Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez szczepie ale tylko na podstawowe. I też mam wyrzuty ze coś się małej stanie. Ale po każdym szczepieniu jest ok.
Appe jaka debilka! To już przeszła sama siebie. Moja tez jest niezbyt. Jak mi powiedziała ze truje dziecko bo daje jej robione w domu jedzonko z warzyw ze sprawdzonych źródeł. No i hipp kasza jaglana tez jest trujaca wg niej. Także ten... -
Co lekarz to opinia...nie ma co sie nimi az tak przejmować moja teściowa tez jest lekarzem (internista, pulmonologiem), ale jej sie radzę tylko w kwestii wyników krwi, a tak zawsze z pediatra, ale czasem widzę, ze ona nie do końca sie zagłębia w jakieś tematy, ktore ja draże, bo przecież chodzi o moje dziecko...
Viki, a pneumokoki tez odpuszczasz? Od 2017 maja byc obowiązkowe i ...darmowe;) -
Uwaga, żalę się
Zosia tak mi dziś marudzi, że masakra... Wszystko źle. Spała 30 minut w chuście, potem za jakieś 2h przez 25 minut na łóżku i obudziła się zła na wszystko. Zabawki są głupie, mata głupia, łóżko głupie, mama chyba też... Ech ech...
-
appee wrote:Czy Wy chodzicie z Maluchami do pediatry czy do rodzinnego? Bo my chodzimy do POZ i ta moja lekarka jest jakaś nienormalna, albo ja jestem głupia już sama nie wiem...
My nie szczepimy na razie Zosi, zaczniemy dopiero jak skończy pół roku. Lekarka o tym wie, ale na każdej wizycie przypomina że robimy dziecku krzywdę i "żeby jej się nic nie stało". Dziś byłam z nią, bo Zosia od 9 dni nie robiła kupki. Diagnoza pani doktor - to dlatego że nie rozszerzam diety Małej słoiczkami... Chyba muszę zmienić lekarza...
-
Summerka u nas tylko przesiewowe. Nie dostalismy nic.
A ja po porodzie robilam tsh pare razy i ostatnio w kwietniu mialam 0,52. Edno kazala mi odstawic euthyrox i w polowie lipca traz mam zrobic tsh i ft4. Zobaczymy co to bedzie. Mialam brac witaminy z jodem w trakcie karmienia, ale juz od dawna nie biore, czasem wezme jak mi sie przypomni. A wy bierzecie?
-
Ech, ja nie bylam u lekarza, bo zwyczajnie nie mialam czasu, wiec nie biore, ale czuje sie ok. Witaminy z jodem biore, ale dlatego, ze biore po prostu witaminy i dha
U nas przesiewowe ok i badalam malej dwa razy i bylismy u endo (raz podwyzszone ft4, reszta okej, drugim razem ft3) obie stwierdzily, ze jest okej, ale teraz po zakonczeniu karmienia, chce zbadac, bo taz tsh w polowie normy ft4 wyzej, potem tsh wyzej (acz w normie), ft4 idealnie, w polowie normy i chce sprawdzic czy to po prostu wahanie, czy tez tendencja w kierunku niedoczynnosci (ze tsh rosnie - choc zgodnie z normami labu, miala w srodku normy).
Ja sprawdzalam, bo takie bylo zakecenie ze szpital i od endo dzieciecej, u ktorej bylam przed porodem - ze jesli matka ma niedoczynnosc, to warto zbadac dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 17:52
-
Dziewczyny poradzcie mi co robic....moj maly nie chce pic mleka modyfikowanego. JAk podstawiam mu butelke to jest placz i krzyk (probowalam rozne typy butelek), probowalam podawac na lyzeczce zeby nauczyl sie smaku ale odwraca glowe i wypluwa....dodalam do mleka kaszke....tez nie chcial....nie wiem juz co mam z nim zrobic...tylko cycek i tyle...
-
Marta to chyba nie kwestia mleka.
Cycuś mamy jest miękki i ciepły a butelka chłodna i twarda.
A próbowałaś ściągnąć swoje mleko i podać? Wtedy byś rozwiązała kwestie czy to opakowanie czy zawartość jest problemem
Jak to kwestia butli to koleżanka przed każdym karmieniem najpierw butle a potem cycek aż do skutku i się po miesiącu udało.
Jak u nas mała nie chciała zjeść a była głodna oczywiście to wstawałam z nią na rękach i delikatnie bujałam a ona wtedy piła.
Edit: Nie ja stałam na rękach tylko na nogach a ona była na rękach.;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 18:24
-
marta1987 wrote:Nie chce żadnego mleka modyfikowanego...probowalam roznych firm. Moje mleko z butelki wypije. Dzis wieczorem do swojego mleka dodam modyfikowane i zobaczymy co z tego wyjdzie...podobno to tez jest jakis sposob...
A czemu chcesz modyfikowane dawać? Może nie doczytałam...