X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze ja zostałam w dwupaku ....

• Viki Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 wrote:
    Dziewczyny karmiące tylko mm, czy wasze dzieciaczki też się po jedzeniu tak napinają? Mój potrafi iść spać a we śnie co chwilę się naprężać, napinać, trochę popierdzi,pomarudzi i mam wrażenie, że z tego jego spania to nici. Kupki robi normalnie, dostaje kropelki na kolki aczkolwiek nie ma jakiś długich ataków płaczu ale widzę, że pomagają bo zaczyna sobie pierdzieć wtedy. Nie wiem czy trzeba zmienić mleko może na inne?

Hm... Ja mam dzieciaka na mieszanym karmieniu. Na noc podaje bebilon 1.Moja tez sie tak pręży. Ale ja odkryłam, że to nie kolki. Tylko jak się pręży to od prężenia oddaje gazy a nie na odwrót. Bo jak ja wezmę na ręce i trochę popodskakuje to nagle kolka znika ;p
    Przy kolce tak łatwo by nie było:)
    Więc może tak się wierci po prostu. Za często się teraz bezpodstawnie diagnozuje kolki...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose a próbowałaś ciepły termofor na brzuszek np z pestek wiśni? Odbija sobie po karmieniu czy ma z tym problem?

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mapciunia wrote:

Spokojnie, ja też :/

Pati78 lubi tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mapciunia wrote:

O widzę, ze tutaj tez zawitała nasza panna z wyższych sfer, zajmująca wysoka pozycje społeczna i gardząca sprzątaczkami..,,

Btw, dziewczyny ledwo ogarniam, choć Tosia to złote dziecko, spi i je - niestety, przy robieniu kupki pręży sie strasznie i płacze. W ogole stwierdzam, ze wyszłam z worawy..,

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, co to za przytyki? ;-)
    Tez srednio ogarniam, dobrze, ze maz pomaga ile moze. Za to w lutym ponad tydzien bede sama, juz mam stresa.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • AgataN. Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzieciaka na mieszanym karmieniu. Na noc podaje bebilon 1.Moja tez sie tak pręży. Ale ja odkryłam, że to nie kolki. Tylko jak się pręży to od prężenia oddaje gazy a nie na odwrót. Bo jak ja wezmę na ręce i trochę popodskakuje to nagle kolka znika ;p
    Przy kolce tak łatwo by nie było:)
    Więc może tak się wierci po prostu. Za często się teraz bezpodstawnie diagnozuje kolki...[/QUOTE]
    A mam pytanie dlaczego na noc stosujesz bebilon a w dzien piers?pytam bo ja karmie tylko piersia,ale od 18:00 moje dziecko strasznie nerwowe,zlosci sie,odlacza od cyca i jest placz i ciagle chce byc przy cycu i ssac,jak widzimy ze najedzona to ja odlaczamy aby sie uspokoila i maz buja w nosidelku az usnie.zastanawiam sie czy z moim pokarmem cos jest nie tak od godzin wieczornych..juz mysle aby sztuczne wprowadzac na noc,tyle ze mala nie chce z butelki ciagnac(probowalam jej podac butelka sciagniete i nie chciala z butli,nawet ma odruch wymiotny..),wczoraj od 18do 24 proba ssania,wiecej nerwow i dziecka i moich,nie wiem co o tym myslec juz...

• Viki Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w ogóle nie chce piersi ssać. Wiec musze ściągać. Przez to ze ona nie ssie to mam mało mleka na noc. Przez dzień jakoś udaje mi się ściągnąć. po bebilonie tez ładnie śpi napędzana. Bo po moim mleku jest kapryśna. Ale walczę o każdą krople mojego pokarmu dla małej

AgataN. lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Rose a próbowałaś ciepły termofor na brzuszek np z pestek wiśni? Odbija sobie po karmieniu czy ma z tym problem?

Mam termoforek z wisni i przykladam mu go do brzuszka ale mam wrazenie,ze to tyle daje co i kropelki :) uspokaja jedynie rodzica :) ne wiem moze to naturalne,ze dzieci sie preza przy robieniu kupki i przy gazach...w koncu posagami z muzeum nie sa..tylko gdzie rozpoznac ta granice ehhh 1 dziecko nauczy wszystkiego :)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Mapciunia Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    O widzę, ze tutaj tez zawitała nasza panna z wyższych sfer, zajmująca wysoka pozycje społeczna i gardząca sprzątaczkami..,,

dla ciebie - Pani.

• Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak kobitki? Po pełni któraś się rozkręciła? Bo my nadal nic... :(

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cisza...

• Arga Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na wizycie u pediatry. Mała waży już 3512g więc nawet przybiera na wadze :)
    Czy wam też tak trudno się do czegokolwiek zebrać? Jeśli mała mi zaśnie to wcale nie chce mi się od razu sprzątać mieszkania ani myśleć o gotowaniu itp. W ogóle to mogłabym cały dzień spać. Szkoda, że budzi mi się dość często w dzień i jest marudna ale za to w nocy daje mi pospać te trzy godziny a potem cztery :)

Zastanawiam się nad szczepieniami. Boję się tych refundowanych bo podobno jest w nich rtęć, za to te 5w1 lub 6w1 też mnie przerażają. Czy któraś z was wie może jakie szczepionki i szczepienia są w miarę bezpieczne? Mam miesiąc na decyzję ale jak czytam te historie o powikłaniach poszczepiennych to aż się boję :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba bede szczepić na NFZ i dodatkowo na pneumokoki i meningokoki i moze rota...

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia1986 wrote:
    I jak kobitki? Po pełni któraś się rozkręciła? Bo my nadal nic... :(

U mnie coś zaczyna się dziać, ale w żółwim tempie...a więc czop odchodzi wraz z krwistym śluzem od 3 dni chyba. Rozwarcie 1cm po masażu zrobiło się 2cm. Szyjka gotowa do porodu. Skurcze słabe i nieregularne. Więc z takim czymś to pewnie i tydzień mogę pochodzić...a u Was jak?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie malego piersia i mm. Jak gdzies ide, do lekarza to daje mu butle zeby nie plakal w przychodni i zebym nie musiala z golym cyckiem tam latac. Bo na moim pokarmie w dzien to mu starcza na godzine.

Dzis o 8.30 dalam mu 120ml butli i poszlismy do lekarza. O 11 juz znow byl glodny wiec dalam mu piers. Jednak czy nie za szybko on glodnieje? Bo jakby byl tylko na butli to wg tabelki z opakowania powinien jesc 6x120ml. Czyli co 4 godziny. A moj synek po 2,5-3 godz juz glodny

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja świeżo po wizycie. Zapis KTG prawidłowy tylko bez skurczy ;))) szyjka przygotowana, centralnie ułożona, króciutka, rozwarcie na palec. Przepływy prawidłowe, mała już nic nie przybiera i waży ok. 3100. Lekarka odkleiła dolny biegun i trochę pogmerała więc narazie podplamiam. Torby do szpitala leżą już w aucie więc czekamy tylko na konkretne bóle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:20

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o kolor kupy waszych dzieci. Moja od soboty robi zielone i jest tam trochę śluzu. Położna kazała mi dawać dicoflor i obserwować. Moje sąsiadki zgodnie twierdzą że ich dzieci miały to samo i nic im nie było. Moja mała nie płacze, je, pręży się tylko jak robi kupe albo puszcza bąka.
    Nie jem już prawie nic. Żadnego nabiału, tylko gotowany kurczak z zupy, jakieś sosy na samym gotowanym mięsie i marchewce. Nie wiem czy walczyć z tą kupa czy zaakceptować że taka po prostu jest?! Jak to wygląda u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:09

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga, Ja szczepie tak, jak Zuze - 6 w1, rotawirus, pneumokoki i chyba meningokoki. Tych z NFZ sie boje...

I nie czytaj o tych powikłaniach. Mam wrażenie, ze w Polsce jakiś ruch sntyszczepionkowy działa. Tez sie boje, ale wole szczepić i wiedzieć, ze w razie czego, zrobiłam wszystko, co mogłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:31

Arga lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ