X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Milena00, AgataN. ja mam termin jeszcze wcześniej niż wy- 1 stycznia :) a u mnie kompletnie nic się nie dzieje, mimo, że miałam problemy ze skracającą się szyjką i dlugo leżałam. Nie mam skurczy, czasem tylko twardnienia. Czop nie odszedł. Miałam bardzo regularne miesiączki, co 26 dni i myślę, że pewnie urodzę blisko terminu albo i po.
    Ja tez mam rowno na 1.01 :)

Moj Maluszek jest juz tuz , tuz <3
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakim czasie od urodzenia waszym zdaniem można jechać z dzieckiem na zakupy?

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Po jakim czasie od urodzenia waszym zdaniem można jechać z dzieckiem na zakupy?
    Nie wiem jak na zakupy ale na pewno szybko bo samolotem mozna leciec od 7 dnia zycia :D

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tyle co ja będę w szpitalu to po powrocie przydałoby się zrobić jakieś zapasy żywnościowe.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Bo tyle co ja będę w szpitalu to po powrocie przydałoby się zrobić jakieś zapasy żywnościowe.
    A Ty do konca porodu w szpitalu ?

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena00 wrote:
    A Ty do konca porodu w szpitalu ?
    Tak zostaje do końca. Za 5 dni cc ale ogólnie leżę od 1 grudnia.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Tak zostaje do końca. Za 5 dni cc ale ogólnie leżę od 1 grudnia.
    To wytrwalosci...i cierpliwosci ;-)

asia1985 lubi tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena00 wrote:
    To wytrwalosci...i cierpliwosci ;-)
    Dziękuję. Tyle wytrwałam to i jeszcze troszkę dam radę. Pociesza mnie fakt ze juz niedługo mój maluszek będzie ze mna☺

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Dziękuję. Tyle wytrwałam to i jeszcze troszkę dam radę. Pociesza mnie fakt ze juz niedługo mój maluszek będzie ze mna☺
    No ja czekam na sn ;-) ... Nie wiem co jest lepsze...ale strasznie sie boje :)

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena00 wrote:
    No ja czekam na sn ;-) ... Nie wiem co jest lepsze...ale strasznie sie boje :)
    A kto się nie boi i jedno i drugie nie należy do przyjemnych. Moja siostra miała cc w lutym to powiedziala mi ze pierwsze podniesienie się z łóżka było tak bolesne ze zobaczyła gwiazdy.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh... najelpiej jakby to juz bylo po ale kto jak nie my , damy rade !!

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie damy radę na pewno ;)
    Asia1985 już za 5 dni powitasz maluszka ;) Jak fajnie ;) już się nie mogę doczekać kiedy ja będę tulić swoją kruszynkę :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Viki Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    A kto się nie boi i jedno i drugie nie należy do przyjemnych. Moja siostra miała cc w lutym to powiedziala mi ze pierwsze podniesienie się z łóżka było tak bolesne ze zobaczyła gwiazdy.

Ja cc nie miałam, ale miałam operację jajnika. I powłoki brzuszne przecięte w pionie do pępka. Bolało jakbym zrobiła miliard brzuszków i miała takie potworne zakwasy. Więc ból znany. Sama rana jakby nie boli. No i każde wstawanie jest już lepsze.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze zakupy mozna tez zrobic przez internet z dostawa, ale mysle ze jak sie dobrze je zorganizuje i maluszek zdrowy to mozna szybko jechać, przeciez do przychodni czy czasem jak ktoś dowozi na szczepienie to juz w 2 dobie sie wychodzi. Szkoda tylko ze rodzimy w zimie bo trochę gorzej z pogoda, teraz juz nie nastraja do spacerów:/ Dziewczyny czy szybko schodzi woda po porodzie? Chciałabym sie mieścić juz w buty a nie bede kupować nowych na 2 tygodnie... Nie wiem tez jak z ciuchami na wyjście, teraz mieszczę sie w 2 swetry i 2 pary spodni, mam jedna sukienkę wizytowa i to tyle moich ubrań ciążowych hehe:p sama nie moge juz na siebie patrzeć, wiec nadrabiam makijazem, zeby choc trochę lepiej wyglądać;)

• Viki Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla ta woda schodzi chyba szybko. Ale zależy ile tej wody się zatrzymało.
    Pijesz dużo? Nie ma na to jakiegoś sposobu?

Ja pije mało i nie jestem spuchnięta w ogóle a wręcz odwrotnie. Buty oka a pierścionki mi spadają. mam szczęście, albo odwodnienie jest dobrym sposobem ;p

Tzn. nie robię tego specjlanie po prostu nie mam ochoty pić.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie pije duzo bo mnie bardzo suszy... Mam 10 kg na plusie w tym 2 kg to ostatnie niecałe 2 tygodnie i domyślam sie ze bedzie jeszcze wiecej. Pokrzywa mi pomaga a w sumie ponoc jak sie pije za duzo to tez niedobrze, ale nie moge sie opanować...mam nadzieje zd potem bedzie lepiej;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych rozpakowanych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 18:31

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w dwupaku chociaz funkcjonuje juz normalnie. Skurcze sa, brzuch twardnieje ale to chyba normalne przepowiadajace tylko

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie. Milena i AgataN ;) dopisze was do listy.

U mnie id kilku dni probkemy ze spaniem. Nie potrafie sie ulozyc. Spie niemal na siedzaco bo na lezaco jest mi nie wygodnie nawet z ta specjalna poducha...

AgataN. lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Wlasnie pije duzo bo mnie bardzo suszy... Mam 10 kg na plusie w tym 2 kg to ostatnie niecałe 2 tygodnie i domyślam sie ze bedzie jeszcze wiecej. Pokrzywa mi pomaga a w sumie ponoc jak sie pije za duzo to tez niedobrze, ale nie moge sie opanować...mam nadzieje zd potem bedzie lepiej;)

Organizm już pod koniec ciąży czyli przed porodem gromadzi dodatkową wodę w razie jakby podczas porodu kobieta miała utracić dużo krwi. Proponuję z tym nie walczyć na siłę, żeby pozbyć się wody.

FasUla lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ