X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szkoda na razie kasy na pieluchy. Wciąż gdzieś są promocje, po co mi robić zapasy.
    Za to kupiłam dziś w sh śliczny maleńki, biały sweterek dla małej i szary sweter Zary dla starszej córki-koszt 5zł. Teraz siedzę na kawie w kawiarni i czekam na przyjaciółkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:41

agnesik lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jeszcze nie kupuję,kupię zaraz przed porodem.Moja siostra, która ma dwójkę dzieci odradza Pampers, mówi,że uczulają.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde dziecko może uczulać coś innego. Miejmy nadzieję, że nasze pociechy nie będą mieć z tym problemów. Ja dużo pozytywnych opinii słyszałam o Biedronkowych pieluchach Dada. Pewnie po porodzie zdecydujemy co najlepiej pasuje naszym dzieciom i nam.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tych Dada czytałam nawet w poczekalni u ginekologa w jakiejś gazetce,że dobre są.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej kuzynki maluch ma akurat na dade uczulenie, toleruje tylko pampersy, każde dziecko inaczej.
    haha ale dobre jestescie, juz pieluchy kompletowac:)

a co do polozenia dzieci mogą się kręcić jeszcze, mój co usg był inaczej, od 2 ostatnich glowa w dół ale podejrzewam że tam się obraca jeszcze w kolko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 12:30

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam że Dada są dobre, znajoma polecała mi. No ale chciałabym mieć Pampers jedną paczke na początek. A później zdecyduje sie na Dada bo szkoda kasy, jak co chwilę trzeba zmieniać, ale około roku chcicąłabym znowu Pampers bo są jednak chłonniejsze i nie odkształcaja się, a dziecku juz tak często nie zmienia się papmpersa.

Ale ja też jeszcze poczekam z zapasami.

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jakiś czas czuję ruchy po przekątnej brzucha.. Mój synuś wg. reaguje na takie pukanie po brzuchu.. i odpukuje w każdym miejscu w którym popukam.. Mój mąż jak to zobaczył to zdziwiony: To on już jest taki duży?
    Haha, chłopy to nie mają wyobraźni :P

Ja za to nie wiem z której strony mały ma głowę i tak naprawdę nie wiem czy mnie kopie czy szturcha łokciem.. pod skórą mam dużo tłuszczu jeszcze i nie da się poznać :P

Co do pieluch, mój chrześniak znowu nie najlepiej znosił Dadę i tolerował tylko oryginalne Pampersy, a od mojego męża chrześniak znowu tolerował tylko Dadę.. i żadne inne.
    Z tego doświadczenia wiem, że co dziecko to inne "zachcianki" :P

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a kompletując wyprawkę więcej kupujecie ciuszków w rozmiarach 56 czy 62? Trochę się boję że za dużo kupię tych mniejszych i potem jej nic nie założę bo wyrośnie.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się boisz to kup kilka 56, zawsze to jedna wizyta w sklepie i niedobory uzupełnione. Ubranek jest wszędzie pelno.
    Kazde dziecko urodzi się inne. Jedna kupi dużo malych a będzie miała wielkoluda inna odwrotnie. Na dwoje babka wróżyła.
    Mam znajoma która zaczynała od 68 no mala miala takie nogi długie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 12:42

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela ja będę mieć tylko 4-5 pełnych kompletów 56r. (mam jeszcze jakieś ciuszki pojedyncze z sh i od bratowej)
    Obecnie mam zakupione 2kpl-56r ale do kliniki mam wymóg śpioch plus kaftanik x3, więc tylko tyle dokupię reszta to 62r :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam smsa od kolezank ze urodziła, mały 58 cm wiec pewnie długo nie pochodzi w 56, o ile wogole:)

Chanela lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:53

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważyłam 3650kg i 56cm mój luby podobnie, wiec na wszelki wypadek wole mieć jakieś małe ciuszki, niż mieć maluszka zatopionego w większym rozmiarze. Na początku chcę siedzieć w domu i zajmować się/ nacieszyć małą niż na szybciora jechać do sklepu na zakupy albo wysyłać męża (no chyba że bym mieszkała gdzieś w centrum..)
    Nawet jeśli małe tego nie założy/czy założy raz to nie szkodzi :)

agnesik lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ok 5 zestawów w 56 ale one tak naprawdę różnią się od siebie i to bardzo. Sporo rzeczy mam też z SH więc zawsze jest w co ubrać dziecko. 62 mam mało ale zaczynam kompletować. Zresztą ja sie nie spodziewam, że Milka będzie jakaś duża bo ja mała byłam, mąż też. Ogólnie dzieci w rodzinie nie rodzą się duże. No i ginka mówiła, że duża nie będzie ale akurat w to nie wierze bo moja koleżanka miała urodzić synka ok 3 kg a miał ponad 4 kg i 2 dni się męczyła na porodówce i w końcu cesarkę zrobili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 12:54

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozatym chanela nie na metkę siepatrzy a na ubranko.
    Mam w domu body 56,62 i 68 a są takie same.
    A i bywa że 56 większe niż 68.
    Z lidla ubranka ogromne, mimo ze 62 na metce.

Kawa rozumiem jak ktoś ma daleko. Ja mam faktyznie centrów handlowych pod nosem z kadej strony. Maz pojedzie raz i kupi jak braknie czegoś.
    Ale ja tam mam narazie inne problemy niż ubranka wiec odkładam to bynajmniej do końca października.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 12:56

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 56 kupiłam mało i głównie na wyprzedażach, żeby nie było szkoda chować na dno szafy po kilku założeniach, sporo mam ubranek 62 i tak myślę, że lepiej podwinąć dziecku rękawki czy zablokować stópki skarpetkami w za dużych śpioszkach niż żałować, że się czegoś nie założyło wcale. Poza tym rozmiar rozmiarowi nie równy, nieraz 56 potrafi być większe od 62. Trzeba te rozmiary kupować bardziej na oko.

marrtka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dzisiejszym szpitalnym obiedzie z dieta cukrzycowa mowie sobie wtf:/
    kopytka czyli w składzie twaróg, ziemniaki i maka pszenna polane masłem wszystko co niewskazane w takiej diecie.
    co prawda pani dr mowila bron Boże nie jeść stad chleba, mimo ze ciemny dostaje:)
    Mówię jej spokojnie juz wiem ze nie jeść, mam swój.
    Koleżanka dostala z cukrem i tym sie różniły nasze obiady. Aż jestem ciekawa pomiaru za godzinę.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag Twój obiad mnie rozbawił:)

no ale i tak sie ciesz, że w miare obiady, ja w sumie tez nie musialam teraz narzekac choć kilo schudłam, ale cuda w szpitalach widywalam

Chanela koleżanka na cieżarnych 86 urodziła synka 57 i blisko 4 kg i jeszcze przez jakis czas był w 56, moj chrzesniak urodził sie równe 56 i tez prawie 3 miesiące pochodził, więc jakies dobrze jest miec, choc wiadomo, że lepsze używki niz wszystko nowiutkie na ten rozmiar, bo jak urodzić coś bliżej 60 to moze wszystko byc za male na wstepie

Chanela lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... dietę szpitalną można o kant dupy rozbić ;) Ja i jeszcze jedna ciężarna byłyśmy na diecie wątrobowej i na obiad dostałyśmy kawał jakiegoś mięsa w ciężkim sosie. Z pewnością danie lekkostrawne ;) Za to nie pozwolili wziąć sobie jajka na twardo, żeby zjeść samo białko...

Piszecie o ruchach maluszków. Moja mała chyba mnie niewiele kopie, raczej odczuwam jej kręcenie się w okolicach spojenia. Jak dla mnie są to ruchy rączkami, przeciąganie się, czasami może czkawka, ale ta też trwa krótką chwilę. Za to pod żebra mi nie wchodzi, chyba mam ją dość nisko... :)

Idę za tydzień do poradni ortopedycznej. Początkowo się załamałam, bo w innej placówce wpisali mnie na 30.10. No super, ale wtedy to mogłabym już mieć kolano jak u słonia ;) Lecz się na NFZ... ehh...

201501145565.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my dzisiaj rano :-) Kawa w 9 m-cu mnie nie dogonisz :-)
    http://zapodaj.net/99531773adce3.jpg.html>20141010

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 13:53

zielarka, M4DZI4, agnesik, jonka91, renia83, lwuska55592, bluegirl89, Wiki81 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ