X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj będę dzwonić do mojej ginekolog, żeby mnie jutro przyjęła. Boje się, ze nie będzie juz miejsc, ale jak jej powiem, ze plamilam i mam objawy infekcji to może będzie jakas szansa wejść na sam koniec...
    Jaki jest sposób na mdłości?:( pomocy: ((((

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno herbatka z imbirem. Mnie na razie na tyle nie męczą żeby czymś sobie pomagać więc jeszcze nie szukałam informacji. ;)
    Ja już po becie. :) Ale się boję... Wynik po 16. :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesc male posilki przynajmniej 5x dziennie. I zjadac cos rano przed wsaniem z lozka,np krakeray,a pozniej polezec jeszcze z 15min. Mi ostatnio przeszly po laysach solonych :-P

Arizona_R lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, nie boj zaby

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczelam 7 tydzień no i razem z tym przyszly mdłości... I to takie konkretne, jeszcze chwila, a zawisnę nad kibelkiem. Wpycham w siebie teraz wafle ryżowe.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę! :)
    Witam nowe Styczniówki! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości jak na razie się nie pojawiły a w poprzedniej ciąży męczyły mnie może z 3 razy. Ja też zaraz spróbuje się zapisać do naszego gina. A wy dziewczyny jak tylko coś się dzieje to radzę lecieć na izbę albo do gina będziecie spokojniejsze a może i coś się dzieję więc lepiej działać.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska, przede wszystkim nie myśl o tym. Ja jak się skupiam na mdłościach, to mogłabym od razu lecieć przytulać muszlę.

Po drugie - małe, ale częste posiłki. Możesz sobie robić koktajle, one 'lepiej wchodzą i wychodzą' :D.

Ja mam dzisiaj smoothie: banan, daktyle, jogurt naturalny i jarmuż (bogaty w kwas foliowy :) ).

Podgryzaj sobie też migdały, one ponoć pomagają. No i imbir, herbatka imbirowa.
    Ponoć też cytryna, cytrusy, lemoniada itd.

Ja mam w domu "Księgę ciąży" Searsów i baaardzo Wam polecam, mnóstwo przydatnych informacji - o żywieniu, o ciąży, o pozycjach, o tym, co ważne. Zwłaszcza przy pierwszej ciąży przydatne :)

Tam właśnie piszą o migdałach, o jedzeniu w łóżku przed wstaniem, o cytrynie itd.

Kurde, zaczęłam sobie wkręcać, że dlatego mi bety nie podali, bo wyszła niska... Teraz mam stresa.

eneska, lucy1983, Aprilia lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova nigdy nie podaje przez tel,bo skad maja pewbosc ze to Ty dzwonisz

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vuko dobrze pisze, jest dobrze mi nakręcaj się niepotrzebnie ;)

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova nie myśl tak nawet. Na pewno jest wszystko dobrze!!! :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nasz lekarz ma akurat urlop i mogłabym się zapisać dopiero na 9.06 ale idę na zapowiedziane usg narządów do niego na nfz 29.05 więc już poczekam na tą wizytę.

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Mnie też wysypało strasznie na szyji też. Z objawów jeszcze nic nie mam tylko zwiększona senność u mnie ciąża leżąca i zero seksu a w 12 tygodniu sew będe miała założony.
    a dlaczego tak masZ?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) ale naprodukowałyście, ale fajnie że jest nas coraz więcej :)

Witam serdecznie wszystkie nowe Stycznióweczki i życzę spokojnych ciąż :)

Eneska - dzięki za listę, dopiszę dane jak dostanę się do laptopa :)

Liskova - ja też mam książkę Searsów o której piszesz i jeszcze dwie inne, ciekawa lektura i pomaga rozwiewać wiele wątpliwości i odpowiada na wiele pytań, więc też serdecznie polecam :)

Co do plamień - nie lekceważyłabym żadnego plamienia, wiem że się zdarzają niegroźne ale wiele zagraża ciąży i konsultowałabym to zawsze z lekarzem, bo może być przez krwiaki, polipy, odklejającą się kosmówkę... U mnie od niby niewielkiego i niegroźnego plamienia zaczęło się poronienie... Obecnie wszystko jest dobrze, ale mimo wszystko każda wizyta w toalecie to stres dla mnie. Teraz też dużo odpoczywam, dużo śpię, nie noszę zakupów, trzeba dbać o siebie :)

Ja byłam dziś u lekarza na pobraniu krwi, trzy razy mnie kłuli bo żyły się schowały... Ale już mam to za sobą, bo nie znoszę i często mdleję :(

Dziewczynki wszystko będzie dobrze :) trzeba tylko mocno wierzyć :)

• Monika34 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    A mnie rano zalal wodnisty,brazowawy sluz. Kiepskawo sie czuje! Misze isc do pracy,bo pewnie i tak nikt mnie nie zastapi :-\
    Vuko czy ty wiesz dlaczego plamisz?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Liskova Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, Marta, Vuko, wiem że macie rację, ale same wiecie, jaki to stres. Aż mi się ryczeć chce. Nie mogę nic wcisnąć w siebie, poratował mnie sernik teściowej..

A co do podawania przez tel, to ja nigdy z tym problemu nie miałam i podawali różne wyniki, po podaniu PESELu i adresu..

Wiecie, no jakie jest prawdopodobieństwo, że ktoś z ulicy wie KIEDY, GDZIE i JAKIE robiłam badania, zna mój PESEL i adres i sobie dzwoni, żeby się o wynik dowiedzieć?

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    no i ja dziś zaczęłam plamić :( na szczęście nie krwią, tylko taka kawa z mlekiem. myślicie lepiej próbować do gina się dostać czy od razu na izbe? wczoraj przed spaniem dosyć mocno brzuch mnie bolał, ale w nocy i teraz nic
    ja bym zadzwonila do gina niech powie co i jak

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, ja mam jeszcze Searsów Księgę Rodzicielstwa Bliskości, bo w tym kierunku chcemy iść z TŻtem w wychowywaniu dziecka :) Baardzo bliskie mi poglądy tam są, też wiele wyjaśnia ta książka, np. że małe dziecko nie płacze, bo 'wymusza', jak to się często mówi, tylko po prostu potrzebuje mamy itd. Jest też o usypianiu, fajnie opisane, a nie jakieś barbarzyńskie metody 3-5-7, odkładanie, dawanie się 'wypłakać', gdzie dziecko wyje ze stresu i opuszczenia.

No i mamy zamiar się chustować, a Wy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 takie mam zalecenia bo jestem po jednej stracie w 23 tygodniu przez niewydolność szyjki.

• kaszuba Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mdlosciami mecze sie juz od tygodnia a od czterech dni na ful sie rozkrecily. Pomaga herbata z rumianku. Nie doprowadzac sie do glodu bo to jest nie do zniesienia. Podgryzam migdałami pomagają. Popijam kisiel. Więcej nic nie pomaga

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od: