Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLiskova wrote:Lucy, ja mam jeszcze Searsów Księgę Rodzicielstwa Bliskości, bo w tym kierunku chcemy iść z TŻtem w wychowywaniu dziecka Baardzo bliskie mi poglądy tam są, też wiele wyjaśnia ta książka, np. że małe dziecko nie płacze, bo 'wymusza', jak to się często mówi, tylko po prostu potrzebuje mamy itd. Jest też o usypianiu, fajnie opisane, a nie jakieś barbarzyńskie metody 3-5-7, odkładanie, dawanie się 'wypłakać', gdzie dziecko wyje ze stresu i opuszczenia.
No i mamy zamiar się chustować, a Wy?lucy1983 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLiskova wrote:Lucy, ja mam jeszcze Searsów Księgę Rodzicielstwa Bliskości, bo w tym kierunku chcemy iść z TŻtem w wychowywaniu dziecka Baardzo bliskie mi poglądy tam są, też wiele wyjaśnia ta książka, np. że małe dziecko nie płacze, bo 'wymusza', jak to się często mówi, tylko po prostu potrzebuje mamy itd. Jest też o usypianiu, fajnie opisane, a nie jakieś barbarzyńskie metody 3-5-7, odkładanie, dawanie się 'wypłakać', gdzie dziecko wyje ze stresu i opuszczenia.
No i mamy zamiar się chustować, a Wy?
O widzę że mamy podobne poglądy też mam tą książkę i jeszcze taką o rozwoju dziecka do 3. roku życia. I też mam zamiar chustować i karmić piersią jak najdłużej. Moja bliska koleżanka jest doulą i pracuje w szkole rodzenia i bardzo dużo rozmawiamy na ten temat i ja jestem przekonana że to właściwa droga
Edit: polecam książki wydawnictwa MamaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 11:22
-
nick nieaktualny
-
Na mdłości zdecydowanie herbata ze świeżym imbirem
Liskova nie mogą Ci podac bo lażdy by mógł zadzwonić i sie za Ciebie podac. Wiem ze szanse ze ktoś się za
Ciebie poda są zerowe ale takie przepisy
Ja też chcę chustować13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCarmen1724, Monika89 , Arga witajcie wśród styczniówek :*
Morwa i Gumisia trzymam kciuki za bety
niestety w szpitalu to przeważnie niewiele robią- mi oprócz pierwszego usg przy przyjeciu nie zrobili juz zadnych badan, tylko kazali lezec i dali duphaston no ale zawsze to dodatkowe usg i mogą odkryć inną przyczynę plamień..
Liskova mi 2razy podali wyniki przez tel ale jednym razem dostałam ochrzan że takich rzeczy sie nie podaje przez telefon- gościu tłumaczył że raz jak podał komuś wyniki a ten ktoś przekręcił liczby i później podał błędne wyniki lekarzowi.. Od tego czasu zapisuje im maila i mi wysyłają kopię wyniku.Morwa, Liskova lubią tę wiadomość
-
Eneska, a jaki to zawód, że takie zboczenie?
Ja chciałabym karmić rok, potem chciałabym wrócić do pracy, a dziecko pójdzie do żłobka. Wszystko zależy od tego, czy będzie do czego wracać, bo nie do końca pracuję na etacie.
Felicity, w sumie to logiczne wytłumaczenie z tym błędnie podanym wynikiem Dzięki, o tym nie pomyślałamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 11:28
-
nick nieaktualnyLogopeda chodzi o połykanie infantylne (niemowlęce) a połykanie tzw. dojrzałe oraz kształtowanie i rozwój mięśni artykulatorów. oczywiście jesli chcecie karmić dluzej, to ja nie widzę w tym problemu jesli macie taką potrzebę ja chciałabym jednak wycofać pierś okolo 6 mca
-
jezu, ale mam mdłości.. Rano zjadłam tylko pół porcji owsianki, potem o 9:30 miałam wypić koktajl, ale nie dałam rady, zjadłam po 1 kawałeczku ciasta od teściowej.
I teraz: mam mdłości z głodu, a nie mogę zmusić się do wypicia koktajlu, błędne koło.
Dodatkowo mam wrażenie, że mi się nasila od siedzenia przed kompem, ale mam taką pracę, że na 8h pracy może 5 minut nie pracuję przed kompem (poza siku, herbatą, jedzeniem itp - wiadomo). -
nick nieaktualnyMarta8880 wrote:Dla chcących dłużej karmić jest jeszcze opcja ściągnąć mleko i dokarmiać butelką - tak mi się wydaję
Marta8880 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLiskova wrote:jezu, ale mam mdłości.. Rano zjadłam tylko pół porcji owsianki, potem o 9:30 miałam wypić koktajl, ale nie dałam rady, zjadłam po 1 kawałeczku ciasta od teściowej.
I teraz: mam mdłości z głodu, a nie mogę zmusić się do wypicia koktajlu, błędne koło.
Dodatkowo mam wrażenie, że mi się nasila od siedzenia przed kompem, ale mam taką pracę, że na 8h pracy może 5 minut nie pracuję przed kompem (poza siku, herbatą, jedzeniem itp - wiadomo). -
Ha część badań już mam , tzn morfologie(pełną) , glukozę i CRP. Morfologia prawie w normie neutrofile % lekko podwyższone 71 przy normie do 70. CRP 2,75 (0,00 -5,00) a glukoza ponad normą 103,39 przy normie do 99. Teraz się zastanawiam czy lekarz dobrze mówił abym odstawiala metformine jak tylko zajdę w ciążę czekam na resztę wyników może jeszcze dzisiaj coś wrzucą najpóźniej jutro rano będzie wszystko na stronie
-
nick nieaktualnyGumisia wrote:Mnie rano obudził ból podbrzusza. Często tak mam. No ale plamień nie ma ani nic to chyba nic się nie dzieje...
głównie w nocy boli mnie brzuch, dopiero jak popierdzę trochę albo się wypróżnię to ból przechodzi ale generalnie strasznie panikuje jak w nocy budzę się z takim bólem...w dzień tylko pozakłuwa trochę ale plecy za to bolą niemiłosiernie -
Arizona_R wrote:Gumisia...ja mam tak samo
głównie w nocy boli mnie brzuch, dopiero jak popierdzę trochę albo się wypróżnię to ból przechodzi ale generalnie strasznie panikuje jak w nocy budzę się z takim bólem...w dzień tylko pozakłuwa trochę ale plecy za to bolą niemiłosiernieArizona_R lubi tę wiadomość