X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Felicity miejmy nadzieje, że jednak to jakiś błąd pomiarów ale aż o tyle :P ? Możesz się pocieszyć Anulka Ciebie wyprzedziła :P
    Anulka myślisz, że to prawidłowy pomiar ? Szczerze współczuje bo przez ten czas to dziecko jeszcze z kilogram może przybrać :P A ty jesteś dość drobnej postawy tak mi się wydaje. Ja nie wiem ile mój dziec waży i chyba przez to jestem bardziej spokojna :P
    Giannaa raczej prawidłowy, w 30 tc też był 2-2,5 tyg do przodu z wagą takie rośnie "miarowo" do siebie ehh no ja co bądź mam 173 no ale kurcze, zawsze chudzielec byłam, nie wyobrażam sobie takiego pulpeta rodzić :o także bede robić wszystko, żeby jeszcze w tym roku wyszedł!

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    Giannaa raczej prawidłowy, w 30 tc też był 2-2,5 tyg do przodu z wagą takie rośnie "miarowo" do siebie ehh no ja co bądź mam 173 no ale kurcze, zawsze chudzielec byłam, nie wyobrażam sobie takiego pulpeta rodzić :o także bede robić wszystko, żeby jeszcze w tym roku wyszedł!
    Cóż mogę rzec ... powodzenia ;-) Chyba, że Ci cesarkę zrobią bo stwierdzą, że dziecko zbyt duże na Twoje możliwości chociaż to trzecia ciążą wiec mogą machnąć ręką.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Cóż mogę rzec ... powodzenia ;-) Chyba, że Ci cesarkę zrobią bo stwierdzą, że dziecko zbyt duże na Twoje możliwości chociaż to trzecia ciążą wiec mogą machnąć ręką.
    na pewno machną! w ogóle i cesarka mnie przeraża wiec pewnie bym się pociąć nie dała, no i rodzenie ponad 4 kg dziecka też mnie przeraża! punkt bez wyjścia! tzn wyjście jest, urodzić w przyszłym tygodniu, max za 2 :P

Giannaa lubi tę wiadomość

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giana a przeciez 3300 to mala waga jak na rodzenie. Masakra ja się tak juz boje zwłaszcza ze sie nic nie dzieje a to mi nie pomaga sie psychicznie przelaczyc na tryb ,,za 15 dni masz termin" a jednocześnie placze ze wzruszenia ze w koncu ujrze ta twarzyczke najkochansza wyczekana!!! Nastawiam sie na naciecie krocza nie oszukujmy sie rzadko sie zdarza tego uniknac za to panicznie sie boje kleszczy i vacum.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys ja też się kleszczy i vacum panicznie boję, a jeszcze przy takiej wadze małego to aż się prosi o zaklinowanie jakby w terminie chciał wyleźć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 14:24

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka lubię za plan ;-) no mógłby się spełnić ;-) Tego Ci życzę.
    Tygrys waga 3300 jest dosłownie książkowa ;-) A ja do drobnych osób nie należę bo mam 177cm i jestem normalnej budowy ciała + ;-) i łatwo nie było. Pocieszyć Ciebie mogę tym, że np u mnie w rodzinie były przypadki szczupłych bardzo szczupłych dziewczyn które rodziły dzieci po raz pierwszy w trybie ekspresowym ;-) wiec zastanawiam się czy faktycznie ta budowa ciała na coś wpływa ;-) Nie ma co się nastawiać w zasadzie ;-)

anulka557 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano właśnie..ja mam 165 a biodra wrecz chlopiece ;p moze byc ciekawie

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam fb i chciałabym się wprosić do was tylko nie wiem jak to zrobić?;)m3sxdqk3bfk6aw5a.png

Justi2
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady jestem jeszcze w dwupaku ale faktycznie syndrom wicia gniazda jest u mnie na poziomie hard. Nie mam już co robić, dzisiaj tylko skromnie podłogi odkurzę.
    Czuję się jakoś dziwnie, w sensie tam zaboli, tu zakuje, chyba dzisiaj się wreszcie zmuszę do spakowania torby :)

Paulix, Arga, mala_lady, Carmen1724 lubią tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi musisz napisać do którejś z dziewczyn - chyba anulki?

• Laura Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 13:04

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    u mnie maly szaleje w brzuchu, nogi stopki mam wszedzie. Nie wiem czy to dobrze ale w piatek wizyta. Pewnie na ktg mnie wysle. Męcze sie strasznie. Rozstp na rozstepie tak mnie ten moj Jasio porozrywal i dalej to robi. Mi niby wpisala tp do karty ciazy na 27.12 ale szczerze watpie ze to dobry termin bo wyznaczony jest z usg. Nie mialam miesiaczki po poronieniu a na pierwszym usg wyszlo na 07.01 . Z wagi tez wychodzilo ze jest po prostu wiekszy do rowiesnikow i sie nie zdziwie jak urodze w styczniu bo u mnie wszystko jest na oko i tylko niepotrzebnie wpisywala mi tp do karty.

Bedzie dobrze, ja juz powiedzialam kiedys ze te co rodza kolejny raz maja gorzej bo wiedza co je czeka a my pierworodki mozemy sie bac ale tylko opowiadan innych bo same tego jeszcze nie przezylysmy. i z takim nastawieniem sobie zyje i jeszcze funkcjonuje :D

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:
    mala_lady jestem jeszcze w dwupaku ale faktycznie syndrom wicia gniazda jest u mnie na poziomie hard. Nie mam już co robić, dzisiaj tylko skromnie podłogi odkurzę.
    Czuję się jakoś dziwnie, w sensie tam zaboli, tu zakuje, chyba dzisiaj się wreszcie zmuszę do spakowania torby :)

hi hi hi z ta torba to mnie powaliłaś kochana :):):):)

bbe73a0022.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mogę się ni cholery zmusić! :D Na razie są w niej tylko te wielkie podpaski bella i jakoś tak ją omijam szerokim łukiem!

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak miałam ;) na poczatku unikałam nawet patrzenia na spakowaną, a teraz w ramach samookaleczenia chyba hi hi hi stoi na przeciw łóżka i widzę jak tylko spojrzę ;)

bbe73a0022.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    Czesc dziewczyny :)
    u mnie maly szaleje w brzuchu, nogi stopki mam wszedzie. Nie wiem czy to dobrze ale w piatek wizyta. Pewnie na ktg mnie wysle. Męcze sie strasznie. Rozstp na rozstepie tak mnie ten moj Jasio porozrywal i dalej to robi. Mi niby wpisala tp do karty ciazy na 27.12 ale szczerze watpie ze to dobry termin bo wyznaczony jest z usg. Nie mialam miesiaczki po poronieniu a na pierwszym usg wyszlo na 07.01 . Z wagi tez wychodzilo ze jest po prostu wiekszy do rowiesnikow i sie nie zdziwie jak urodze w styczniu bo u mnie wszystko jest na oko i tylko niepotrzebnie wpisywala mi tp do karty.

Bedzie dobrze, ja juz powiedzialam kiedys ze te co rodza kolejny raz maja gorzej bo wiedza co je czeka a my pierworodki mozemy sie bac ale tylko opowiadan innych bo same tego jeszcze nie przezylysmy. i z takim nastawieniem sobie zyje i jeszcze funkcjonuje :D

Rozbieżność terminu dość duża :/ 1,5 tyg...najbardziej miarodajny jest termin z USG do chyba 13 tc czym wcześniej tym lepiej, później już każde dziecko zaczyna rosnąc we własnym tępię i niestety te terminy z USG można sobie wsadzić ... ;-) Ten termin na 27 go kiedy Ci wyliczyli bo on się chyba zmienił całkiem niedawno ? :-)

a.png
    a.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam trochę głupie pytanie...jak już cała akcja się zaczyna i zostajemy przyjęte na oddział do szpitala każą przebrać się w koszule do porodu a czy mozna miec wtedy ubrana bielizne? Tzn majtasy? Na "porodach" kobitki są w bieliźnie do czasu ostatniej fazy ale to tylko tv w realu podejzewam ze bez od początku?

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba masz tylko koszule, tak mi sie wydaje

Mama-julka lubi tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru wrote:
    No nie mogę się ni cholery zmusić! :D Na razie są w niej tylko te wielkie podpaski bella i jakoś tak ją omijam szerokim łukiem!
    Ja wylądowała w szpitalu i nie mam spakowanej torby dla dziecka. Do porodu juz nie wyjdę wiec będę musiała poprosić mamę żeby mi rzeczy naszuoowala bo tatuś dziecka nie wiem czy odróżnia body od pajaca☺

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dali koszule, a że dość mocno zaczynałam krwawić to miałam te majtki jednorazowe i podkład.

a.png
    a.png
‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ