Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My teraz karmimy sie piersia, juz dawno nie dokarmialam. Je co 2,5-3 godziny. Zasypia o 20 potem pobudka na karmienie o 3 i o 6. Wtedy wstaje. Bawimy sie godzine, poltorej i potem spi do 10.
Liskova robiliscie morfologie ostatnio? My nie bralismy zelaza od miesiaca i teraz wyniki ma bardzo ladne. Hemoglobina 12,5. Jeynie troche biale krwinki nisko bo 6,66 a norma od 6. Ale ostatnio tez tak bylo o nic doktorka nie mowila
A mi tsh spadlo do 0,512. Trzy miesiace temu mialam 3,37. Tera lekarz kazal mi calkiem odstawic euthyrox i znow za 3 miesiace wyniki zrobic
-
Ja daje żelazo jeszcze przez miesiac, niby wyniki w normie, ale z racji, ze Todka jest bardzo duża, msm profilaktycznie podawać i zrobic morfologię.
Mała spi z nami, bo jestem zbyt leniwa, zeby wstawać i dawać cyca, a tak karmie, spiąćKinia1986 lubi tę wiadomość
-
Ja zaczelam rozszerzac diete. Najpierw podalam marchew i ziemniaka. I dostal jakichs krostek na klatce i ramionach, ale zniklo na drugi dzien. Potem dalam dynie z ziemniakiem. I to smakowalo:-) teraz zrobie znow dzien przerwy na obserwacje czy nic nie wyszlo.
Mialam gotowac sama, ale ostatecznie daje sloiczki. Mam wrazenie ze te sloiczkowe warzywa sa lepsze bo te sklepowe maja robione tyle opryskow ze idzie sie zgubic. Maz pracuje w branzy rolniczej to mi opowiada. Niby reklamuja ze firmy peodukujace zywnosc dla dzieci biora warzywa z ekologicznych upraw, czy tak jest naprawde tego nie sprawdze. Jak bedzie sezon na warzywa to bede miala swoje bedziemy robic zupki sami
-
Natalka, tez dawałam długo słoiczki. Jakos tak miałam wrażenie, ze obiadki sa dobrze zbilansowane, a ja sama nie dam rady tak skomponować składu, przyrządzenia, etc. To oczywiscie tez wygoda - do tej pory Zza czasem zje słoiczek - dwa razy w tyg;) a Tośce tez bede daeac;)
-
My bylismy wczoraj na ostatnim szczepieniu. Maly wazy juz 7260g. Nigdy nic mu nie bylo, a wczoraj sie obudzil przed 22 i tak strasznie plakal i trzeba go bylo nosic. Nawet jak usnal na rekach to budzil sie w lozeczku wiec ostatecznie spal pol nocy w wozki juz go nie chcialam przenosic bo jedna proba zakonczyla sie placzem. A rano mial goraczke 38st. Podalam syropek i po pol godz spadlo do 37 i poszedl spac. Bidulek malutki.
U nas dopiero zaczyna sie zamieszanie z zabkowaniem, ciagle laduje raczki do buzi, gryzaki mu nie podchoda i tez nie potrafi dobrze wlozyc do buzi. Ja kupilam zel bobodent chyba, ale jak mu posmaruje to zlize zel i rece znow w buzi. Ale nie blacze nie marudzi. Wiadomo ze osliniony ciagle i raczki tez mokre. Ale nie widac jeszcze zeby dziasla byly spuchniete czy cos. Ja mam taka "pierwsza szczoteczke" naklada sie ja na palec. Z jednej strony ma szczoteczke silikonowa, z drugiej takie kuleczki. Podoba mu sie jak myje tym buzie i masuje dziasla
-
Moja w 4tym miesiącu przybrała tylko 500 g. Wcześniej przybierała ok 700g. Dziś kończy czwarty miesiąc i waży 6100. Nie płacze, jest ciągle uśmiechnięta , rozwija się prawidłowo , ogólnie nie wygląda jakby coś jej dolegalo. My też tylko KP.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 21:08
Hania ♥♥♥3470g 56cm