X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Ja wylądowała w szpitalu i nie mam spakowanej torby dla dziecka. Do porodu juz nie wyjdę wiec będę musiała poprosić mamę żeby mi rzeczy naszuoowala bo tatuś dziecka nie wiem czy odróżnia body od pajaca☺

Ja w szafie dziecia przyczepiłam karteczki co gdzie jaki rozmiar :D

asia1985, FasUla, ania.g lubią tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam że mam jeszcze dużo czasu i wszystko zdążę zrobić. Niestety będę zmuszona prosić o pomoc bo mój narzeczony kompletnie nie wie gdzie co jest. Ostatnio poprosiłam żeby mi przywiózł ręcznik kąpielowy to mi przywiózł mały bo innych nie znalazł. A do tego wziął go z półki na której były odłożone gorsze ręczniki które dawałam mu do garażu.

tygrys73 lubi tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprilla trzymam kciuki!

anulka było Ci tak tuczyć młodego? :P jak wlazł to wylezie ;)

Hikaru odpocznij w końcu bo z tego całego latania się wcześniej rozpakujesz

Aśka u mnie w szpitalu moznaa mieć normalnie bieliznę, ale położna na sr mówiła żeby wziać jakąś luźną żeby łatwo bylo ściągać/wciagać na tyłek jak będą co jakiś czas spraedzać jak tam to wygląda

Do wyjścia ze szpitala ubranka zapakowałam do worka, włożyłam do nosidełka i przykryłam kocem. Mój mąż musi "tylko" nie zapomnieć nosidełka ;)

W ogóle mam wrażenie że opadl mi brzuch, jakoś tak mi lekko się leży oddycha i mała jakoś tak inaczej ułożona w brzuchu. Mój mąż oczywiście nei widzi różnicy.

Aprilia lubi tę wiadomość

• mysz85 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Pewnie mamy, które już tulą swoje maleństwa już nie podczytują forum, ale jeśli któraś tu wpadnie to chciałam pogratulować i życzyć Wam dużo zdrówka!

Przede mną jeszcze ponad miesiąc (oby!) do porodu, ale czuję się jak wieloryb. Jak wyrośniety wieloryb... Wczoraj byłam na wizycie. Stasiu ma się dobrze i waży ok. 2,5 kg. Lekarka przewiduje, że nie dociągnie do 4 kg co mnie bardzo cieszy, bo pojawia się szansa że jakoś go urodzę ;)

Odnośnie porodu-włączyłam sobie przed chwilą "Porody" w Polsat Cafe i strasznie tego żałuję.. Ciężko mi to oglądać, aż chce się wiać, już w tym momencie...

• mitzula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co w ogóle bierzecie na wyjście dla bobasa ? ja myślałam o jakiś bodziakach i dresiku, na to ewentualnie śpiworek ale ja się nie znam :P

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BEATRICE - zrób aktualizację, ktosik juz tuli synka w ramionach, 9:25, 51cm, waga 3270, 10 pkt ;) myślę, ze sie nie obrazi ;) Syn Franek :)

FasUla, Kamila8k, ania.g, Beatrice lubią tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wyjście powiem mamie żeby mi przywiozła body z długim rękawem spodenki bawełniane ciepłego pajaca no i kombinezon i czapkę. Do fotelika jeszcze kocyk i powinno być ok.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam body z długim rękawem, pajaca, sakrpetki, czapeczkę i kombinezon (jeden cienki polarowy, drgugi gruby w zalezności od tego jaka będzie pogoda). Plus kocyk i pieluszka tetrowa na buzię w razie mocnego mrozu

FasUla lubi tę wiadomość

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje na wyjście: body do rękaw, pajacyk welurowy, kombinezon zimowy i czapka plus na nosidlo kocyk ewentualnie jak będzie zimniej. (polarowy)

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle się dzieje na Facebooku??? Kurczę chyba jednak w końcu też dołączę, tylko co to trzeba wysłać żeby dołączyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 17:50

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam uszykowane spodenki ze stópkami w takie pieski:P, do tego bodziaki ,,Daddy's best friend", na to bluza polarkowa z kapturkiem, czapeczka cienka i na to gruba i kombinezon puchowy. i obowiązkowo kocyk zarzucam na nosidełko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 17:55

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    W ogóle mam wrażenie że to nasze forum tu powoli umiera, wszystkie się na fb przeniosły.

powiedziałabym, że dzisiaj akurat się rozkręciło - nie było mnie mnie cały dzień, a tu całe 4 strony :)
    wprawdzie na fb też jestem, ale jak dla mnie za dużo tam się dzieje

1usai09kkfvyzb21.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się próbuję zmusić do spakowania torby, tym bardziej, że w najbliższy poniedziałek mam już donoszoną ciążę :-O Ale jakoś nie mogę...

Zaczęło mi ciśnienie rosnąć... Jeszcze nie ma tragedii, ale prawie całą ciążę było około 90/60, a teraz już 130-140/80-95. No oby nie było powtórki z gestozy, ale jak widzę te wartości, to mi poród sn jakoś tak się odsuwa w siną dal :-(

p19udqk3vbg012ck.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza...ja juz na takim jade dlugo...i teraz oby chociaz do swiat a po sama sie zglosze do szpitala...tyle,ze ja na lekach juz,nie wiem jak Ty.

atdc20mm0yebl2pl.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 wrote:
    Natasza...ja juz na takim jade dlugo...i teraz oby chociaz do swiat a po sama sie zglosze do szpitala...tyle,ze ja na lekach juz,nie wiem jak Ty.

U mnie się dopiero zaczęło. Od tygodnia może tak mam, we wtorek wizyta, to zobaczymy co powie. Ale już dawno mi zapowiedział, że jak będzie powtórka z gestozy, to robi cc bez próby sn.
    U mnie wtedy leki nie działały, może teraz będą działać. No i ja już będę miała donoszoną, wtedy zaczęło się na początku 38 tygodnia, więc też była donoszona. Wtedy łatwiej pewnie lekarzom decydować o zakończeniu ciąży. Ty jakoś musisz dotrwać, za co trzymam kciuki :-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej i tak jak od września widywaliśmy się co 2 tyg., tak teraz dostałam zwolnienie do 13.1, więc prawie na m-c! musiałam upomnieć się o badania gbs, bo na ostatnim usg tp określił na 10.1. jakiś taki nierozgarnięty był dzisiaj ten lekarz. mało tego okazało się, że muszę za badania zapłacić, bo laboratorium w naszym szpitalu nie ma umowy z lux-med'em :/
    ech... wracam do zakupów prezentów świątecznych coby kurier zdążył przed świętami :)

1usai09kkfvyzb21.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy następnego dzidziusia :) Haneczka, 44 cm i 2100g. SN

FasUla, Felicity, Rose123, Arga, Carmen1724, Beatrice lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałas dodać że Arizona ;)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiedziałam kim Ona tu jest :D

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za cynki z fb! Absolutnie zabaniam tam uciekac ;-) Gratuluje dzieciaczkow!

dqprj44jo5rhodwq.png
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ