*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
zielarka w sensie że całą paczke jesteś gotowa zjeść w ciagu dnia ?? Właśnie kupiłam dwie paczki i mam zamiar jeść ich tyle co chleba. I tak 3 kropmki zwykłego chleba = 3 kromki wasy. No i nie wiem z czego lepiej zrezygnować z makaronu czy ziemkniaków ?? Bo ja generalnie mam czasem tak, że no niestety hamuję się z jedzeniem, szczególnie jak jakąś godzinkę po kolacji czuję głód to już nic nie jem wtedy. Nigdy nie miałam problemów z wagą, nie denerwuje mnie duży brzuch w ciąży, ale martwię się że nie zrzucę tego po porodzie.
Ag...jakbym czytała o sobie, przewracanie się z boku na bok to poważna sprawa, u mnie też trwa to kilka minut i odbywa się w etapach hehehe
Paula ślicznny brzuszek, wydaje mi się że mam bardzo podobny kształtem.Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość
-
Magdalenka np w diecie cukrzycowej ziemniaki można zjeść 2 cale, niegnievione. Makarony razowe, nie z pszennej.
Moze wypróbuj ryz brązowy, kasze jaglana albo gryczaną zamiast ziemniaków?
Ja np właśnie wsunelam bigos:DWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:33
-
Selene spadaj na l4 chocby tygodniowe firma sie nie zawali uwierz, ja myslalam ze kadry stana w firmie w ktorej pracuje, ale jakos nie stanely pracuja dalej i jakos sobie radza. Szanuj sie dziewczyno!
Nerwy pierwsze przyczyniaja sie do problemow.
Link do materaca ktory pozytywnie ocenila nasza specjalistka ewelinanawet fajna promocja jest na niego
http://www.babys-zone.com/M-11%20COMFORT%3Cbr%3Ematerac%20120cm%20x%2060cm%3Cbr%3Epokrowiec%20-%20%20tkanina%20%C5%BCakard.html_179
Takze siu......am pod prysznicem jak mam mozliwosc
Ja musze sie pochwalicmam juz jedna szuflade dla malej
z komody wyprowadzilam psa do innej komody
w listopadzie szaleje mam dostac od meza pule zlotowek i wory od kuzynki
Odliczam dni do polowy listopada.
Co do siedzenia to siedze okrakiem by brzuszek wpadl pomiedzy nogi hi......smiesznie to wyglada.
Zakupy robicie wszystkie bajkowe tez chce miec juz to wszystko
Zobaczcie jaka stronke wczoraj wyszukalam komplety po 25 zl tylko jakie to rozmiary?
http://sklepbobas.pl/s25,prdid3168,komplet_dziewczecy.html -
Ewelina88 wrote:Ag dlaczego niegniecione?
Ja tam nie mam żadnej diety narzuconej tak pytam dla siebie. W takim razie ziemkniaki lepsze a że i tak nie jem więcej niż 2 to nie będę ich sobie odmawiała. A makaron z pszennej dzisiaj po raz ostatni bo nie mam nic innego na obiad. Dzięki za odp.
My dzisiaj z mężem wybieramy się na zakupy ciuchowe, ale kupuję dla Jasia tylko to czego nie mam a co jest konieczne do szpitala + kombinezon/śpiwór bo ten z lidla oddaliśmy.polaola, Ag... lubią tę wiadomość
-
ja sie pochwale dzisiejszymi zakupami za pare złotych
http://pokazywarka.pl/2g8824/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:49
Ewelina88, polaola, magdalenka, isabelle, zielarka, Kawa, MonikaDM, kasia86, jonka91, Paula44, M4DZI4, Becia81 lubią tę wiadomość
-
A ja muszę się pochwalić, że wczoraj przyszedł kupiony przeze mnie parowar! Zamierzam zacząć się wreszcie żywić jak na ciężarną przystało, a i potem jak będę karmić lepiej będzie w ten sposób przygotowywać posiłki. No więc dzisiaj na obiad rybka, marchewka, kalafiorek i ryż z parowaru
Dzisiaj zrobiłam glukozę, chyba jako ostatnia z was. Wynik startowy 80, a na dwa pozostałe muszę poczekać do 18-stej. Było strasznie, bo spać mi się chciało i mnie muliło, a panie nie pozwoliły iść do domu, jeśli w domu nikogo nie ma, bo miały kilka sytuacji zasłabnięć i wolą mieć pacjentkę na oku. Jejku, żeby było ok, bo dość mam już zmartwień, a i słodycze lubię jak diabli... -
Kozaki i sukienke, a w Douglasie wyposażenie kosmetyczki:) nie umiem wkleić linków na tel wiec jak co to wrzucę pozniej:)
Isabelle dostaliśmy na ślub parowar, gotowała w nim raz. Od 3 lat leży w szafie ale teraz na tej durnej diecie może go w końcu wyciągnęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:59
isabelle lubi tę wiadomość
-
Ewelina88 wrote:ja nie jestem za gryką ze względu na to, że większość tych materacy ma złą grykę, a poza tym trzeba bardzo pilnować, żeby nie zamokła itp bo pleśnieje. Ale widzę, że większość kupuję. No i pianka piance nie równa bo są różne, o różnej gęstości a za zwyczaj jak coś jest dodawane do łóżeczka to raczej najsłabsza pianka poliuretanowa.
Ale to moje zdanie.
A parametry: wypełnienie: Pianka poliuretanowa o wysokiej sprężystości (zimna pianka) 30 kg/m3, watolina poliestrowa są ok? -
nick nieaktualny
-
Selene wrote:Jestem cały czas na L4, a dziś dowiedziałam się, że nie jestem ubezpieczona, bo księgowa, zamiast wysłać do ZUSu prostą adnotację, że mam zmianę adresu zameldowania, stwierdziła, że łatwiej mnie będzie zwolnić i zatrudnić ponownie z nowym adresem.
I tak dziś idąc do urzędu dowiedziałam się, że zostałam wyrejestrowana z ZUSu, księgowa udaje głupią, że niby nie wie o co chodzi, a ja teraz latam po urzędach i zakładach pracy, żeby uniknąć tzw. fikcyjnego zwolnienia i fikcyjnego zatrudnienia.
Nerwy mi siadają, bo umowę miałam na czas nieokreślony, szef nic o tym nie wie, bo on ceni sobie moją pracę a ja muszę teraz użerać się z księgową niech odkręca to co zrobiła, bo jakby mi się dziś coś stało, to w oficjalnie nie mogę korzystać z ubezpieczenia.
Chyba se jaja robisz?? Baba jakaś suknieta. Dzwon do szefa niech to ona odkreca. Ty masz L4 nie bez powodu i co będziesz sama biegać, haha pytanie jak księgowość prowadzi z takimi kompetencjami.
-
magdalenka wrote:kasia witaj w 7 miesiącu !
Selene wiem co czujesz, bo ja też odkąd poszłam na zwolnienie mam problem z zusem i księgową, która wie lepiej gdzie mieszkam....do zusu podała mój adres z umowy na okres próbny gdzie nie mieszkam już 4 lata, a info. o nowym adresie podawałam juz conajmniej kilka razy. A na moją prośbę żeby to zmieniła zapytała z ironią " Niech mi pani nie wmawia że dojeżdża 50 km do praqcy..." bez komentarza, cała rozmowa była przy moim pracodawcy który nawet nie mrugnął okiem na to, więc zrozumiałam że walczę sama z wiatrakami. -
isabelle wrote:A parametry: wypełnienie: Pianka poliuretanowa o wysokiej sprężystości (zimna pianka) 30 kg/m3, watolina poliestrowa są ok?
isabelle lubi tę wiadomość