X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Magdalena, takie uplawy sie zdarzaja pod koniec ciazy. Jak masz watpliwosci, to mozesz sprawdzic papierkami ph z apteki (nie wiem dokladnie jak, ale pewnie znajdziesz w necie). Wod raczej nie da sie pomylic. U mnie chlust byl dopiero podczas fazy partej porodu, chlust konkret ;-)
    Oby bo caly czas sie cos saczy..jutro po poludniu mam wizyte ale nie wiem czy doczekam z nerwow;) a te papierki Pati to chyba o lakmusowych mowisz to ich w aptece u mnie nie ma:( a nie wiem czy sa inne..jak nie przejdzie to meza wysle najwyzej :) najwazniejsze ze Wiktor sie rusza;)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, tez takie mam i sprawdziłam papierkami - to nie wody, a czasem sa naprawdę wodniste. Co do papierków kupiłam na Allegro, bo u mnie w żadnej z kilkunastu aptek nie było ;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wreszcie odszedł czop sluzowy dzisiaj, moze cos ruszy. U Was po jakim czasie był porod? Bo ponoc nawet do 2 tyg moze byc...

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena mi położna powiedziała, że sączące się wody zalewają wkładkę - tak że można ją 'wykręcić' i najbardziej się sączą w pozycji leżącej.

Właśnie przed chwilą widziałam się z położną i zapytałam jak można przyspieszyć poród, żeby uniknąć wywoływania - z nowych rzeczy dowiedziałam się o skakaniu na piłce. Stosowała któraś z Was?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam piłke i skaczę, pisałam na początku stycznia :P

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula u mnie po 5 dniach od czopa :)
    Tu się jeszcze nie chwaliła Marcysiem
    4bbefe7ae7c492c6med.jpg

bacha8709, Pati78, nataliano, Mama84, Aprilia, zoe31, Arga, grosz_ek, Magdalena83, FasUla, Kinia1986, vincaminor, monika_89, anulka557 lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam o skakaniu na piłce:) chyba dziś spróbuję, dzięki za przypomnienie :D

A co do silnych upławów u mnie występują cały czas już od 27/28 tygodnia. Wczoraj gin zapewnił mnie, że póki nie jest to taki konkretny chlust, a kolor upławów jest białawy - kremowy, to jest to normalne. U mnie są te upławy silniejsze rano po wstaniu z łóżka.

"Nigdy nie trać cierpliwości – to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi."
    Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :))) czyli to jest śluz taki wodnisty bo nie leci z wkładki po wykręcaniu no i u mnie w pozycji stojącej :) a teraz w ogóle sucho jest :P
    No tak na allegro ale nie zamówię bo jutro wizyta i będzie podjęta decyzja kiedy cc i obawiam się że nie zdążą dojść :P A Wasze porady są jak papierki lakmusowe :P

Ja piłki nie stosowałam..w sumie to ostatnio dużo sprzątam każdego dnia coś sobie wymyślam i i tak nic mnie to nie rusza :P Ja już sobie odpuściłam wywoływanie będzie chciał to wyjdzie...chociaż ja też jestem w innej sytuacji bo cc będę mięć...

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83, upławy jak mówisz - dopiero przy staniu największe. ;) Ja wkładki, mimo silnych upławów, nie dam rady wycisnąć.. :P

A tak się jeszcze zastanawiam nad czopem. U mnie taki ewidentny nie wyszedł, ale czy zawsze on wychodzi? Któraś z Was wie o przypadkach urodzenia SN w miarę w terminie bez ewidentnego wyjścia czopa? :P

"Nigdy nie trać cierpliwości – to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi."
    Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z uplawami mam identyko jak orchideaa :]

0d1yflw1ktiwk49i.png

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys Marcyś to prawdziwe cuuudo!i te oczyska :)

Monika pewnie przoczyłam, ale jak często i przez ile powinno się skakać na takiej piłce? Zapomniałam zapytać :(

tygrys73 lubi tę wiadomość

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł :) się rozsypałam :)

Tymek ur. 3.01.2016 58 cm 3540 g

pozdrawiamy i kciukamy na czekające :)

Pati78, Mama84, Aprilia, zoe31, Summerka, grosz_ek, Magdalena83, FasUla, converse90, bacha8709, anulka557 lubią tę wiadomość

bbe73a0022.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, mala lady!

Fasula, u mnie bodaj po 8 dniach od odejscia czopa zaczela sie akcja. Na poczatku odeszla taka konkretna galareta, a potem sporadycznie takie kleiste hmmm nitki?

Dzis mam kryzys level hard. Maly duzo placze, ledwo cmoka piers, odciagnelam troche i dalam w butelce, dawalam smoczek, tulilam, masowalam. Nie wiem o co chodzi :-( Trudno byc mama...

dqprj44jo5rhodwq.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchideaa wrote:
    Magdalena83, upławy jak mówisz - dopiero przy staniu największe. ;) Ja wkładki, mimo silnych upławów, nie dam rady wycisnąć.. :P

A tak się jeszcze zastanawiam nad czopem. U mnie taki ewidentny nie wyszedł, ale czy zawsze on wychodzi? Któraś z Was wie o przypadkach urodzenia SN w miarę w terminie bez ewidentnego wyjścia czopa? :P
    z tego co pamietam u mojej kuzynki nie bylo ewidentnego czopa i urodzila SN tydzien po terminie

orchideaa lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 a słyszałaś o uspokojeniu maluszka poprzez dotyk skóra do skóry? Jak nic już nie pomaga to u mnie polożne polecają zeby rozebrac się i maluszka i poprzytulac tak na golasa, ze taki dotyk je uspokaja.

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala lady GRATULACJE:)

Pati78 lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAti-przytulas :*
    orchideaa, tak, czop moze wyjsc nawet przed samym porodem dopiero albo juz w trakcie :]

orchideaa, Pati78 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Dawno mnie nie było i chyba nie nadrobię wszystkich zaległości. Gratuluję wszystkim mamom.
    Trochę się podołowałam bo wszystko wskazuje na to, że będę mieć cc a tak bardzo chciałam poród SN. Jestem zła, że dowiaduje się tego przed samym terminem porodu. Mam mikrogluczolak przysadki i mój gin wysłał mnie do neurologa, który stwierdził że istnieje ryzyko krwotoku podczas parcia. Teraz muszę zadzwonić do mojego ginekologa i wypytać się go czy istnieje możliwość abym mogła przynajmniej poczekać do pierwszych skurczy.
    Wogóle nie wiem jak ma ta cesarka wyglądać. Chciałam aby partner był ze ma przy porodzie a teraz będzie musiał czekać za szybką eh.
    Czy do rany po cięciu trzeba coś specjalnego mieć? Jeśli tak to co?
    Wiem, że dużo kobiety chciałoby mieć cc a mnie ta wiadomość po prostu dobija.
    Arga nie wiem czy cię to pocieszy, ale ja miałam dokładnie tak samo, całą ciążę szykowaliśmy się z mężem na naturalny poród rodzinny, pełni ideałów, przecinanie pępowiny itp, a na powitanie 9 m-ca dostałam skierowanie do szpitala i informację, że będzie cc. Na początku był szok i płacz, potem trochę ochłonęłam. Czasem tak bywa, maluszek jest tu najważniejszy. U mnie udało się tak, że akcja porodowa sama się zaczęła 16 dni przed terminem i wtedy natychmiastowe przygotowanie do zabiegu. Nie martw się, będzie dobrze. Może nie tak lekko, ale to nie koniec świata. Ja, panikara przeżyłam - to i ty dasz radę :)
    Do rany tak jak dziewczyny już pisały stosuj Octanisept, przydadzą się też oddychające majtki z siateczki by rana oddychała. Reszta jak do naturalnego porodu.

Arga lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała lady gratulacje!

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_lady gratulacje :)

1usai09kkfvyzb21.png
‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ