Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMordeczka wrote:A tak z innej beczki mówiłyście już może swojemu pracodawcy o ciąży ?
a w dodatkowej pracy powiedziałam od razu, tzn. jakiś tydzień po tym, jak się dowiedziałam i podziękowano mi za współpracę - pisałam już tutaj o tym:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMordeczka wrote:No ja też jeszcze nie mówiłam mama tylko mi zawraca głowę i nie potrzebnie się denerwuję
Poza tym żeby poinformować pracodawcę o ciąży muszę mieć zaświadczenie o ciąży prawda ?
a potem ew. jak pracodawca by chciał załatwiać jakieś formalności (choć szczerze mówiąc nie wiem, jakie, bo jak kobieta przechodzi na L4, to i tak to L4 przedstawia), to zaświadczenie się przyda. Na pewno trzeba mieć potwierdzoną ciążę przed 10 tc, by otrzymać becikowe
-
Monika34 wrote:wszystkie cos maja ja nadal nic aż mi sie na wizytę nie chce iść jestem jedyna 8 tydzień a objawów nie ma
Giannaa, monika_89, Liskova lubią tę wiadomość
01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
naali13 wrote:Ja to mam ochotę kobieto Cię wziąć i Tobą potrząsnąć! Bo nie wiem dlaczego masz takie czarnowidztwo! Wczoraj pisałaś coś, że spałaś, więc to może być objaw ciąży - senność. A poza tym to już chyba z 300 razy podawałyśmy Ci tutaj przykłady bliskich nam osób, które przechodziły ciążę bez żadnych objawów.
Moja koleżanka nie miała żadnych objawów. Mało tego do 8tc nie wychodziły jej testy ciążowe. Dopiero test z krwi wyszedł.
-
nick nieaktualnyMordeczka wrote:Ja się trochę boję choć sama nie wiem czemu może dlatego że moja szefowa jest starą panną bez dzieci i jest w ch*uj wredna
jeśli jesteś zatrudniona na umowę o pracę, to chroni Cię prawo, spokojnie
ja Wam powiem, że do mnie w niedzielę rano dzwonił mój były "pracodawca" (to była praca dodatkowa, więc ciężko mówić o pracodawcy w pełnym tego słowa znaczeniu), ale nie odebrałam:) niech się teraz bujają i szukają, bo wiem, że przede mną szukali kogoś miesiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 12:36
-
nick nieaktualnyMordeczka wrote:Prawo prawem nasza firma ma "swoje" a w doopie to mam jak mnie zwolnią pójdę do sądu pracy
ale bądź dobrej myśli.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie dzisiaj mdłości delikatne rano w samochodzie dopadły a mam od wczorqj wieczorem kiepski nastrój bo się z moim pokłóciłam a dzisiaj znowu mnie zdenerwował bo musieliśmy jechać do urzędu gdzie jest zameldowany a to strasznie daleko od nas a w połowie drogi przedzwonił i okazało się że może to przez neta zrobić i zawróciliśmy
a niechciałam zostać w domu sama bo się źle czułam