Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Milena00, AgataN. ja mam termin jeszcze wcześniej niż wy- 1 stycznia :) a u mnie kompletnie nic się nie dzieje, mimo, że miałam problemy ze skracającą się szyjką i dlugo leżałam. Nie mam skurczy, czasem tylko twardnienia. Czop nie odszedł. Miałam bardzo regularne miesiączki, co 26 dni i myślę, że pewnie urodzę blisko terminu albo i po.
    Ja tez mam rowno na 1.01 :)

Moj Maluszek jest juz tuz , tuz <3
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakim czasie od urodzenia waszym zdaniem można jechać z dzieckiem na zakupy?

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Po jakim czasie od urodzenia waszym zdaniem można jechać z dzieckiem na zakupy?
    Nie wiem jak na zakupy ale na pewno szybko bo samolotem mozna leciec od 7 dnia zycia :D

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tyle co ja będę w szpitalu to po powrocie przydałoby się zrobić jakieś zapasy żywnościowe.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Bo tyle co ja będę w szpitalu to po powrocie przydałoby się zrobić jakieś zapasy żywnościowe.
    A Ty do konca porodu w szpitalu ?

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena00 wrote:
    A Ty do konca porodu w szpitalu ?
    Tak zostaje do końca. Za 5 dni cc ale ogólnie leżę od 1 grudnia.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Tak zostaje do końca. Za 5 dni cc ale ogólnie leżę od 1 grudnia.
    To wytrwalosci...i cierpliwosci ;-)

asia1985 lubi tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena00 wrote:
    To wytrwalosci...i cierpliwosci ;-)
    Dziękuję. Tyle wytrwałam to i jeszcze troszkę dam radę. Pociesza mnie fakt ze juz niedługo mój maluszek będzie ze mna☺

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Dziękuję. Tyle wytrwałam to i jeszcze troszkę dam radę. Pociesza mnie fakt ze juz niedługo mój maluszek będzie ze mna☺
    No ja czekam na sn ;-) ... Nie wiem co jest lepsze...ale strasznie sie boje :)

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena00 wrote:
    No ja czekam na sn ;-) ... Nie wiem co jest lepsze...ale strasznie sie boje :)
    A kto się nie boi i jedno i drugie nie należy do przyjemnych. Moja siostra miała cc w lutym to powiedziala mi ze pierwsze podniesienie się z łóżka było tak bolesne ze zobaczyła gwiazdy.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh... najelpiej jakby to juz bylo po ale kto jak nie my , damy rade !!

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie damy radę na pewno ;)
    Asia1985 już za 5 dni powitasz maluszka ;) Jak fajnie ;) już się nie mogę doczekać kiedy ja będę tulić swoją kruszynkę :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Viki Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    A kto się nie boi i jedno i drugie nie należy do przyjemnych. Moja siostra miała cc w lutym to powiedziala mi ze pierwsze podniesienie się z łóżka było tak bolesne ze zobaczyła gwiazdy.

Ja cc nie miałam, ale miałam operację jajnika. I powłoki brzuszne przecięte w pionie do pępka. Bolało jakbym zrobiła miliard brzuszków i miała takie potworne zakwasy. Więc ból znany. Sama rana jakby nie boli. No i każde wstawanie jest już lepsze.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze zakupy mozna tez zrobic przez internet z dostawa, ale mysle ze jak sie dobrze je zorganizuje i maluszek zdrowy to mozna szybko jechać, przeciez do przychodni czy czasem jak ktoś dowozi na szczepienie to juz w 2 dobie sie wychodzi. Szkoda tylko ze rodzimy w zimie bo trochę gorzej z pogoda, teraz juz nie nastraja do spacerów:/ Dziewczyny czy szybko schodzi woda po porodzie? Chciałabym sie mieścić juz w buty a nie bede kupować nowych na 2 tygodnie... Nie wiem tez jak z ciuchami na wyjście, teraz mieszczę sie w 2 swetry i 2 pary spodni, mam jedna sukienkę wizytowa i to tyle moich ubrań ciążowych hehe:p sama nie moge juz na siebie patrzeć, wiec nadrabiam makijazem, zeby choc trochę lepiej wyglądać;)

• Viki Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla ta woda schodzi chyba szybko. Ale zależy ile tej wody się zatrzymało.
    Pijesz dużo? Nie ma na to jakiegoś sposobu?

Ja pije mało i nie jestem spuchnięta w ogóle a wręcz odwrotnie. Buty oka a pierścionki mi spadają. mam szczęście, albo odwodnienie jest dobrym sposobem ;p

Tzn. nie robię tego specjlanie po prostu nie mam ochoty pić.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie pije duzo bo mnie bardzo suszy... Mam 10 kg na plusie w tym 2 kg to ostatnie niecałe 2 tygodnie i domyślam sie ze bedzie jeszcze wiecej. Pokrzywa mi pomaga a w sumie ponoc jak sie pije za duzo to tez niedobrze, ale nie moge sie opanować...mam nadzieje zd potem bedzie lepiej;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych rozpakowanych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 18:31

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w dwupaku chociaz funkcjonuje juz normalnie. Skurcze sa, brzuch twardnieje ale to chyba normalne przepowiadajace tylko

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie. Milena i AgataN ;) dopisze was do listy.

U mnie id kilku dni probkemy ze spaniem. Nie potrafie sie ulozyc. Spie niemal na siedzaco bo na lezaco jest mi nie wygodnie nawet z ta specjalna poducha...

AgataN. lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Wlasnie pije duzo bo mnie bardzo suszy... Mam 10 kg na plusie w tym 2 kg to ostatnie niecałe 2 tygodnie i domyślam sie ze bedzie jeszcze wiecej. Pokrzywa mi pomaga a w sumie ponoc jak sie pije za duzo to tez niedobrze, ale nie moge sie opanować...mam nadzieje zd potem bedzie lepiej;)

Organizm już pod koniec ciąży czyli przed porodem gromadzi dodatkową wodę w razie jakby podczas porodu kobieta miała utracić dużo krwi. Proponuję z tym nie walczyć na siłę, żeby pozbyć się wody.

FasUla lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ