatycznie panikuję.. Więc początki tego uczucia były straszne! Teraz powoli się przyzwyczajam i wiem, że nie mam co głęboko oddychać.. bo będzie jeszcze gorzej.
Jeśli chodzi o jedzenie to nie mogę za dużo zjeść na raz.. bo potem mam wrażenie, że właśnie pęknę! Niestety nie wszyscy w moim otoczeniu to rozumieją.. szczególnie mówiąc, że je się za dwóch!Malenq lubi tę wiadomość
-
belldandy wyłącz trochę myślenie, wiem , że łatwo się mówi, ale to właściwie ostatnia prosta, teraz dziecina będzie przybierała na wadze i tak po prostu musi być.
Sama widz jak to działa, w pierwszej ciąży z różnych względów stosowałam ograniczenia dietetyczne, byłam tez znacznie bardziej aktywna, przytyłam mało ale i córcia była bardzo drobna, wręcz koścista. Teraz jem zdrowo acz normalnie i widzę, że druga córka jest bardziej masywna. Większa waga dziecka ułatwia opiekę nad nim po urodzeniu.
Nie sądzę byś przytyła ostatecznie dużo, szybko wrócisz do "siebie" teraz wypożyczasz swoje ciało i wiele od tego wypożyczenia zależy.
Wiecie co? Mam wrażenie, że maleńka się obróciławcześniej była poprzecznie, z lewej strony nózki z prawej główka, gdy miała czkawkę brzuch podskakiwał z prawej strony. Dziś czuję mocniejsze kopniaki w okolicy pępka i wyżej a czkawkę w dole brzucha
Chyba zapikowała główką w dół
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 18:26
Malenq, agnesik, nix lubią tę wiadomość
-
Belldandy najszybszy przyrost wagi dzidziusia i kobiety przypada na teraz wiec wiem, ze ciezko ale sie nie martw, tez mialam takie duze wahania, ze nagle jeden tydzien ponad kilo a w inny 100 gram a nie mam jakis tygodniowych mega wahan jesli chodzi ilosc jedzenia
-
Kobietki mam pytanko.
Mąż odebrał moje wyniki obciążenia glukozą 75 g i orientuje się, że normy to:
Na czczo do 99,0
Po 1 h. Do 180
Po 2 h do 140
Moje wyniki to:
Na czczo 91,1
Po 1 h 188
Po 2 h 140
Martwi mnie wynik po tej 1 h... Konsultacje mam 16 października
I nie wiem czy ten drugi wynik może świadczyć o cukrzycy czy jestem w podwyższonym ryzyku... -
Wróciłam
Bell daj spokój schizom. U mnie wczoraj waga pokazała 70kg a dzisiaj już 71I szczerze mówiąc nie będę szukać w czym ten kilogram się ukrył
A w szkole rodzenia towarzystwo niemrawe. Dzisiaj było o wszystkim i o niczym. Na razie informacje na plus. Zmiany na oddziale - w końcu położnice mogą odwiedzać nie tylko rodziny kobiet, które miały poród rodzinny. Druga zmiana - nie ma już czegoś takiego jak dieta karmiącej mamy. Trzecia - w szpitalu w ogóle się noworodka nie kąpie, pierwsza kąpiel odbywa się dopiero w domu i maluszka myje się w całości ok. 2 razy w tygodniu a nie codziennieCiekawa jestem jak bardzo moje podejście będzie zbieżne z obecnymi zaleceniami
gwiazdeczko wyniki masz na granicy, więc tylko lekarz jest Ci w stanie odpowiedzieć na pytanieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 18:15
Gwiazdeczka27, agnesik lubią tę wiadomość