X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez odchodzi czop od 3 dni, bol w spojeniu lonowym nie do zniesienia. Chodze jak kaczka :( Bole w dole brzucha tez sa, czuje jak mlody naciska tam bo ciezko mi nawet wstac. Skurcze sa ale lekkie i nie regularne wiec nadzieji sobie nie robie.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze jeszcze kilka dziewczyn w dwupaku:)) my jeszcze w szpitalu, mały ma cały czas antybiotyk i walczymy z laktacja;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe ja jem wszystko nawet mandarynki i czekoladę a moj ma ok kupy, mysle ze te zielonkawe tez sa ok, tylko jakby były dłużej albo z domieszka krwi to pediatra. A co pijesz? W szpitalu dzieci innych pacjentek tez miały takie zielonkawe czasami i kazali obserwować...

zoe31 lubi tę wiadomość

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha widzę, że jedziemy na tym samym wózku :) męczące się to zaczyna robić i te skurcze straszaki. One w sumie nawet nie są bolesne - tylko odczuwalne u mnie jako maluśki dyskomfort. Ale najgorsze jest to, że nadal myślę, że skończy się wywoływaniem :(

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie nadal nic :( umówiłam się na piątek na wizytę po skierowanie do szpitala (bo zwolnienia lekarskiego już nie dostanę), ale coś mnie dzisiaj tknęło i przedzwoniłam do szpitala - owszem na podstawie skierowania zrobią mi KTG i przeprowadzą konsultacje lekarskie i to od nich będzie zależało czy mnie przyjmą na oddział czy nie. bezpieczniej będzie więc umówić się prywatnie do innego ginekologa, który bez problemu wypisze kolejne zwolnienie.
    w takim tempie to na styczeń z porodem się nie załapię :/
    mały wierci się i przeciąga - chyba udziela mu się moje zniecierpliwienie :)

1usai09kkfvyzb21.png
  • AgataN. Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym kp przy szybkim wyplywie z piersi mam problem,bo dziecko sie denerwuje i puszcza piers i placz.staram sie spuszczac przed karmieniem laktatorem ale tak naprawde to nie wiem ile minut to robic,czy z dwoch piersi,ile ml sciagac..moze ktoras z mam ma to opanowane bo ja zielona z regulowaniem tego wyplywu

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez skurcze nie bolesne ale dyskomfort jest. Cos czuje ze ja raczej lutowka zostane niz styczniowka. Oby maly niechcial za dlugo siedziec bo sil do porodu mi braknie.

Hikaru a ty jak?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataN. wrote:
    Z tym kp przy szybkim wyplywie z piersi mam problem,bo dziecko sie denerwuje i puszcza piers i placz.staram sie spuszczac przed karmieniem laktatorem ale tak naprawde to nie wiem ile minut to robic,czy z dwoch piersi,ile ml sciagac..moze ktoras z mam ma to opanowane bo ja zielona z regulowaniem tego wyplywu

Polecam przeczytać ;-) Dostałam to od forumowej koleżanki kiedy miałam problem z nawałem pokarmu ;-) Kawałek tekstu a pomógł mi bardzo ;-)
    https://drive.google.com/file/d/0B3_JHxsFalKDbEdodkd4eHFNamM/view

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:48

a.png
    a.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Byłam dzisiaj na wizycie u pediatry. Mała waży już 3512g więc nawet przybiera na wadze :)
    Czy wam też tak trudno się do czegokolwiek zebrać? Jeśli mała mi zaśnie to wcale nie chce mi się od razu sprzątać mieszkania ani myśleć o gotowaniu itp. W ogóle to mogłabym cały dzień spać. Szkoda, że budzi mi się dość często w dzień i jest marudna ale za to w nocy daje mi pospać te trzy godziny a potem cztery :)

Zastanawiam się nad szczepieniami. Boję się tych refundowanych bo podobno jest w nich rtęć, za to te 5w1 lub 6w1 też mnie przerażają. Czy któraś z was wie może jakie szczepionki i szczepienia są w miarę bezpieczne? Mam miesiąc na decyzję ale jak czytam te historie o powikłaniach poszczepiennych to aż się boję :)

Ja jestem ciagle albo zmeczona, albo glodna, wiec wrzucam na luz I daje sobie wolne od obowiazkow. Dzis mialam przyplyw energii, to troszke poprasowalam,a maz po mnie skonczyl ;-) Jeszcze pare dni temu robilam sobie wyrzuty, ze nie ogarniam zycia, a tu prawie miesiac po porodzie, ale kurcze, po pierwsze to duza rewolucja I potrzeba czasu na stabilizacje, a po drugie dziecko to nie maszyna I nie da sie zaprogramowac tak jak chcemy. I jakos mi lzej :-)

Szczepic chce 5w1,rota I pneumo. Intuicyjnie tak czuje,nie mam wielkich argumentow.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe31,moj tez robi zielone kupy, nie zawsze, ale tak 1 na 3 moze. W czwartek mamy pediatre, zobaczymy, co powie. Tez probowalam z jedzeniem, ale odpuscilam, bo nie zauwazylam konkretnej przyczyny w moim menu. Nabial raczej wychodzi w reakcjach skornych. Uzupelniasz wapn przy takiej drastycznej diecie? Przy kp kosci I zeby bardzo obrywaja, jak im nie dasz paliwa, to tym bardziej.
    Szkoda, ze tyle teorii jest na temat zywienia matek kp, bo idzie zglupiec, nie?

zoe31 lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • AgataN. Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuję Giannaa za ten artykuł, co prawda jestem już dawno po nawale mlecznym, ale w różnych porach pokarm ucieka jak szalony,pierś niekoniecznie jest nabrzmiała i wtedy działam laktatorem.No i nie wiem własnie ile minut sciagac aby przepływ był wolniejszy. Nie wiem ostatnio mam jakies słabsze momenty i dołki, a jeszcze jak dziecko płacze to tym bardziej sie martwie..dobrze ze mamy to forum i mozemy dzielić sie doswiadczeniami, bo widze ze nie tylko u mnie takie"problemy'

• Nessa Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kto dziś rodzi? :-D ja jestem od prawie tygodnia w szpitalu, bo podejrzewali hipotrofie u Małej. Jutro mam kontrolne USG. A dziś rano dostałam bezowo-brązowe plamienie i zostaję w szpitalu co najmniej do piątku (termin porodu). No i mam rozwarcie na opuszek. Jak na razie nie mam skurczy, ale Mała strasznie naciska w dół i mnie gdzieś tak w szyjke kluje.

LENKA :D
    37t0d 2850 gram :)
    34t0d 1934 gram :)
    30t0d 1290 gram :)
    24t0d 694 gram :)
    21t0d 412 gram :)
    f2w39n73ktnzaj3c.png

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nikt :(
    JA też mam tp na piątek :D od kilku godzin jakieś skurcze w krzyżu nic poza tym

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata moze spróbuj częstsze przerwy podczas jednego karmienia, odbijanie po kilka razy i np sciągnąć 3 min laktatorem z jednej i drugiej piersi? Albo mleko z butelki medela calma podać? Ono wtedy płynie tak wolno jak z piersi i dziecko sie nie odzwyczaja a jak bedziesz ściągać pokarm to warto go wykorzystać.

AgataN. lubi tę wiadomość

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja wyladowalam na patologii z rozwariciem na 1 cm i krwawieniem. Skurcze regularne co 8 min. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.

stefcia29, anulka557 lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha trzymam kciuki:)

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze się niestety wyciszyly :(

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha melduj co będzie dalej. Myślisz, że wypuszczą Cię jeszcze do domu czy zostajesz do rozwiązania? Duże miałaś to krwawienie?

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem. Czekam na obchod. Myślę że zostanę że względu na skurcze, bo tylko dlatego mnie wczoraj zostawili. Krwawienie nie było duże, ale wystraszylam się bo oprócz śluzu były gęste grudki jak podczas okresu. Już myślałam że coś z lozyskiem.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może jednak zostaniesz styczniówką :) ja dzisiaj mam kolejną wizytę i zobaczymy czy jest jakiś postęp...odezwij się po obchodzie :)

‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ