X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Sandra89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny planujecie brac zzo podczas porodu? ja bym chciala ale u mnie w okolicy nie mozna sobie zazyczyc bo za malo anestezjologow. Przeraza mnie wizja bez znieczulenia. Przy pierwszym porodzie mialam bole krzyzowe i nie wyobrazam sobie znowu to przechodzic, cale szczescie ze zdecydowali sie na cc. Teraz mam rodzic sn jak bedzie wszystko ok i coraz czesciej zastanawiam sie nad prywatna klinika. Wolalybyscie rodzic w publicznym czy prywatnym szpitalu? Moze ktoras z Was planuje prywatnie rodzic?

dqpri09kpj6igqno.png
    iv09cwa1zcgmcehs.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie planuję ZZO, rodziłam bez i było ok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 22:25

Wiki81, renia83, Ewelina88 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie było mnie 2 dni, ale w weekend będę miała w końcu troche czasu na czytanie.
    Marta gratuluję wygranej - Super!!!

Sandra ja myślałam o prywatnej klinice, ale dowiedziałam sie że w razie komplikacji odwożą do szpitala, a poniewaz musze miec cc z uwagi na konflikt krwi nawet nie mam wyboru i musze w szpitalu.

MartaKD lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze rodziłam naturalnie bez ZZO i też było ok.

renia83 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję rodzić bez znieczulenia. To będzie mój pierwszy poród, jestem pozytywnie nastawiona, ale co z tego wyjdzie, to się okaże. Może nie wiem co mnie czeka...

• Sandra89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 czyli wykryto u Ciebie przeciwciala i macie konflikt tak? ja tez mam rh - a maz rh + badam przeciwciala i jest ok nikt mi nie mowil, ze przy takim czyms musi byc cesarka. No wlasnie tez obawiam sie tego, ze w razie czego i tak przewoza do innego szpitala a sami za porod kasuja ok 9 tys.

dqpri09kpj6igqno.png
    iv09cwa1zcgmcehs.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do najprzyjemniejszych przeżyć nie należy ale da się przeżyć :) jak kładą dzidziusia na klatce piersiowej to już o bólu nie pamiętam :)

bluegirl89 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna z nas nie wie co ją czeka nawet jeśli już rodziła, poród jak i ciąża, każdy jest inny. Jednak pozytywne nastawienie to połowa sukcesu, druga to przygotowanie się :)

FITop1.png
  • Sandra89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 ja podczas skurczu nie dawalam rady oddychac normalnie dusilam sie, moze gdyby bolal mnie brzuch ten bol bylby do przezycia ale jak bola plecy to juz tragedia jak dla mnie. Teraz jak mi sie czasem brzuch napnie to trace oddech ;/

dqpri09kpj6igqno.png
    iv09cwa1zcgmcehs.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83, masz doświadczenie, to się podziel:) naprawdę tak okropne to jest? W którym miejscu boli najbardziej? W krzyżu, pochwie, macicy? Ja to mam tak dziwnie, że jestem ciekawa - jak to jest w tej... niezwykłej chwili.

• Sandra89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka tylko jak tu sie pozytywnie nastawic jak juz sie wie co nas czeka, im blizej porodu tym wiecej mysli. Ja sie obawiam codziennie, ze moj maly okreci sie pepowina tak jak corka a ja nie bede o tym wiedziec i pozniej bedzie szybkie usypianie i cc tak jak poprzednio.

dqpri09kpj6igqno.png
    iv09cwa1zcgmcehs.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, Ty też coś podpowiedz:))

• Sandra89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wiesz co kazda odczowa inaczej bol, jedne rodza i twierdza, ze to pikus inne dra sie w nieboglosy. Mnie brzuch nie bolal w ogole tylko krzyz takie okropne rozrywanie jak by mi ktos kosci lamal.

dqpri09kpj6igqno.png
    iv09cwa1zcgmcehs.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie pomyślę o bólu w krzyżu, to jakoś łatwiej mi to nieść niż myśl o bólu w rozrywającej się pochwie... Sorki za dosłowność.

• renia83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki na takie tematy to przyjdzie czas w grudniu :) nie schizujmy się i nie nakrecajmy już teraz :) staram się myśleć pozytywnie bo niestety tęsknię za uczuciem błogiej nieświadomości :) będzie dobrze :) urodzić musimy :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra zadbaj o sprawdzenie pępowiny na usg przed porodem.
    Nadal uważam, że każdy poród może być diametralnie rózny od wcześniejszych.
    Za pierwszym razem miałam przodozgięcie i poród normalny, 16 godzin, oxytocyna, ale wyćwiczyłam oddychanie i to był strzał w 10, bardzo polecam bo to po prostu działa.
    Terasz mam tyłozgięcie macicy, ciąża jest zupełnie inna więc i poród może być inny, także w t negatywna stronę ale jestem nastawiona pozytywnie i już nie mogę się doczekać by kolejny raz poczuć tę siłę natury na swoim ciele :) To niezapomniane i....uzależniające :D

nix lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Sandra89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tego to juz nie doswiadczylam to nie powiem jak bylo na samym koncu ale mysle, ze przy bolu w krzyzu bol tam na dole to juz pikus bo wiadomo, ze zaraz bedzie dzidzius. Wogole to ja zajechalam do szpitala bez rozpoczetego porodu poprostu lekarz mi juz kazal sie wstawic i wywolali mi go nie oksytocyna a olejem rycynowym, mialam dwa w jednym bo przeczyszczenie i okropne skurcze.

dqpri09kpj6igqno.png
    iv09cwa1zcgmcehs.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Sandra zadbaj o sprawdzenie pępowiny na usg przed porodem.
    Nadal uważam, że każdy poród może być diametralnie rózny od wcześniejszych.
    Za pierwszym razem miałam przodozgięcie i poród normalny, 16 godzin, oxytocyna, ale wyćwiczyłam oddychanie i to był strzał w 10, bardzo polecam bo to po prostu działa.
    Terasz mam tyłozgięcie macicy, ciąża jest zupełnie inna więc i poród może być inny, także w t negatywna stronę ale jestem nastawiona pozytywnie i już nie mogę się doczekać by kolejny raz poczuć tę siłę natury na swoim ciele :) To niezapomniane i....uzależniające :D

Zielarka, uzależniające??:) Czyli nie planujesz skończyć na drugim??:)))
    Ja chciałabym 3 dzieci, ale najpierw muszę wydać na świat pierwsze:)

• Sandra89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 oczywiscie, ze musimy urodzic jak weszlo to musi wyjsc nie ma opcji ;) zielarka wczoraj mowilam lekarce, ze boje sie o zawiniecie w pepowine to mowi, ze to jest bardziej istotne przy porodzie a nie wczesniej i najgorzej jak kobieta wie o takim czyms bo sie pozniej denerwuje niepotrzebnie eh... ja mam tylozgiecie to mozliwe, ze krzyz bolal od tego wlasnie.

dqpri09kpj6igqno.png
    iv09cwa1zcgmcehs.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Jak sobie pomyślę o bólu w krzyżu, to jakoś łatwiej mi to nieść niż myśl o bólu w rozrywającej się pochwie... Sorki za dosłowność.
    Pochwa się nie rozrywa :D :D :D miałam małe pęknięcia, ale nic nie czułam wszystko zaszyto i po porodzie było ciaśniej niz przed :D

FITop1.png
‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ