*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi szkoda na razie kasy na pieluchy. Wciąż gdzieś są promocje, po co mi robić zapasy.
Za to kupiłam dziś w sh śliczny maleńki, biały sweterek dla małej i szary sweter Zary dla starszej córki-koszt 5zł. Teraz siedzę na kawie w kawiarni i czekam na przyjaciółkęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:41
agnesik lubi tę wiadomość
-
Każde dziecko może uczulać coś innego. Miejmy nadzieję, że nasze pociechy nie będą mieć z tym problemów. Ja dużo pozytywnych opinii słyszałam o Biedronkowych pieluchach Dada. Pewnie po porodzie zdecydujemy co najlepiej pasuje naszym dzieciom i nam.
-
Mojej kuzynki maluch ma akurat na dade uczulenie, toleruje tylko pampersy, każde dziecko inaczej.
haha ale dobre jestescie, juz pieluchy kompletowac:)
a co do polozenia dzieci mogą się kręcić jeszcze, mój co usg był inaczej, od 2 ostatnich glowa w dół ale podejrzewam że tam się obraca jeszcze w kolko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 12:30
-
Ja też słyszałam że Dada są dobre, znajoma polecała mi. No ale chciałabym mieć Pampers jedną paczke na początek. A później zdecyduje sie na Dada bo szkoda kasy, jak co chwilę trzeba zmieniać, ale około roku chcicąłabym znowu Pampers bo są jednak chłonniejsze i nie odkształcaja się, a dziecku juz tak często nie zmienia się papmpersa.
Ale ja też jeszcze poczekam z zapasami. -
Ja też już jakiś czas czuję ruchy po przekątnej brzucha.. Mój synuś wg. reaguje na takie pukanie po brzuchu.. i odpukuje w każdym miejscu w którym popukam.. Mój mąż jak to zobaczył to zdziwiony: To on już jest taki duży?
Haha, chłopy to nie mają wyobraźni
Ja za to nie wiem z której strony mały ma głowę i tak naprawdę nie wiem czy mnie kopie czy szturcha łokciem.. pod skórą mam dużo tłuszczu jeszcze i nie da się poznać
Co do pieluch, mój chrześniak znowu nie najlepiej znosił Dadę i tolerował tylko oryginalne Pampersy, a od mojego męża chrześniak znowu tolerował tylko Dadę.. i żadne inne.
Z tego doświadczenia wiem, że co dziecko to inne "zachcianki" -
Jak się boisz to kup kilka 56, zawsze to jedna wizyta w sklepie i niedobory uzupełnione. Ubranek jest wszędzie pelno.
Kazde dziecko urodzi się inne. Jedna kupi dużo malych a będzie miała wielkoluda inna odwrotnie. Na dwoje babka wróżyła.
Mam znajoma która zaczynała od 68 no mala miala takie nogi długie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 12:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWażyłam 3650kg i 56cm mój luby podobnie, wiec na wszelki wypadek wole mieć jakieś małe ciuszki, niż mieć maluszka zatopionego w większym rozmiarze. Na początku chcę siedzieć w domu i zajmować się/ nacieszyć małą niż na szybciora jechać do sklepu na zakupy albo wysyłać męża (no chyba że bym mieszkała gdzieś w centrum..)
Nawet jeśli małe tego nie założy/czy założy raz to nie szkodziagnesik lubi tę wiadomość
-
Ja mam ok 5 zestawów w 56 ale one tak naprawdę różnią się od siebie i to bardzo. Sporo rzeczy mam też z SH więc zawsze jest w co ubrać dziecko. 62 mam mało ale zaczynam kompletować. Zresztą ja sie nie spodziewam, że Milka będzie jakaś duża bo ja mała byłam, mąż też. Ogólnie dzieci w rodzinie nie rodzą się duże. No i ginka mówiła, że duża nie będzie ale akurat w to nie wierze bo moja koleżanka miała urodzić synka ok 3 kg a miał ponad 4 kg i 2 dni się męczyła na porodówce i w końcu cesarkę zrobili.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 12:54
-
Pozatym chanela nie na metkę siepatrzy a na ubranko.
Mam w domu body 56,62 i 68 a są takie same.
A i bywa że 56 większe niż 68.
Z lidla ubranka ogromne, mimo ze 62 na metce.
Kawa rozumiem jak ktoś ma daleko. Ja mam faktyznie centrów handlowych pod nosem z kadej strony. Maz pojedzie raz i kupi jak braknie czegoś.
Ale ja tam mam narazie inne problemy niż ubranka wiec odkładam to bynajmniej do końca października.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 12:56
-
Ja 56 kupiłam mało i głównie na wyprzedażach, żeby nie było szkoda chować na dno szafy po kilku założeniach, sporo mam ubranek 62 i tak myślę, że lepiej podwinąć dziecku rękawki czy zablokować stópki skarpetkami w za dużych śpioszkach niż żałować, że się czegoś nie założyło wcale. Poza tym rozmiar rozmiarowi nie równy, nieraz 56 potrafi być większe od 62. Trzeba te rozmiary kupować bardziej na oko.
marrtka lubi tę wiadomość
-
Po dzisiejszym szpitalnym obiedzie z dieta cukrzycowa mowie sobie wtf:/
kopytka czyli w składzie twaróg, ziemniaki i maka pszenna polane masłem wszystko co niewskazane w takiej diecie.
co prawda pani dr mowila bron Boże nie jeść stad chleba, mimo ze ciemny dostaje:)
Mówię jej spokojnie juz wiem ze nie jeść, mam swój.
Koleżanka dostala z cukrem i tym sie różniły nasze obiady. Aż jestem ciekawa pomiaru za godzinę. -
Ag Twój obiad mnie rozbawił
no ale i tak sie ciesz, że w miare obiady, ja w sumie tez nie musialam teraz narzekac choć kilo schudłam, ale cuda w szpitalach widywalam
Chanela koleżanka na cieżarnych 86 urodziła synka 57 i blisko 4 kg i jeszcze przez jakis czas był w 56, moj chrzesniak urodził sie równe 56 i tez prawie 3 miesiące pochodził, więc jakies dobrze jest miec, choc wiadomo, że lepsze używki niz wszystko nowiutkie na ten rozmiar, bo jak urodzić coś bliżej 60 to moze wszystko byc za male na wstepieChanela lubi tę wiadomość
-
Ag... dietę szpitalną można o kant dupy rozbić
Ja i jeszcze jedna ciężarna byłyśmy na diecie wątrobowej i na obiad dostałyśmy kawał jakiegoś mięsa w ciężkim sosie. Z pewnością danie lekkostrawne
Za to nie pozwolili wziąć sobie jajka na twardo, żeby zjeść samo białko...
Piszecie o ruchach maluszków. Moja mała chyba mnie niewiele kopie, raczej odczuwam jej kręcenie się w okolicach spojenia. Jak dla mnie są to ruchy rączkami, przeciąganie się, czasami może czkawka, ale ta też trwa krótką chwilę. Za to pod żebra mi nie wchodzi, chyba mam ją dość nisko...
Idę za tydzień do poradni ortopedycznej. Początkowo się załamałam, bo w innej placówce wpisali mnie na 30.10. No super, ale wtedy to mogłabym już mieć kolano jak u słoniaLecz się na NFZ... ehh...
-
A to my dzisiaj rano
Kawa w 9 m-cu mnie nie dogonisz
http://zapodaj.net/99531773adce3.jpg.html>20141010Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 13:53
zielarka, M4DZI4, agnesik, jonka91, renia83, lwuska55592, bluegirl89, Wiki81 lubią tę wiadomość