X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :*
    mam nadzieje że mi przejdzie ta deprecha..staram sie nie myśleć negatywnie..

lucy1983 innych dolegliwości juz nie mam, dzis nawet troche krzyz przestal bolec, zobacze jak bedzie wieczorem. Wczoraj apetyt powrócił ale dziś juz znowu apatia do wszystkiego.

Rano byłam zrobić badania krwi, nie spałam juz od 5 :/ teraz próbuje wmusić w siebie owoce ale jest ciężko :/

• agi88 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was, ja wpadam tak z doskoku bo przy moim szkrabie 13 miesięcznym ciężko cokolwiek zrobić. Z newsów to wczoraj byłam na wizycie i serduszko biło, wiek ciąży odpowiada ostatniej miesiączce. Ale ku mojemu zaskoczeniu na USG wyszło że mam dwa wynaczynienia (krwiaki) po obu stronach dzidziusia, nie duże bo na około 5-6 mm. Ale jak zaczną zosnąć to odetną dostęp do pożywienia fasolki i umrze. Lekarz tłumaczył mi że może być to wina zagnieżdzania się dzidzi, przy wszczepianiu się w macicę lubią takie cuda powstawać. Ogólnie to już wyhodowałam dwa mięśniaki i dwa krwiaki. Przepisał mi duphaston doustnie i cyclo 3forte. Oczywiście zero seksu, zero wysiłku, oszczędzający tryb życia zalecił i kontrola za 3 tygodnie. Ale jak tu się oszczędzać jak córka ma 13 miesięcy i syndrom mama i tylko mama. Trochę się martwię bo w sumie nic nie zapowiadało że jest coś nie tak, zero plamień, zero bólów ehh...

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ODEBRAŁĄM GO ;P SAMA ;D kupiliśmy bułki i wode i pojechaliśmy nad Pogorię (jezioro) posiedzieć i pogadać ;) cudna pogoda ;) zaraz lecę obiad robić

lucy1983, dorbie lubią tę wiadomość

Mama Zosi :)
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi, kiedy nastepna wizyta? Nie martw sie na zapas, trzymam kciuki aby te male krwiaczki sie wchlonely!

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi88 wrote:
    Witam Was, ja wpadam tak z doskoku bo przy moim szkrabie 13 miesięcznym ciężko cokolwiek zrobić. Z newsów to wczoraj byłam na wizycie i serduszko biło, wiek ciąży odpowiada ostatniej miesiączce. Ale ku mojemu zaskoczeniu na USG wyszło że mam dwa wynaczynienia (krwiaki) po obu stronach dzidziusia, nie duże bo na około 5-6 mm. Ale jak zaczną zosnąć to odetną dostęp do pożywienia fasolki i umrze. Lekarz tłumaczył mi że może być to wina zagnieżdzania się dzidzi, przy wszczepianiu się w macicę lubią takie cuda powstawać. Ogólnie to już wyhodowałam dwa mięśniaki i dwa krwiaki. Przepisał mi duphaston doustnie i cyclo 3forte. Oczywiście zero seksu, zero wysiłku, oszczędzający tryb życia zalecił i kontrola za 3 tygodnie. Ale jak tu się oszczędzać jak córka ma 13 miesięcy i syndrom mama i tylko mama. Trochę się martwię bo w sumie nic nie zapowiadało że jest coś nie tak, zero plamień, zero bólów ehh...
    Dobrze że serduszko bije. :) Odpoczywaj kochana, na pewno znikną te paskudztwa. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    mnie o dziwno piersi przestały boleć a przecież biorę tyle progesteronu:(
    Kochana ja biorę Duphaston i też raz mnie bolą raz nie. Spokojnie! :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona uwielbiam Cię! :D Heheh pozytywna duszyczko! :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo dziewczyny :) mnie tu trochę mniej ostatnio, bo dni pełne zajęć :) Mąż dzisiaj zafundował na śniadanko jajecznicę, a od wczoraj trochę gruntowniej sprzątamy w mieszkaniu - pierzemy obicie z kanapy, pokrowce na krzesła... wszystko wszystko :P dzisiaj idziemy z teściami na obiad do restauracji, a jutro z kolei moja siostra ma urodziny i jest impreza w moim domu rodzinnym :)
    moje samopoczucie jest nad wyraz dobre, gdyby nie to, że bardzo bolą mnie piersi, nie powiedziałabym, że jestem w ciąży :) cieszę się, że tak ją póki co znoszę, bo naprawdę nie wyobrażam sobie ślęczenia nad kibelkiem pół dnia :P

życzę Wam miłego dnia, piękna pogoda - korzystajcie :-)

• JATA Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

witam się też na styczniowym forum, bo u mnie będzie loteria między końcem grudnia, a początkiem stycznia.

lucy1983, ketka91, dorbie, Arizona_R lubią tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj JATA :D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • JATA Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) To napiszę trochę o sobie :)
    Jestem w 10 tygodniu, daty z miesiączki i USG rozjeżdżają się o jakieś 4 dni, mam nadzieję, że jakoś to się wyrówna za jakiś czas.
    Jest to moja 2 ciąża, pierwszą poroniłam właśnie w 10 tygodniu, 1,5 roku temu.
    Potem nie staraliśmy się dalej, a teraz udało się za 1 podejściem :)
    Niestety nie brak komplikacji. Od 5 tygodnia mam plamienia, krwawienia, ciągle jestem u lekarza lub na izbie przyjęć. Od prawie 4 tygodni leżę w łóżku, biorę duphaston i cierpliwie ( no prawie) czekam. Ciągle nie mogę uwierzyć, że to się dzieje, podchodzę bardzo ostrożnie ze względu na poprzednie doświadczenie. Mdłości mnie męczą, co dziwne głównie wieczorami. No i bardzo dużo śpię :)
    Mimo komplikacji Małe ma się całkiem dobrze, w środę usg potwierdziło, że rośnie, rozwija się, serduszko bije.
    Jednak jeszcze nie potrafię się tak do końca cieszyć, czekam z utęsknieniem na koniec 1 trymestru. Bardzo boję się badań prenatalnych, jeszcze 2 tygodnie niepewności i stresu...

dorbie lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    :) To napiszę trochę o sobie :)
    Jestem w 10 tygodniu, daty z miesiączki i USG rozjeżdżają się o jakieś 4 dni, mam nadzieję, że jakoś to się wyrówna za jakiś czas.
    Jest to moja 2 ciąża, pierwszą poroniłam właśnie w 10 tygodniu, 1,5 roku temu.
    Potem nie staraliśmy się dalej, a teraz udało się za 1 podejściem :)
    Niestety nie brak komplikacji. Od 5 tygodnia mam plamienia, krwawienia, ciągle jestem u lekarza lub na izbie przyjęć. Od prawie 4 tygodni leżę w łóżku, biorę duphaston i cierpliwie ( no prawie) czekam. Ciągle nie mogę uwierzyć, że to się dzieje, podchodzę bardzo ostrożnie ze względu na poprzednie doświadczenie. Mdłości mnie męczą, co dziwne głównie wieczorami. No i bardzo dużo śpię :)
    Mimo komplikacji Małe ma się całkiem dobrze, w środę usg potwierdziło, że rośnie, rozwija się, serduszko bije.
    Jednak jeszcze nie potrafię się tak do końca cieszyć, czekam z utęsknieniem na koniec 1 trymestru. Bardzo boję się badań prenatalnych, jeszcze 2 tygodnie niepewności i stresu...
    trzymam kciuki za maluszka -niech rośnie zdrowo <3
    ja też się boję prenatalnych, ale mam dopiero za miesiąc. :)
    będzie dobrze!

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że to już 3 przyszła mama z krwiakiem :) ja też mam i też leżę:)

JATA, dorbie lubią tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za 20 min. na TVN Style program "O matko! Mamo to ja!" :)

• Viki Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata a znasz powód swojego poronienia? W sumie 10 tydzień to dość późno...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Viki Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj mam dzień bóli brzucha i mdłości... To już 9 tydzień a nic się nie zmienia...
    Trochę mnie ten pierwszy trymestr wykończył. Cierpię na ogólny brak energii do życia. Chyba przez to beznadziejne odżywianie.

Kurde mam wesele u koleżanki za dwa tygodnie. Jak myślicie jak bardzo wolno mi się bawić? :)

km5stv73cogtpx8e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Jata :) najważniejsze że Maluszek się rozwija :) a ty na pewno dasz radę bi musisz być właśnie dla Niego silna :)
    Pisz tu do nas, będzie ci raźniej :)
    Ja też mam za 12 dni badania prenatalne ale staram się podchodzić do tego spokojnie, bo będzie co ma być :) i wierzę że wszystko będzie dobrze :)
    Pozdrawiam cię serdecznie, dbaj o siebie i bądz dobrej myśli :)

dorbie lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki ja mam za miesiąc siostry i mam zamiar bawić się normalnie chyba że będę czuła że jestem zmęczona albo będzie mnie bardziej bolał brzuch. Ale przed mam też wizytę więc podpytam lekarza.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki mnie też te ostatnie tygodnie wyczerpują maksymalnie, jak nie chora to bez sił do życia... No ale jeszcze kilka tygodni i mam nadzieję że będzie lepiej :)
    A co do wesela - zależy od samopoczucia pewnie :) za mocno pewnie nie zaszalejesz ale trochę potańczyć pewnie można ;) oby apetyt ci wrócił to sobie chociaż pojesz ;)

• Viki Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zapomniałam na wizycie zapytać. Będę miała wtedy 11 tydzień. Ja mam wizytę dopiero za 3 tygodnie :( Co jest straszne. Bo ja bym co tydzień chciała....

km5stv73cogtpx8e.png

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ