X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaa te ciuszki się poprostu przyklejają do rąk co nie:D?? i wołają WEŹ MNIE! :) ja już zakupuję powoli śliczne opaski.. :D

zielarka, agnesik, polaola lubią tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:57

Malenq lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa, opaski też są u Ciebie? Hmmm... muszę się w poniedziałek rozejrzeć po innych koszach :D

Chanela można się jeszcze rozejrzeć po forumowym bazarku choć z tego co zauważyłam to dość drogo to wychodzi. Jednak dobrego szmateksu nic nie przebije, no chyba że darmowe ciuszki od znajomych ;)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniuu opaski w zwykłych sklepach szukam, w sh jeszcze nie spotkałam opasek ani czapeczek.. ale czyham na haftowanki :)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się posikam ze szczęścia!!!!!! W konkursie na Rossnet.pl organizowanym przez procter-gamble wygrałam 5 tysiaków na remont pokoju dla dziecka!!!!! Bony do wykorzystania w Obi,Leroy Merlin lub Ikea:) Dekorator wnetrz przysle mi propozycje,ja się moge na nią zgodzić,a moge też swoją zrobić:) Ale cudnie! Pan Bóg wynagradza wczesniejsze cierpienia:)

M4DZI4, Kawa, Ewelina88, Malenq, ania_29, Gwiazdeczka27, agnesik, Ag..., Viv78, polaola, isabelle, jonka91, szpilka, zielarka, Paula44, Fucina, bluegirl89, Silatan, Wiki81, renia83, Chanela, nix, MonikaDM, Selene lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też zazdroszczę daru szperania po SH, mnie udało się dostać zaledwie kilka rzeczy i zazwyczaj nie mam cierpliwości i szybko się zniechęcam. Natomiast nie bałabym się kupowania na Allegro - jeśli aukcja jest dobrze opisana, są dobre zdjęcia, a użytkownik ma same pozytywne komentarze - ja kupuję! Do tej pory nie rozczarowałam się ani razu, a udało mi się np. dostać bardzo ciepły kombinezonik na wczesną wiosnę za kilkanaście zł, czy ciepłe pajacyki za kilka zł. Po zdjęciach było widać, że w ubrankach chodziło jedno dziecko i ze są zadbane.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejj bo widzę ze mnie źle zrozumiałyście!!

chodziło mi nie o ceny body za 17zł tylko o ciuszki do kwoty 17cie zł, bo sama bym tyle nie dała za bodzik (no chyba że byłby pozłacany :P ).
    Mówiłam o Pajacach i śpiochach albo kompletach do tej ceny!

:)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratuluję! I kurde no zazdroszczę Ci!! :) Super wiadomość. :)

MartaKD lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to zaszalej z tym pokoikiem :D super wiadomość !

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ale super! :) Będziesz się musiała pochwalić efektem ;)

201501145565.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę na warsztaty :D może i ja coś wygram haha :D o ile wytrzymam i mój pęcherz i kręgosłup też :P

dxomkrhms4puy6o2.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta! Ale Ci zazdroszczę! Kurde, to jednak opłaca się brać udział w konkursach :D

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Marta:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta gratulacje, mała królewna będzie miała super pokój :)

dziewczyny zazdroszczę Wam sh, ja co prawda też dzisiaj byłam, tylko, że u nas jest jeden godny uwagi pod warunkiem, że jest się w dniu dostawy i najlepiej do 12, ale ceny body to 5-8 zł, pajace ok. 12 zł, zawsze to i tak taniej niż w sklepie, ale w porównaniu do waszych do drożyzna :(

relgh3718o9n8rtv.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurrra ale mamy slawna styczniowke u siebie. Gratulacje :-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Marta! Gratulacje!! ;)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuchatki!
    Dziś miałam wizytę. Pani doktor zważyła, zmierzyła ciśnienie i stwierdziła, że mam zapomnieć o pracy i poinformować pracodawcę, że do pracy przed porodem nie wrócę - mam dość wysokie tętno swoje i ciśnienie wyższe, ale tylko z rana (i to nie codziennie), więc podjęła decyzję, że nie zaryzykuje puszczeniem mnie do pracy, tj. nie pozwoli mi się denerwować przez nią. Wpisała w dokumentację, że problemy z ciśnieniem, podejrzenie nadciśnienia do obserwacji - zakaz pracy i stresu. Jak będę chciała jakiekolwiek zaświadczenie o zmianie stanu zdrowia do ZUSu to ona wystawi, że na początku ciąży nie widziała przeciwskazań do pracy, ale sytuacja uległa zmianie.

Mam się oszczędzać. Spacerować a nie "latać", jak to określiła. Z uwagi na wysokie tętno moje, w obawie czy Malutka też coś może mieć, dała mi skierowanie na "cito" na IP na KTG - zrobili mi od razu i wszystko ok.
    Waga od początku ciąży +0,5kg.

Byłam dziś u swojego przyszłego pracodawcy - tak, tak! Otrzymałam oświadczenie (coś na wzór umowy przyrzeczonej), że zobowiązuje się przyjąć mnie do pracy na pełny etat po zakończeniu urlopu macierzyńskiego :) Co za świat - obgadaliśmy warunki mojej pracy, są zawarte w umowie - że tacy ludzi jeszcze istnieją! Ło matko!
    Nadal walczę z ZUSem - znalazłam 4 osoby, które poświadczyły, że miały ze mną kontakt w sprawach firmowych, resztę papierów przywiezie mi jutro pracodawca (wiadomo, niektóre rzeczy zostały w pracy). Za to mój brat kontaktował się z koleżanką, która pracuje w ZUS i poinformowała go, że w takich sprawach jak moja, na 80 tylko 6 skończyło się pozytywnie dla osoby - wygrywa ZUS... Mało pozytywnie!
    No, ale trzeba wierzyć, mieć nadzieję, bo nie mam na to wpływu. Co ma być to będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 16:42

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od SH, w moim ulubinym sh "waga" kosztuje 18zł/kg, ale dziewczyny pisały kiedyś na grudniowych że dużo więcej np w większych miastach.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula, bo dziewczyny nie maja wiedzy i wsparcia do walki z systemem, zobacz, ze juz tu jakies info zdobylas i jakies papiery masz, dodatkowo lekarza po swojej stronie z checia pomocy, to duzo, a w razie czego podasz ich do sadu pracy a tam wygrasz i mimo, ze to dodatkowy stres po porodzie i nerwy to jesli w zusie pojdzie nie po Twojej mysli, a wydaje mi sie, ze sie jednak odczepia, to w sadzie ze 2 rozprawy i wygrasz i wtedy oni beda zwracac kase i to z odsetkami, jestesmy z Toba

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melua jak długo miałaś umowę zanim zaszłaś w ciążę?

‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ