X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć miałąm dziś na bieliźnie nitke krwi miałyście takie coś? może to od krwiaka?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy, że będziecie się chustować? :D ja jestem zielona w tych sprawach.

Carmen1724 lubi tę wiadomość

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, a masz stwierdzonego krwiaka? Który to tydzień ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    Co to znaczy, że będziecie się chustować? :D ja jestem zielona w tych sprawach.
    to znaczy, że chcemy dzieciaczki nosić w chustach :) na pewno kiedyś widziałaś, wpisz sobie w google "chusty dla niemowląt" i Ci wyskoczą zdjęcia :)

Morwa lubi tę wiadomość

• margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to jest wygodne? Nie lepiej w wózku?

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do chust to też jestem za...wiele jest opinie, że można krzywdę dziecku zrobić itp...myślę, że problem leży w prawidłowym wiązaniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wózek wózkiem...ale nagle masz 2 rączki wolne a Twoje maleństwo ciągle masz przy serduchu

monika_89 lubi tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Monika, a masz stwierdzonego krwiaka? Który to tydzień ciąży?
    tak mam krwiaka z którego już krwawiłam i leżałam w szpitalu dzis chyba 6 tydz 0 dni

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście to tylko moja opinia...w sumie oparta na szczątkowej wiedzy bo jeszcze nigdy nie miałam okazji stosować:) znajome chwaliły i mi się pomysł jak najbardziej podoba

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    tak mam krwiaka z którego już krwawiłam i leżałam w szpitalu dzis chyba 6 tydz 0 dni
    hmm.. ja bym to skonsultowała z lekarzem, skoro leżałaś już w szpitalu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    oczywiście to tylko moja opinia...w sumie oparta na szczątkowej wiedzy bo jeszcze nigdy nie miałam okazji stosować:) znajome chwaliły i mi się pomysł jak najbardziej podoba
    ja też znam chusty tylko z opinii znajomych, ale jestem do nich przekonana:) dobrze zawiązana chusta nie spowoduje bólu pleców ani nie zrobi krzywdy dziecku:) dwie ręce wolne i można robić zakupy, iść na spacer z psem :D dla mnie bomba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 12:45

lucy1983, Liskova lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    hmm.. ja bym to skonsultowała z lekarzem, skoro leżałaś już w szpitalu.
    napisałam mu maila czekam na info

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem... iść na spacer z psem z takim obciażeniem z przodu? Chyba jedynie taki na 10 min. Nie jestem przekonana... chociaż lubię wszystko, co naturalne, a to wydaje się taki "prastary" sposób noszenia dzieci. Jednak chyba jestem zbyt wygodna, no i mam problemy z kręgosłupem.

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    No nie wiem... iść na spacer z psem z takim obciażeniem z przodu? Chyba jedynie taki na 10 min. Nie jestem przekonana... chociaż lubię wszystko, co naturalne, a to wydaje się taki "prastary" sposób noszenia dzieci. Jednak chyba jestem zbyt wygodna, no i mam problemy z kręgosłupem.
    co kto lubi:) ja na przykład sobie nie wyobrażam, żebym miała iść sama na spacer z psem i z wózkiem. W życiu bym nie zniosła wózka ze schodów i jeszcze psa bym miała prowadzić. :) dlatego ja na tę opcję bardzo się zapatruję:)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka, nie masz wcale 'obciążenia z przodu', bo to właśnie odciąża Twój kręgosłup. Prawidłowo zawiązana chusta, rozkłada cieżar dziecka, nie koncentruje się on tylko na ramionach, czy plecach.

Poza tym, spacer spacerem, można z wózkiem, ale w domu coś zrobić trzeba - ugotować obiad, posprzątać, czy poprasować, a wtedy dzieć do chusty (z przodu lub z tyłu, zależy co robimy) - ma blisko mamę, więc jest spokojny i sobie śpi :)

Co do kręgosłupa dziecka - dobrze ułożone dziecko nie ma żadnych problemów z kręgosłupem w chuście. Gorsze dla kręgosłupa dziecka jest wielogodzinne trzymanie go w foteliku samochodowym, co jest dość często praktykowane. Bo rodzice nie chcą np. pakować wózka do auta, jak jadą na zakupy do CH i biorą tylko stelaż, do którego wkładają fotelik. O ile na szybkie zakupy jest to okej, o tyle na kilkugodzinne hasanie po galerii, nie bardzo.

lucy1983 lubi tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny odnosie chust bardzo wazne jest aby wybrać odpowiednią i dobrze nosić, ponieważ obciążyć mogą kręgosłup dziecku

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie organizują kursy chustowe więc mam nadzieję się tam wszystkiego dowiedzieć i nauczyć w odpowiednim czasie :) a każdy ma prawo do swoich opinii i wyborów :) tu nie chodzi tylko o wygodę własną ale o maluszka o jego poczucie bliskości i bezpieczeństwa :) ja nie będę rezygnować z wózka ale chusta jest w wielu przypadkach praktyczna :)

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o chustę i wychodzenie z psem, to bym się jakoś bała że pies szarpnie przewrócę się itp.
    A jeśli chodzi o moją opinię na temat chusty to pewnie dłużej i częściej mąż będzie w niej chodził niż ja. Jestem dość mała i drobna, i jeszcze chodzenie z noworodkiem jak najbardziej, ale juz takiego dużego dziecia nie wiem czym bym dała rade.

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    Jeśli chodzi o chustę i wychodzenie z psem, to bym się jakoś bała że pies szarpnie przewrócę się itp.
    A jeśli chodzi o moją opinię na temat chusty to pewnie dłużej i częściej mąż będzie w niej chodził niż ja. Jestem dość mała i drobna, i jeszcze chodzenie z noworodkiem jak najbardziej, ale juz takiego dużego dziecia nie wiem czym bym dała rade.
    Ja się akurat o to nie martwię, bo mój pies nie ciągnie :)

Marta8880, Liskova lubią tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam się dostać gdzieś do lekarza ale nie ma szans. A już na pewno nie będę kilka godzin siedziała w poczekalni bo nie wiadomo czy mnie przyjmą i zarażę się jeszcze bóg wie czym ...

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ