Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć. Mała już z nami 3300, 53cm urodziła się dzisiaj o 16 odezwę się później ale w skrócie: porod SN - hardcor bez trzymanki
Summerka, natalka0887, FasUla, Mama84, anulka557, Magdalena83, Kinia1986, converse90, bacha8709, Aprilia, AgataN., zoe31, grosz_ek, Arga, Pati78, vincaminor, Felicity lubią tę wiadomość
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
Fasula, powiedz mi czy przy malym dokarmianiu bedziesz podawac wit K? Ja wczorsj podalam Szymonkowi mm bo ryczal strasznie i nie wiedzialam co mu dolega. Zjadl i spal 4godz. Teraz nie wiem czy jak mu raz czy dwa dziennie podawac MM to dawac ta wit K czy nie. Z tego co zrozumialam lekarza to nie dawac...
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem po ostatniej wizycie u mojej gin, mam skierowanie do szpitala na poniedziałek(11 stycznia) mam być na czczo ,cięcie będzie jeszcze tego samego dnia albo na drugi dzień,jakoś to do mnie nie dociera nie wiezę że znów zostane mamą,córeczka waży 3900-4000g
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 18:37
Magdalena83, grosz_ek, Arga lubią tę wiadomość
-
Ja też dzisiaj miałam wizytę Mała waży 2850 g i jak na razie szyjka bez zmian. Mam jeszcze tydzień wytrzymac z rodzeniem a od 13.01 zacząć stymulować brodawki. 20.01 będę miała jeszcze wizytę i zobaczymy co tam się bedzie działo. Już się doczekac nie mogę, aż zobaczę tą naszą małą Księżniczkę
Gratuluję wszystkim już rozpakowanym Mamusiom -
nick nieaktualny
-
natalka0887 wrote:Fasula, powiedz mi czy przy malym dokarmianiu bedziesz podawac wit K? Ja wczorsj podalam Szymonkowi mm bo ryczal strasznie i nie wiedzialam co mu dolega. Zjadl i spal 4godz. Teraz nie wiem czy jak mu raz czy dwa dziennie podawac MM to dawac ta wit K czy nie. Z tego co zrozumialam lekarza to nie dawac...
Aśka gratulacje!!!!
Hania ♥♥♥3470g 56cm
-
Mama84 wrote:Ja jestem po ostatniej wizycie u mojej gin, mam skierowanie do szpitala na poniedziałek(11 stycznia) mam być na czczo ,cięcie będzie jeszcze tego samego dnia albo na drugi dzień,jakoś to do mnie nie dociera nie wiezę że znów zostane mamą,córeczka waży 3900-4000g
Hehe, ja tez 11. ciecie;)) -
AnaR wrote:
My po wizycie, mala wazy 2800g, rozwarcie sie nie powiekszylo, z wodami i lozyskiem wszystko oki a kolejna i ostatnia wizyta 15.01:)
Jesteśmy na tym samym etapie ciąży i nasze Księżniczki prawie identycznie ważą ciekawe kiedy się rozpakujemy
-
Summerka wrote:Hehe, ja tez 11. ciecie;))
Summerka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny to tak dla ciekawych całej akcji:
Kilka minut przed 3 nad ranem odeszły wody, po ok godzinie pierwsze skurcze o 6 wchodzilismy juz do szpitala z cieknacymi wodami i skurczami krzyzowymi ale nieregularnymi.Na ktg skurczy brak...A bolało jak cholera- podobno tak bywa przy krzyżowych ze maszyna nie potrafi ich wyłapać. Na usg waga ustalona na 3300 i o dziwo strzał w dziesiątkę, 3 cm rozwarcia i tekst ze fajnie idzie...hm...stanęło na 8 cm...Tak, tak ten tak znany kryzys 7-8 cm mnie też nie ominął. Było 8...i 8...i 8...aż radosna nowina- pełne rozwarcie tylko główka za wysoko a skurcze parte oczywiście już ostro dały o sobie znać...milion pytań "ile jeszcze" i ciągła odpowiedź "no jeszcze chwilę Pani joasiu" mąż dzielnie towarzyszył. Jestem mu wdzięczna bo pomagał jak tylko potrafił. Parte nie wiem ile trwały..od przyjęcia ostatecznej pozycji na boczku wydaje mi się ze to było jakieś 20- 30 min...muszę męża zapytać bo on kontrolował czas. W trakcie porodu mały problem z wylapaniem tętna Emilki ale raz dwa zarzegnany po zmianie pozycji. Nie ukrywam trochę krzyku było przez te 12 h ale momentami poprostu nie potrafiłam inaczej. Wzruszenie męża po wydostaniu się córeczki na zawsze zapamiętam jako jeden z najwspanialszych widoków w moim życiu. I ta momentalna ulga gdy wyjmuja dzidzie...cudownie!!! Kochamy ja już nad życie. Niestety problem z karmieniem bo płaskie brodawki i sachara ale próbujemy...bylam nacieta ale nie bolało szycie też nie pomimo ze mała pokiereszowala mnie też od środka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 21:50
Arga, Mama84, FasUla, magdalenka_ka, monika_89, Magdalena83, Summerka, Pati78, bacha8709, zoe31, AgataN. lubią tę wiadomość
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!