X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podnoszę nogę do gory i zginam i tak zakładam;) dobrze ze buty mam na zamek a nie wiązane;) najchętniej bym w kaloszach chodziła:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 13:38

Justi2 lubi tę wiadomość

• Ediii Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wszsytkim,
    Podczytuje Was juz od dawna, w zasadzie od poczatku ;-) ale jeszcze sie z Wami nie witalam. Przygarniecie mnie?

Od razu gratuluje swiezym mamusiom! Rozwiązałyście ten worek szybciutko. Wszystkim życzę teraz najpiekniejszych chwil z maluszkami i zdrówka.

Ja mam termin na 7 stycznia, zaczynam sie juz cykac ze to moze byc tuz tuz. A i bedzie Kacper :-)

Justi2, ania.g, Beatrice lubią tę wiadomość

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,Ediii :-)
    Rozni nas tylko dzien i tez chlopak!

Ediii lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ediii :)

Ediii lubi tę wiadomość

• mitzula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii, witamy, mam nadzieje że miło spędzisz z nami tą końcówkę. Jak się czujesz? Masz już jakieś sygnały że się koniec zbliża ?

Ediii lubi tę wiadomość

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Ediii :)

Ediii lubi tę wiadomość

• Ediii Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.
    Z sygnałów to mam ogromny ból krocza, taki jakby mnie ktoś tam skopał, albo jak mega zakwasy po ćwiczeniach, bo młody ułożony jest nisko i podobno już wszystko tam na dole się rozluźnia do porodu. Oczywiście ból przy podnoszeniu nóg, czy w trakcie spania zmiana pozycji, ale nie narzekam. Czytałam że i u Was są takie rewelacje, więc tak ma być. No i nisko brzuszek.

W poniedzialek mam wizyte u swojego gina, bedzie pobieral wymaz na paciorkowca i chce uprosic go o skierowanie na usg, zeby sie mniej wiecej zorientowac jakiej wielkosci bedzie maluch, bo ostatnie mialam miesiac temu to wazyl 1800. A jak patrze na wasze wyniki to wagi sie roznia baaardzo.

I mam do Was pytanie. Czy jak chodzicie do gina i usg prywatnie to ktg tez jest wykonywane prywatnie, czy to sie jezdzi do szpitala robic ktg?

Jejku, u Was zaraz donoszona!! Jesteście gotowe? :-)

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę do gin prywatnie a ktg mam robione w szpitalu na NFZ. Przyjeżdżam tylko na izbę przyjęć, mówię że mam się zgłosić na ktg i robią bez problemu.

Gotowa jeszcze nie jestem i z wyprawką i psychicznie. Zostaje mi jeszcze łóżeczko i wszystkie akcesoria do pielęgnacji, od cążków po kosmetyki i pieluchy, ale jak ja to mówię mam jeszcze czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 15:21

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula a Ty jak tam? w podobnym dniu jesteśmy :) jeju czy tylko ja się dziś znowu tak paskudnie czuję?

bbe73a0022.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się najbardziej boję tego że zacznie się w domu że mi wody odejdą a męża nie będzie umrę wtedy prędzej niż urodzę:) tym bardziej się boję że ostatnio zaczęło się gwałtownie odejsciem wód i od razu mocnymi skurczami a rozwarcie już było na 5:/ i jak ja w takim stanie miałabym sie dostac do szpitala??!! masakra jedynie pogotowie wzywac bo taksówką nie dałabym raczej rady w sumie nawet jak mąż będzie to nie wiem czy nie lepiej pogotowie jakby się znów tak zaczęło bo w godzinach kiedy są korki mozemy nie dojechac( drugi poród trwał u mnie niecałe 2 godziny) powiem wam że naprawdę boję się takiej sytuacji poza tym nie chciałabym żeby w takim stanie widziały mnie dzieci i mój ojciec który z nami mieszka bo to krepujące:/oar8dqk3g6sv4la2.png

Justi2
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady no idziemy równo, termin mam z om 4.01 z usg 31.12. Dziś wizyta u doktorka i się dowiem czegoś więcej. Już powoli czuję że to końcówka. Czyści mnie, brzuch nisko, syndrom wicia gniazda poziom hard, boli mnie już wszytko i zaczynają się delikatne skurcze. Mam nadzieję że jeszcze trochę pociągnę.

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj znać co i jak :) ja jutro mam wizytę :) jak dotrwam ;) z om też 4.01 :D

bbe73a0022.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewuszki. :)
    Witaj Ediii :)
    Ja jestem po wizycie maluda rośnie wszystko w porządku szyjka długa i co najważniejsze brak rozwarcia. :)
    Dzisiaj równe 50 dni do porodu. :) kolejna wizyta u Gina 4.01 chyba że wcześniej zacznie się coś dziać ale obyyy nie ;)

anulka557, Felicity, ania.g lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi aż niedobrze ze stresu, mąż jedzie w niedziele na 4-5 dni do Niemiec, teściowa w pon albo wtorek też wyjeżdża i zostanę kilka dni sama... mąz niby załatwił transport w razie co do szpitala i opiekę nad dziećmi o każdej porze dnia i nocy, ale i tak się cholernie stresuję :(

• Viki Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova gratulacje!!!!!!!!!
    Naprawdę nastał ten czas, że można się rozpakowywać:)

Mi już tak brzuch opadł i krocze boli, że masakra. Edii mam tak samo.
    Obstawiam, że do 2 tygodni się rozpakuje. I nie dotrzymam do terminu CC;/
    Ale uwaga dalej chodzę do pracy:) I co więcej na obcasie.

Jestem z siebie dumna.

bacha8709, Liskova lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było wypada sie przywitać... ;)

ja też dzis po wizycie, moja kluska ma 2,5kg i piekne papelki <3 nie zapowiada się żebym urodziła przed swiętami. Kolejna wizyta 29.12, nie wiem czy nie ostatania. Po 10.01 mam się nastawić że idę do szpitala i wywołujemy (przez insulinę)

anulka557, Liskova, ania.g, grosz_ek lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Ediii :)

Mitzula całe 3 tygodnie i 2 dni ;)

Ja ostatnio śmigam głównie w adidasach i jak mam męża pod ręką, to go wykorzystuję do wiązania ;) A brzuch mam ogromny, aż sąsiedzi się zaczęli ostatnio dopytywać o termin i dziwią się, że dopiero w połowie stycznia. Nawet pielęgniarka w labie dziś mi powiedziała, że brzuszek mam duży ;)

Robiłam dziś wyniki, morfologia ok, nawet odrobinę lepsza niż poprzednio, tylko wyniki moczu trochę mnie zastanawiają, bo nabłonki są dość liczne (czytałam, że to może być infekcja :/ ) i urobilinogen jest przy górnej granicy. Nie czuję, żeby coś złego się działo, wizytę mam w piątek więc się wyjaśni.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Witam dziewuszki. :)

Dzisiaj równe 50 dni do porodu. :)

U mnie również 50 dni:)
    Mała waży juz 2150g:)

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR wrote:
    U mnie również 50 dni:)
    Mała waży juz 2150g:)
    Ja nie wiem ile teraz mała waży. :( gin dzisiaj był jakiś dziwny i nie zrobił mi pomiarów. :(

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR mamy te same suwaczki hihi :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ