Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj będę dzwonić do mojej ginekolog, żeby mnie jutro przyjęła. Boje się, ze nie będzie juz miejsc, ale jak jej powiem, ze plamilam i mam objawy infekcji to może będzie jakas szansa wejść na sam koniec...
Jaki jest sposób na mdłości? pomocy: (((( -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie mdłości jak na razie się nie pojawiły a w poprzedniej ciąży męczyły mnie może z 3 razy. Ja też zaraz spróbuje się zapisać do naszego gina. A wy dziewczyny jak tylko coś się dzieje to radzę lecieć na izbę albo do gina będziecie spokojniejsze a może i coś się dzieję więc lepiej działać.
-
Eneska, przede wszystkim nie myśl o tym. Ja jak się skupiam na mdłościach, to mogłabym od razu lecieć przytulać muszlę.
Po drugie - małe, ale częste posiłki. Możesz sobie robić koktajle, one 'lepiej wchodzą i wychodzą' .
Ja mam dzisiaj smoothie: banan, daktyle, jogurt naturalny i jarmuż (bogaty w kwas foliowy ).
Podgryzaj sobie też migdały, one ponoć pomagają. No i imbir, herbatka imbirowa.
Ponoć też cytryna, cytrusy, lemoniada itd.
Ja mam w domu "Księgę ciąży" Searsów i baaardzo Wam polecam, mnóstwo przydatnych informacji - o żywieniu, o ciąży, o pozycjach, o tym, co ważne. Zwłaszcza przy pierwszej ciąży przydatne
Tam właśnie piszą o migdałach, o jedzeniu w łóżku przed wstaniem, o cytrynie itd.
Kurde, zaczęłam sobie wkręcać, że dlatego mi bety nie podali, bo wyszła niska... Teraz mam stresa.eneska, lucy1983, Aprilia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam dziewczyny ale naprodukowałyście, ale fajnie że jest nas coraz więcej
Witam serdecznie wszystkie nowe Stycznióweczki i życzę spokojnych ciąż
Eneska - dzięki za listę, dopiszę dane jak dostanę się do laptopa
Liskova - ja też mam książkę Searsów o której piszesz i jeszcze dwie inne, ciekawa lektura i pomaga rozwiewać wiele wątpliwości i odpowiada na wiele pytań, więc też serdecznie polecam
Co do plamień - nie lekceważyłabym żadnego plamienia, wiem że się zdarzają niegroźne ale wiele zagraża ciąży i konsultowałabym to zawsze z lekarzem, bo może być przez krwiaki, polipy, odklejającą się kosmówkę... U mnie od niby niewielkiego i niegroźnego plamienia zaczęło się poronienie... Obecnie wszystko jest dobrze, ale mimo wszystko każda wizyta w toalecie to stres dla mnie. Teraz też dużo odpoczywam, dużo śpię, nie noszę zakupów, trzeba dbać o siebie
Ja byłam dziś u lekarza na pobraniu krwi, trzy razy mnie kłuli bo żyły się schowały... Ale już mam to za sobą, bo nie znoszę i często mdleję
Dziewczynki wszystko będzie dobrze trzeba tylko mocno wierzyć -
Gumisia, Marta, Vuko, wiem że macie rację, ale same wiecie, jaki to stres. Aż mi się ryczeć chce. Nie mogę nic wcisnąć w siebie, poratował mnie sernik teściowej..
A co do podawania przez tel, to ja nigdy z tym problemu nie miałam i podawali różne wyniki, po podaniu PESELu i adresu..
Wiecie, no jakie jest prawdopodobieństwo, że ktoś z ulicy wie KIEDY, GDZIE i JAKIE robiłam badania, zna mój PESEL i adres i sobie dzwoni, żeby się o wynik dowiedzieć? -
anulka557 wrote:no i ja dziś zaczęłam plamić na szczęście nie krwią, tylko taka kawa z mlekiem. myślicie lepiej próbować do gina się dostać czy od razu na izbe? wczoraj przed spaniem dosyć mocno brzuch mnie bolał, ale w nocy i teraz nic
Monika34 -
Lucy, ja mam jeszcze Searsów Księgę Rodzicielstwa Bliskości, bo w tym kierunku chcemy iść z TŻtem w wychowywaniu dziecka Baardzo bliskie mi poglądy tam są, też wiele wyjaśnia ta książka, np. że małe dziecko nie płacze, bo 'wymusza', jak to się często mówi, tylko po prostu potrzebuje mamy itd. Jest też o usypianiu, fajnie opisane, a nie jakieś barbarzyńskie metody 3-5-7, odkładanie, dawanie się 'wypłakać', gdzie dziecko wyje ze stresu i opuszczenia.
No i mamy zamiar się chustować, a Wy? -
nick nieaktualny
-
Ja z mdlosciami mecze sie juz od tygodnia a od czterech dni na ful sie rozkrecily. Pomaga herbata z rumianku. Nie doprowadzac sie do glodu bo to jest nie do zniesienia. Podgryzam migdałami pomagają. Popijam kisiel. Więcej nic nie pomaga2012 👩❤️👨
2016 👧
29👩
30👨
2cs
22.04.2022 ⏸️
23.04.2022 beta 18.5
25.04.2022 beta 83.7
29.04.2022 beta 722