X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Krakowa, uwielbiam to miasto :)
    Mogłabym się wyprowadzić tylko do Wrocławia albo Gdańska :)

P.S. Aleee mi brzuszek wywaliło już!

dorbie, Carmen1724, Smużka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktina wrote:
    Witam Dziewczyny :) Kiedyś się z Wami przywitałam ale nie mam czasu na pisanie za bardzo, a wy idziecie jka burza - prawie jak na czacie :) Będę miała niezłą lekturkę w wolnej chwili :)
    Weszłam tylko napisac, ze 28 byłam na wizycie i mój maluszek miał tego dnia 22,37mm długości :) Serduszko biło jak szalone - 169 uderzeń na minute :) Według położniczych porzekadeł - to dziewczynka :) Podoba mi się odstatnio imię Adrianna - Ada - Adusia :) Widzę że oglądałycie też wózki, mi się spodobał x-lander x-cite i x-pulse.. z wyglądu bardziej podoba mi się x cite, ale ma kubełkowe siedzenie w spacerówce i nie wiem czy to wygodne, musze jeszcze oba obejrzec i się zastanowić :) Na szczęście mamy jeszcze dużo czasu :)

Pozdrawiam :)
    Witaj :-)
    A dlaczego dziewczynka? Bo serce tak szybko bije? U mnie ostatnio bilo 170'
    Czytalam też, że gdy beta wysoka na początku ciąży to częściej dziewczynka a u mnie byla 792 w 15dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Cześć dziewczynki, u mnie 6. Dzien plamien - dziś bardziej, ale nic - nie ma żywej krwi, biorę douphaston i czekam do środy na wizytę...
    Trzymaj się, ja po krwawieniu 2 dni temu i czekam na piątkową wizytę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbi pisałam wcześniej o tym jak serduszko bije w tempie około 140 i niżej to raczej będzie chlopak a jak szybciej dziewczynka nam się sprawdziło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 19:21

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ja jestem z Krakowa, uwielbiam to miasto :)
    Mogłabym się wyprowadzić tylko do Wrocławia albo Gdańska :)

P.S. Aleee mi brzuszek wywaliło już!
    To jelita :-)
    Macica rośnie i jelita sa wypychane do przodu. Poza tym spada napięcie mięśni brzucha od progesteronu, stąd mięśnie nie trzymają płaskiego brzuszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Dorbi pisałam wcześniej o tym jak serduszko bije w tempie około 140 i niżej to raczej będzie chlopak a jak szybciej dziewczynka nam się sprawdziło
    Wow, super! Bo u nas zapotrzebowanie na dziewczynkę, bo mam dwóch chlopcow. Poza tym płody żeńskie są mocniejsze, to dla mnie nadzieja, że krwiak nie przeszkodzi w rozwoju :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajadam sie zapiekankami wlasnej roboty :) mmmm

Mam do was pytanie.Bedziecie karmic piersia ? Pewnie wywolam tym dyskusje ale jestem zdecydowana ze piersia karmic nie bede.
    Czy ktoras z was moze tez nie chce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 19:30

Harusiowa, Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Zajadam sie zapiekankami wlasnej roboty :) mmmm

Mam do was pytanie.Bedziecie karmic piersia ? Pewnie wywolam tym dyskusje ale jestem zdecydowana ze piersia karmic nie bede.
    dlaczego nie chcesz karmić piersią?

ja z kolei jestem zdecydowana, że (jak tylko będę miała pokarm itd.) karmić piersią będę do 6 m-ca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Arizona uwielbiam Cię! :D Heheh pozytywna duszyczko! :)
    Wchodzę tu po całym dniu i patrzę a Ty avatar zmieniłaś...już miałam krzyczeć, że będę miała trudności z rozpoznaniem tak od razu ale jak się przyjrzałam zdjęciu to momentalnie zostało Ci wybaczone:P

Agi...krwiaki się na szczęście wchłaniają czego Ci życzymy ale oszczędzaj się i niech tatuś teraz króluje w domu, Twoje maleństwo zamiast w wieku 3-4 lat zwyczajnie wcześniej zostanie zmuszone do fascynacji tatusiem

Ja po zakupach i padam, już zrobiłam listę rzeczy które mój powinien dzisiaj zrobić (według mnie oczywiście)ale wspaniałomyślnie zezwoliłam na 30minutową drzemkę:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wlasnego wyboru.Nie chce. Nie wyobrazam sobie tego. Wiem ze moze dziwna jestem. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze w czasie tej ciazy moje myslenie sie zmieni ale na dzien dzisiejszy nie. Wiem ze pokarm matki najlepszy, niezastapiony itd ale mm tez sa juz naprawde dobrej jakosci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ja z wlasnego wyboru.Nie chce. Nie wyobrazam sobie tego. Wiem ze moze dziwna jestem. :(
    ale przeraża Cię ból? czy po prostu nie widzisz siebie w roli mamy karmiącej?
    może po porodzie Ci się odmieni, nigdy nie wiadomo:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    A jest tu ktoras bez mdlosci i zadnych innych objawow? Mnie nawet cycki nie bola. Nic :D Ale nie narzekam
    mi nie wiele doskwiera...może jeszcze za wcześnie:P
    Sutki są wrażliwe, nie pośpię na brzuchu:)
    no i mnie te gazy w nocy męczą ale w sumie to gdyby nie fakt, że staraliśmy się i wiedziałam co się święci to pewnie bym nawet nie wiedziałam, że w ciązy jestem

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    A ja ci życzę, żeby ci się odmieniło, bo to cudowne uczucie karmic swoje dziecko. Poza tym zdrowe, a to wiadome. Ale nic na siłę, musisz czuć, że chcesz. Ja też dla tego uczucia chcę miec trzecie dziecko :-)

Beatrice, Carmen1724, Smużka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ile problemow sie z tym wiaze. Zapalenia, bole, zastoje, nawaly...
    Nie widze sie w tym po prostu. Moze tez dla wygody.uwazanie na to co wolno co nie wolno jesc. Karmienie na zawolanie na pewno mega ogranicza a ja jestem dosc aktywna osoba. Czesto gdzies wychodze. po porodzie mam zamiar jak najszybciej zaczac treningi .

Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketka czyli zostało wybaczone mężczyźnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi brzuszka jeszcze wcale nie widac. :P
    Czesto nie czuje ze w ogole jestem w ciazy.
    Moj chlopak mi o tym przypomina bo zwraca sie do mnie w liczbie mnogiej :D
    "Zrobilem wam sniadanie", "Jak sie czujecie" , itp

Liskova, Palvin, Blair, Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi trochę wywaliło brzuszek, to pewnie macica, która rośnie mi bardzo szybko:)
    dzisiaj w IKEA ustawiłam się w kasie pierwszeństwa :D ale była tylko jedna pani przede mną z dzieckiem, więc nie musiałam się prosić o swoje miejsce, ale gdyby podeszła inna babka w ciąży i wcisnęła się przede mnie, to bym zwróciła uwagę, że ja też w ciąży :D
    co do objawów, to u mnie tylko piersi i czasem niesmak w ustach:)

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch juz widać i coraz trudniej ukryć zwłaszcza że nie mam nic luznego w szafie , jeszcze nikomu nie mówiliśmy o ciazy i na razie nie chcemy, w przyszłym tygodniu mam druga wizytę,wtedy się ujawnimy :), zmieniam lekarza na prywatnego , chcę rodzić w innym szpitalu niż poprzednio a mój dotychczasowy lekarz tam nie pracuje a chcę miec lekarza z tego szpitala który wybrałam, jakos bardziej się stresuję przed ta wizyta, bardziej niż przed pierwszą :(.Jestem bardzo ciekawa (wiem że jeszcze daleko do tego) co ze mną zrobią bo pierwsza ciąża była zakończona cc ze względu na zanik tętna dziecka, nie ukrywam że bardzo mi zależy na drugim cc

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może upatszone jakieś spodnie ciążowe np na allegro, w moje się nie dopinam i chodzę z rozpiętym guzikiem, po wizycie chcę zainwestowć w ciążówki

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ