X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Jeszcze Was nie nadrobiłam od kilku dni. W czwartek byłam u lekarza i nasza Nikola ważyła 670 gram (ważona na IP) w poniedziałek wczoraj ważyła już 770 gram. Jak to lekarz określił drobna kobietka, nogi długie czyli dalej modelka. :-) Serducho bije 145, wszystkie wartości w normie i co najważniejsze pępowina trój naczyniowa (bo było ryzyko, że jednak nie, ale lekarz powiedział, że większość dzieci rodzi się zdrowa nawet z dwu naczyniową pępowiną i jest to fakt który trzeba tylko monitorować). Szyjka dalej taka jak była w zeszłym tygodniu, więc super długa. I widziałam dowód na istnienie cipuszki więc już sama mam świadomość, że dziewczynka na 100%. Jestem w szoku że ta moja mała w 4 dni przytyła aż 100 gram. Ale niech rośnie. Mnie to podwójnie cieszy. :-) Następne badanie dopiero w listopadzie 31/32 tygodniu.
    Wszystkie jesteście piękne brzuchate mamy.

zielarka, nix, Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasze dzisiejsze zakupy dla małej. Ja jak wpadnę do TESCO czy gdziekolwiek to wyjść nie mogę. Ogólnie to ten otulaczek był przeceniony z 79 złotych na 23 i uważam, że bardzo opłacało się go kupić.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/21d50512baee.jpg

I jeszcze kupiłam proszek i płyny i płatki Lovela. Chociaż płatki akurat są ze sklepu ekologicznego.

M4DZI4, Ewelina88, agnesik, jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan, mam taki sam otulaczek za 23zł - kupiłam chyba w sierpniu lub wrześniu :)

Silatan lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przzyniesli na odziale. Z nivei każdemu a z Johnsona jest połączona z glukomwtrem wiec dla cukrzycek

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula, ja dzisiaj wzięłam ostatni. Więc pewnie przecena była już jakiś czas. :-) W ogóle jakaś babka próbowała mi wydrzeć go z ręki( myślałam, że takie rzeczy to tylko w filmach ale jednak nie). Wesoło na promocjach dla dzieci. Matki tracą zdrowe zmysły. :-D

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Kawa jesli chodzi ścieralność to też mam juz obcykane. Tylko nie znamy nikogo kto ma deski dlatego dopytuje. Mi sie podobają te duże deski czyli warstwowe ? Tak żeby powstawały rowki między łączeniami.
    A kupujecie w sieciówce czy zamawiacie gdzieś u stolarza?

Też mi się te rowki podobają ale one są i przy warstwowych i przy litych. Właśnie był u mnie chłopak od remontu powiedział że lepsze są warstwowe, ma je u siebie w domu i że jak chcę zobaczyć to możemy do niego podjechać i poleca wiec się zdecydujemy na warstwowe :) Będziemy brać z liroy merlin albo castoramy, obi mamy mijać szerokim łukiem-ponoć buble sprzedają.

• zielarka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta co do laktatorów, to zależy od dwóch spraw, czy chcę w pierwszych miesiącach zostawiać dziecko czy nie. Jeśli tak to warto go mieć bo można odciągnąć i zostawić pokarm, zamrażać go.
    Jeśli nie, to uważam, że to zbędny wydatek, bo nawet w nawale pokarmu moje doświadczenie mówi, że najlepszym laktatorem jest dziecko. Dzieciak ma wielka siłę ciągu :D jakby do piersi przystawić rurę od odkurzacza :D :D :D warto wiedzieć, że pokarm jest ściągany z piersi od strony bródki dziecka i to w t stronę trzeba przystawiać malucha gdy w danej części piersi robi się zastój.

Kupiłam rajstopy ciążowe z rossmana :) są cudowne, dość drogie ale rewelacyjne. Mocno się rozciągają, są kryjące, i nie uciskają brzucha, nie zjeżdżają.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa też byliśmy w marketach budowlanych, polecam jednak odwiedzenie salonów z deskami. Pozatym lepsze są długie deski niż te krótkie marketowe. Masz mniej punktów styku i się niw rozlazą. No i Barlinek podobno kicha nie deski.

Wogole wybór podłogi był najtrudniejszym i najdłuższym wyborem z całego remontu, a robiliśmy mieszkanie od zera. Wyburzanie ścian, hydraulika elektryka. Wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 14:53

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny była któraś na warsztatach bezpieczny maluch? Wybieram się z małżem, ale jakiegoś szczegółowego harmonogramu na stronie nie ma. te wykłady są długie? robią przerwy? nie wysiedzę 3,5h chyba

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce malza wyslac na te warsztaty. Zobaczymy jutro czy da rade.
    Ja niestety nie dam:)
    Wogole mój maz chce iść do szkoły taty. Są w szkole która wybralismy miskuleczka.pl w Kato.
    Program super, niech idzie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 14:59

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag u nas w pobliżu właśnie nie ma takich salonów. W sklepie budowlanym pokazali nam katalog i kazali wybrać 0_o na żywo nic nie mieli...

U nas też wszytsko od zera. Mamy wielki dom ale żeby go zrobić jak się chce to istna rewolucja.
    Chciałam kuchnię na podeście ze salonem. Mąż i teściu kiwał na to nosem bo dużo roboty, bo ciągnięcie rur, gazu, odpływów, kucie ścian przez pół domu. Więc powiedziałam skoro mamy tu mieszkać na stałe to ma być tak jak tego chcę, jeśli mi tego nie zrobią to się wyprowadzamy na mieszkanie albo kupujemy domek deweloperkę gdzie jest już gotowa kuchnia w salonie :) hahah podziałało :D

• Ag... Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z katalogu nie kupuj. To trzeba dotknąć, zobaczyć i wogole.
    pewnie masz juz swoje dosw remontowe ale nasze jest takie ze castorama na najlepszych i zdecydowanie najwiecej doradców, ci w Leroy to jakieś takie ciapki.
    Napewno coz wybierzecie:) mi sie moje dechy mega podobaja, mamy he nawet pom szafkami gornymi I dolnymi w kuchni bo mamy białą z elementami debu. Blat z ikei polaciagniety do podlogi w tym samym kolorze, wogole nie widać ze to dechy podłogowe na tej ścianie, Z tym ze my mamy te 2 metrowe.
    Garderoba, szafa w przedpokoju i zabudowa łazienki wszystko w kolorze podłogi fornir dębowy. A reszta biala:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 15:11

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deski są piękne, ale drogie... Postawiliśmy na panele, ale może kiedyś wymienimy podłogi na dechy modrzewiowe, które nam schną kolejny rok..

http://www.youtube.com/watch?v=cvD797JwOdw
    Baby są głupie ;)

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D :D Fakt :D :D :D
    Największą polewkę mają chyba pracownicy lidla.
    Kiedyś chciałam kupić płaszczyk la córci, pierwszego dnia promocji stawiliśmy się rano w lidlu, ja nie wiedziałam co tam się dzieje, przeżyłam szok :D normalnie zostałam staranowana przez jakąś gruba babę, podeptała mnie popchnęła. Druga wyrwała mi z reki płaszczyk, który chciała dostać bo rozmiar jej pasował. Mój mąż jej go wyszarpnął i powiedział: kurde idziemy to jest psychiatryk! :D :D :D od tej pory omijam pierwsze dni promocji, trudno.

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to chcialam kiedys kupic kawe w promocji raptem 5 zl ale zawsze :-) i glupia jezdzilam piec razy do sklepu a oni zawsze mowili ze bedzie jutro raczej nie nastawiam sie na promocje, choc czasami jestem pozytywnie zaskoczona takim zakupem :-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chora jestem, jak jest sporo ludzi np. w biedronce i trzeba się trochę przeciskać, ale takiego tłumu to bym nie zdzierżyła. Nie wiem jak bardzo kusząca musiałaby być okazja, żebym się porwała na pchanie w dzikie tłum. No bo przecież to dzicz, nic innego. Wzajemne wyrywanie sobie produktów - przecież to chore

201501145565.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ale naskrobałyście brzuchatki, bylo co czytac w przerwie między praniem a praniem kolejnych ciuszków :p

Tymi, Kawcia,Magdalenka ślicznie wyglądacie ! Wogóle my wszystkie w tych ciążach to jakoś tak kwitnąco i pięknie się prezentujemy :)

Bladorku nie przejmuj się, po ciąży wszyyystkie zbędne kg zgubimy!! Ja też krasnal 160cm z taką samą nadwagą sprzed ciąży jak ty ;)No ale jak chciałam się wcześniej poodchudzac to mój gin z kliniki niepłodności powiedział że waga do zajścia w ciążę jest akurat i nie ma mowy o dietach i radykalnej zmianie bo to mogłoby zaburzyc mój organizm,no a że stymulacja była to darowałam sobie gubienie wagi a skupiłam się na tym co było dla mnie najważniejsze-żeby zajśc w upragnioną ciążę.Potem się będę miartwic, ale jak po pierwszej ciąży schudłam te 20kg co przytyłam to i teraz dam radę !

Co do rozmiaru piersi to ja zawsze miałam czym oddychac i nawet przy najniższej swojej wadze 52 kg miałam rozmiar 75 D. Teraz to już od dłuższego okresu mam mniej więcej 85D-E zależy od rozmiarówki i kroju cyckonosza :)
    Co do laktatora to ja kupuję elektryczny na pewno bo u mnie w pierwszej ciąży ręczny się nie sprawdził.Miałam b.dużo pokarmu a przez zaniedbanie położnych w pierwszych dobach po porodzie miałam zator mleka, stan zapalny z ropą, cięcie, zakładanie sączka- męczarnia i ból niesamowity.Ręczny laktator nie był w stanie ze mnie tego wyssac że tak powiem temu mądrzejsza po tamtych doświadczeniach ubezpieczam się i chcę miec laktator elektryczny przy sobie od pierwszych chwil.

Kawa, Wiki81 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:52

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak spojrzałam na stronę lidla i chyba za parę dni dołączę do tej zgrai :D od soboty ma być inhalator, a nasza pediatra zalecała zakup takiego ustrojstwa. Córcia nie choruje właściwie, miewa tylko katary, lekarka powiedziała, żeby kupić coś takiego wtedy można ominąć różne inne leki.
    Sama nie pójdę do lidla :D wezmę męża, niech toruje drogę w imię dobra dzieci :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 16:11

polaola lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Tak spojrzałam na stronę lidla i chyba za parę dni dołączę do tej zgrai :D od soboty ma być inhalator, a nasza pediatra zalecała zakup takiego ustrojstwa. Córcia nie choruje właściwie, miewa tylko katary, lekarka powiedziała, żeby kupić coś takiego wtedy można ominąć różne inne leki.
    Sama nie pójdę do lidla :D wezmę męża, niech toruje drogę w imię dobra dzieci :D :D :D

Gdzieś na stronie biedronki widziałam inhalator Philipsa, nie pamiętam od kiedy i za ile ma być.

zielarka lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ