X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za postęp. Daj znać po wizycie co i jak. Ja czekam na badanie i będę wiedzieć czy rozwarcie postępuje.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj popołudniu kupki stały się żółte i maja zdecydowanie mniej śluzu. Wczoraj nie jadlam gotowanego jabłka i marchewki( wcześniej codziennie bo myślałam że to akurat nie uczuli). No i 2 dni temu zaczęłam podawać dicoflor może to jego zasluga. Będę obserwować. Dziś ziem plaster żółtego sera , zobaczymy co się będzie działo.

Pije wodę, herbatę laktacyjna i zwykłą czarną ( kolejność zgodna z ilością ;-) ).
    Naprawdę ciężko uzyskać rzetelną informację. Jedni lekarze mówią że to jest normalne , że trochę śluzu może być . Inni że to patologią. Nie chciałabym trafić na takiego co mi przez to każe przejść na mm.
    Biorę witaminy ale wapna jeszcze nie. Jak tak to będzie wyglądało dalej to vitrum calcium kupię bo to wydaje mi się że można brać ( 99% ;-) ).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:05

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ewentualnie ta marchewkę bym uważała za podejrzana. Według mnie mozna jesc wszystko ale w szpitalu to straszyli mnie marchewka i cytrusami - według nich uczulają...

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodzilam w sobote Stefanka 3770g 56cm porod sn. Nuestety zakonczony vacum bo Maly obwiniety pepowina i nie mialam juz sily go wypchnac....

Kinia1986, zoe31, FasUla, Pati78, Mama84, grosz_ek, Arga, Magdalena83, lula.91, Liskova, Justi2, stefcia29, anulka557 lubią tę wiadomość

• Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Marta!

marta1987 lubi tę wiadomość

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 1987 gratuluje! Najważniejsze że masz synka przy sobie. O porodzie szybko zapomnisz :-D

marta1987 lubi tę wiadomość

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    To ewentualnie ta marchewkę bym uważała za podejrzana. Według mnie mozna jesc wszystko ale w szpitalu to straszyli mnie marchewka i cytrusami - według nich uczulają...
    Cytrusami straszył i u mnie. Pewnie masz rację że to ta marchewka. A może ta chemia co nią wszystko teraz podlewają.

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któreś z waszych dzieci ma anemię? U nas niestety wyszła w 12 dniu życia, mały je actiferol ake kupki sa po tym gorsze:/

• zoe31 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała krew badaną tylko w szpitalu i wtedy było ok.

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    No prosze, to moge miec winowajce! Codziennie pije sok wyciskany z marchewki I jablek. Myslalam, ze skoro sa z pewnego zrodla, to ok.
    Mam gorzej, bo nie jem miesa I naprawde juz nie wiem, co jesc, zeby bylo ok I zebym sama nie padla.

Marta, gratulacje!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu, mój Leon waży 3700....dlatego tak się męczę i mam takie objawy, bo duży dzieć. Coś tam trochę gin pomasował, ale nie bolało, szyja trzyma jak diabli. Wody mogą odejść w każdej chwili, bo to taki czas ale generalnie raczej się skończy we wtorek szpitalem i wywołaniem a do tej pory będzie tak jak teraz...

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też we wtorek idę do szpitala jak nie urodzę wcześniej... już straciłam na to nadzieje i nawet nie wyczekuję jakichkolwiek objawów :)))

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • AgataN. Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Agata moze spróbuj częstsze przerwy podczas jednego karmienia, odbijanie po kilka razy i np sciągnąć 3 min laktatorem z jednej i drugiej piersi? Albo mleko z butelki medela calma podać? Ono wtedy płynie tak wolno jak z piersi i dziecko sie nie odzwyczaja a jak bedziesz ściągać pokarm to warto go wykorzystać.
    sciagam mleko jak mi tak cieknie, i daję butlę canpol haberman(mleko wypływa ze smoczka tylko podczas ssania, nie samoistnie, no i ma system antykolkowy), jak jest wariacja ze mała chce już natychmiast to daje jej butle,trochę polize, pokrzywi sie popłacze ale w koncu zasysa i zazwyczaj to jest 40 ml mleka w niej sciagnietego. Potem ssie cyca juz na spokojniej po butli i zasypia, alba ją usypiamy bujając.Od 2 dni ją uczę na tej butli, bo ma mały smoczek i przypomina pracę na cycku, także nie powinna sie odzwyczaic od piersi, a i ja spokojniejsza bede, jak bedzie mogła dostac moje mleko np podczas jazdy autem w foteliku.A z ciekawości, ktoś wie ile dziecko 3 tygodniowe wyciąga z cyca ml, na jeden posiłek, aby zaspokoić głod??

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to dobry masz system, z tego co wiem, to rożnie dzieci zjadają tych ml, zalezy od dziecka i co ile godzin je. Mysle ze jak pozniej usypia, to znaczy ze nie jest głodna.
    Dziewczyny a myslalyscie juz o antykoncepcji po porodzie albo macie doświadczenia co mozna brac przy kp?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki:) czy któras z Was planuje w najbliższym czasie chrzest? Mam do sprzedania 2 kombinezony nowiusienkie założone tylko na godzinke do chrztu. Kupiłam je 2 tyg temu a chrzest miałam 24.01.2016 wiec są świeżutkie:) Płaciłam za nie po 120 zł, sprzedam za połowe ceny, są naprawde nowe i szkoda żeby siedziały w szafie. Rozmiar 62 ale jak dla mnie dla większego dziecka też moga byc bo moje nosza już rozmiar 68 a kombinezon był dobry:)

http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/krok-3

• Liskova Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A któreś z waszych dzieci ma anemię? U nas niestety wyszła w 12 dniu życia, mały je actiferol ake kupki sa po tym gorsze:/
    My mamy anemie bardzo powazna i wisi nad nami wizja transfuzji :(
    Mlody bierze Innofer 3x 0.4ml wiec spora dawke, wit C, kwas foliowy. Za 1,5 tygodnia kontrolna morfologia i decyzja co dalej.

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już lezymy odok siebie. Mały Wojtuś waży 3430 i ma 53 cm. Urodzony SN z malyn nacieciem. Przyszedł na świat o 16:45.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 20:23

Kinia1986, FasUla, Mama84, Pati78, Liskova, grosz_ek, Arga, Justi2, zoe31, She86, stefcia29, anulka557 lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    My już lezymy odok siebie. Mały Wojtuś waży 3430 i ma 53 cm. Urodzony SN z malyn nacieciem. Przyszedł na świat o 16:45.[/QUOTE

Bacha gratulacje! Skrobnij szybciutko czy samo się ruszyło czy po jakimś wspomagaczu? U mnie nadal bez zmian. Skurcze pisały się do 100 co 7-8 minut a później cisza...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova a jaka ma hemoglobinę? Trzymam kciuki za zdrowie!

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po oksytocynie ruszyły skurcze, ale brak rozwarcia. Dopiero zastrzyk na rozluźnienie szyjki, prysznic i piłka ja ruszyły. Bez oksy na pewno bym dziś nie urodziła bo skurcze lekkie i nie regularne.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ