X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • JATA Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Jata a znasz powód swojego poronienia? W sumie 10 tydzień to dość późno...

niestety nie znam, po pierwszym razie lekarze mówią, że to się zdarza i nikt nie chce wnikać dlaczego :(

Lucy, dziękuję :) dbam o siebie i staram się myśleć pozytywnie :)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, u mnie 6. Dzien plamien - dziś bardziej, ale nic - nie ma żywej krwi, biorę douphaston i czekam do środy na wizytę...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Cześć dziewczynki, u mnie 6. Dzien plamien - dziś bardziej, ale nic - nie ma żywej krwi, biorę douphaston i czekam do środy na wizytę...
    przepraszam jeśli nie doczytałam ale wiesz skad te plamienia?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • madzia4 Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    ja mam dzisiaj wyjątkowo dobry dzień wiec nadrabiam w domu póki mam siłę.
    do tych z krwiakami i innymi paskudztwami musicie dużo leżeć to podstawa wiem co przeżywacie bo w 3 ciąży spędziłam tak 4 miesiące dopóki krwiak się nie wchłoną bo było duże zagrożenie ale dałam rade i teraz mam super niunie.

dorbie lubi tę wiadomość

73919fa7f40032f21cbd506c8e054651.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny odczuwacie mnrowienie sutek?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic takiego nie odczuwam

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz przeczytałam, że to normalne:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba dobrze nie ? :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mnie pewnie wiekszosc z Was "zjedzie",ale kurcze, Dziewczyny (nie mowie,ze wszystkie) opanujcie sie troche! Rozumiem,ze jak ktoras ma niepokojace bole albo plamienia, to sie martwi i potrzebuje wsparcia. Albo, ze czasami kazdy moze miec troche gorszy dzien i sie posmucic bez powodu. Ale jak czytam,ze ktoras co rusz panikuje, bo a to ja bola cycki, a to nie bola, zaklul ja jajnik albo sutek, to rece opadaja! Jakis watek paniki sie robi wtedy. Skoro planowalyscie (albo i nie) ciaze, to pewnie czytalyscie o mozliwych objawach w trakcie jej trwania. Wiadomo,ze kazda przechodzi ciaze inaczej, jedna ma objawy, inna ich nie ma. Wiadomo tez,ze objawy bywaja zmienne. I naprawde wydaje mi sie,ze czasami wystarczy wsluchac sie w swoje cialo, a nie pytac kogi boli sutek a kogo poldupek..

Mordeczka, vincaminor, monika_89, lucy1983, anulka557, alexa, Marta8880, converse90, Justi2, dorbie, Arizona_R, Aprilia, Giannaa, Smużka lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie mam już siły na Ciebie :P

Jata witaj, teraz wszystko będzie dobrze, zobaczysz :)

Viki mi gin powiedział, ze bawić się mozna, tylko żeby nie szaleć za bardzo ;)

Vuko a ja ci przyklasnę. Przez poronienie mam stracha jak cholera, ale staram się pisać o czymś innym niż ciągłe zamrtwianie się (choć nie powiem, żeby mi się nie zdarzyło marudzić :P) Jak się czujesz? Już lepiej?

Summerko póki nie ma żywej krwii, skrzepów to dobrze, mam nadzieję, że gin powie Ci w srodę skąd te plamienia

Vuko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym na twoim miejscu leciała od razu na izbę lepiej wcześniej pojechać może coś jeszcze pomogą albo wyjaśnią skąd to krwawienie.

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym pojechała na izbę bo jak roniłam 3 raz to zaczęło się plamieniami brązowymi 3 dni a na 4 dostałam miesiączki ale oczywiście nie sugeruj się tym bo to była wczesna ciąża a beta 200 nie przekroczyła ale tylko mówię, że lepiej sprawdzić wszystko.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, lez jak najwiecej i nie martw sie na zas, bo ja plamilam od samego poczatku ciazy z przerwami. U mnie przyczyna plamien nieznana (jak w wiekszosci przypadkow), ale wcsoraj gin mowul,ze mam mala nadzerecxke i moze to byc z tego. Szkoda,ze nie masz luteiny,bo mi dupek na plamienia nie pomagal na lutka mi pomogla i odkad ja w szpitalu zaczelam zazywac,to mam spokoj do dzis (wciaz biore). No i nie ma zadnych skutkow ubocznych, jesli chodzi o dzidzie.
    U nas dzis tak ladnie zaczal sie dzien,mielismy jechac na ryby,ale szybko naszly chmury i teraz pada :-P ide zaraz odwiedzic rodzicow i pokazac wczorajsze zdj usg ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 14:58

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jeśli to jakaś infekcja wiem że przy luteinie łatwo o infekcje nie wiem jak przy dupku a jeśli to coś innego to pewnie i tak lutke przepiszą

• Vuko Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen, ogolnie w ciazy latwiej o infekcje, bo zmienia sie srodowisko w pochwie. Ja zazywam lutke od 18 maja i na szczescie jest ok, a aplikuje ja palcem,wiec wiadomo,ze to tez zwieksza ryzyko infekcji

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Carmen, ogolnie w ciazy latwiej o infekcje, bo zmienia sie srodowisko w pochwie. Ja zazywam lutke od 18 maja i na szczescie jest ok, a aplikuje ja palcem,wiec wiadomo,ze to tez zwieksza ryzyko infekcji
    ja też aplikuje palcem bo to coś co jest dołączone do opakowania jak próbowałam wsadzić to mi tylko podrażniło wszystko.Ja aplikuje o 29 kwietnia juz i na szczęście oprócz tych niteczek krwi nic nie mam

dorbie lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też aplikuje palcem. Dodatkowo stosuje provag w żelu żeby zapobiec zawczasu

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam sobie lakctacyd dla kobiet w ciąży z zwiększoną ilością kwasu mlekowego:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Zaraz mnie pewnie wiekszosc z Was "zjedzie",ale kurcze, Dziewczyny (nie mowie,ze wszystkie) opanujcie sie troche! Rozumiem,ze jak ktoras ma niepokojace bole albo plamienia, to sie martwi i potrzebuje wsparcia. Albo, ze czasami kazdy moze miec troche gorszy dzien i sie posmucic bez powodu. Ale jak czytam,ze ktoras co rusz panikuje, bo a to ja bola cycki, a to nie bola, zaklul ja jajnik albo sutek, to rece opadaja! Jakis watek paniki sie robi wtedy. Skoro planowalyscie (albo i nie) ciaze, to pewnie czytalyscie o mozliwych objawach w trakcie jej trwania. Wiadomo,ze kazda przechodzi ciaze inaczej, jedna ma objawy, inna ich nie ma. Wiadomo tez,ze objawy bywaja zmienne. I naprawde wydaje mi sie,ze czasami wystarczy wsluchac sie w swoje cialo, a nie pytac kogi boli sutek a kogo poldupek..
    Dokładnie. <3

dorbie lubi tę wiadomość

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ