X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała-lady gratuluję.

U mnie od wczoraj silniejsze bóle w pachwinach. W nocy z boku na bok nie mogłam się obrócić. W dodatku mały taki ruchliwy, że aż piszczę jak się rozciąga, czasem nawet przysadzi mocniejszym kopniakiem w żebra.

grosz_ek jesteśmy na tym samym etapie ciąży...
    Ty czujesz jakies oznaki zbliżającego się porodu?

Ja chcę już urodzić i mieć małego szkrabika przy sobie....ale mi jeszcze tyle dni zostało.

W piątek wizyta u gina.
    Czy wy robiłyście badania na HIV i kiłę?
    Mi lekarz nic nie mówił i nie wiem czy robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 21:28

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam te badania. Na HIV raz a kiłę dwa razy. Drugi raz to w 38 tygodniu robilam kiłę, WZW i jakieś czynniki krzepnięcia.

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, robilam te badania hurtem gdzies na poczatku ciazy. Na HIV czeka sie dluzej niz standardowe badania. Wydaje mi sie, ze sa obowiazkowe. Niektore szpitale zalecaja je robic w ostatnim trymestrze, u mnie nikt sie nie czepial.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski, u mnie od paru godz skurcze co 10min, brzuch napina sie strasznie nawet do minuty tak, ale mnie to nie boli. Wzielam dluga kapiel, ale nie przeszlo. Ale czas tez sie nie skraca w sumie...wiec chyba nie ma co jechac do szpitala

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz ostatnie 4 co 7min XD jechac czy nie-oto jest pytanie

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko poczekaj chwilę jak nie ustaną albo się nasilą to wtedy jedź. :*

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko jak co 7 minut to dopakuj torbę i jedz;) trzymam kciuki:) chyba ze jeszcze dasz rade sie pół godzinki zdrzemnąć albo zjeść cos lekkiego, ale mysle ze to juz to:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 23:00

• Vuko Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz sie najadlam na zas :P czekam, na razie minelo 10min od ostatniego i nic, wiec chyba odpuscilo XD masakra -_-

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz przyszedl dopiero po 12min, wiec chyba akcja zwalnia XD

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    hej laski, u mnie od paru godz skurcze co 10min, brzuch napina sie strasznie nawet do minuty tak, ale mnie to nie boli. Wzielam dluga kapiel, ale nie przeszlo. Ale czas tez sie nie skraca w sumie...wiec chyba nie ma co jechac do szpitala
    Ja tak raz miałam ale po 2h przeszło. Ale u mnie były cały czas co 10 min i nie częściej. A daleko masz do szpitala?
    Jeśli będziecie robić HIV w alabie to pamiętajcie że to laboratorium wymaga skierowania od lekarza bo inaczej nie chcą zrobić. Paranoja ale takie maja zasady :-\

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zabieracie do szpitala jedną torbę z wszyskimi rzeczami swoimi i dziecka, czy dwie osobne? Na stronie mojego szpitala są wypisane rzeczy, które trzeba zabrać i między innymi "Bagaż podręczny (bez toreb podróżnych)". Tylko jak obyć się bez toreb podróżnych skoro trzeba zabrać masę rzeczy. Ja spakowałam się w średniej wielkości walizkę na kółkach i zaczynam się zastanawiać czy będzie ok...

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dziecka do szpitala tylko biorę mokre chusteczki rękawiczki na łapki i nic pozatym w dniu wypisu mąż przywiezie mi tylko ciuszki do małej. :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z przychodnia i polozna? W szpitalu pytano o adres przychodni, ale nie wiem, czy jest to rownoznaczne z deklaracja.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wtedy do tej przychodni szpital chyba wysyla karte szczepien dziecka :) i polozna jest z tej przychodni no i pediatra - czyli jest to wg mnie rownoznaczne z deklaracja :)
    Mam pytanie czy skurcze moga byc takie jak bol okresowy i tak jakby przechodzic od jajnikow az do posladkow?

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • AgataN. Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 24:45 obudzil mnie tepy bol jajnikowy ale o wiele wiekszy,od tamtej pory skurcze,wydaje mi sie ze coraz gprsze,bola cholernie,najgorzej jak leze,wstaje to troche lepiej,szybciej zanikaja.tak sa co ok 10minut ale to tez nie regularnie,nawet szybciej sie pojawiaja.pod prysznicem mnie tez zlapaly...wody ani czop nie odszedl

• AgataN. Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 24:45 obudzil mnie tepy bol jajnikowy ale o wiele wiekszy,od tamtej pory skurcze,wydaje mi sie ze coraz gprsze,bola cholernie,najgorzej jak leze,wstaje to troche lepiej,szybciej zanikaja.tak sa co ok 10minut ale to tez nie regularnie,nawet szybciej sie pojawiaja.pod prysznicem mnie tez zlapaly...wody ani czop nie odszedl

• AgataN. Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co 5minut nawet,bardzo bolace ale krotkie,trwaja ok 1minuty,wg mnie sie nasilaja,jedziemy do szpitala,najwyzej falszywy alarm ale wolalabym nie,bo i tak juz nie usne,nie da sie

• Biedron Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zgłaszam się do szpitala bo już trochę czasu po terminie jest a tu ciągle nic :(. Zobaczymy co mi dziś powiedzą. W nocy jeden trwający może 30s bolący jak igła ból krzyżowy i cisza znów.
    Vuko, i jak? Pojechałaś do szpitala? Rozwinięło się coś dalej?

"Trzeba sobie jakoś radzić w życiu" - powiedział Baca, zawiązując but dżdżownicą.

c55fflw1qoryx2is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, Biedron trzymam kciuki! Ja dzis ide na KTG ...

• AgataN. Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodzilam,skurcze zaczely sie o 24:45,rozwarcie szlo szybko,i nie zdazylam ze znieczuleniem,a o 5:09 urodzila sie Ola:)) 3460gr i 55cm,dostala 10punktow ale zabrana na obserwacje bo jeszcze wody zalegaja jej i ciezko oddycha.ja leze i odpoczywam,zasnac nie moge,dzis najszczesliwsza 7!!!:)

FasUla, bacha8709, converse90, Kinia1986, anulka557, Magdalena83, Summerka, orchideaa, Aprilia, Hikaru, grosz_ek, Olina lubią tę wiadomość

‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ