Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj popołudniu kupki stały się żółte i maja zdecydowanie mniej śluzu. Wczoraj nie jadlam gotowanego jabłka i marchewki( wcześniej codziennie bo myślałam że to akurat nie uczuli). No i 2 dni temu zaczęłam podawać dicoflor może to jego zasluga. Będę obserwować. Dziś ziem plaster żółtego sera , zobaczymy co się będzie działo.
Pije wodę, herbatę laktacyjna i zwykłą czarną ( kolejność zgodna z ilością ).
Naprawdę ciężko uzyskać rzetelną informację. Jedni lekarze mówią że to jest normalne , że trochę śluzu może być . Inni że to patologią. Nie chciałabym trafić na takiego co mi przez to każe przejść na mm.
Biorę witaminy ale wapna jeszcze nie. Jak tak to będzie wyglądało dalej to vitrum calcium kupię bo to wydaje mi się że można brać ( 99% ).Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:05
Hania ♥♥♥3470g 56cm
-
nick nieaktualny
-
Urodzilam w sobote Stefanka 3770g 56cm porod sn. Nuestety zakonczony vacum bo Maly obwiniety pepowina i nie mialam juz sily go wypchnac....
Kinia1986, zoe31, FasUla, Pati78, Mama84, grosz_ek, Arga, Magdalena83, lula.91, Liskova, Justi2, stefcia29, anulka557 lubią tę wiadomość
-
FasUla wrote:To ewentualnie ta marchewkę bym uważała za podejrzana. Według mnie mozna jesc wszystko ale w szpitalu to straszyli mnie marchewka i cytrusami - według nich uczulają...Hania ♥♥♥3470g 56cm
-
nick nieaktualny
-
FasUla wrote:To ewentualnie ta marchewkę bym uważała za podejrzana. Według mnie mozna jesc wszystko ale w szpitalu to straszyli mnie marchewka i cytrusami - według nich uczulają...
Mam gorzej, bo nie jem miesa I naprawde juz nie wiem, co jesc, zeby bylo ok I zebym sama nie padla.
Marta, gratulacje! -
Ja pierdziu, mój Leon waży 3700....dlatego tak się męczę i mam takie objawy, bo duży dzieć. Coś tam trochę gin pomasował, ale nie bolało, szyja trzyma jak diabli. Wody mogą odejść w każdej chwili, bo to taki czas ale generalnie raczej się skończy we wtorek szpitalem i wywołaniem a do tej pory będzie tak jak teraz...
-
FasUla wrote:Agata moze spróbuj częstsze przerwy podczas jednego karmienia, odbijanie po kilka razy i np sciągnąć 3 min laktatorem z jednej i drugiej piersi? Albo mleko z butelki medela calma podać? Ono wtedy płynie tak wolno jak z piersi i dziecko sie nie odzwyczaja a jak bedziesz ściągać pokarm to warto go wykorzystać.
-
nick nieaktualnyAgata to dobry masz system, z tego co wiem, to rożnie dzieci zjadają tych ml, zalezy od dziecka i co ile godzin je. Mysle ze jak pozniej usypia, to znaczy ze nie jest głodna.
Dziewczyny a myslalyscie juz o antykoncepcji po porodzie albo macie doświadczenia co mozna brac przy kp? -
nick nieaktualnyHej mamuśki:) czy któras z Was planuje w najbliższym czasie chrzest? Mam do sprzedania 2 kombinezony nowiusienkie założone tylko na godzinke do chrztu. Kupiłam je 2 tyg temu a chrzest miałam 24.01.2016 wiec są świeżutkie:) Płaciłam za nie po 120 zł, sprzedam za połowe ceny, są naprawde nowe i szkoda żeby siedziały w szafie. Rozmiar 62 ale jak dla mnie dla większego dziecka też moga byc bo moje nosza już rozmiar 68 a kombinezon był dobry:)
http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/krok-3 -
FasUla wrote:A któreś z waszych dzieci ma anemię? U nas niestety wyszła w 12 dniu życia, mały je actiferol ake kupki sa po tym gorsze:/
Mlody bierze Innofer 3x 0.4ml wiec spora dawke, wit C, kwas foliowy. Za 1,5 tygodnia kontrolna morfologia i decyzja co dalej. -
My już lezymy odok siebie. Mały Wojtuś waży 3430 i ma 53 cm. Urodzony SN z malyn nacieciem. Przyszedł na świat o 16:45.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 20:23
Kinia1986, FasUla, Mama84, Pati78, Liskova, grosz_ek, Arga, Justi2, zoe31, She86, stefcia29, anulka557 lubią tę wiadomość
-
bacha8709 wrote:My już lezymy odok siebie. Mały Wojtuś waży 3430 i ma 53 cm. Urodzony SN z malyn nacieciem. Przyszedł na świat o 16:45.[/QUOTE
Bacha gratulacje! Skrobnij szybciutko czy samo się ruszyło czy po jakimś wspomagaczu? U mnie nadal bez zmian. Skurcze pisały się do 100 co 7-8 minut a później cisza...[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny