X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, taka paskudna pogoda jest już od kilku dni... Nie pamiętam, kiedy ostatnio podlewałam kwiatki na balkonie, bo codziennie pada na tyle, że mają mokro i nie trzeba :/ gdzie ta wiosna :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!
    A u nas nie pada, ale niezbyt ciepło ok 16stopni i lekka chmurka. Taka wiosna, chociaz niedziela była letnia zupełnie

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. :)
    Jeżeli chodzi o pogodę to ogólnie w tym roku ma być nie za ciekawa

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.. ja od wczorajszego popołudnia naprawde masakrycznie sie czuje :( wczoraj mało co jadlam przez caly dzien,potem spac nie moglam pół nocy a dzis nie moge normalnie funkcjonowac...zjadlam jabłko bo chleb nie przechodzi mi przez gardlo...juz bym chyba wolala zwymiotowac bo tak strasznie mi niedobrze :(

gina mam na 14 i juz nawet ktos ma mnie zawiezc bo nie dam rady sama jechac autobusem

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm się zaczynają mdłości i rzyganka fuj :( no ale taka natura kobiety w ciąży nie będę wam współczuć ani zazdrościć bo wiem że prędzej czy później same mnie dopadną.
    Felicity dobrze że ktoś Cię zawiezie na wizytę. :*

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam nudności jak coś zjem, po ok godzinie po jedzeniu pojawiają mi się nudności. Najlepsze sa dla mnie owoce i sok cytrynowy, od razu mi lepiej.Dziś ma Dzień matki dostałam wielką michę sałatki owocowej, chłopcy sami pokroili i z własnych kieszonkowych kupili wczoraj owoce. Po prostu szok. Mam w pracy wielki pojemnik sałatki owocowej dla siebie :-)

eneska, asia1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie nasza Beatrice?

• ketka91 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaliczylam o 22 takie porządne :/ masakra a dzisiaj od rana mdłości, gazy, rozciaganko w dole brzucha i bol pleców. To chyba jakiś specjalny sposób na uczczenie dnia matki przez Fasolki :D

Arizona_R lubi tę wiadomość

Mama Zosi :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka coś w tym jest, moja też mi dziś wyjątkowo daje popalić :P właśnie się zbierałam na zakupy to tak mi się słabo zrobiło, uderzenia gorąca dostałam, zimne poty... no piękne prezenty, piękne, nie ma co :P :)

eneska lubi tę wiadomość

• Smużka Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio nic się nie odzywam, ale tak się masakrycznie czuje od rana do wieczora mdłości późnym wieczorem przeważnie wymioty. I nie ma tu znaczenia czy jem czy nie cały czas mi niedobrze :( nawet na nic ochoty nie mam :/
    Super macie już brzuszki dziewczyny, u mnie też już widać co nie co ;)
    Same super wieści po wizytach i oby tak zostało :) trzymam kciuki za wszystkie które dziś wizytują :) Ja mam wizytę na 17:15.

3jgx3e3kaave89k5.png
    klz9krhmenj9pn50.png
    Aniołek 7 tc. - 30.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ketka coś w tym jest, moja też mi dziś wyjątkowo daje popalić :P właśnie się zbierałam na zakupy to tak mi się słabo zrobiło, uderzenia gorąca dostałam, zimne poty... no piękne prezenty, piękne, nie ma co :P :)
    hahaha :P ja też miałam taką sytuację rano, dwa dni temu:)
    a dzisiaj dotarła do mnie książka "Ciężarówką przez 9 miesięcy" - prezent na Dzień Matki hihi:)

Smużka, trzymam kciuki dziś za wizytę :)

anulka557, ketka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki z toxo - chyba wygląda na to, że oba wyniki są ujemne, bo mam IgG mniej niż 0,5 ( <0,5), a ujemny jest do <6,40, natomiast IgM mam 0,21, norma w ujemnym jest do 0,90.

Czyli wszystko jest ok, tzn. nie przechodziłam toxo i mam na siebie uważać, dobrze to analizuję? Nie mam przeciwciał?

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nic nie napisze:(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co wyczytałam w internecie, to jak oba wyniki są ujemne, tzn. że kobieta nigdy nie chorowała na toksoplazmozę, więc nie ma przeciwciał i trzeba co 3 miesiące badanie powtarzać, bo oczywiście może się zarazić. Ale pewnie więcej mi powie ginekolog dzisiaj:)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Z tego, co wyczytałam w internecie, to jak oba wyniki są ujemne, tzn. że kobieta nigdy nie chorowała na toksoplazmozę, więc nie ma przeciwciał i trzeba co 3 miesiące badanie powtarzać, bo oczywiście może się zarazić. Ale pewnie więcej mi powie ginekolog dzisiaj:)
    Mnie tak właśnie powiedział lekarz!
    Monika34 wrote:
    ja nic nie napisze:(
    co się stało?
    a ja nadal w piżamie, bo nie mam ciepłej wody- jakaś awaria jest:(

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    a ja nadal w piżamie, bo nie mam ciepłej wody- jakaś awaria jest:(
    ja też w piżamie jeszcze :P niedawno wsunęłam dwa tosty, zaraz idę się wykąpać, potem przygotuję obiad, a potem na spotkanie z fasolką :D

Kamila8k lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska dokładnke tak jak piszeszz tą toxo

Ja dziś zdycham w tej pracy, byle do 16, jutro biore wolne. Musze sie wygrzac

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Dobrze wyczytałaś. Ja mam lgg dodatki to mi gin powiedział, że kiedyś musiałam mieć styczność z chorym kotkiem.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja też w piżamie jeszcze :P niedawno wsunęłam dwa tosty, zaraz idę się wykąpać, potem przygotuję obiad, a potem na spotkanie z fasolką :D
    też jadłam tosty na śniadanie :)

eneska lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Eneska dokładnke tak jak piszeszz tą toxo

Ja dziś zdycham w tej pracy, byle do 16, jutro biore wolne. Musze sie wygrzac
    tyle dobrze, że nie chorowałam i nie choruję teraz :P

‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ