X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Felicity miejmy nadzieje, że jednak to jakiś błąd pomiarów ale aż o tyle :P ? Możesz się pocieszyć Anulka Ciebie wyprzedziła :P
    Anulka myślisz, że to prawidłowy pomiar ? Szczerze współczuje bo przez ten czas to dziecko jeszcze z kilogram może przybrać :P A ty jesteś dość drobnej postawy tak mi się wydaje. Ja nie wiem ile mój dziec waży i chyba przez to jestem bardziej spokojna :P
    Giannaa raczej prawidłowy, w 30 tc też był 2-2,5 tyg do przodu z wagą takie rośnie "miarowo" do siebie ehh no ja co bądź mam 173 no ale kurcze, zawsze chudzielec byłam, nie wyobrażam sobie takiego pulpeta rodzić :o także bede robić wszystko, żeby jeszcze w tym roku wyszedł!

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    Giannaa raczej prawidłowy, w 30 tc też był 2-2,5 tyg do przodu z wagą takie rośnie "miarowo" do siebie ehh no ja co bądź mam 173 no ale kurcze, zawsze chudzielec byłam, nie wyobrażam sobie takiego pulpeta rodzić :o także bede robić wszystko, żeby jeszcze w tym roku wyszedł!
    Cóż mogę rzec ... powodzenia ;-) Chyba, że Ci cesarkę zrobią bo stwierdzą, że dziecko zbyt duże na Twoje możliwości chociaż to trzecia ciążą wiec mogą machnąć ręką.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Cóż mogę rzec ... powodzenia ;-) Chyba, że Ci cesarkę zrobią bo stwierdzą, że dziecko zbyt duże na Twoje możliwości chociaż to trzecia ciążą wiec mogą machnąć ręką.
    na pewno machną! w ogóle i cesarka mnie przeraża wiec pewnie bym się pociąć nie dała, no i rodzenie ponad 4 kg dziecka też mnie przeraża! punkt bez wyjścia! tzn wyjście jest, urodzić w przyszłym tygodniu, max za 2 :P

Giannaa lubi tę wiadomość

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giana a przeciez 3300 to mala waga jak na rodzenie. Masakra ja się tak juz boje zwłaszcza ze sie nic nie dzieje a to mi nie pomaga sie psychicznie przelaczyc na tryb ,,za 15 dni masz termin" a jednocześnie placze ze wzruszenia ze w koncu ujrze ta twarzyczke najkochansza wyczekana!!! Nastawiam sie na naciecie krocza nie oszukujmy sie rzadko sie zdarza tego uniknac za to panicznie sie boje kleszczy i vacum.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys ja też się kleszczy i vacum panicznie boję, a jeszcze przy takiej wadze małego to aż się prosi o zaklinowanie jakby w terminie chciał wyleźć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 14:24

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka lubię za plan ;-) no mógłby się spełnić ;-) Tego Ci życzę.
    Tygrys waga 3300 jest dosłownie książkowa ;-) A ja do drobnych osób nie należę bo mam 177cm i jestem normalnej budowy ciała + ;-) i łatwo nie było. Pocieszyć Ciebie mogę tym, że np u mnie w rodzinie były przypadki szczupłych bardzo szczupłych dziewczyn które rodziły dzieci po raz pierwszy w trybie ekspresowym ;-) wiec zastanawiam się czy faktycznie ta budowa ciała na coś wpływa ;-) Nie ma co się nastawiać w zasadzie ;-)

anulka557 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano właśnie..ja mam 165 a biodra wrecz chlopiece ;p moze byc ciekawie

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam fb i chciałabym się wprosić do was tylko nie wiem jak to zrobić?;)m3sxdqk3bfk6aw5a.png

Justi2
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady jestem jeszcze w dwupaku ale faktycznie syndrom wicia gniazda jest u mnie na poziomie hard. Nie mam już co robić, dzisiaj tylko skromnie podłogi odkurzę.
    Czuję się jakoś dziwnie, w sensie tam zaboli, tu zakuje, chyba dzisiaj się wreszcie zmuszę do spakowania torby :)

Paulix, Arga, mala_lady, Carmen1724 lubią tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi musisz napisać do którejś z dziewczyn - chyba anulki?

• Laura Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 13:04

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    u mnie maly szaleje w brzuchu, nogi stopki mam wszedzie. Nie wiem czy to dobrze ale w piatek wizyta. Pewnie na ktg mnie wysle. Męcze sie strasznie. Rozstp na rozstepie tak mnie ten moj Jasio porozrywal i dalej to robi. Mi niby wpisala tp do karty ciazy na 27.12 ale szczerze watpie ze to dobry termin bo wyznaczony jest z usg. Nie mialam miesiaczki po poronieniu a na pierwszym usg wyszlo na 07.01 . Z wagi tez wychodzilo ze jest po prostu wiekszy do rowiesnikow i sie nie zdziwie jak urodze w styczniu bo u mnie wszystko jest na oko i tylko niepotrzebnie wpisywala mi tp do karty.

Bedzie dobrze, ja juz powiedzialam kiedys ze te co rodza kolejny raz maja gorzej bo wiedza co je czeka a my pierworodki mozemy sie bac ale tylko opowiadan innych bo same tego jeszcze nie przezylysmy. i z takim nastawieniem sobie zyje i jeszcze funkcjonuje :D

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:
    mala_lady jestem jeszcze w dwupaku ale faktycznie syndrom wicia gniazda jest u mnie na poziomie hard. Nie mam już co robić, dzisiaj tylko skromnie podłogi odkurzę.
    Czuję się jakoś dziwnie, w sensie tam zaboli, tu zakuje, chyba dzisiaj się wreszcie zmuszę do spakowania torby :)

hi hi hi z ta torba to mnie powaliłaś kochana :):):):)

bbe73a0022.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mogę się ni cholery zmusić! :D Na razie są w niej tylko te wielkie podpaski bella i jakoś tak ją omijam szerokim łukiem!

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak miałam ;) na poczatku unikałam nawet patrzenia na spakowaną, a teraz w ramach samookaleczenia chyba hi hi hi stoi na przeciw łóżka i widzę jak tylko spojrzę ;)

bbe73a0022.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    Czesc dziewczyny :)
    u mnie maly szaleje w brzuchu, nogi stopki mam wszedzie. Nie wiem czy to dobrze ale w piatek wizyta. Pewnie na ktg mnie wysle. Męcze sie strasznie. Rozstp na rozstepie tak mnie ten moj Jasio porozrywal i dalej to robi. Mi niby wpisala tp do karty ciazy na 27.12 ale szczerze watpie ze to dobry termin bo wyznaczony jest z usg. Nie mialam miesiaczki po poronieniu a na pierwszym usg wyszlo na 07.01 . Z wagi tez wychodzilo ze jest po prostu wiekszy do rowiesnikow i sie nie zdziwie jak urodze w styczniu bo u mnie wszystko jest na oko i tylko niepotrzebnie wpisywala mi tp do karty.

Bedzie dobrze, ja juz powiedzialam kiedys ze te co rodza kolejny raz maja gorzej bo wiedza co je czeka a my pierworodki mozemy sie bac ale tylko opowiadan innych bo same tego jeszcze nie przezylysmy. i z takim nastawieniem sobie zyje i jeszcze funkcjonuje :D

Rozbieżność terminu dość duża :/ 1,5 tyg...najbardziej miarodajny jest termin z USG do chyba 13 tc czym wcześniej tym lepiej, później już każde dziecko zaczyna rosnąc we własnym tępię i niestety te terminy z USG można sobie wsadzić ... ;-) Ten termin na 27 go kiedy Ci wyliczyli bo on się chyba zmienił całkiem niedawno ? :-)

a.png
    a.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam trochę głupie pytanie...jak już cała akcja się zaczyna i zostajemy przyjęte na oddział do szpitala każą przebrać się w koszule do porodu a czy mozna miec wtedy ubrana bielizne? Tzn majtasy? Na "porodach" kobitki są w bieliźnie do czasu ostatniej fazy ale to tylko tv w realu podejzewam ze bez od początku?

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba masz tylko koszule, tak mi sie wydaje

Mama-julka lubi tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:
    No nie mogę się ni cholery zmusić! :D Na razie są w niej tylko te wielkie podpaski bella i jakoś tak ją omijam szerokim łukiem!
    Ja wylądowała w szpitalu i nie mam spakowanej torby dla dziecka. Do porodu juz nie wyjdę wiec będę musiała poprosić mamę żeby mi rzeczy naszuoowala bo tatuś dziecka nie wiem czy odróżnia body od pajaca☺

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dali koszule, a że dość mocno zaczynałam krwawić to miałam te majtki jednorazowe i podkład.

a.png
    a.png
‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ