X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova to nap

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:33

Liskova lubi tę wiadomość

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co stosujecie lub stosowałyscie na ból gardła?
    Oczywiście domowe sposoby są mi znane ale zależało by mi na czymś nieco skuteczniejszym.

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Co do owiniecia pepowina to pozwólcie, że się wypowiem. Widać na usg to doskonale, zwłaszcza na dopplerze,

Jeśli chodzi o tego dopplera to jak to na nim widać ? On rejestruje zaniki tętna ? Jesteś w stanie bardziej dokładnie to opisać ? Pytam ponieważ prowadzę ciąże w Norwegii i tutaj na wizytach nie robią USG tylko sprawdzają tętno właśnie dopplerem.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wiem ze pytanie nie do mnie ale wpisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:34

• Liskova Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula - fizycznie powolutku do przodu. Brzuch troche boli, ale raptem zaczela sie druga doba po CC to cudow nie ma.
    Psychicznie niby okej ale juz jakies wahania nastroju i dolki mam,dzisiaj juz sobie poplakalam nad tym wszystkim :(

Na bol gardla - tantum verde spray.

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ_KA wrote:
    Oczywiście domowe sposoby są mi znane ale zależało by mi na czymś nieco skuteczniejszym.

Chyba niestety nie mamy duzego pola do popisu poza naturalnymi sposobami. Plukanie woda z sola lagodzi i odkaza. Jest cala seria Prenalenu, ale np o tabletkach do ssania rozne opinie kraza, poza tym to tez sama natura.
    Jesli odczuwasz suchosc gardla i masz chrypke, to polecam tabletki Fiorda lub Isla z porostem islandzkim, fajnie lagodza i maja rozne smaki :-)

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Giannaa wiem ze pytanie nie do mnie ale wpisz sobie w google grafike doppler usg i zobaczysz , pepowina ma swoje naczynia krwionosne i to widac tak samo jak serduszko dziecka, mi jak gin pokazywal na usg tą owinietą pepowina to widac bylo takie niebieskie i czerwone jakby linie

Wiem jak na USG się to sprawdza i jak to wyglada ;-) Myślałam, że Mandragora pisząc o dopplerze miała na myśli urządzenie do sprawdzania tętna płodu.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no to sorry,źle zrozumialam :)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    ah no to sorry,źle zrozumialam :)
    Być może ja też ;-)

a.png
    a.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Jeśli chodzi o tego dopplera to jak to na nim widać ? On rejestruje zaniki tętna ? Jesteś w stanie bardziej dokładnie to opisać ? Pytam ponieważ prowadzę ciąże w Norwegii i tutaj na wizytach nie robią USG tylko sprawdzają tętno właśnie dopplerem.
    Gianna o innym dopplerze mówimy. W Norwegii sprawdzają tylko detektorem. Nim możesz wykryć jedynie zaburzenia rytmu i to zależy jak długo trwa badanie. Ja mówię o przepływach w trakcie badania usg. Doskonale wtedy widać przebieg pepowiny ponieważ nie są to jedynie odcienie szarości w obrazie a czerwone i niebieskie.

Giannaa, Giannaa lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova ty się nie mazaj tylko pod sam sufit skacz ze wszystko jest ok ;) juz teraz będzie dobrze. To jest ta bezpieczniejsza strona brzucha ;)

FasUla, Liskova lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, trzymam mocno kciuki, zeby synek ładnie i zdrowo rósł i żebyście jak najszybciej w bezpiecznym czasie mogli wrócić do domku:)

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ_KA wrote:
    Tak się zastanawiam nad tym KTG bo widzę ze dużo z Was zostało jednak na nie wysłanych a mi lekarka nic totalnie nie mówiła że ma zamiar takowe wogole zrobić...

ja się pytałam na ostatniej wizycie to gin mi powiedział, że ktg na pewno zostanie zrobione przy przyjęciu do szpitala. a on sam z chęcią by zrobił, ale niestety przychodnia nie jest wyposażona w takie urządzenie. a że do szpitala mi nie spieszno, to poczekam do porodu ;) póki co mam wykonywane co drugą wizytę UGS i co drugą osłuchanie detektorem - wizyty kontrolne mam co 2 tyg.

1usai09kkfvyzb21.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ_KA wrote:

raz mnie złapało przeziębienie, ale ratowałam się tylko Prenalenem - syropem i tabletkami do ssania. a i najmocniejszymi halls'ami, bo przynajmniej skutecznie udrażniały nos :) ale nie mogę powiedzieć, że ta seria to jakaś rewelacja.

1usai09kkfvyzb21.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj ma wizytę... i jakoś bardzooo się stresuje :(

bbe73a0022.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    dzisiaj ma wizytę... i jakoś bardzooo się stresuje :(

ja również mam dziś wizytę ale na 12 to już niedługo..a stresuję się zawsze tym bardziej, że mam leczone nadciśnienie więc sobie wyobraź jak staram się zrelaksować przed wizytą aby było dobre hehe :) jak można się domyślać średnio mi to wychodzi :)

witam się w 35tc przy okazji :)

Felicity, FasUla lubią tę wiadomość

atdc20mm0yebl2pl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose no to rzeczywiście;) a jakie masz ciśnienie ostatnio? U mnie w domu jak mierze raczej jest ok wiec mam nadzieje ze ju tak zostanie. Mnie przenieśli wizytę dopiero na 21 grudnia...a mierzyli wam miednice? Mam cos takiego na rozpisce i nikt tego nie sprawdzał;)

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wartosci najczesciej pomiedzy 135do 145/85-98 wiec wyzsze mimo lekow...dzis zobacze czy zwiekszy dawke lekow bo ostatnio lewe przeplywy juz sie troche popsuly wiec jest wplyw cisnienia...bialko w moczu kontroluje co tydz(ciagle slad wiec ok) i wizyty tez mam juz co tydz.

atdc20mm0yebl2pl.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova mieliście dużo szczęścia, dobrze, że tak to się skończyło

Aśka ja miałam tabletki prenalen

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Mitzula a czemu jest brana pod uwagę i CC i SN?

CC ze względu na obciążony wywiad położniczy, doktorek chce mi oszczędzić wszystkich możliwych komplikacji ale mówił że jeśli zacznie się coś wcześniej to spróbujemy SN.

W ogóle szyjka na pół centymetra to nie jest już mega krótka?

Doktorek mężowi powiedział że nie urodzę w tym tygodniu ale w tym miesiącu na pewno.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ