X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Tu tez sie chwale.. 34+4 i 5h porodu...no als u naz ryzyko porodu lrzedwczesnego bylo ju od 21 tyg

Gratulacje! :-D Trochę wcześnie, ale za to szybciutko :-) Czekamy na jakieś szczegóły :-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna beznadziejna noc w szpitalu za mną. Zgaga ból bioder siku i tak w kółko.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia łączę się z tobą w bólu. Ja pierwszej nocy w szpitalu spałam 4 godziny, drugiej 4,5, a dziś niecałe 5. W ciągu dnia nic :/ I codziennie o 5 pobudka na ktg. Czekam, kiedy będę na tyle zmęczona by przespać choć z 7 godzin.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh to była moja 17 noc. A pobudki u mnie są o 23, 2 i 5.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Tu tez sie chwale.. 34+4 i 5h porodu...no als u naz ryzyko porodu lrzedwczesnego bylo ju od 21 tyg
    Gratulacje kochana:)
    Ja na wyjście ze szpitala dla małej uszykowałam body z długim rękawem,pajaca welurowego,kombinezon z fyterkiem w środku,czapkę bawełniana a na nią jeszcze taką zimową no i oczywiście nosidełko i kocyk do okrycia.Dzisiaj mam wizytę u lekarza,samopoczucie kiepskie ,brzuch pobolewa jak na okres i mam wrażenie ucisku tam na dole boje się że nie doczekam terminu cc do 12 stycznia,dodatkowo czuję się opuchnięta i chce mi się ryczeć a tu święta za kilka dni i muszę je uszykować bo mimo że rodzice mieszkają piętro niżej to nie mam co liczyć na pomoc,mąż się stara i pomaga jak może ale sprawy kulinarne są ponad jego siły

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim Mamom w Szpitalach ! Wytrwalosci :-)

asia1985, Aprilia, Carmen1724 lubią tę wiadomość

Moj Maluszek jest juz tuz , tuz <3
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis nie spie od 5 a zasnelam o 23 :D nie wiem co sie dzieje...nie czuje sie nawet zmeczona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis nie śpię od 5 rano... W ogole miałam wrażenie ze zaczyna sie cos dziać, teraz jest spokoj ale trochę sie denerwuje:/

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że ta noc u wielu z nas kiepska była...u mnie totalnie to samo..."spanie" na siedząco z powodu zgagi i przerwy na siku po których godzinę nie mogę zasnąć i wiercę sie tylko z boku na bok a biodra trzeszczą jak babci pod setkę :) pocieszajace- 18 dni do terminu :)

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula ja Cie proszę nie wygłupiaj się!! siedź na dupsku i się nie rozpakowuj ! ;)

a ja mam niemoc z bezsilności, czuje sie jak ubezwłasnowolniona, pomimo, że ciągle mówię, wręcz ostatnio krzyczę i tak do niektórych nie dociera, robią jak chcą i co chcą wrrr chyba się poryczę dzisiaj :(

bbe73a0022.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę tak sobie i myślę że za 5 dni zostane matką. W głowie mi się to nie mieści. Po 31 cyklach starań, po miesiącach oczekiwać to nagle jest tak blisko. Dziwne uczucie, z jednej strony ogromne szczęście a z drugiej strach przed nieznanym.

mitzula, Felicity, Carmen1724, Paulix lubią tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, opowiem Wam moja historię...:P
    Może pamiętacie, byłam w zeszłym tyg pon-śr w szpitalu z powodu hipotrofii, którą wykluczyli po 1 usg:/ We czwartek po obiedzie wybraliśmy się na spacer - przechodząc obok szpitala poczułam "chlupnięcie" i mokro w spodniach... Myślałam, że pewnie Mała mi na pęcherz z rozmachem najechała i od razu do łazienki na Izbie. Okazało się, że to krew - jakieś pół szklanki "na oko" wyleciało. Więc od razu do lekarza, ja zaryczana, pytam czy dzidziuś żyje, więc przystawiły mi głowicę - jest tętno. Szybko na leżankę, lekarz robi usg. Nic niepokojącego nie widać, ale ze mnie się leje. Pyta czy jestem na czczo - więc od razu pomyślałam, że będą mnie kroić... Mąż poleciał do domu po ciuchy i dokumenty, a mnie zawieźli na porodówkę i podłączyli do KTG. Wychodziły mi skurcze, nawet do 100, ale starłam się uspokoić i powoli przechodziły i skurcze i krwawienie. Na porodówce co 2-3 godziny robili mi KTG, wszystko w porządku. W piątek z rana usg - wszystko ok, tylko znowu wyszła hipotrofia. Przenieśli mnie na normalny oddział, z którego wyszłam dwa dni wcześniej.
    Generalnie potrzymali mnie do wczoraj. 2-3 razy dziennie KTG, w międzyczasie usg, na którym znowu hipotrofia "zniknęła", badania krwi i inne. Z Zosią wszystko dobrze, u mnie anemia i GBS dodatni, no i podali mi immunoglobulinę przez to krwawienie. Podczas pobytu na każdym KTG jakiś skurcz był, ale są nieregularne więc spoko.
    Szyjka zgładzona, miękka, rozwarcie wewnętrzne "na opuszek palca", ale z zewnątrz nic. Nikt nie umiał mi odpowiedzieć na pytanie skąd takie różnice w usg i skąd to krwawienie. Wczoraj na wyjściu kazał mi się prof oszczędzać i zapraszał w nowym roku na poród.
    Ale dzięki temu pobytowi rozpakowałam torbę porodową, bo się okazało, że u mnie prawie wszystko dają - wkładki, podkłady, ręczniki papierowe, także znacznie się uszczupliła moja wyprawka.
    A i opadł mi brzuch - zniknęła zgaga i zadyszka (przy normalnych czynnościach).

Wczoraj zmarł mój ukochany Dziadek - pogrzeb 300 km ode mnie, ale bardzo chcę jechać, nie wiem co zdecydować... Tak mi szkoda, że nie doczekał na Zosię.

Pomarudziłam, wracam do leżakowania.
    Gratulacje dla Mamusiek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 09:34

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 mam to samo, dziecko wyczekiwane przez 3 lata, teraz jest już tak blisko i aż wierzyć mi się nie chce. Strach ogromny ale szczęście jeszcze większe.

asia1985 lubi tę wiadomość

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja tez dzis nie śpię od 5 rano... W ogole miałam wrażenie ze zaczyna sie cos dziać, teraz jest spokoj ale trochę sie denerwuje:/
    Ja dzis mimo tego ze nic sie nie dzieje mam dziwne przeczucia , nie wiem dlaczego... albo mam juz schizy :D...albo dziala kobieca intuicja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apee współczuje Ci kochana, przykro mi z powodu dziadka:( dobrze ze z córcia wszystko ok ale nie zazdroszczę nerwow. Co do pogrzebu to rozumiem Cie, ale pewnie dziadek tez by chciał zeby wnuczka urodziła sie bezpiecznie i zdrowo i moze po narodzinach pojedziesz? Po tej historii to naprawde musisz uważać... Nikt nie wiedział czemu to krwawienie było? Nie ma teraz wskazań do wcześniejszego cc?

• appee Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma wskazań, bo wszystko jest ok. Łożysko 2/3, wysoko, przepływy super, Afi 13. KTG książkowe, ruchy mocno wyczuwalne - nawet skopała lekarza podczas badania:)

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, apee, ale mialas przejscia, ja bym chyba umarla ze stresu. Dobrze, ze sytuacja opanowana. Co do roznych pomiarow, jak ja Cie rozumiem!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apee nie przejmuj sie hipotrofia bo te pomiary to bajka..u mnie juz tyle razy zmieniali w szpitalu zdanie. Współczuję przezyc juz myslalam ze ci zakoncza ciążę

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom!!!

Od dzisiaj ciążą donoszona :) Teraz tylko przeżyć święta i sylwestra w dwupaku i można myśleć o jakimś tam porodzie :P
    Dzisiaj mam wizytę u gina. Boję się. Mam nadzieję, że powie iż wszystko jeszcze pozamykane i spokojnie mogę sobie czekać na nowy rok. Szkoda, że nie mogę wybrać sobie dnia porodu bo bym wybrała w swoje urodziny, byłoby zabawnie.

Felicity, tygrys73 lubią tę wiadomość

age.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro sie wybieram ;-) Mam tez nadzieje ze wigilia i sylwester beda spokojne .. sylwster to juz trudno ale na wigilie nie chcialabym meza zostawiac samego...

‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ