X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, taka paskudna pogoda jest już od kilku dni... Nie pamiętam, kiedy ostatnio podlewałam kwiatki na balkonie, bo codziennie pada na tyle, że mają mokro i nie trzeba :/ gdzie ta wiosna :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!
    A u nas nie pada, ale niezbyt ciepło ok 16stopni i lekka chmurka. Taka wiosna, chociaz niedziela była letnia zupełnie

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. :)
    Jeżeli chodzi o pogodę to ogólnie w tym roku ma być nie za ciekawa

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.. ja od wczorajszego popołudnia naprawde masakrycznie sie czuje :( wczoraj mało co jadlam przez caly dzien,potem spac nie moglam pół nocy a dzis nie moge normalnie funkcjonowac...zjadlam jabłko bo chleb nie przechodzi mi przez gardlo...juz bym chyba wolala zwymiotowac bo tak strasznie mi niedobrze :(

gina mam na 14 i juz nawet ktos ma mnie zawiezc bo nie dam rady sama jechac autobusem

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm się zaczynają mdłości i rzyganka fuj :( no ale taka natura kobiety w ciąży nie będę wam współczuć ani zazdrościć bo wiem że prędzej czy później same mnie dopadną.
    Felicity dobrze że ktoś Cię zawiezie na wizytę. :*

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam nudności jak coś zjem, po ok godzinie po jedzeniu pojawiają mi się nudności. Najlepsze sa dla mnie owoce i sok cytrynowy, od razu mi lepiej.Dziś ma Dzień matki dostałam wielką michę sałatki owocowej, chłopcy sami pokroili i z własnych kieszonkowych kupili wczoraj owoce. Po prostu szok. Mam w pracy wielki pojemnik sałatki owocowej dla siebie :-)

eneska, asia1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie nasza Beatrice?

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaliczylam o 22 takie porządne :/ masakra a dzisiaj od rana mdłości, gazy, rozciaganko w dole brzucha i bol pleców. To chyba jakiś specjalny sposób na uczczenie dnia matki przez Fasolki :D

Arizona_R lubi tę wiadomość

Mama Zosi :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka coś w tym jest, moja też mi dziś wyjątkowo daje popalić :P właśnie się zbierałam na zakupy to tak mi się słabo zrobiło, uderzenia gorąca dostałam, zimne poty... no piękne prezenty, piękne, nie ma co :P :)

eneska lubi tę wiadomość

• Smużka Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio nic się nie odzywam, ale tak się masakrycznie czuje od rana do wieczora mdłości późnym wieczorem przeważnie wymioty. I nie ma tu znaczenia czy jem czy nie cały czas mi niedobrze :( nawet na nic ochoty nie mam :/
    Super macie już brzuszki dziewczyny, u mnie też już widać co nie co ;)
    Same super wieści po wizytach i oby tak zostało :) trzymam kciuki za wszystkie które dziś wizytują :) Ja mam wizytę na 17:15.

3jgx3e3kaave89k5.png
    klz9krhmenj9pn50.png
    Aniołek 7 tc. - 30.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ketka coś w tym jest, moja też mi dziś wyjątkowo daje popalić :P właśnie się zbierałam na zakupy to tak mi się słabo zrobiło, uderzenia gorąca dostałam, zimne poty... no piękne prezenty, piękne, nie ma co :P :)
    hahaha :P ja też miałam taką sytuację rano, dwa dni temu:)
    a dzisiaj dotarła do mnie książka "Ciężarówką przez 9 miesięcy" - prezent na Dzień Matki hihi:)

Smużka, trzymam kciuki dziś za wizytę :)

anulka557, ketka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki z toxo - chyba wygląda na to, że oba wyniki są ujemne, bo mam IgG mniej niż 0,5 ( <0,5), a ujemny jest do <6,40, natomiast IgM mam 0,21, norma w ujemnym jest do 0,90.

Czyli wszystko jest ok, tzn. nie przechodziłam toxo i mam na siebie uważać, dobrze to analizuję? Nie mam przeciwciał?

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nic nie napisze:(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co wyczytałam w internecie, to jak oba wyniki są ujemne, tzn. że kobieta nigdy nie chorowała na toksoplazmozę, więc nie ma przeciwciał i trzeba co 3 miesiące badanie powtarzać, bo oczywiście może się zarazić. Ale pewnie więcej mi powie ginekolog dzisiaj:)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Z tego, co wyczytałam w internecie, to jak oba wyniki są ujemne, tzn. że kobieta nigdy nie chorowała na toksoplazmozę, więc nie ma przeciwciał i trzeba co 3 miesiące badanie powtarzać, bo oczywiście może się zarazić. Ale pewnie więcej mi powie ginekolog dzisiaj:)
    Mnie tak właśnie powiedział lekarz!
    Monika34 wrote:
    ja nic nie napisze:(
    co się stało?
    a ja nadal w piżamie, bo nie mam ciepłej wody- jakaś awaria jest:(

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    a ja nadal w piżamie, bo nie mam ciepłej wody- jakaś awaria jest:(
    ja też w piżamie jeszcze :P niedawno wsunęłam dwa tosty, zaraz idę się wykąpać, potem przygotuję obiad, a potem na spotkanie z fasolką :D

Kamila8k lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska dokładnke tak jak piszeszz tą toxo

Ja dziś zdycham w tej pracy, byle do 16, jutro biore wolne. Musze sie wygrzac

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Dobrze wyczytałaś. Ja mam lgg dodatki to mi gin powiedział, że kiedyś musiałam mieć styczność z chorym kotkiem.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja też w piżamie jeszcze :P niedawno wsunęłam dwa tosty, zaraz idę się wykąpać, potem przygotuję obiad, a potem na spotkanie z fasolką :D
    też jadłam tosty na śniadanie :)

eneska lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Eneska dokładnke tak jak piszeszz tą toxo

Ja dziś zdycham w tej pracy, byle do 16, jutro biore wolne. Musze sie wygrzac
    tyle dobrze, że nie chorowałam i nie choruję teraz :P

‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ