X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Cześć, jak sie czujecie?
    Ja juz po pracy zabieram sie za jedzenie:)
    Myślicie ze mozna iść w gory w ciąży na spokojne trasy? Nie bardzo wysokie gory, nie Zakopane;)
    Co uważacie?

FasUla jamam wiele koleżanek które będąc w ciąży chodziły w góry i nic im nie było :) zależy od kondycji i wysportowania sprzed ciąży :) na pewno na takie wycieczki jest drugi trymestr :) tylko trzeba uważać na więzadła i stawy żeby czegoś sobie nie skręcić bo w ciąży są one dużo luźniejsze i wrażliwsze na urazy.

Gdzie się wybierasz???

FasUla lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co minutę odświeżam stronę z wynikami... Taki stres!!! :(

• naali13 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia też tak miałam przy betach, a teraz już nie robiłam, liczę na serduszko po jutrze. :))

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze :)
    Ja jeszcze na betę nie szłam za bardzo nie mam jak przez moje nocki :/ żeby po nocce iść do ośrodka muszę czekać pół godziny aż otworzą labo a później 2 godziny muszę czekać na busa :/

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gumisia rozumiem Cię w 100% ja też mam mega stresa przed tą 17 czy mnie gin przyjmie czy nie, aż nie wiem czy te mdłości co mam teraz to ze stresu czy przez ciążę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam w gory stołowe bo ma razie ciagle w pracy i marze o odpoczynku...
    Trzymam kciuki za bety!
    Ja robiłam raz i juz nie powtarzam

lucy1983 lubi tę wiadomość

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam okazję jechać do Grecji ale ze względu na lot samolotem zrezygnowałam. A jeśli chodzi o góry jeśli będziesz ostrożna i dużo odpoczywała czemu nie :)

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka pracujesz na nocki?

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny podziwiam was za takie fajne samopoczucie i pozytywne nastawienie ja mimo widocznego serduszka mam czarne mysli i jakos nie potrafie się ich pozbyć jeszcze dziś ta nitka krwi:(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla no niestety mam w tym tygodniu akurat nocki

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda a nie ma Cie kto zastąpić?ale potem nie będziesz juz na noce? W sumie w ciąży nie mogą Ci kazać pracować w nocy i nadliczbowo

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika trzeba myślec pozytywnie;) na pewno wszystko będzie dobrze tylko odpoczywaj:)
    Ja mam trochę dosyć tych mdłości a nawet tydzień nie minął ale jsk tak dalej pójdzie to chyba nic nie bede jeść bo czuje sie jakbym połknęła kilo mydła:/ macie jakies sposoby na to zeby ustąpiły? Pije herbatę z cytryna i imbirem ale nie przechodzi...
    Mam nadzieje ze po 12 tyg mina:)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wstałam z mojej drzemki :)
    Gumisia jak wyniki masz już ? W diagnostyce robiłaś? Pytam bo ja robiłam swoje w diagnostyce i zastanawiam się czy dzisiaj wrzucą betę czy dopiero jutro rano :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz nadrobię zaległości bo jak się Was nie czyta regularnie to koniec:P
    muszę się wyżalić
    miałam dziś paskudny dzień w pracy, zestresowałam się strasznie a potem zła byłam, że pozwalam sobie na takie nerwy...eh to długa historia i chyba nie dam rady jej sensownie streścić
    wizytę u ginekologa mam 25.05...wcześnie ale później mój ma zabiegi w szpitalu i dopiero w 8 tyg. miałabym iść...w sumie nawet nie wiem o co pytać, wcześnie na serduszko więc tylko tyle, że sprawdzimy co się dzieje
    wiedzie, że musicie do 10tyg. być u lekarza jeśli chcecie starać się o becikowe (pewnie wiecie a jak nie to i tak która wytrzyma do 10 tyg) :P

• Smużka Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowałyście, przez weekend mnie nie było a tu tyle czytania :)
    Witam wszystkie nowe Styczniówki :)
    Do listy się dopisałam :)

3jgx3e3kaave89k5.png
    klz9krhmenj9pn50.png
    Aniołek 7 tc. - 30.12.2014
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 429,9

Kamila8k, FasUla, Morwa, Arizona_R, Beatrice, Aprilia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Beta 429,9
    to z dziś? Twoja pierwsza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, czekamy! :)
    Ja wpierdzielam jak głupia teraz... i nie, to nie jest jedzenie, to jest wpierdzielanie :D przyszłam z pracy, to zrobiłam na obiad kurczaka z ryżem i warzywami - zjadłam... zaraz po obiedzie wsunęłam dwa serki Monte, a teraz zajadam się bułką z pasztetem... jak nie mdłości, to napady głodu..
    Mój małż na spacerze z psem, a ja relaksuję się, grając na konsoli :D

Marta8880, Smużka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona ide wtedy co Ty bede mieć wtedy pierwsze usg i będzie to 9 tydzień;)

Arizona_R lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 3402! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 16:44

eneska, anulka557, lucy1983, Morwa, monika_89, Kamila8k, Arizona_R, Beatrice, Smużka, Aprilia lubią tę wiadomość

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ