X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaa te ciuszki się poprostu przyklejają do rąk co nie:D?? i wołają WEŹ MNIE! :) ja już zakupuję powoli śliczne opaski.. :D

zielarka, agnesik, polaola lubią tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:57

Malenq lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa, opaski też są u Ciebie? Hmmm... muszę się w poniedziałek rozejrzeć po innych koszach :D

Chanela można się jeszcze rozejrzeć po forumowym bazarku choć z tego co zauważyłam to dość drogo to wychodzi. Jednak dobrego szmateksu nic nie przebije, no chyba że darmowe ciuszki od znajomych ;)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniuu opaski w zwykłych sklepach szukam, w sh jeszcze nie spotkałam opasek ani czapeczek.. ale czyham na haftowanki :)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się posikam ze szczęścia!!!!!! W konkursie na Rossnet.pl organizowanym przez procter-gamble wygrałam 5 tysiaków na remont pokoju dla dziecka!!!!! Bony do wykorzystania w Obi,Leroy Merlin lub Ikea:) Dekorator wnetrz przysle mi propozycje,ja się moge na nią zgodzić,a moge też swoją zrobić:) Ale cudnie! Pan Bóg wynagradza wczesniejsze cierpienia:)

M4DZI4, Kawa, Ewelina88, Malenq, ania_29, Gwiazdeczka27, agnesik, Ag..., Viv78, polaola, isabelle, jonka91, szpilka, zielarka, Paula44, Fucina, bluegirl89, Silatan, Wiki81, renia83, Chanela, nix, MonikaDM, Selene lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też zazdroszczę daru szperania po SH, mnie udało się dostać zaledwie kilka rzeczy i zazwyczaj nie mam cierpliwości i szybko się zniechęcam. Natomiast nie bałabym się kupowania na Allegro - jeśli aukcja jest dobrze opisana, są dobre zdjęcia, a użytkownik ma same pozytywne komentarze - ja kupuję! Do tej pory nie rozczarowałam się ani razu, a udało mi się np. dostać bardzo ciepły kombinezonik na wczesną wiosnę za kilkanaście zł, czy ciepłe pajacyki za kilka zł. Po zdjęciach było widać, że w ubrankach chodziło jedno dziecko i ze są zadbane.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejj bo widzę ze mnie źle zrozumiałyście!!

chodziło mi nie o ceny body za 17zł tylko o ciuszki do kwoty 17cie zł, bo sama bym tyle nie dała za bodzik (no chyba że byłby pozłacany :P ).
    Mówiłam o Pajacach i śpiochach albo kompletach do tej ceny!

:)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratuluję! I kurde no zazdroszczę Ci!! :) Super wiadomość. :)

MartaKD lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to zaszalej z tym pokoikiem :D super wiadomość !

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ale super! :) Będziesz się musiała pochwalić efektem ;)

201501145565.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę na warsztaty :D może i ja coś wygram haha :D o ile wytrzymam i mój pęcherz i kręgosłup też :P

dxomkrhms4puy6o2.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta! Ale Ci zazdroszczę! Kurde, to jednak opłaca się brać udział w konkursach :D

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Marta:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta gratulacje, mała królewna będzie miała super pokój :)

dziewczyny zazdroszczę Wam sh, ja co prawda też dzisiaj byłam, tylko, że u nas jest jeden godny uwagi pod warunkiem, że jest się w dniu dostawy i najlepiej do 12, ale ceny body to 5-8 zł, pajace ok. 12 zł, zawsze to i tak taniej niż w sklepie, ale w porównaniu do waszych do drożyzna :(

relgh3718o9n8rtv.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurrra ale mamy slawna styczniowke u siebie. Gratulacje :-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Marta! Gratulacje!! ;)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuchatki!
    Dziś miałam wizytę. Pani doktor zważyła, zmierzyła ciśnienie i stwierdziła, że mam zapomnieć o pracy i poinformować pracodawcę, że do pracy przed porodem nie wrócę - mam dość wysokie tętno swoje i ciśnienie wyższe, ale tylko z rana (i to nie codziennie), więc podjęła decyzję, że nie zaryzykuje puszczeniem mnie do pracy, tj. nie pozwoli mi się denerwować przez nią. Wpisała w dokumentację, że problemy z ciśnieniem, podejrzenie nadciśnienia do obserwacji - zakaz pracy i stresu. Jak będę chciała jakiekolwiek zaświadczenie o zmianie stanu zdrowia do ZUSu to ona wystawi, że na początku ciąży nie widziała przeciwskazań do pracy, ale sytuacja uległa zmianie.

Mam się oszczędzać. Spacerować a nie "latać", jak to określiła. Z uwagi na wysokie tętno moje, w obawie czy Malutka też coś może mieć, dała mi skierowanie na "cito" na IP na KTG - zrobili mi od razu i wszystko ok.
    Waga od początku ciąży +0,5kg.

Byłam dziś u swojego przyszłego pracodawcy - tak, tak! Otrzymałam oświadczenie (coś na wzór umowy przyrzeczonej), że zobowiązuje się przyjąć mnie do pracy na pełny etat po zakończeniu urlopu macierzyńskiego :) Co za świat - obgadaliśmy warunki mojej pracy, są zawarte w umowie - że tacy ludzi jeszcze istnieją! Ło matko!
    Nadal walczę z ZUSem - znalazłam 4 osoby, które poświadczyły, że miały ze mną kontakt w sprawach firmowych, resztę papierów przywiezie mi jutro pracodawca (wiadomo, niektóre rzeczy zostały w pracy). Za to mój brat kontaktował się z koleżanką, która pracuje w ZUS i poinformowała go, że w takich sprawach jak moja, na 80 tylko 6 skończyło się pozytywnie dla osoby - wygrywa ZUS... Mało pozytywnie!
    No, ale trzeba wierzyć, mieć nadzieję, bo nie mam na to wpływu. Co ma być to będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 16:42

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od SH, w moim ulubinym sh "waga" kosztuje 18zł/kg, ale dziewczyny pisały kiedyś na grudniowych że dużo więcej np w większych miastach.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula, bo dziewczyny nie maja wiedzy i wsparcia do walki z systemem, zobacz, ze juz tu jakies info zdobylas i jakies papiery masz, dodatkowo lekarza po swojej stronie z checia pomocy, to duzo, a w razie czego podasz ich do sadu pracy a tam wygrasz i mimo, ze to dodatkowy stres po porodzie i nerwy to jesli w zusie pojdzie nie po Twojej mysli, a wydaje mi sie, ze sie jednak odczepia, to w sadzie ze 2 rozprawy i wygrasz i wtedy oni beda zwracac kase i to z odsetkami, jestesmy z Toba

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melua jak długo miałaś umowę zanim zaszłaś w ciążę?

‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ