X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj mam wizytę na 12.45 więc zaraz się szykuję lekki stresik jest ale musi być dobrze. Tylko jakaś krostka wyskoczyła pod cyckiem...

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Odebrałam wynik tsh gen. 4- 3,2 to bardzo źle? Norma do 4,9.

Wiki ja miałam 3.3 Endo nie chciał przepisać mi leków żeby mnie nie szprycować bo powiedział, że mieszczę się w normie. Kazał zrobić USG tarczycy i wyszły zmiany wiec dostałam leki.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Hej Kochane. ;) Pewnie wszystkiego nie nadrobię. Wczoraj mieliśmy z mężem prawie cały dzień dla siebie i to wykorzystaliśmy. ;) Dziś już do was wracam. ;) Dzisiaj wizyta o 16. Ale się stresuję...
    tez mam punkt 16:)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Na czczo, krzywą cukrową robi sie ok. 25 tyg ciąży dopiero. Glukozę na początku bada się w celu Ew cukrzycy

Jest to najgorsze badanie z wszystkich możliwych... jak dla mnie oczywiście ;-) Jakby odbywało się w pierwszym trymestrze do przepraszam za określenie ale rzygałabym dalej jak widziała.

Arizona_R lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Jest to najgorsze badanie z wszystkich możliwych... jak dla mnie oczywiście ;-) Jakby odbywało się w pierwszym trymestrze do przepraszam za określenie ale rzygałabym dalej jak widziała.
    hahah ja też rzygałam ale to nie najgorsze musiałam je powtórzyć bo wszystko wyrzygałam

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, ze krzywa cukrowa nie należy do przyjemnych, dlatego ja będę miała ze sobą cytrynę:p ale to jeszcze czas:)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to ths ft3 i ft4 ja robiłam sobie badania w lutym i miałam takie wyniki
    tsh 1.05 (0,35-4,94)
    ft3 3,22 (1,71-3,71)
    ft4 1,12 (0,70-1,48)
    proszę edytowane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 12:34

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mordeczka nie wiem jakie zakresy masz:)

czyli ile tych wizyt i o której?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi tam zawsze krzywa cukrowa się podobała :D co większa ironia za słodyczami nie przepadam, za to glukoze piłam normalnie, nie cofało mnie, nie mdliło :D piłam zawsze bez dodatków :D

eneska, dorbie lubią tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała raz robioną krzywą cukrową i walczyłam ze sobą żeby nie zwymiotować a nie byłam wtedy w ciąży.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma reguły, każda inaczej reaguje - to normalne:) jak mi ginekolog przepisywała skierowanie na glukozę, to spytałam, czy to jest ta krzywa cukrowa, czy normalna glukoza, bo słyszałam, że ta krzywa to masakra jest. Powiedziała mi, żeby nie słuchać innych bab :D haha, no, bo tak jest - dla jednej nie będzie problemem wypicie glukozy, a inna będzie się z tym męczyć i na koniec jeszcze zwymiotuje:)

anulka557 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego wszystkiego nie zauważyłam, że dziś zaczynam 8 tydzień! Ale ten czas leci <3 jutro wizyta :)

anulka557, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic idę obiad robić, dziś gulasz mmm :D wpadnę pod wieczór poczytać jak tam wasze wizyty :) trzymam kciuki!

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Z tego wszystkiego nie zauważyłam, że dziś zaczynam 8 tydzień! Ale ten czas leci <3 jutro wizyta :)
    czyli ja mam 7tydz 0 dni to też mam 8? a jak się czujesz?

dorbie lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak masz ósmy :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    tak masz ósmy :)
    a tu zero objawów

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju co wy macie z tymi objawami ? są źle, nie ma źle, cieszcie się że zaszłyście w ciąże ja się z tego powodu bardzo cieszę i nie ważne czy będę miała objawy czy nie będę się cieszyć tylko i wyłącznie z tego że dzidzia zdrowo rośnie :)
    Monika jeszcze wszystko przed Tobą nie martw się :)

100krotka:), monika_89, naali13, anulka557 lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :) nie zagladalam tu bo tyle sie u mnie dzialo ze glowa mala;/ w tamta srode pojechalam sobie do mama na te zachciane golabki ugotowalysmy cale dwa duze garnki a na niedzielejuzich nie bylo;/ w piatek wrocilam do domu a tu afera na calego sasiada mamy taki alkoholik cpun i niewiadomo co jeszcze pobil nam psa grozi ze nas pozabija w sobote powturka z rozrywki wczoraj zeznania ma polocji a dzis mnie wywiezli do szwagierki domu;/ plakac mi sie chce ale juz nie mam sily tak sie boje co to dalej bedzie i o to ze tymi nerwami stresani zaszkodze swojemu dziecku ;/

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka będzie dobrze u szwagierki się wycisz choć wiem że nie będzie łatwo a wiesz że nerwy i stres niczemu nie służą

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Czesc dziewczynki :) nie zagladalam tu bo tyle sie u mnie dzialo ze glowa mala;/ w tamta srode pojechalam sobie do mama na te zachciane golabki ugotowalysmy cale dwa duze garnki a na niedzielejuzich nie bylo;/ w piatek wrocilam do domu a tu afera na calego sasiada mamy taki alkoholik cpun i niewiadomo co jeszcze pobil nam psa grozi ze nas pozabija w sobote powturka z rozrywki wczoraj zeznania ma polocji a dzis mnie wywiezli do szwagierki domu;/ plakac mi sie chce ale juz nie mam sily tak sie boje co to dalej bedzie i o to ze tymi nerwami stresani zaszkodze swojemu dziecku ;/
    a zamknęli tego ćpuna?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ