Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati78 wrote:Magdalena, takie uplawy sie zdarzaja pod koniec ciazy. Jak masz watpliwosci, to mozesz sprawdzic papierkami ph z apteki (nie wiem dokladnie jak, ale pewnie znajdziesz w necie). Wod raczej nie da sie pomylic. U mnie chlust byl dopiero podczas fazy partej porodu, chlust konkret
-
nick nieaktualny
-
Magdalena mi położna powiedziała, że sączące się wody zalewają wkładkę - tak że można ją 'wykręcić' i najbardziej się sączą w pozycji leżącej.
Właśnie przed chwilą widziałam się z położną i zapytałam jak można przyspieszyć poród, żeby uniknąć wywoływania - z nowych rzeczy dowiedziałam się o skakaniu na piłce. Stosowała któraś z Was?[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Też słyszałam o skakaniu na piłce:) chyba dziś spróbuję, dzięki za przypomnienie
A co do silnych upławów u mnie występują cały czas już od 27/28 tygodnia. Wczoraj gin zapewnił mnie, że póki nie jest to taki konkretny chlust, a kolor upławów jest białawy - kremowy, to jest to normalne. U mnie są te upławy silniejsze rano po wstaniu z łóżka. -
Dzięki dziewczyny )) czyli to jest śluz taki wodnisty bo nie leci z wkładki po wykręcaniu no i u mnie w pozycji stojącej a teraz w ogóle sucho jest
No tak na allegro ale nie zamówię bo jutro wizyta i będzie podjęta decyzja kiedy cc i obawiam się że nie zdążą dojść A Wasze porady są jak papierki lakmusowe
Ja piłki nie stosowałam..w sumie to ostatnio dużo sprzątam każdego dnia coś sobie wymyślam i i tak nic mnie to nie rusza Ja już sobie odpuściłam wywoływanie będzie chciał to wyjdzie...chociaż ja też jestem w innej sytuacji bo cc będę mięć... -
Magdalena83, upławy jak mówisz - dopiero przy staniu największe. Ja wkładki, mimo silnych upławów, nie dam rady wycisnąć..
A tak się jeszcze zastanawiam nad czopem. U mnie taki ewidentny nie wyszedł, ale czy zawsze on wychodzi? Któraś z Was wie o przypadkach urodzenia SN w miarę w terminie bez ewidentnego wyjścia czopa? -
Gratulacje, mala lady!
Fasula, u mnie bodaj po 8 dniach od odejscia czopa zaczela sie akcja. Na poczatku odeszla taka konkretna galareta, a potem sporadycznie takie kleiste hmmm nitki?
Dzis mam kryzys level hard. Maly duzo placze, ledwo cmoka piers, odciagnelam troche i dalam w butelce, dawalam smoczek, tulilam, masowalam. Nie wiem o co chodzi Trudno byc mama... -
orchideaa wrote:Magdalena83, upławy jak mówisz - dopiero przy staniu największe. Ja wkładki, mimo silnych upławów, nie dam rady wycisnąć..
A tak się jeszcze zastanawiam nad czopem. U mnie taki ewidentny nie wyszedł, ale czy zawsze on wychodzi? Któraś z Was wie o przypadkach urodzenia SN w miarę w terminie bez ewidentnego wyjścia czopa?orchideaa lubi tę wiadomość
-
Pati78 a słyszałaś o uspokojeniu maluszka poprzez dotyk skóra do skóry? Jak nic już nie pomaga to u mnie polożne polecają zeby rozebrac się i maluszka i poprzytulac tak na golasa, ze taki dotyk je uspokaja.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Arga wrote:Dawno mnie nie było i chyba nie nadrobię wszystkich zaległości. Gratuluję wszystkim mamom.
Trochę się podołowałam bo wszystko wskazuje na to, że będę mieć cc a tak bardzo chciałam poród SN. Jestem zła, że dowiaduje się tego przed samym terminem porodu. Mam mikrogluczolak przysadki i mój gin wysłał mnie do neurologa, który stwierdził że istnieje ryzyko krwotoku podczas parcia. Teraz muszę zadzwonić do mojego ginekologa i wypytać się go czy istnieje możliwość abym mogła przynajmniej poczekać do pierwszych skurczy.
Wogóle nie wiem jak ma ta cesarka wyglądać. Chciałam aby partner był ze ma przy porodzie a teraz będzie musiał czekać za szybką eh.
Czy do rany po cięciu trzeba coś specjalnego mieć? Jeśli tak to co?
Wiem, że dużo kobiety chciałoby mieć cc a mnie ta wiadomość po prostu dobija.
Do rany tak jak dziewczyny już pisały stosuj Octanisept, przydadzą się też oddychające majtki z siateczki by rana oddychała. Reszta jak do naturalnego porodu.Arga lubi tę wiadomość