X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Pianka zimna a pianka poliuretanowa to 2 różne pianki. 30kg na m3 to na pewno poliuretanowa bo one są w przedziale 5-35 kg na m3. W miarę dobrą ma gęstość ale nie jest to pianka zimna(wysokoelstyczna 50 kg na m3). Na pewno tak szybko nie odkształci jak T25 czy np T15 które są najbardziej popularne.

Czyli szukamy Hevea w dobrej cenie :) Dziękuję!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    No właśnie dam jej jeszcze szansę na odkręcenie tego, i czekam bo mam mailowo dostać wiadomość, gdzie popełniła błąd i jak ma zamiar to naprawić. Niby broni się, że przecież zatrudniła mnie na nowo, ale mnie to rozwiązanie całkowicie nie satysfakcjonuje, gdyż wtedy oficjalnie byłabym na nowo zatrudniona od października i od października mam od razu L4 - kontrola z ZUSu gwarantowana.

Pozstawiłam warunek, że ma napisać oświadczenie o błędzie i mam być zatrudniona od okresu rzeczywistego, bez żadnego zwalniania i ponownego zatrudniania, kręcenia i kłamania.

To miała być zwykła procedura zmiany adresu, też zastanawiają mnie jej kompetencję.

No nic :) zjadłam pączka, miałam sprzątać ale nogi na poduchę i nie robię nic! relaks! :)

Ehh brak słów, cierpliwości w takim razie. Daj znać jak się sprawa potoczy.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Pozstawiłam warunek, że ma napisać oświadczenie o błędzie i mam być zatrudniona od okresu rzeczywistego, bez żadnego zwalniania i ponownego zatrudniania, kręcenia i kłamania.

I słusznie! Nie odpuszczaj, bo ciągłość zatrudnienia to ważna sprawa. Najważniejsze, żeby przed ZUSem było oczywiste, że to jedynie kwestia błędu kadrowej, a nie twoich matactw w związku z ciążą - oni tylko czekają na takie kejsy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:06

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Najtańsze były na tej stronie co wcześniej podawałam. ale z oczekiwanie różnie bywa.

isabelle, Malenq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:27

• Selene Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:25

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupujecie już laktator, czy czekacie, aż będzie potrzebny? Trochę się martwię, że potem jak mąż będzie biegał w popłochu po sklepach to nie dość, że przepłaci to jeszcze niekoniecznie dostanie od ręki taki model, jaki sobie wybrałam.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    A kupujecie już laktator, czy czekacie, aż będzie potrzebny? Trochę się martwię, że potem jak mąż będzie biegał w popłochu po sklepach to nie dość, że przepłaci to jeszcze niekoniecznie dostanie od ręki taki model, jaki sobie wybrałam.
    Ja czekam, zakupię jak będzie potrzeba, a może nie będzie potrzeby i wtedy tylko zbędny wydatek.
    Czy Wy też gadacie na głos do brzucha ?? Ja rozmawiam z brzuchem ale tylko jak jestem sama albo z mężem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 14:51

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zakładam, że nie będę miała z tym problemów więc w razie czego dokupi się od ręki.

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ta firma też nie wszystkie ma dobre materace. A poza tym taki mają burdel na stronie, że mnie szlak trafił prawie jak chciałam sobie zrobić cennik łatwy w obsłudze.;P
    A z tymi piankami to jest tak, że ja też często wciskam klientom kit (jak są nie mili lub jak chcą pokazać ile to kasy mają), że to taka czy taka pianka, a i tak swoje wiem. Np teraz sprzedałam klientowi materac, owszem fajny, ale troszkę gorszy jakościowo od takiego jak chciał bo mnie wkurzył. A za 4 lata zobaczy różnice. ;p Ale oczywiście tylko czasem tak robię jak ktoś mnie wkurzy.:)

Kawa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 147 martha pokazuje produkty dla niemowlat :-)
    Dobre skonczylo sie :-)

Wiecie co z zusem sa jaja jakies ja mialam na dobrym druku zlozona zmiane adresu a i tsk przez trzy latandostawalam dokumenty na inny adres. Wreszcie sie wkurzylam a ze sama jestem kadrowa to napisalam pismo kazalam sie drugiej kadrowej podpisac i wyslalam list do,zus za kilka tygodni na zus pue zauwazylam ze zus zmienil adres.
    Nic na gebe do iadrowej czy zus wszystko pismem niestety pismo z data potwierdzenia jest wszystkim w tych czasach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 15:04

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Jestem trochę podłamana :( Z mojego kolana wyciągnięto ponad 100ml płynu. Czeka mnie jeszcze konsultacja w poradni chorób zakaźnych i wyniki z pobranej dzisiaj próbki. Mam nadzieję że nic mi się nie przypałętało. Martwię się tylko ze względu na moją kruszynkę

201501145565.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania współczuję. Miałam kiedyś punkcje to wiem, że boli jak cholera. Na pewno nic tam nie ma tylko woda z krwią Ci się zebrała.

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 29 - zakaźnych? A co podejrzewają? eee... będzie dobrze. musi!

http://www.bonprix.pl/kategoria/779/moda-ciazowa/

może coś znajdziecie dla siebie.

• karen657 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie :) Czy któraś z Was kojarzy może zajęcia dla kobiet w ciąży na basenie w Warszawie? Albo wie, który basen w Warszawie ma ozonowaną, a nie chlorowaną wodę? Z góry dzięki za podpowiedzi :) Miłego dnia :)

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się pochwalę apartamentem:
    2dtyplg.jpg

Niestety wszyscy mówią, że to raczej małe mieszkanko niż pokaźny apartament. :)

Ewelina88, jonka91, isabelle, polaola, Kawa, ania_29, Paula44, zielarka, bluegirl89, M4DZI4, Silatan, MonikaDM, Becia81 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karen657 wrote:
    Witam wszystkie :) Czy któraś z Was kojarzy może zajęcia dla kobiet w ciąży na basenie w Warszawie? Albo wie, który basen w Warszawie ma ozonowaną, a nie chlorowaną wodę? Z góry dzięki za podpowiedzi :) Miłego dnia :)

W Warszawie nie kojarzę, ale w Ząbkach jest w basenie woda ozonowana i aqua aerobic w środy wieczorem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 15:47

karen657 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus moim zdaniem wcale nie taki mały. Ładny brzuszek. Nie ważne czy mały czy duży - ważne kto tam mieszka.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 15:47

Paula44, Agus89, bluegirl89 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro ruszamy na wesele i na szczęście mieszczę się jeszcze w sukienkę, bo jakby wesele było za tydzień to byłoby ciężko.. :P Po weekendzie zaprezentujemy się wraz z Filipem w wersji wyjściowej ;)

Aguś a Ty masz ładniutki brzuszek, taki akurat :)

Do niedawna mi wszyscy mówili, że nie mam brzucha, albo że mam mały.. Raptem ktoś mnie nie widział ze 2 tygodnie, a tu piłeczka mi wyskoczyła :) i teraz już mam "wielki brzuch".. Ech ludziom to się nie dogodzi..

Paula44, Agus89 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Ania 29 - zakaźnych? A co podejrzewają? eee... będzie dobrze. musi!
    Trzeba wykluczyć boleriozę...

Zrobiłam obiad, zjadłam i mi trochę lepiej :)

Agus brzusio w sam raz :)

Agus89 lubi tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ