X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba pojadę na święta te 70 km do domu..u mnie ktg co tydzień tętno 120-160. Skurcze na poziomie 10 :/ pojedyncze na 30. Zapis jakies pol godziny. Szyjka zamknięta i dość dluga. Żadnego czopa. Miesiączki mialam regularne wiec termin 1 stycznia mam i z miesiaczki i z pierwszego usg ktore jest najbardziej wiarygodne. 22 ostatnia wizyta i zapis. Jak będzie cisza to pojade..

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się ze szpitala. Zrobili mi usg i badanie krwi na crp, morfologię i mocz miałam świeże. Ktg mam codziennie. Ogólnie wszystko jest dobrze poza tym wielowodziem i ułożeniem małego. Dziś ordynator zadecydował, że zostaję tu do rozwiązania :( Muszę się przyzwyczaić do myśli, że spędzę tu święta... Na moje pytanie, czy jest jakaś szansa na poród sn odpowiedział, że zobaczymy. Jest ciężko, nie tak to sobie wyobrażałam, ale może lepiej, że tak dmuchają na zimne. I może w takim układzie dotrwamy jakoś do stycznia. Bo donoszona wypada mi dopiero w wigilię.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 tylko w razie co nie zapomnij toby ze sobą zabrać.

Myślałam że to tylko ja tak się stresuje przed porodem. To w sumie mój drugi i jak sobie przypomnę pierwszy (trochę inna sytuacja 24tc) to mnie aż skręca z bólu... ale damy Wszystkie radę!

Trochę się boję że nie zdążę dojechać do szpitala. siedzę sama w domu, mój mąż jeździ po Polsce (paradoks po szpitalach) i na ten grudzień dużo wyjazdów mu się złożyło. Niby rodzinka w pogotowiu ale muszą się do mnie przez całe miasto przebić ...

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilla najwazniejsze ze bedziesz teraz pod dobrą opieką, będzie dobrze :)
    trzymam kciuki!

FasUla ja juz w ogóle szyjki nie mam :P
    gin kazał odstawic leki , no oprocz witamin i ewentualnie czasem moge nospe przy wiekszych skurczach -wczoraj wzielam bo mialam pietra ze cos sie zaczyna no i ucichło :P

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia dasz radę :) wiem, że Ci ciężko, ale pomyśl ile z nas tez moze byc w Święta w szpitalu :( będziemy się łączyć telepatycznie jakby co ;) będzie dobrze :)

Aprilia lubi tę wiadomość

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru jeszcze sie nie rozpakowala :P

jedna styczniowka miala miec dzis CC a drugiej dziewczynie odeszly wody i nie wiadomo czy nie bedzie miec CC w najblizszym czasie (to info z FB, w sumie nie jestem pewna czy moge informować o kogo chodzi? )

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity twoja córa miała 3373 gram w 36w5d? :O mój w tym samym dniu miał 2500! Synek wstydź sie dziewczyny cie przerastają ;p

monika_89, ania.g, Carmen1724 lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam nasze rozpakowane styczniówki? Skrobnijcie coś jak znajdziecie chwilę ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Felicity twoja córa miała 3373 gram w 36w5d? :O mój w tym samym dniu miał 2500! Synek wstydź sie dziewczyny cie przerastają ;p
    noo :P chociaz juz pisalam ze to malo mozliwe, gin tez mowil ze to tylko sprzęt . 2tyg wczesniej miala 2337 wiec to wrecz niemozliwe zeby w 2 tyg przybrala caly kilogram :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys tez mam wizyte 22go, ciekawe ile wtedy będą wazyly nasze dzieciaczki :P o ile dotrwamy :P

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys ale pomyśl o porodzie ;-) Mój syn miał 3300g jak go rodziłam. Uwierz, że łatwo nie było ;-) Wiec trochę współczuje Felicity bo jej dziecko może przekroczyć 4 kg.
    Aprilia Najważniejsze jest to, żeby dziecko było zdrowe! Trzymam kciuki, dasz rade wytrwać ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Tygrys ale pomyśl o porodzie ;-) Mój syn miał 3300g jak go rodziłam. Uwierz, że łatwo nie było ;-) Wiec trochę współczuje Felicity bo jej dziecko może przekroczyć 4 kg.

ejj noo nie straszcie :P moj gin mowil ze nie powinna byc duza ostatecznie, maxymalnie do 3500 :P a na usg to raczej przeklamany wynik, ja nawet nie przytylam przez te 2tyg :P

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Melduję się ze szpitala. Zrobili mi usg i badanie krwi na crp, morfologię i mocz miałam świeże. Ktg mam codziennie. Ogólnie wszystko jest dobrze poza tym wielowodziem i ułożeniem małego. Dziś ordynator zadecydował, że zostaję tu do rozwiązania :( Muszę się przyzwyczaić do myśli, że spędzę tu święta... Na moje pytanie, czy jest jakaś szansa na poród sn odpowiedział, że zobaczymy. Jest ciężko, nie tak to sobie wyobrażałam, ale może lepiej, że tak dmuchają na zimne. I może w takim układzie dotrwamy jakoś do stycznia. Bo donoszona wypada mi dopiero w wigilię.
    Ja też święta spędzę w szpitalu. Wyjdę dopiero 26 albo 27 ale już z dzieckiem.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 masz juz zaplanowane CC ?

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też tak myślałam żeby tylko nie być w święta w szpitalu, ale teraz to najważniejsze żeby w razie konieczności być pod stałą i dobrą opieką specjalisty. Głowa do góry!!!Będziecie już tulily wasze skarby :)

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    asia1985 masz juz zaplanowane CC ?
    Tak. 22 albo 23 będą mnie ciąć.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kolejna styczniówka rozpakowana! :)

• mitzula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynamy się rozpakowywać w coraz szybszym tempie ... Która następna ?

W ogóle mam wrażenie że to nasze forum tu powoli umiera, wszystkie się na fb przeniosły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 13:00

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też po wizycie, młody waży 3580g!!!! co ciekawiej mimo bóli i parcia pozamykana z każdej strony jestem! to się kupy nie trzyma :P

FasUla, natasza666, Paulix, Mama84, monika_89, grosz_ek, ania.g, Carmen1724, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja też po wizycie, młody waży 3580g!!!! co ciekawiej mimo bóli i parcia pozamykana z każdej strony jestem! to się kupy nie trzyma :P
    wow! dorodny synuś! :)

‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ