X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ja bym zadzwonila do gina niech powie co i jak
    nie mam do niej tel, jeszcze nie byłam na pierwszej wizycie, jade o 17, przyjmuje do 18 to może akurat na koniec mnie weźmie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Lucy, ja mam jeszcze Searsów Księgę Rodzicielstwa Bliskości, bo w tym kierunku chcemy iść z TŻtem w wychowywaniu dziecka :) Baardzo bliskie mi poglądy tam są, też wiele wyjaśnia ta książka, np. że małe dziecko nie płacze, bo 'wymusza', jak to się często mówi, tylko po prostu potrzebuje mamy itd. Jest też o usypianiu, fajnie opisane, a nie jakieś barbarzyńskie metody 3-5-7, odkładanie, dawanie się 'wypłakać', gdzie dziecko wyje ze stresu i opuszczenia.

No i mamy zamiar się chustować, a Wy?
    My tez chcemy się chustowac :-)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Lucy, ja mam jeszcze Searsów Księgę Rodzicielstwa Bliskości, bo w tym kierunku chcemy iść z TŻtem w wychowywaniu dziecka :) Baardzo bliskie mi poglądy tam są, też wiele wyjaśnia ta książka, np. że małe dziecko nie płacze, bo 'wymusza', jak to się często mówi, tylko po prostu potrzebuje mamy itd. Jest też o usypianiu, fajnie opisane, a nie jakieś barbarzyńskie metody 3-5-7, odkładanie, dawanie się 'wypłakać', gdzie dziecko wyje ze stresu i opuszczenia.

No i mamy zamiar się chustować, a Wy?

O widzę że mamy podobne poglądy :) też mam tą książkę i jeszcze taką o rozwoju dziecka do 3. roku życia. I też mam zamiar chustować :) i karmić piersią jak najdłużej. Moja bliska koleżanka jest doulą i pracuje w szkole rodzenia i bardzo dużo rozmawiamy na ten temat i ja jestem przekonana że to właściwa droga :)

Edit: polecam książki wydawnictwa Mamania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 11:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będziemy korzystać z chusty i otulacza, no i karmienie piersią jak najdłużej.

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mdłości zdecydowanie herbata ze świeżym imbirem :)

Liskova nie mogą Ci podac bo lażdy by mógł zadzwonić i sie za Ciebie podac. Wiem ze szanse ze ktoś się za
    Ciebie poda są zerowe ale takie przepisy

Ja też chcę chustować :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat będę karmić piersią do ok. 6 mca, nie chce dłużej (zboczenie zawodowe)

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę tak max. do roku czasu

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724, Monika89 , Arga witajcie wśród styczniówek :*

Morwa i Gumisia trzymam kciuki za bety :)

niestety w szpitalu to przeważnie niewiele robią- mi oprócz pierwszego usg przy przyjeciu nie zrobili juz zadnych badan, tylko kazali lezec i dali duphaston :/ no ale zawsze to dodatkowe usg i mogą odkryć inną przyczynę plamień..

Liskova mi 2razy podali wyniki przez tel ale jednym razem dostałam ochrzan że takich rzeczy sie nie podaje przez telefon- gościu tłumaczył że raz jak podał komuś wyniki a ten ktoś przekręcił liczby i później podał błędne wyniki lekarzowi.. Od tego czasu zapisuje im maila i mi wysyłają kopię wyniku.

Morwa, Liskova lubią tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska, a jaki to zawód, że takie zboczenie? :D

Ja chciałabym karmić rok, potem chciałabym wrócić do pracy, a dziecko pójdzie do żłobka. Wszystko zależy od tego, czy będzie do czego wracać, bo nie do końca pracuję na etacie.

Felicity, w sumie to logiczne wytłumaczenie z tym błędnie podanym wynikiem :) Dzięki, o tym nie pomyślałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 11:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Logopeda :) chodzi o połykanie infantylne (niemowlęce) a połykanie tzw. dojrzałe oraz kształtowanie i rozwój mięśni artykulatorów. :) oczywiście jesli chcecie karmić dluzej, to ja nie widzę w tym problemu jesli macie taką potrzebę:) ja chciałabym jednak wycofać pierś :D okolo 6 mca :)

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chcących dłużej karmić jest jeszcze opcja ściągnąć mleko i dokarmiać butelką - tak mi się wydaję :P

eneska lubi tę wiadomość

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezu, ale mam mdłości.. Rano zjadłam tylko pół porcji owsianki, potem o 9:30 miałam wypić koktajl, ale nie dałam rady, zjadłam po 1 kawałeczku ciasta od teściowej.
    I teraz: mam mdłości z głodu, a nie mogę zmusić się do wypicia koktajlu, błędne koło.

Dodatkowo mam wrażenie, że mi się nasila od siedzenia przed kompem, ale mam taką pracę, że na 8h pracy może 5 minut nie pracuję przed kompem (poza siku, herbatą, jedzeniem itp - wiadomo).

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    Dla chcących dłużej karmić jest jeszcze opcja ściągnąć mleko i dokarmiać butelką - tak mi się wydaję :P
    Tez można:) wtedy dobieramy dobry smoczek i jest git :D moje dziecko pod tym względem będzie miało ze mną przerąbane.. :D :P

Marta8880 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    jezu, ale mam mdłości.. Rano zjadłam tylko pół porcji owsianki, potem o 9:30 miałam wypić koktajl, ale nie dałam rady, zjadłam po 1 kawałeczku ciasta od teściowej.
    I teraz: mam mdłości z głodu, a nie mogę zmusić się do wypicia koktajlu, błędne koło.

Dodatkowo mam wrażenie, że mi się nasila od siedzenia przed kompem, ale mam taką pracę, że na 8h pracy może 5 minut nie pracuję przed kompem (poza siku, herbatą, jedzeniem itp - wiadomo).
    Mam to samo dziś..

• Morwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha część badań już mam , tzn morfologie(pełną) , glukozę i CRP. Morfologia prawie w normie neutrofile % lekko podwyższone 71 przy normie do 70. CRP 2,75 (0,00 -5,00) a glukoza ponad normą :( 103,39 przy normie do 99. Teraz się zastanawiam czy lekarz dobrze mówił abym odstawiala metformine jak tylko zajdę w ciążę :/ czekam na resztę wyników :) może jeszcze dzisiaj coś wrzucą :) najpóźniej jutro rano będzie wszystko na stronie ;)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i siedzę jak na szpilkach czekając do 15:00, żeby jechać po wynik tej bety..

Gumisia lubi tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    To czekanie jest najgorsze....
    a ja dziś mam chęć na pomidorową, ciekawe czy ją zjem...

Liskova lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Trzymam mocno kciuki za bete :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Mnie rano obudził ból podbrzusza. Często tak mam. No ale plamień nie ma ani nic to chyba nic się nie dzieje...
    Gumisia...ja mam tak samo
    głównie w nocy boli mnie brzuch, dopiero jak popierdzę trochę albo się wypróżnię to ból przechodzi ale generalnie strasznie panikuje jak w nocy budzę się z takim bólem...w dzień tylko pozakłuwa trochę ale plecy za to bolą niemiłosiernie

• Morwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Gumisia...ja mam tak samo
    głównie w nocy boli mnie brzuch, dopiero jak popierdzę trochę albo się wypróżnię to ból przechodzi ale generalnie strasznie panikuje jak w nocy budzę się z takim bólem...w dzień tylko pozakłuwa trochę ale plecy za to bolą niemiłosiernie
    Mam tak samo ;)

Arizona_R lubi tę wiadomość

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ