X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię na boku albo lewym albo prawym :) Na plecach mi nie wygodnie a przed ciążą moją ulubioną pozycją było spanie na brzuchu :)
    Nie wiem jak Liscova dała na imię :(

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ja śpię na boku albo lewym albo prawym :) Na plecach mi nie wygodnie a przed ciążą moją ulubioną pozycją było spanie na brzuchu :)
    Nie wiem jak Liscova dała na imię :(
    Juz znalazlam imie. ;)

Ehh troche sie juz niecierpliwie. Bi nastawilam sie juz ze porod na poczatku grudnia tak jak lekarz powiedzial.

• Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Witam nowe mamusie. Milena i AgataN ;) dopisze was do listy.

U mnie id kilku dni probkemy ze spaniem. Nie potrafie sie ulozyc. Spie niemal na siedzaco bo na lezaco jest mi nie wygodnie nawet z ta specjalna poducha...
    Okey , okey ;-) Super.

Moj Maluszek jest juz tuz , tuz <3
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jakby nie patrzeć masz jeszcze czas :) Akcja porodowa prędzej czy później na pewno się zacznie :)
    Każdej z Nas jest już ciężko ale po porodzie wszystko minie :)

Beatrice lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba bardziej psychicznie jestem zdolowana niz fizycznie...

Moj Maluszek jest juz tuz , tuz <3
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba jestem ciążowy ewenement albo Gabrysia tak na mnie działa wstaję sprzątam gotuję nie czuję w ogóle zmęczenia non stop mogłabym coś robić :P
    Nawet myśl o porodzie czy bólach porodowych do mnie nie dociera nic kompletnie, a gdyby nie widoczny brzuch i Gabrysia w nim to nie powiedziałabym że w ciąży jestem :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice no widzisz mnie tez zapowiadali wcześniaka a teraz nawet porządnych skurczy nie mam. Akurat siedze na ktg i wychodzi max 18-20 :p doczekaaaamy sie.

Mordeczko ty to masz powerA, wiem o tym. Mi sie w sumie dopiero pod koniec ciazy zalaczyl

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ja to chyba jestem ciążowy ewenement albo Gabrysia tak na mnie działa wstaję sprzątam gotuję nie czuję w ogóle zmęczenia non stop mogłabym coś robić :P
    Nawet myśl o porodzie czy bólach porodowych do mnie nie dociera nic kompletnie, a gdyby nie widoczny brzuch i Gabrysia w nim to nie powiedziałabym że w ciąży jestem :D

Ej mam tak samo:) brak ciążowych objawów kompletnie.
    Tylko brzuch i teraz już bolące krocze. Dziś byłam ostatni dzień w pracy. W szpilkach:)
    Więc dumna jestem z siebie.

Jutro mam wizytę rano. Trochę się stresuje

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Ej mam tak samo:) brak ciążowych objawów kompletnie.
    Tylko brzuch i teraz już bolące krocze. Dziś byłam ostatni dzień w pracy. W szpilkach:)

Jutro mam wizytę rano. Trochę się stresuje
    Na pewno wszystko będzie dobrze :) Trochę zazdroszczę że tak długo w ciąży pracowałaś u mnie w firmie niestety nie mogłabym pracować :/

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Beatrice no widzisz mnie tez zapowiadali wcześniaka a teraz nawet porządnych skurczy nie mam. Akurat siedze na ktg i wychodzi max 18-20 :p doczekaaaamy sie.

Mordeczko ty to masz powerA, wiem o tym. Mi sie w sumie dopiero pod koniec ciazy zalaczyl
    Oooj tak wiem że wiesz że tak mam :)
    No widzisz widocznie Marcelek chce powitać świat po Nowym Roku :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Ej mam tak samo:) Dziś byłam ostatni dzień w pracy. W szpilkach:)

oj zazdroszczę. i tego, że możesz nosić szpilki i tego że chodziłaś tak długo do pracy. ja to od dłuższego czasu zakładam jedynie trapery, a z pracy niestety musiałam zrezygnować dużo wcześniej ze względu na sporą odległość. do tego dojdzie roczny macierzyński - ja nie wiem jak ja się w tej pracy odnajdę ;)

1usai09kkfvyzb21.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to przynajmniej wiem co u mnie w pracy się dzieje bo mama i mąż tam pracują :D
    Mała ma czkawkę i chyba ją to wkurza bo kręci się nie miłosiernie :P

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domu po szpitalu, wczorajsza wizyta tez ok. Maly wazy 2400, szyjka 1,5cm i stoi w miejscu wiec nie jest zle dlatego dostalam pozwolenie na wyjazd na swieta do domu do rodzicow 120km. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Gratulacja dla nowych maluszkow i mam :)

Mama84, ania.g, monika_89 lubią tę wiadomość

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, córcia waży 3150g,u mnie wszystko pozamykane,szyjka długa na 5 cm

grosz_ek, marta1987, FasUla, mitzula, ania.g, monika_89 lubią tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Ja już po wizycie, córcia waży 3150g,u mnie wszystko pozamykane,szyjka długa na 5 cm

Chcialabym taka szyjke.... :)

• alexparis34 Debiutantka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)
    Dzisiaj mialam ostatnia wizyte . Zaliczylam spotkanie z polozna w szpitalu. Monitorning zrobiony , cala dokumentacja do cliniki tez. I ostatnie badania krwi tez juz za mna . Nastepna wizyta to juz porod ! zielone swiatlo od gina jest , wiec czekamy :) Wczoraj zaczelam robic ostatnie porzadki w domu lacznie z myciem okien . Pokoj malego juz czeka i cala reszta tez :)
    Powoli do mnie dociera ze moze mnie zlapac w kazdej chwili....
    No nic... w przyszlym tygodniu troszke sie narobie przed Swietami to moze cos sie ruszy ....

3jgxcsqvbjiuyr6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie wybranego pediatrę dla dziecka? Musi byc na NFZ czy moze byc np z luxmedu? Ja jutro mam spotkanie z polozna środowiskowa, zależy mi zeby przychodziła po porodzie bo to moje pierwsze dziecko i wole sie otoczyć dobryni doradcami;)

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że wizyty tak pozytywne za wami ;) ja dopiero w poniedziałek i to będzie ostatnia wizyta,a później nic tylko czekać na "godzinę zero".
    Dziś pomimo kiepskiej nocy energii full...łazienka cała wyszorowana , nawet przeprowadziłam małą renowację fug :) mąż tylko zapytał po powrocie z pracy czy aby nie chce wcześniej rodzić skoro tak szaleje na kolanach :) :) powiedziałam że nie bo przecież jutro ma iść jeszcze na premierę gwiezdnych wojen:) mina bezcenna :) :) plan na jutro też ambitny, jeszcze troche przed świętami jest do zrobienia więc mam nadzieję ze córcia grzecznie do stycznia zostanie w brzuszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 20:44

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro zamierzam ostatecznie zakończyć przygotowanie mieszkania do świąt. nie wiem tylko co z oknami, bo u nas pada :/ potem zostanie pieczenie i dekorowanie ciasteczek. najbardziej podoba mi się, jak mąż mówi żebym za dużo nie robiła i się nie przemęczała - moje pytanie: to zrobisz to za mnie? chyba nie muszę mówić, że odpowiedzi się jeszcze nie doczekałam ;) on po prostu uważa, że niektóre czynności są po prostu zbędne. ach ci faceci ...

1usai09kkfvyzb21.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A macie wybranego pediatrę dla dziecka? Musi byc na NFZ czy moze byc np z luxmedu? Ja jutro mam spotkanie z polozna środowiskowa, zależy mi zeby przychodziła po porodzie bo to moje pierwsze dziecko i wole sie otoczyć dobryni doradcami;)

ja zapiszę do tej samej placówki, gdzie mam złożoną deklarację, żeby było łatwiej. ale szczerze, to nawet się nie orientowałam jeszcze kto tam przyjmuje, a chyba byłby najwyższy czas. u mnie to będzie na NFZ, ale wydaje mi się, może być też luxmed.

1usai09kkfvyzb21.png
‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ