X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    A tak z innej beczki mówiłyście już może swojemu pracodawcy o ciąży ?
    ja nie muszę - sama dla siebie jestem pracodawcą :P
    a w dodatkowej pracy powiedziałam od razu, tzn. jakiś tydzień po tym, jak się dowiedziałam i podziękowano mi za współpracę - pisałam już tutaj o tym:)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    A mi na mdłości troszkę jednak pomaga ta opaska na rękę co ginekolog mi dała. ;) Ale rano było źle. ;)
    co to za opaska?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    co się stało?
    a ja nadal w piżamie, bo nie mam ciepłej wody- jakaś awaria jest:(

wszystkie cos maja ja nadal nic aż mi sie na wizytę nie chce iść jestem jedyna 8 tydzień a objawów nie ma

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, na pewno wszystko będzie w porządku! Ja też właściwie prócz piersi (które dziś przechodzą same siebie!!!!) i czasem (czytaj raz na tydzień :P) lekkich mdłości, nie mam żadnych objawów. O której masz wizytę?

zoe31 lubi tę wiadomość

• zoe31 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic jeszcze w pracy nie mówiłam . Czekam na serduszko ♥

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opaskę dała mi ginekolog na mdłości. Zakłada się na nadgarstek a kuleczka masuje jakiś punkt i mdłości przechodzą. ;) Można kupić w aptece.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 12:15

Liskova lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też jeszcze nie mówiłam mama tylko mi zawraca głowę i nie potrzebnie się denerwuję :( Poza tym żeby poinformować pracodawcę o ciąży muszę mieć zaświadczenie o ciąży prawda ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    No ja też jeszcze nie mówiłam mama tylko mi zawraca głowę i nie potrzebnie się denerwuję :( Poza tym żeby poinformować pracodawcę o ciąży muszę mieć zaświadczenie o ciąży prawda ?
    myślę, że powiedzieć można bez zaświadczenia :P a potem ew. jak pracodawca by chciał załatwiać jakieś formalności (choć szczerze mówiąc nie wiem, jakie, bo jak kobieta przechodzi na L4, to i tak to L4 przedstawia), to zaświadczenie się przyda. Na pewno trzeba mieć potwierdzoną ciążę przed 10 tc, by otrzymać becikowe

• naali13 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    wszystkie cos maja ja nadal nic aż mi sie na wizytę nie chce iść jestem jedyna 8 tydzień a objawów nie ma
    Ja to mam ochotę kobieto Cię wziąć i Tobą potrząsnąć! Bo nie wiem dlaczego masz takie czarnowidztwo! Wczoraj pisałaś coś, że spałaś, więc to może być objaw ciąży - senność. A poza tym to już chyba z 300 razy podawałyśmy Ci tutaj przykłady bliskich nam osób, które przechodziły ciążę bez żadnych objawów.

Giannaa, monika_89, Liskova lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pracodawca dowiedział się wczoraj. ;) Jak rzuciłam L4. ;)

eneska, Monika34, Arizona_R lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Ja to mam ochotę kobieto Cię wziąć i Tobą potrząsnąć! Bo nie wiem dlaczego masz takie czarnowidztwo! Wczoraj pisałaś coś, że spałaś, więc to może być objaw ciąży - senność. A poza tym to już chyba z 300 razy podawałyśmy Ci tutaj przykłady bliskich nam osób, które przechodziły ciążę bez żadnych objawów.
    Dokładnie! :) Moja koleżanka nie miała żadnych objawów. Mało tego do 8tc nie wychodziły jej testy ciążowe. Dopiero test z krwi wyszedł. ;)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę boję choć sama nie wiem czemu może dlatego że moja szefowa jest starą panną bez dzieci i jest w ch*uj wredna :/

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Ja się trochę boję choć sama nie wiem czemu może dlatego że moja szefowa jest starą panną bez dzieci i jest w ch*uj wredna :/
    e tam, nie ma się czego bać :) jeśli jesteś zatrudniona na umowę o pracę, to chroni Cię prawo, spokojnie :)

ja Wam powiem, że do mnie w niedzielę rano dzwonił mój były "pracodawca" (to była praca dodatkowa, więc ciężko mówić o pracodawcy w pełnym tego słowa znaczeniu), ale nie odebrałam:) niech się teraz bujają i szukają, bo wiem, że przede mną szukali kogoś miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 12:36

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawo prawem nasza firma ma "swoje" a w doopie to mam jak mnie zwolnią pójdę do sądu pracy :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Prawo prawem nasza firma ma "swoje" a w doopie to mam jak mnie zwolnią pójdę do sądu pracy :)
    jeśli nie ma podstaw do zwolnienia dyscyplinarnego, to nie mają prawa Cię zwolnić i spokojnie ew. rozprawę byś wygrała :) ale bądź dobrej myśli.

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie będę się nie potrzebnie martwić :)

eneska, eneska, Carmen1724 lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Dokładnie nie będę się nie potrzebnie martwić :)
    jak to się stało, że polubiłam Twoją wiadomość dwa razy? :D haha, widzicie to, co ja? :D

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Monika, na pewno wszystko będzie w porządku! Ja też właściwie prócz piersi (które dziś przechodzą same siebie!!!!) i czasem (czytaj raz na tydzień :P) lekkich mdłości, nie mam żadnych objawów. O której masz wizytę?
    21:20

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to zauważyłam ale nie pierwszy raz mi się to zdarzyło jak ktoś polubił mój post 2 razy :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj mdłości delikatne rano w samochodzie dopadły a mam od wczorqj wieczorem kiepski nastrój bo się z moim pokłóciłam a dzisiaj znowu mnie zdenerwował bo musieliśmy jechać do urzędu gdzie jest zameldowany a to strasznie daleko od nas a w połowie drogi przedzwonił i okazało się że może to przez neta zrobić i zawróciliśmy :( a niechciałam zostać w domu sama bo się źle czułam

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ