X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena00 wrote:
    Ja jutro sie wybieram ;-) Mam tez nadzieje ze wigilia i sylwester beda spokojne .. sylwster to juz trudno ale na wigilie nie chcialabym meza zostawiac samego...
    Mój niestety zostanie sam. Chyba ze zdecyduje się jechać do rodziców.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się obdluchalam krzyków jakiejś rodzącej. Strasznie długo i głośno krzyczała. Jak usłyszałam płacz dziecka to sama się poplakalam☺

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appee przykro mi z powodu Twojego dziadka :( FasUla ma rację...dziadek raczej by nie chciał żeby coś się stało więc po Twoich przejściach może lepiej nie ryzykuj.. wiem, że to trudna decyzja :( a z tymi szpitalami to tak niestety jest.. :/

Gratuluję mamusiom! :) ja mam wizytę u ginekologa dopiero 30 grudnia, a termin porodu na połowę stycznia. Liczę, że donoszę :)

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • AgataN. Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z mam ma termin na 2 stycznia 2016?U mnie oprócz zaburzeń snu,częstego siusiu i chwilowych "ukłuć" w podbrzuszu nic sie nie dzieje,tylko ostatnio mdłości sie zdarzają po obudzeniu.Chcielibyśmy z mężem aby córeczka była noworoczna, stad pytanie czy powinno mnie coś niepokoić, że zbliza sie poród przed terminem. To nasza pierwsza długo wyczekiwana ciąża i sie stresuje porodem i tym co dalej:)

• Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataN. wrote:
    czy któraś z mam ma termin na 2 stycznia 2016?U mnie oprócz zaburzeń snu,częstego siusiu i chwilowych "ukłuć" w podbrzuszu nic sie nie dzieje,tylko ostatnio mdłości sie zdarzają po obudzeniu.Chcielibyśmy z mężem aby córeczka była noworoczna, stad pytanie czy powinno mnie coś niepokoić, że zbliza sie poród przed terminem. To nasza pierwsza długo wyczekiwana ciąża i sie stresuje porodem i tym co dalej:)
    Ja chyba jestem jedyna przed Toba bo mam na 1.01 ;-)

Moj Maluszek jest juz tuz , tuz <3
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie AgataN. , to moja tez pierwsza ciaza ;-) donosilysmy juz , grunt ze nawet jak sie urodziny niedlugo to nie bedzie wczesniak ;-) Najwyzej bedzie mialo urodzinki w wigilie , ja tez czuje uklucia w podbrzuszu ale to chyba przez wielkosc dziecka i jego poruszanie sie ;-)

AgataN. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee współczuję.. zgadzam się z dziewczynami co do pogrzebu, lepiej nie ryzykować skoro takie "atrakcje" masz ehh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ape

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:37

• Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh....pomyslec ze za rok bedziemy mogly wejsc na forum i poczytac sobie jak pisalysmy *,* a nasze kruszynki beda patrzec z nami :) <3 <3 Jak patrze na suwaczki to kazdej juz tylko kilka dni w sumie pozostalo ;-) Nasze forum umrze niebawem i beda nowe styczniowki 2017 !! :)

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, u mnie noc też nieciekawa, w nocy nie śpię a potem wstaję o 12 :/ Do terminu jeszcze trochę, ale wszystko boli, kuje i jakieś takie wrażliwe :/ chyba czas się ograniczyć z ruchem i trochę odpocząć

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity w nocy mam bóle na @ ale teraz juz jest ok. Dzis rano tez wymiotowałam, wiec trochę sie stosowałam ze cos zaczyna sie dziać, tym bardziej ze miałam takie uczucie 'mokrosci':/ ale ba razie na szczęście spokoj i cisza. Wzięłam końska dawkę magnezu i musze doczekać. Mamy teraz remont generalny łazienki, ma sie skończyć do końca roku i jestem wciąż w trakcie przeprowadzki, nie wyobrażam sobie zeby dzidziuś był w takich warunkach:( wszystko miało byc skończone wczesniej a wiadomo jak to jest z remontami:/
    Jeszcze dzis składałam przewijak z ikei i oczywiście ma jakis wadliwy element, wiec trzeba wymienić, ale w pokoju dziecka mam juz oprócz tego wszystko gotowe:) tylko my jesteśmy wciąż bez łóżka do spania i wody w łazience:/
    A Ty Felicity cis dzis czujesz? Mas tez mdłości?

• Arga Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru mam tak samo. W nocy się rzucam, wstaje, potem nie mogę zasnąć a rano zapadam w sen zimowy i śpię do 11-12. Brzuch też ciągle jakiś taki twardy a mała coraz częściej naciska mi na pęcherz i kłuje mnie to strasznie.

age.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś tak harcowal w brzuchu ze leżałam pod ktg 90 minut.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również mdłości lekkie i zastanawiam się czy to już ze stresu czy od ciśnienia...mały naciska mi dość mocno na dole więc wieczorem to są męczarnie żeby w miarę normalnie chodzić :) śmieję się, że już nawet marudzić mi się nie chce...przyzwyczaiłam się chyba do tego bólu,głupie ale prawdziwe...do wieczornej zgagi również :) nawet mi się dzisiaj szpital śnił wrrrr

byle do końca roku wytrwać do donoszonej :)

miłego dnia dziewczyny:)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla mi juz mdłości przeszły a ostatni raz wymiotowałam 1 listopada takze u mnie sukces w tym temacie :P raczej męczy mnie zgaga choć też nie po wszystkim.. ostatnio lepiej sypiam, bo potrafie zasnąć przed północą i spac np do 5 lub 6 takze tez nie jest najgorzej. Wieczorami jedynie mała daje mi bardzo popalić, kłuje w szyjce, czasem w krzyzu.. w tym miesiacu rachunek za wode bedzie chyba podwójny bo codziennie biorę dlugą kąpiel zamiast prysznica :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze juz lepiej;) choc ponoc z kąpielami gorącymi lepiej byc ostrożnym;) tak słyszałam ale nie wiem czy to prawda. Ja mam dzis schizy ze cos mi sie sączy:( to juz chyba na głowę mi cos sie rzuciło:p

• Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogole dzis jestem jakos "zauwazliwa" jak ide do toalety to sie obserwuje jak nigdy , i jak zaczyna bolec jak na @ to chociaz ostatnio tak mniewam to zaraz czuje adrenalinke :D... psychika mi chyba pada.

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego jak to mówią, każda chce być już "po" :) męczarnie psychiczne, no chyba, że ktoś ma całkiem luz blues w temacie porodowym ;)

bbe73a0022.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia jak sie ogarnac zeby przestac myslec chociaz na chwile :D wszystko mi sie sprowadza do jednego tematu tym bardziej ze wszystko przygotowalam wczesniej , pokoj gotowy , torba czeka i teraz mi pozostalo czekac...

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena00, AgataN. ja mam termin jeszcze wcześniej niż wy- 1 stycznia :) a u mnie kompletnie nic się nie dzieje, mimo, że miałam problemy ze skracającą się szyjką i dlugo leżałam. Nie mam skurczy, czasem tylko twardnienia. Czop nie odszedł. Miałam bardzo regularne miesiączki, co 26 dni i myślę, że pewnie urodzę blisko terminu albo i po.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ