Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach no i dzis w nocy 5 pobudek kazda z placzem, czasem nawet cycek nie pomagal zeby go uspokoic. Od rana placz, bo przeciez sie nie wyspal. Musialam go obudzic bo o 6 zaczal plakac przez sen, wzielam go na rece a on dalej spi i placze. Jak w koncu otworzyl oczy to troche sie ogarnal. Teraz troche mniej placze ale generalnie siedze caly dzien z nim i sie bawie... Zwalam wszystko na pelnie. Ksiezyc tak jasny jakby ktos reflektorem w okna swiecil

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej, ale mnie tu dawno nie było. Myślałam że to forum już umarło, ale dobrze że jesteście :)

O co chodzi z tym BLW ? co chwilkę widzę ten skrót

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj probowalam z Szymonkiem BLW.
    Ugotowlm marchewke i kalafiora, postawilam miseczke przed synkiem i... Wyrzucil cala zwartosc na podloge. Zrezygnowalam z miseczki i polozylam warzywa na stoliku. Na poczatku tylko rozgniatal raczkami, ale dalam mu sprobowac i zalapal ze to do jedzenia. O dziwo szlo mu niezle, nwet troche zjadl i ladnie mielil buzia. Raz mu polecialo, jak to sie mowi, "nie w ta dziure", ale odkaszlnal i bylo ok. Bedziemy po troszku tak sie bawic, ale sprzatania potem o nie miara:-P

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happy mat EZPZ ma dobre opinie do BLW :) plusem jest ze maluch nic nie wywroci i sam wyglad jako naczynie ma fajny. czekam na paczke ^_^ zaczelam rozszerzac diete po skonczonym 5 mcu - mala ladnie, stabilnie siedzi i doslownie sie trzesla jak cos jedlismy wiec czasem dostaje cos w kawalkach a czasem papkowate ale z papek chce jak najszybciej zrezygnowac. Narazie same warzywa i owoce i cyc. Dostala pare razy kaszke ale strasznie ja zatwardza wiec narazie zrezygnowalam.

Drzemki w ciagu dnia to u nas tez masakra ale jakos ogarniamy ;) najgorzej ze nie chce mi jezdzic w wozku a te pare kilo nosic na rekach to troche za slodki ciezarek.

Dwie ostatnie noce to czeste pobudki... chyba skumulowane zeby i lek separacyjny. Albo pelnia ;)

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skończyły się pobudki wieczorne wraz z tym, jak siadła (w piątek) i pojawieniem się ząbka (w sobotę). Pozostało mi zrobić coś z porannym budzeniem - bo 4.30-5.30 to nie jest pora na wstawanie jak dla mnie:)
    Też zamierzam uczyć Zosię spać w dzień w łóżeczku - ponoć do trzech razy sztuka:)
    I będę powoli czytać o odstawianiu w nocy od jedzenia, bo Zosia budzi się na zabawę i czasem coś zje, ale to raczej przy okazji niż z głodu.

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od BLW;)!

Dziś dałam małej dynię. Bo już nie mogłam kolejny raz jej łyżeczką wpychać. nauczyła się zaciskać usta tak mocna, że masakra ;/
    I pięknie jadła. Raz miała odruch wymiotny i spoko. Bałam się, ale mała tak pięknie odgyzała kawałki że szok.

Co mogę podać na początek blw? Coś co jest najmniejszym ryzykiem zakrztuszenia obarczone?

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • appee Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My BLW mamy od miesiąca - Zosia zaczęła od marchewki, jabłka i banana. Potem pankejki z kaszy manny. Na teraz już je wszystko. Tzn je to oczywiście za dużo powiedziane:) Ale mamy za sobą: kaszę manną, jęczmienną, jaglaną, kuskus, ryż biały, banany, jabłka, śliwki, czereśnie, marchewkę, pietruszkę, jajko, gruszkę, brokuł, kalafior, malina, ogórek, pomidor, cukinia, fasolka szparagowa, indyk, burak, cytryna, makaron biały i pełnoziarnisty... pewnie o czymś zapomniałam. Albo ugotowane na parze, albo upieczone, albo w plackach, naleśnikach. Zosi najłatwiej próbuje się kalafiora, brokuła i fasolki no i placki też są ok:) JA korzystam z alaantkoweblw.pl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 17:00

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne do rączki są np. brokuły, fasolka szparagowa.

U nas hit to frytki z batatów.

• Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova robisz te frytki w piekarniku? Jakieś przyprawy dajesz?

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tk, w piekarniku. 25 minut, termoobieg 200 stopni.

Ząbek czosnku daję i natkę pietruszki.

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co a moj maly to w zasadzie sie bawi a nie je. Jakby mial jesc tak obiad to by siedzial ze 2 godziny chyba. Dzis mu dalam fasolke szparagowa, mam taka fajna z dzialki bo nie ma lyka, on sobie odgryzl kawalek i memlal tam w buzi ale nie mogl dalej rozdrobnic i polknac. No i spanikowalm i zabralam ta fasole, dalam mu kromke chleba w zamian. Ostatnio dalam mu pol banana, to wiekszosc zostala rozsmarowana na blacie i pozostalych elementach krzeselka.
    Moze za bardzo panikuje? Trzeba dawac mu do raczki az sie nauczy, ale narazie traktuje blw jako sposob na przekaske

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    My BLW mamy od miesiąca - Zosia zaczęła od marchewki, jabłka i banana. Potem pankejki z kaszy manny. Na teraz już je wszystko. Tzn je to oczywiście za dużo powiedziane:) Ale mamy za sobą: kaszę manną, jęczmienną, jaglaną, kuskus, ryż biały, banany, jabłka, śliwki, czereśnie, marchewkę, pietruszkę, jajko, gruszkę, brokuł, kalafior, malina, ogórek, pomidor, cukinia, fasolka szparagowa, indyk, burak, cytryna, makaron biały i pełnoziarnisty... pewnie o czymś zapomniałam. Albo ugotowane na parze, albo upieczone, albo w plackach, naleśnikach. Zosi najłatwiej próbuje się kalafiora, brokuła i fasolki no i placki też są ok:) JA korzystam z alaantkoweblw.pl.
    I dziecko sobie nabiera do raczki kaszke i ryz?
    Jakie macie miseczki? No ja narazie klade na blat bo miski laduja na podlodze

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka z kaszy i ryzu mozna robić różne kulki albo kostki - osobiscie jeszcze nie probowalam. Ja mam mate Happy EZPZ. Jest rewelacyjna bo mala nic nie przewraca i nie przesuwa. Przetestowałam, więc polecam z czystym sumieniem. Jedynym minusem jest cena, ale warto.

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie nabiera do ręki - tzn. ryż próbowała, bo ćwiczy już ten chwyt, ale kasza jest zawsze w placku jakimś z warzywem albo owocem i wtedy łatwiej wziąć.
    Nie używam misek, talerzy ani sztućców - wszystko na tacce na krzesełku (od wczoraj), albo na stole jak siedziała u mnie na kolanach.
    Natalka, tak na początku wygląda BLW - rozsmarowywanie i takie tam, dziecko czerpie wartości odżywcze z mleka, a jeść może zacząć dopiero koło 9 miesiąca. Mi też się wydaje, że niewiele trafia tak naprawdę do brzuszka Zośki, ale ważne jest to, że dziecko dobrze przybiera i jest aktywne - wtedy jest ok. Dziecko nie wie co mu dajesz - musi sprawdzić do czego to służy, jaki ma kształt, czy działa grawitacja:) Teraz jeszcze nie wie, że można się najeść czymś innym oprócz mleka.

natalka0887 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wątek wziął i umarł...
    Aczkolwiek pochwalę się - Zosia od 31.07 raczkuje (już bez pełzania), tydzień wcześniej siadła, od 08.08 wstaje - to jej ulubione zajęcie ostatnio. Ma już dwa zęby i w ogóle jak na niecałe 8 miesięcy uważam, że super się rozwija:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 07:43

ewka315 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appe! to szybko. Moja od 2 tygodni siada a od tygodnia raczkuje. Teraz zaczyna wstawać. Zęby- brak. Włosy- brak;)

No i mówi- tatatatatata, dadadadadada. ;( a gdzie mama?

ewka315 lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • appee Ekspertka

Wysłany: 4 września 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z "mówienia" u nas tatata, dadada, bababa, papapa, aaaaaa, eeeeee, yyyyy:) mama dwa razy się pojawiła:)

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Justyna mamusia Nowa

Wysłany: 5 września 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane mamy :)

Jestem przyszla mamusia mojego synka w moim brzuszku a spodziewany termin przyjscia na swiat bobaska to 12stycznia 2017!

pozdrawiam!

Viki lubi tę wiadomość

Justyna
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda ale wpadłam powiedzieć, że u nas druga runda i drugi bobo na pokładzie :) termin na maj <3

Viki, zoe31, Mama84, Mordeczka lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Monika! Gratuluję :) ja nadal czekam na okres... to ja się pochwalę, że mała sama siada i podciąga się ładnie do stania :) gaduła niesamowita, a nocki lepsze od kiedy samodzielnie zasypia, ale na przespaną noc przyjdzie nam jeszcze długo poczekać... no i mamy jeden ząbek dopiero :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 14:07

dxomcwa1ppg5wdso.png
‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ