X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene a Ty nie byłaś już na L4?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka w sensie że całą paczke jesteś gotowa zjeść w ciagu dnia ?? Właśnie kupiłam dwie paczki i mam zamiar jeść ich tyle co chleba. I tak 3 kropmki zwykłego chleba = 3 kromki wasy. No i nie wiem z czego lepiej zrezygnować z makaronu czy ziemkniaków ?? Bo ja generalnie mam czasem tak, że no niestety hamuję się z jedzeniem, szczególnie jak jakąś godzinkę po kolacji czuję głód to już nic nie jem wtedy. Nigdy nie miałam problemów z wagą, nie denerwuje mnie duży brzuch w ciąży, ale martwię się że nie zrzucę tego po porodzie.

Ag...jakbym czytała o sobie, przewracanie się z boku na bok to poważna sprawa, u mnie też trwa to kilka minut i odbywa się w etapach hehehe

Paula ślicznny brzuszek, wydaje mi się że mam bardzo podobny kształtem.

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka np w diecie cukrzycowej ziemniaki można zjeść 2 cale, niegnievione. Makarony razowe, nie z pszennej.

Moze wypróbuj ryz brązowy, kasze jaglana albo gryczaną zamiast ziemniaków?

Ja np właśnie wsunelam bigos:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:33

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene spadaj na l4 chocby tygodniowe firma sie nie zawali uwierz, ja myslalam ze kadry stana w firmie w ktorej pracuje, ale jakos nie stanely pracuja dalej i jakos sobie radza. Szanuj sie dziewczyno!
    Nerwy pierwsze przyczyniaja sie do problemow.

Link do materaca ktory pozytywnie ocenila nasza specjalistka ewelina :-) nawet fajna promocja jest na niego
    http://www.babys-zone.com/M-11%20COMFORT%3Cbr%3Ematerac%20120cm%20x%2060cm%3Cbr%3Epokrowiec%20-%20%20tkanina%20%C5%BCakard.html_179

Takze siu......am pod prysznicem jak mam mozliwosc :-)
    Ja musze sie pochwalic :-) mam juz jedna szuflade dla malej :-) z komody wyprowadzilam psa do innej komody :-) w listopadzie szaleje mam dostac od meza pule zlotowek i wory od kuzynki :-)
    Odliczam dni do polowy listopada.

Co do siedzenia to siedze okrakiem by brzuszek wpadl pomiedzy nogi hi......smiesznie to wyglada.
    Zakupy robicie wszystkie bajkowe tez chce miec juz to wszystko :-)

Zobaczcie jaka stronke wczoraj wyszukalam komplety po 25 zl tylko jakie to rozmiary?
    http://sklepbobas.pl/s25,prdid3168,komplet_dziewczecy.html

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag dlaczego niegniecione?

zplX18SyZp.gif
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Ag dlaczego niegniecione?
    No wlaśnie ?

Ja tam nie mam żadnej diety narzuconej tak pytam dla siebie. W takim razie ziemkniaki lepsze a że i tak nie jem więcej niż 2 to nie będę ich sobie odmawiała. A makaron z pszennej dzisiaj po raz ostatni bo nie mam nic innego na obiad. Dzięki za odp.

My dzisiaj z mężem wybieramy się na zakupy ciuchowe, ale kupuję dla Jasia tylko to czego nie mam a co jest konieczne do szpitala + kombinezon/śpiwór bo ten z lidla oddaliśmy.

polaola, Ag... lubią tę wiadomość

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2014-10-17-13-41-37.jpg ja sie pochwale dzisiejszymi zakupami za pare złotych :D

http://pokazywarka.pl/2g8824/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:49

Ewelina88, polaola, magdalenka, isabelle, zielarka, Kawa, MonikaDM, kasia86, jonka91, Paula44, M4DZI4, Becia81 lubią tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ze inaczej uwalniaja weglowodany czy cos tam.dla was to bez znaczenia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:51

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś obrabowalam Douglasa online I zare:) a co:) matka też musi wyglądać:)

kejti91, Ewelina88, polaola lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    A ja dziś obrabowalam Douglasa online I zare:) a co:) matka też musi wyglądać:)
    No to pochwal się co zamówiłaś.

isabelle lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę się pochwalić, że wczoraj przyszedł kupiony przeze mnie parowar! Zamierzam zacząć się wreszcie żywić jak na ciężarną przystało, a i potem jak będę karmić lepiej będzie w ten sposób przygotowywać posiłki. No więc dzisiaj na obiad rybka, marchewka, kalafiorek i ryż z parowaru :)

Dzisiaj zrobiłam glukozę, chyba jako ostatnia z was. Wynik startowy 80, a na dwa pozostałe muszę poczekać do 18-stej. Było strasznie, bo spać mi się chciało i mnie muliło, a panie nie pozwoliły iść do domu, jeśli w domu nikogo nie ma, bo miały kilka sytuacji zasłabnięć i wolą mieć pacjentkę na oku. Jejku, żeby było ok, bo dość mam już zmartwień, a i słodycze lubię jak diabli...

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozaki i sukienke, a w Douglasie wyposażenie kosmetyczki:) nie umiem wkleić linków na tel wiec jak co to wrzucę pozniej:)

Isabelle dostaliśmy na ślub parowar, gotowała w nim raz. Od 3 lat leży w szafie ale teraz na tej durnej diecie może go w końcu wyciągnę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:59

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    ja nie jestem za gryką ze względu na to, że większość tych materacy ma złą grykę, a poza tym trzeba bardzo pilnować, żeby nie zamokła itp bo pleśnieje. Ale widzę, że większość kupuję. No i pianka piance nie równa bo są różne, o różnej gęstości a za zwyczaj jak coś jest dodawane do łóżeczka to raczej najsłabsza pianka poliuretanowa.
    Ale to moje zdanie.

A parametry: wypełnienie: Pianka poliuretanowa o wysokiej sprężystości (zimna pianka) 30 kg/m3, watolina poliestrowa są ok?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:25

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczynam 7 miesiąc. Witam dziewczyny.

Selene, Ag..., Ewelina88, isabelle, kejti91, bluegirl89, jonka91, Paula44, M4DZI4, nix lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Jestem cały czas na L4, a dziś dowiedziałam się, że nie jestem ubezpieczona, bo księgowa, zamiast wysłać do ZUSu prostą adnotację, że mam zmianę adresu zameldowania, stwierdziła, że łatwiej mnie będzie zwolnić i zatrudnić ponownie z nowym adresem.

I tak dziś idąc do urzędu dowiedziałam się, że zostałam wyrejestrowana z ZUSu, księgowa udaje głupią, że niby nie wie o co chodzi, a ja teraz latam po urzędach i zakładach pracy, żeby uniknąć tzw. fikcyjnego zwolnienia i fikcyjnego zatrudnienia.

Nerwy mi siadają, bo umowę miałam na czas nieokreślony, szef nic o tym nie wie, bo on ceni sobie moją pracę a ja muszę teraz użerać się z księgową niech odkręca to co zrobiła, bo jakby mi się dziś coś stało, to w oficjalnie nie mogę korzystać z ubezpieczenia.

Chyba se jaja robisz?? Baba jakaś suknieta. Dzwon do szefa niech to ona odkreca. Ty masz L4 nie bez powodu i co będziesz sama biegać, haha pytanie jak księgowość prowadzi z takimi kompetencjami.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    kasia witaj w 7 miesiącu !

Selene wiem co czujesz, bo ja też odkąd poszłam na zwolnienie mam problem z zusem i księgową, która wie lepiej gdzie mieszkam....do zusu podała mój adres z umowy na okres próbny gdzie nie mieszkam już 4 lata, a info. o nowym adresie podawałam juz conajmniej kilka razy. A na moją prośbę żeby to zmieniła zapytała z ironią " Niech mi pani nie wmawia że dojeżdża 50 km do praqcy..." bez komentarza, cała rozmowa była przy moim pracodawcy który nawet nie mrugnął okiem na to, więc zrozumiałam że walczę sama z wiatrakami.
    Ja dojezdzałam ok 70 i kij jej do tego.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A parametry: wypełnienie: Pianka poliuretanowa o wysokiej sprężystości (zimna pianka) 30 kg/m3, watolina poliestrowa są ok?
    Pianka zimna a pianka poliuretanowa to 2 różne pianki. 30kg na m3 to na pewno poliuretanowa bo one są w przedziale 5-35 kg na m3. W miarę dobrą ma gęstość ale nie jest to pianka zimna(wysokoelstyczna 50 kg na m3). Na pewno tak szybko nie odkształci jak T25 czy np T15 które są najbardziej popularne.

zplX18SyZp.gif
  • Selene Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:25

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene nie dziwie się, że się zdenerwowałaś. Jeszcze pod koniec ciąży Zusu w domu Ci brakuje. No durna baba!

zplX18SyZp.gif
‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ