X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siedze u dentysty wchodze nastepna, trzymajcie kciuki

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny listopadówki już się 'rozpakowują'. Jeszcze trochę i na nas kolej hihi :)

isabelle, zielarka, Ewelina88, polaola lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Dziewczyny listopadówki już się 'rozpakowują'. Jeszcze trochę i na nas kolej hihi :)

Robi się poważnie, jak tylko spadnie pierwszy śnieg to zaczniemy przebierać stópkami :)

zielarka, Martaaa lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Melua jak długo miałaś umowę zanim zaszłaś w ciążę?
    3 miesiące pracowałam do L4, więc podjęłam pracę będąc już w ciąży, ale mam umowę na czas określony (pół roku), bo miałam (i jak się okazuje nadal mam) propozycję pracy - miałam zacząć od stycznia, ale pracodawca przyszły zaproponował mi ją teraz na po macierzyńskim. Jak rozmawiałam w sprawie pracy to nie wiedziałam, że w ciąży jestem, a ponieważ miałam nadzieję na inną - lepiej płatną pracę (długo czekałam na odp) to odwlekałam trochę tę decyzję, a potem to już wyjścia nie było.
    No cóż. Wiem, że wygląda to jak wygląda. Planowałam pracować do listopada, umowę mam do grudnia, ale nawet lekarka nie dała się namówić, powiedziała, że ona ryzyka na siebie nie weźmie, jakby coś mi się stało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 18:16

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, Marta , ale super 5tysiakow! !!!!!!!!! Wow!

Serdecznie Gratuluję!

nix, MartaKD lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melua to podobnie jak ja po tych 3-4miesiącach, ale póki co nic nie dostałam(ale pewnie mogę się tego spodziewać bo firma rodzinna) Myślę że nie ma co się przejmować tym. Znam dziewczynę która też tak była zatrudniona, powiedziała że poszła z dokumentami i miała oświadczenia świadków i żadnych problemów nie było-nie ma co straszyć.

• zielarka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie tak, że 30 tydzień to taka magiczna granica, za którą jest już równia pochyła w kierunku porodu?

Gwiazdeczka27, Ewelina88, Ag..., polaola, nix, MartaKD, Tymi lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tak patrze na listę tych bellowych listopadowek... i tam 33 tydzień, 34 tydzień. Aaaaaa!
    No nieźle.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie nie straszcie, na Natalkę czekam w styczniu ;)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ja dzisiaj jestem po glukozie. Wytrzymałam 1,5 godziny i dalej po prostu zwymiotowałam. Badanie mam do powtórzenia po 2 godzinach. Nie wiem czy dam radę, bo nawet cytryny nie mogę zakupić.
    W każdym razie nasz wynik to:

na czczo- 77,2 mg
    po 1 h- 132,5 mg

I udało mi się upolować w lumpku 4 zupełnie nowe welurowe i bawełniane pajace (z metkami) i dwie czapeczki a za wszystko zapłaciłam oszałamiającą sumę 4 złotych. :-D

Przez całą ciążę przytyłam 6 kilo i jestem już zadowolona. Nareszcie widać, że jestem w ciąży a nie po większym obiedzie. :-)

Przeraża mnie jednak, że znowu czeka mnie glukoza. Jak znowu zwrócę, to chyba sobie odpuszczę. Ja w ciąży nie lubię niczego słodkiego a co dopiero glukoza.

zielarka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a test po dwóch godzinach ma wyjść w jakich granicach? Nigdzie nie kogę znaleźć norm dla 2 godzin. Któraś tam kiedyś wstawiała, ale nie mogę znaleźć :-)

• polaola Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Też macie tak, że 30 tydzień to taka magiczna granica, za którą jest już równia pochyła w kierunku porodu?
    Dla mnie teraz celem jest 28 pozniej 33 i 37

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 20:31

zielarka, Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Dziewczyny a test po dwóch godzinach ma wyjść w jakich granicach? Nigdzie nie kogę znaleźć norm dla 2 godzin. Któraś tam kiedyś wstawiała, ale nie mogę znaleźć :-)
    Przeważnie do 140 ;)

Silatan lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli pewnie przekroczę. :-) Ale zobaczymy

• zielarka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Dla mnie teraz celem jest 28 pozniej 33 i 37
    Mój cel to 30 tydzień, potem 34, 36 i 38.

polaola, MartaKD lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz 32, potem 34, 37 a potem juz niech sie rodzi kiedy chce:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 33, 37 i może wyjść!

Ale co Szymuś postanowi. . . Czas pokaże!

• Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez odliczamy , nie mozemy sie doczekac . Choc z drugiej strony czasem wpadam w panike ze jeszcze tego i tamtego brakuje dla dzidziusia :)

Na ostatatniej wizycie znow lekarz powiedzial ze to bedzie predzej koncowka grudnia niz 5 styczen , to tuz tuz :D

Wczoraj meczyla mnie straszna kolka , odczuwalam ja tak po bokach brzucha , dzis tez jak zjadalam obiad ale juz nie byla taka bolesna .
    Czytalam o kolce jelitowej w ciazy czy macie podobne dolegliwosci ?

relgh371f0w1gfqs.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam przeczucie że sylwestra spędze na porodowce bo ja już takie szczęście mam. :-)

isabelle, zielarka lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie było mnie tydzień czasu więc mam trochę zaległości. Ale postaram się je nadrobić jak tylko znajdę czas. :)
    Mąż jest już po zabiegu usunięcia pęcherzyka żółciowego i oczywiście miał jeszcze jakieś komplikacje ale już wychodzi na prostą.
    Jesteśmy już razem w domu i cieszymy się sobą. :)
    Wczoraj miałam wizytę kontrolną u ginekologa. :) Ala rośnie zdrowo i waży już 1077g. Odwróciła się już główką w doł. Kopie mnie pod zebrami. :D Szyjka trzyma się dzielnie i mierzy ok. 30mm póki co nie skraca się. Jedynym minusem jest moja wciąż pogłębiająca się anemia. Ale ogólnie jestem zadowolona. Teraz mam wizyty co 3 tygodnie. :)

zielarka, Paula44, nix, Ewelina88, M4DZI4, bluegirl89, jonka91 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ