X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam usg jak mały ważył 1200... Mam nadzieje ze mi jeszcze zrobią przed porodem. Czemu tak jest ze dziecko moze byc owinięte pępowina? Staram sie tera regularnie liczyć ruchy zeby nic nie przegapić ale mały zdecydowanie mniej i słabej sie rusza.

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Edii :)
    Liskova gratulacje, życzymy szybkiego powrotu do sił i do domku oczywiście :)

Ja dziś miałam bardzo aktywny dzień - przedświąteczne porządki pełna parą ruszyły bo coś czuję że za kilka dni to już zupełnie będę rozłożona...łapie mnie jakieś przeziębienie i już się boję co będzie dalej.
    Na szczęście mama przyszła z pomocą i pomogła z oknami ;) :) :) najgorsze już z głowy :)

Tak się zastanawiam nad tym KTG bo widzę ze dużo z Was zostało jednak na nie wysłanych a mi lekarka nic totalnie nie mówiła że ma zamiar takowe wogole zrobić...

Liskova lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula bo jak dziec sie rusza to niechcacy moze chwytac za pepowine i ja sciskac albo sie nia okrecic. Nie zawsze jest to grozne, bo sporo dzieci sie tak rodzi. U nas byl ten problem ze owinal sie az w trzech miejscach i zanikalo tetno na ktg.

Bylam u maluszka juz trzy razy, nawet sie glaskalismy teraz <3 Jest dosyc duzy i wszyscy mowia ze z taka waga urodzeniowa na pewno sobie poradzi.

Nie do konca dowierzam, ze jet juz na swiecie i jak tam stoje to nie bardzo wiem ze to moje dziecko. Przedziwne uczucie.
    Teraz najwazniejsze to rozkrecic laktacje bo to dla malego bardzo wazne.

FasUla, Summerka, grosz_ek, Justi2 lubią tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska a ktory tc masz?ja planowo pierwsze ktg mialam miec 23.12 czyli w 36tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam ostatnie usg w skończonym 30 tc, ale gin obiecała, że za tydzień na wizycie zrobi, dziecko zapowiada się większe wiec chcemy określić do jakiej wagi może dobić :P

ja o ktg też jeszcze nic nie słyszałam.. w sumie w żadnej ciąży na ktg nie jeździłam, a z córką jak minął termin to miałam po prostu tydzień odczekać i do szpitala dopiero, prędzej żadnej kontroli :o ale w dzień terminu mi się nie ruszała to sama na ip pojechałam i zrobili ktg, a 2 dni później już ją urodziłam to obyło się bez.. ale zapytam jak to tera zbędzie, bo to inna przychodnia, może wysyłają :P

• Viki Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova kiedy jakieś zdjęcie małego?:)
    Ile miałaś szczęścia, że akurat w szpitalu byłaś.

Do tygodnia pewnie was wypuszczą. Nie?

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my już po wizycie.
    Szyjka pół centymetra, ale wszytko pozamykane, doktorek mówił że w tym tygodniu jeszcze nie urodzę. Planowana cesarka na 28.12 chyba że urodzę wcześniej, więc na pewno będzie grudniowa dziewczynka. Gdyby okazało się że poród zacznie się za tydzień spróbujemy SN.

Wiecie... doszło do mnie że najdłużej za 20 dni zobaczę moją księżniczkę <3

ania.g, Felicity, stefcia29, anulka557, FasUla, Magdalena83, Paulix, Liskova, grosz_ek, natasza666, monika_89 lubią tę wiadomość

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    kurcze ja nadal nie moge sie połapać która jest kim na FB, tak tam dużo mamusiek że nie pamiętam która ma jaki nick potem na forum :P
    Ja ogarniam małą część tylko a i Ciebie też :)

Felicity lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    No i my już po wizycie.
    Szyjka pół centymetra, ale wszytko pozamykane, doktorek mówił że w tym tygodniu jeszcze nie urodzę. Planowana cesarka na 28.12 chyba że urodzę wcześniej, więc na pewno będzie grudniowa dziewczynka. Gdyby okazało się że poród zacznie się za tydzień spróbujemy SN.

Wiecie... doszło do mnie że najdłużej za 20 dni zobaczę moją księżniczkę <3

super, zazdroszczę :) ja już doczekać się nie mogę jak małego zobacze, a znając moje szczęście to przenoszę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja ogarniam małą część tylko a i Ciebie też :)
    ja to często się listą obok posiłkuję hahah chociaż ostatnio już co raz mniej :)

ania.g lubi tę wiadomość

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitzula a czemu jest brana pod uwagę i CC i SN?

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 poddałaś mi pomysł by czytać śmieszne historie porodowe i teraz siedzę na Kafeterii i już od śmiechu brzuch mnie boli :D Fajna terapia odstresowująca, dziewczyny polecam :D

FasUla, Pati78, Carmen1724 lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova super ze synek jest duzy:) na pewno sobie poradzi:) a na usg minna zobaczyc to owiniecie pepowina? Stresuje sie ze dawno nie mialam usg. U mnie jest naprawde hardcorowo, bo termin na 2 stycznia, w ta sobote bedzie donoszona, a przeprowadzka i remont po swietach sie skonczy albo nawet w styczniu...
    Ja juz jestem tak gruba i spuchnieta, ze nie chce nawet sie nikomu pokazywac poza mezem;) niby 9 kg ale liczylam ze na ok 8 sie skonczy a ja dalej puchne i puchne i rosne...
    I wcale nie wiem czy bede miec sile a sn, strach mnie oblecial:p a Wy sie nie boicie;)? Do tej pory tez prawie same cc;)

Liskova lubi tę wiadomość

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Aska a ktory tc masz?ja planowo pierwsze ktg mialam miec 23.12 czyli w 36tc

Teraz leci 37 tydzień :) a kolejna wizyta umowiona na 21.12

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, podobno mozna, ake nie zawsze.

Ja na ostatnim usg (gin mówi, tu pępowina, wiec nie widać) - zapytałam wprost czy jest owinięta, na co zapytał: niby czemu ma byc owinięta? I pokazał mi pępowinę miedzy brzuszkiem a nozkami;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)
    Mało mnie tu teraz ale staram się poczytywac ;) widzę ze powoli się rozpakowujemy ;)
    Liskova wielkie gratulacje ;) rośnijcie zdrowo. Widzę że mieliście porządne chody na gorze ;) dobrze ze wszystko się skończyło pomyślnie ;) teraz rzeka mleka i byle do 18 stych urodzin ;)
    My rośniemy dzielnie i kolekcjonumemy kolejne upierdliwe dolegliwości ciążowe. Oby do stycznia ;)
    Łącze się w bólu z borykającymi się z zespołem ciesni nadgarstka... dłonie nie dają mi spać i niestety wyłączyło mnie to już z pracy :(
    Co do owiniecia pepowina to pozwólcie, że się wypowiem. Widać na usg to doskonale, zwłaszcza na dopplerze, ale zdecydowana większość ginekologów o tym nie informuje niestety. Dziecko może się wiele razy w trakcie ciąży oplatac i rozplatac i nie mamy na to żadnego wpływu niestety. Moja Marysia się aktualnie po 10 tygodniach zapetlenia odplatala, ale to nie znaczy ze za tydzień na usg nie otrzymam innych wiadomości. Liskova miała dużo szczęścia ze była w szpitalu.
    Dziewczyny przytulam ciepło i trzymam za wszystkie kciuki ;)

Liskova, FasUla, ania.g lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Liskova kiedy jakieś zdjęcie małego?:)
    Ile miałaś szczęścia, że akurat w szpitalu byłaś.

Do tygodnia pewnie was wypuszczą. Nie?
    Zdjecia jak w domku bede bo z tel nie umiem dodac.
    Nie nie, tak szybko nie wyjdziemy. Mowili ze swieta tutaj a moze sylwester juz w domu. 34t 0d to jednak sporo za wczesnie sie urodzil.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula - tak na usg widac owiniecie ale to sie blyskawicznie moze zmienic. Mialam usg 2.12 - bylo super. Potem 7.12 przy przyjeciu ok 13:00 i tez ok. Ktg ok. 15 bylo w porzadku. A kolejne ktg o 17:30 skonczylo sie na bloku wiec nie ma reguly.

FasUla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 32tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova to naprawdę cud w takim razie... A Ty jak sie czujesz fizycznie i psychicznie?

‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ