WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    A tak z innej beczki mówiłyście już może swojemu pracodawcy o ciąży ?
    ja nie muszę - sama dla siebie jestem pracodawcą :P
    a w dodatkowej pracy powiedziałam od razu, tzn. jakiś tydzień po tym, jak się dowiedziałam i podziękowano mi za współpracę - pisałam już tutaj o tym:)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    A mi na mdłości troszkę jednak pomaga ta opaska na rękę co ginekolog mi dała. ;) Ale rano było źle. ;)
    co to za opaska?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    co się stało?
    a ja nadal w piżamie, bo nie mam ciepłej wody- jakaś awaria jest:(

wszystkie cos maja ja nadal nic aż mi sie na wizytę nie chce iść jestem jedyna 8 tydzień a objawów nie ma

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, na pewno wszystko będzie w porządku! Ja też właściwie prócz piersi (które dziś przechodzą same siebie!!!!) i czasem (czytaj raz na tydzień :P) lekkich mdłości, nie mam żadnych objawów. O której masz wizytę?

zoe31 lubi tę wiadomość

• zoe31 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic jeszcze w pracy nie mówiłam . Czekam na serduszko ♥

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opaskę dała mi ginekolog na mdłości. Zakłada się na nadgarstek a kuleczka masuje jakiś punkt i mdłości przechodzą. ;) Można kupić w aptece.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 12:15

Liskova lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też jeszcze nie mówiłam mama tylko mi zawraca głowę i nie potrzebnie się denerwuję :( Poza tym żeby poinformować pracodawcę o ciąży muszę mieć zaświadczenie o ciąży prawda ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    No ja też jeszcze nie mówiłam mama tylko mi zawraca głowę i nie potrzebnie się denerwuję :( Poza tym żeby poinformować pracodawcę o ciąży muszę mieć zaświadczenie o ciąży prawda ?
    myślę, że powiedzieć można bez zaświadczenia :P a potem ew. jak pracodawca by chciał załatwiać jakieś formalności (choć szczerze mówiąc nie wiem, jakie, bo jak kobieta przechodzi na L4, to i tak to L4 przedstawia), to zaświadczenie się przyda. Na pewno trzeba mieć potwierdzoną ciążę przed 10 tc, by otrzymać becikowe

• naali13 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    wszystkie cos maja ja nadal nic aż mi sie na wizytę nie chce iść jestem jedyna 8 tydzień a objawów nie ma
    Ja to mam ochotę kobieto Cię wziąć i Tobą potrząsnąć! Bo nie wiem dlaczego masz takie czarnowidztwo! Wczoraj pisałaś coś, że spałaś, więc to może być objaw ciąży - senność. A poza tym to już chyba z 300 razy podawałyśmy Ci tutaj przykłady bliskich nam osób, które przechodziły ciążę bez żadnych objawów.

Giannaa, monika_89, Liskova lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pracodawca dowiedział się wczoraj. ;) Jak rzuciłam L4. ;)

eneska, Monika34, Arizona_R lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Ja to mam ochotę kobieto Cię wziąć i Tobą potrząsnąć! Bo nie wiem dlaczego masz takie czarnowidztwo! Wczoraj pisałaś coś, że spałaś, więc to może być objaw ciąży - senność. A poza tym to już chyba z 300 razy podawałyśmy Ci tutaj przykłady bliskich nam osób, które przechodziły ciążę bez żadnych objawów.
    Dokładnie! :) Moja koleżanka nie miała żadnych objawów. Mało tego do 8tc nie wychodziły jej testy ciążowe. Dopiero test z krwi wyszedł. ;)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę boję choć sama nie wiem czemu może dlatego że moja szefowa jest starą panną bez dzieci i jest w ch*uj wredna :/

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ja się trochę boję choć sama nie wiem czemu może dlatego że moja szefowa jest starą panną bez dzieci i jest w ch*uj wredna :/
    e tam, nie ma się czego bać :) jeśli jesteś zatrudniona na umowę o pracę, to chroni Cię prawo, spokojnie :)

ja Wam powiem, że do mnie w niedzielę rano dzwonił mój były "pracodawca" (to była praca dodatkowa, więc ciężko mówić o pracodawcy w pełnym tego słowa znaczeniu), ale nie odebrałam:) niech się teraz bujają i szukają, bo wiem, że przede mną szukali kogoś miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 12:36

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawo prawem nasza firma ma "swoje" a w doopie to mam jak mnie zwolnią pójdę do sądu pracy :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Prawo prawem nasza firma ma "swoje" a w doopie to mam jak mnie zwolnią pójdę do sądu pracy :)
    jeśli nie ma podstaw do zwolnienia dyscyplinarnego, to nie mają prawa Cię zwolnić i spokojnie ew. rozprawę byś wygrała :) ale bądź dobrej myśli.

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie będę się nie potrzebnie martwić :)

eneska, eneska, Carmen1724 lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Dokładnie nie będę się nie potrzebnie martwić :)
    jak to się stało, że polubiłam Twoją wiadomość dwa razy? :D haha, widzicie to, co ja? :D

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Monika, na pewno wszystko będzie w porządku! Ja też właściwie prócz piersi (które dziś przechodzą same siebie!!!!) i czasem (czytaj raz na tydzień :P) lekkich mdłości, nie mam żadnych objawów. O której masz wizytę?
    21:20

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to zauważyłam ale nie pierwszy raz mi się to zdarzyło jak ktoś polubił mój post 2 razy :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj mdłości delikatne rano w samochodzie dopadły a mam od wczorqj wieczorem kiepski nastrój bo się z moim pokłóciłam a dzisiaj znowu mnie zdenerwował bo musieliśmy jechać do urzędu gdzie jest zameldowany a to strasznie daleko od nas a w połowie drogi przedzwonił i okazało się że może to przez neta zrobić i zawróciliśmy :( a niechciałam zostać w domu sama bo się źle czułam

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ