Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czesc Wszsytkim,
Podczytuje Was juz od dawna, w zasadzie od poczatkuale jeszcze sie z Wami nie witalam. Przygarniecie mnie?
Od razu gratuluje swiezym mamusiom! Rozwiązałyście ten worek szybciutko. Wszystkim życzę teraz najpiekniejszych chwil z maluszkami i zdrówka.
Ja mam termin na 7 stycznia, zaczynam sie juz cykac ze to moze byc tuz tuz. A i bedzie Kacper
Justi2, ania.g, Beatrice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ediii, witamy, mam nadzieje że miło spędzisz z nami tą końcówkę. Jak się czujesz? Masz już jakieś sygnały że się koniec zbliża ?
Ediii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzieki dziewczyny.
Z sygnałów to mam ogromny ból krocza, taki jakby mnie ktoś tam skopał, albo jak mega zakwasy po ćwiczeniach, bo młody ułożony jest nisko i podobno już wszystko tam na dole się rozluźnia do porodu. Oczywiście ból przy podnoszeniu nóg, czy w trakcie spania zmiana pozycji, ale nie narzekam. Czytałam że i u Was są takie rewelacje, więc tak ma być. No i nisko brzuszek.
W poniedzialek mam wizyte u swojego gina, bedzie pobieral wymaz na paciorkowca i chce uprosic go o skierowanie na usg, zeby sie mniej wiecej zorientowac jakiej wielkosci bedzie maluch, bo ostatnie mialam miesiac temu to wazyl 1800. A jak patrze na wasze wyniki to wagi sie roznia baaardzo.
I mam do Was pytanie. Czy jak chodzicie do gina i usg prywatnie to ktg tez jest wykonywane prywatnie, czy to sie jezdzi do szpitala robic ktg?
Jejku, u Was zaraz donoszona!! Jesteście gotowe?
-
Chodzę do gin prywatnie a ktg mam robione w szpitalu na NFZ. Przyjeżdżam tylko na izbę przyjęć, mówię że mam się zgłosić na ktg i robią bez problemu.
Gotowa jeszcze nie jestem i z wyprawką i psychicznie. Zostaje mi jeszcze łóżeczko i wszystkie akcesoria do pielęgnacji, od cążków po kosmetyki i pieluchy, ale jak ja to mówię mam jeszcze czasWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 15:21
-
ja się najbardziej boję tego że zacznie się w domu że mi wody odejdą a męża nie będzie umrę wtedy prędzej niż urodzę
tym bardziej się boję że ostatnio zaczęło się gwałtownie odejsciem wód i od razu mocnymi skurczami a rozwarcie już było na 5:/ i jak ja w takim stanie miałabym sie dostac do szpitala??!! masakra jedynie pogotowie wzywac bo taksówką nie dałabym raczej rady w sumie nawet jak mąż będzie to nie wiem czy nie lepiej pogotowie jakby się znów tak zaczęło bo w godzinach kiedy są korki mozemy nie dojechac( drugi poród trwał u mnie niecałe 2 godziny) powiem wam że naprawdę boję się takiej sytuacji poza tym nie chciałabym żeby w takim stanie widziały mnie dzieci i mój ojciec który z nami mieszka bo to krepujące:/
Justi2 -
mala_lady no idziemy równo, termin mam z om 4.01 z usg 31.12. Dziś wizyta u doktorka i się dowiem czegoś więcej. Już powoli czuję że to końcówka. Czyści mnie, brzuch nisko, syndrom wicia gniazda poziom hard, boli mnie już wszytko i zaczynają się delikatne skurcze. Mam nadzieję że jeszcze trochę pociągnę.
-
Witam dziewuszki.
Witaj Ediii
Ja jestem po wizycie maluda rośnie wszystko w porządku szyjka długa i co najważniejsze brak rozwarcia.
Dzisiaj równe 50 dni do porodu.kolejna wizyta u Gina 4.01 chyba że wcześniej zacznie się coś dziać ale obyyy nie
anulka557, Felicity, ania.g lubią tę wiadomość
Gabrysia 5.02.2016 ❤
Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs -
nick nieaktualnya mi aż niedobrze ze stresu, mąż jedzie w niedziele na 4-5 dni do Niemiec, teściowa w pon albo wtorek też wyjeżdża i zostanę kilka dni sama... mąz niby załatwił transport w razie co do szpitala i opiekę nad dziećmi o każdej porze dnia i nocy, ale i tak się cholernie stresuję
-
Liskova gratulacje!!!!!!!!!
Naprawdę nastał ten czas, że można się rozpakowywać
Mi już tak brzuch opadł i krocze boli, że masakra. Edii mam tak samo.
Obstawiam, że do 2 tygodni się rozpakuje. I nie dotrzymam do terminu CC;/
Ale uwaga dalej chodzę do pracy:) I co więcej na obcasie.
Jestem z siebie dumna.
bacha8709, Liskova lubią tę wiadomość
-
Dawno mnie nie było wypada sie przywitać...
ja też dzis po wizycie, moja kluska ma 2,5kg i piekne papelkinie zapowiada się żebym urodziła przed swiętami. Kolejna wizyta 29.12, nie wiem czy nie ostatania. Po 10.01 mam się nastawić że idę do szpitala i wywołujemy (przez insulinę)
anulka557, Liskova, ania.g, grosz_ek lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Witamy Ediii
Mitzula całe 3 tygodnie i 2 dni
Ja ostatnio śmigam głównie w adidasach i jak mam męża pod ręką, to go wykorzystuję do wiązaniaA brzuch mam ogromny, aż sąsiedzi się zaczęli ostatnio dopytywać o termin i dziwią się, że dopiero w połowie stycznia. Nawet pielęgniarka w labie dziś mi powiedziała, że brzuszek mam duży
Robiłam dziś wyniki, morfologia ok, nawet odrobinę lepsza niż poprzednio, tylko wyniki moczu trochę mnie zastanawiają, bo nabłonki są dość liczne (czytałam, że to może być infekcja) i urobilinogen jest przy górnej granicy. Nie czuję, żeby coś złego się działo, wizytę mam w piątek więc się wyjaśni.