X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Pchełka i pozostałe mamy sie czuja:)

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Felicity nam juz niewiele zostało;)
    Dziewczyny okropnie mnie dręczy ten zespół cieśni nadgarstka:( czy to minie od razu po porodzie czy po jakims czasie?

FasUla, nie wiem jak to jest dokładnie z zespołem cieśni nadgarstka, ale w poprzedniej ciąży jak mi Młody zszedł niżej, to główką na jakiś nerw uciskał i w ogóle prawej nogi nie mogłam podnosić do góry. Powłóczyłam nią jakbym była sparaliżowana. Myślałam, że jak tylko Mały zabierze główkę, to wszystko wróci do normy. Owszem wróciło, ale po 3- 4 miesiącach. Tak długo jeszcze nogę za wózkiem ciągałam... Także trzeba czasu czasami i nie stresuj się, że jak szybko nie przejdzie, to już samo nie przejdzie.

FasUla lubi tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova, jesteś mega dzielną dziewczyną ! Zdrowia dla małego i dla Ciebie. Teraz ochłonąć i cieszyć się macierzyństwem. <3

Liskova lubi tę wiadomość

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    mimi87 to czekamy razem :P ja w sobote bede miec donoszona i musze dotrzymac bo moj szpital za rogiem wlasnie przyjmuje tylko od donoszonej ciazy :/

ja leze juz od ok 9tyg i oczywiscie marzy mi sie juz normalny spacerek i normalne funkcjonowanie..

a Ty lezysz w domu czy w szpitalu?
    Ja 4 tygodnie lezalam w szpitalu pod kroplowkami a resztę w domu

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova, gratulacje i kciuki mocne!

Wyszlam ze szpitala, niby porod przedwczesny nie grozi,ale czepili sie, ze mam maly brzuch jak na miesiac przed terminem. Antybiotykiem rozwalili mi zoladek, ratuje sie dicoflorem, oby pomogl. No bo jak ma maly rosnac, skoro w szpitalu marnie karmili, a teraz boje sie jesc, zeby zoladek nie dawal popalic :-/

Pol nocy sie drapalam, mam nadzieje, ze to nie to, o czym mysle...

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe która następna... Oby każda z pozytywnym zakończeniem!

ania.g lubi tę wiadomość

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Liskova, gratulacje i kciuki mocne!

Wyszlam ze szpitala, niby porod przedwczesny nie grozi,ale czepili sie, ze mam maly brzuch jak na miesiac przed terminem. Antybiotykiem rozwalili mi zoladek, ratuje sie dicoflorem, oby pomogl. No bo jak ma maly rosnac, skoro w szpitalu marnie karmili, a teraz boje sie jesc, zeby zoladek nie dawal popalic :-/

Pol nocy sie drapalam, mam nadzieje, ze to nie to, o czym mysle...
    Spróbuje popic kisielki, siemię lniane itp ją po lekach mam cały rozwalony zoladek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 08:56

Pati78 lubi tę wiadomość

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    liskova no szok po prostu... widziałaś już małego?

a ja na prawdę wracam do normalności, skurcze od rana, taaaak mi ich brakowało :D
    Jeszcze nie. O 11 bedzie maz i bede wstawac powoli i mnie tam zawiezie.

FasUla lubi tę wiadomość

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova jesteście dzieli oboje :) będzie dobrze, najważniejsze, że byłaś w szpitalu, teraz już powoli do przodu :)

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki, że szybko dojdziesz do siebie i mały będzie sobie świetnie radził :)

mnie zaś przeczyściło eh, brzuch też twardnieje, do dupyyyy

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Felicity nam juz niewiele zostało;)
    Dziewczyny okropnie mnie dręczy ten zespół cieśni nadgarstka:( czy to minie od razu po porodzie czy po jakims czasie? Bo jak dziecko podniose jak teraz mi lecą kubki z rak? I jeszcze mam puls ostatnio po aż 120, ale to tez minie prawda? A dzis rano obudziłam sie i lala mi sie krew z ucha, ja juz nie wiem o co chodzi:p jedynie co to u mnie ponoc szyjka ok i wierze ze tak do grudnia bedzie, wiec zbieram siły i robię ostatnie wyprawkowe zadania:)
    Miałam zespół cieśni nadgarstka w ciąży z Marcelem. Przeszło ok tydzień po porodzie.

FasUla lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    trzymam kciuki, że szybko dojdziesz do siebie i mały będzie sobie świetnie radził :)

mnie zaś przeczyściło eh, brzuch też twardnieje, do dupyyyy

Anulka, Ty się opanuj, ja Cię proszę! ;-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Jeszcze nie. O 11 bedzie maz i bede wstawac powoli i mnie tam zawiezie.
    gratuluję najważniejsze że byliscie w szpitalu na miejscu i lekarze mogli od razu działać zdrówka dla małego i dla ciebie twój synek jest duży więc na pewno będzie dobrze:*

Justi2
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova....gratulacje! Duzo zdrowka i szybkiego powrotu do domku:-)

A zegar tyka...:-)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova...:) gratuluje mamuska:P

• Justi2 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj kupiłam w lumpie pajacyk welurowy nowy z metką długo się zastanawiałam ale w końcu wzięłam a zła byłam bo 9 zł zapłaciłam ale jak weszłam do domu postanowiłam w necie sprawdzić co to za marka bo metka taka ładna mi się wydawała i co się okazało że taki pajac to ok 100 zł kosztuje:) i jakoś złość mi od razu przeszła nie wiedzieć dlaczego;)) człowiek się nie zna na firmówkach i pozniej taka okazja może koło nosa przejsć:) ta firma to Steiff może wy znacie tylko ja taka zacofana:) ale na zakupy w życiu bym się tam nie wybrała chyba że po 6 w totka;))
    a tak poza tym mimo że nie mam wielkiego brzucha to założenie butów graniczy z cudem do tego stopnia że wróciłam z zakupów i siedzę już godzinę w kozakach bo muszę odebrać córkę ze szkoły a ponowne ich zdejmowanie i zakładanie jest ponad moje siły;)))

Justi2
  • Arga Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2 wrote:
    a ja wczoraj kupiłam w lumpie pajacyk welurowy nowy z metką długo się zastanawiałam ale w końcu wzięłam a zła byłam bo 9 zł zapłaciłam ale jak weszłam do domu postanowiłam w necie sprawdzić co to za marka bo metka taka ładna mi się wydawała i co się okazało że taki pajac to ok 100 zł kosztuje:) i jakoś złość mi od razu przeszła nie wiedzieć dlaczego;)) człowiek się nie zna na firmówkach i pozniej taka okazja może koło nosa przejsć:) ta firma to Steiff może wy znacie tylko ja taka zacofana:) ale na zakupy w życiu bym się tam nie wybrała chyba że po 6 w totka;))
    a tak poza tym mimo że nie mam wielkiego brzucha to założenie butów graniczy z cudem do tego stopnia że wróciłam z zakupów i siedzę już godzinę w kozakach bo muszę odebrać córkę ze szkoły a ponowne ich zdejmowanie i zakładanie jest ponad moje siły;)))

Zazdroszczę takiej okazji :) Ja znalazłam tylko kombinezon mothercare za 20 zł i kocyk minky za coś około 10 zł. Gdyby nie to że każde dłuższe wyjście po sklepach kończy się twardym brzuchem to bym częściej szukała fajnych rzeczy.
    A z butami mam tak samo. Brzuch niby nie jest jakiś wielki a ja zakładam byty z pięć, dziesięć minut a potem usze jeszcze po tym odpocząć :P

Justi2 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tylko czekam do soboty i od poniedzialku tez wyruszam na łowy po SH i do pepco! a co :P

Kamila8k lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja nadal nie moge sie połapać która jest kim na FB, tak tam dużo mamusiek że nie pamiętam która ma jaki nick potem na forum :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja nadal nie moge sie połapać która jest kim na FB, tak tam dużo mamusiek że nie pamiętam która ma jaki nick potem na forum :P

‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ