X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć miałąm dziś na bieliźnie nitke krwi miałyście takie coś? może to od krwiaka?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy, że będziecie się chustować? :D ja jestem zielona w tych sprawach.

Carmen1724 lubi tę wiadomość

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, a masz stwierdzonego krwiaka? Który to tydzień ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    Co to znaczy, że będziecie się chustować? :D ja jestem zielona w tych sprawach.
    to znaczy, że chcemy dzieciaczki nosić w chustach :) na pewno kiedyś widziałaś, wpisz sobie w google "chusty dla niemowląt" i Ci wyskoczą zdjęcia :)

Morwa lubi tę wiadomość

• margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to jest wygodne? Nie lepiej w wózku?

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do chust to też jestem za...wiele jest opinie, że można krzywdę dziecku zrobić itp...myślę, że problem leży w prawidłowym wiązaniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wózek wózkiem...ale nagle masz 2 rączki wolne a Twoje maleństwo ciągle masz przy serduchu

monika_89 lubi tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Monika, a masz stwierdzonego krwiaka? Który to tydzień ciąży?
    tak mam krwiaka z którego już krwawiłam i leżałam w szpitalu dzis chyba 6 tydz 0 dni

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście to tylko moja opinia...w sumie oparta na szczątkowej wiedzy bo jeszcze nigdy nie miałam okazji stosować:) znajome chwaliły i mi się pomysł jak najbardziej podoba

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    tak mam krwiaka z którego już krwawiłam i leżałam w szpitalu dzis chyba 6 tydz 0 dni
    hmm.. ja bym to skonsultowała z lekarzem, skoro leżałaś już w szpitalu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    oczywiście to tylko moja opinia...w sumie oparta na szczątkowej wiedzy bo jeszcze nigdy nie miałam okazji stosować:) znajome chwaliły i mi się pomysł jak najbardziej podoba
    ja też znam chusty tylko z opinii znajomych, ale jestem do nich przekonana:) dobrze zawiązana chusta nie spowoduje bólu pleców ani nie zrobi krzywdy dziecku:) dwie ręce wolne i można robić zakupy, iść na spacer z psem :D dla mnie bomba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 12:45

lucy1983, Liskova lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    hmm.. ja bym to skonsultowała z lekarzem, skoro leżałaś już w szpitalu.
    napisałam mu maila czekam na info

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem... iść na spacer z psem z takim obciażeniem z przodu? Chyba jedynie taki na 10 min. Nie jestem przekonana... chociaż lubię wszystko, co naturalne, a to wydaje się taki "prastary" sposób noszenia dzieci. Jednak chyba jestem zbyt wygodna, no i mam problemy z kręgosłupem.

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaretka87 wrote:
    No nie wiem... iść na spacer z psem z takim obciażeniem z przodu? Chyba jedynie taki na 10 min. Nie jestem przekonana... chociaż lubię wszystko, co naturalne, a to wydaje się taki "prastary" sposób noszenia dzieci. Jednak chyba jestem zbyt wygodna, no i mam problemy z kręgosłupem.
    co kto lubi:) ja na przykład sobie nie wyobrażam, żebym miała iść sama na spacer z psem i z wózkiem. W życiu bym nie zniosła wózka ze schodów i jeszcze psa bym miała prowadzić. :) dlatego ja na tę opcję bardzo się zapatruję:)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka, nie masz wcale 'obciążenia z przodu', bo to właśnie odciąża Twój kręgosłup. Prawidłowo zawiązana chusta, rozkłada cieżar dziecka, nie koncentruje się on tylko na ramionach, czy plecach.

Poza tym, spacer spacerem, można z wózkiem, ale w domu coś zrobić trzeba - ugotować obiad, posprzątać, czy poprasować, a wtedy dzieć do chusty (z przodu lub z tyłu, zależy co robimy) - ma blisko mamę, więc jest spokojny i sobie śpi :)

Co do kręgosłupa dziecka - dobrze ułożone dziecko nie ma żadnych problemów z kręgosłupem w chuście. Gorsze dla kręgosłupa dziecka jest wielogodzinne trzymanie go w foteliku samochodowym, co jest dość często praktykowane. Bo rodzice nie chcą np. pakować wózka do auta, jak jadą na zakupy do CH i biorą tylko stelaż, do którego wkładają fotelik. O ile na szybkie zakupy jest to okej, o tyle na kilkugodzinne hasanie po galerii, nie bardzo.

lucy1983 lubi tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny odnosie chust bardzo wazne jest aby wybrać odpowiednią i dobrze nosić, ponieważ obciążyć mogą kręgosłup dziecku

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie organizują kursy chustowe więc mam nadzieję się tam wszystkiego dowiedzieć i nauczyć w odpowiednim czasie :) a każdy ma prawo do swoich opinii i wyborów :) tu nie chodzi tylko o wygodę własną ale o maluszka o jego poczucie bliskości i bezpieczeństwa :) ja nie będę rezygnować z wózka ale chusta jest w wielu przypadkach praktyczna :)

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o chustę i wychodzenie z psem, to bym się jakoś bała że pies szarpnie przewrócę się itp.
    A jeśli chodzi o moją opinię na temat chusty to pewnie dłużej i częściej mąż będzie w niej chodził niż ja. Jestem dość mała i drobna, i jeszcze chodzenie z noworodkiem jak najbardziej, ale juz takiego dużego dziecia nie wiem czym bym dała rade.

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    Jeśli chodzi o chustę i wychodzenie z psem, to bym się jakoś bała że pies szarpnie przewrócę się itp.
    A jeśli chodzi o moją opinię na temat chusty to pewnie dłużej i częściej mąż będzie w niej chodził niż ja. Jestem dość mała i drobna, i jeszcze chodzenie z noworodkiem jak najbardziej, ale juz takiego dużego dziecia nie wiem czym bym dała rade.
    Ja się akurat o to nie martwię, bo mój pies nie ciągnie :)

Marta8880, Liskova lubią tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam się dostać gdzieś do lekarza ale nie ma szans. A już na pewno nie będę kilka godzin siedziała w poczekalni bo nie wiadomo czy mnie przyjmą i zarażę się jeszcze bóg wie czym ...

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ