Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaktina wrote:Witam Dziewczyny
Kiedyś się z Wami przywitałam ale nie mam czasu na pisanie za bardzo, a wy idziecie jka burza - prawie jak na czacie
Będę miała niezłą lekturkę w wolnej chwili
Weszłam tylko napisac, ze 28 byłam na wizycie i mój maluszek miał tego dnia 22,37mm długościSerduszko biło jak szalone - 169 uderzeń na minute
Według położniczych porzekadeł - to dziewczynka
Podoba mi się odstatnio imię Adrianna - Ada - Adusia
Widzę że oglądałycie też wózki, mi się spodobał x-lander x-cite i x-pulse.. z wyglądu bardziej podoba mi się x cite, ale ma kubełkowe siedzenie w spacerówce i nie wiem czy to wygodne, musze jeszcze oba obejrzec i się zastanowić
Na szczęście mamy jeszcze dużo czasu
Pozdrawiam
A dlaczego dziewczynka? Bo serce tak szybko bije? U mnie ostatnio bilo 170'
Czytalam też, że gdy beta wysoka na początku ciąży to częściej dziewczynka a u mnie byla 792 w 15dc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLiskova wrote:Ja jestem z Krakowa, uwielbiam to miasto
Mogłabym się wyprowadzić tylko do Wrocławia albo Gdańska
P.S. Aleee mi brzuszek wywaliło już!
Macica rośnie i jelita sa wypychane do przodu. Poza tym spada napięcie mięśni brzucha od progesteronu, stąd mięśnie nie trzymają płaskiego brzuszka -
nick nieaktualnyCarmen1724 wrote:Dorbi pisałam wcześniej o tym jak serduszko bije w tempie około 140 i niżej to raczej będzie chlopak a jak szybciej dziewczynka nam się sprawdziło
-
nick nieaktualnyZajadam sie zapiekankami wlasnej roboty
mmmm
Mam do was pytanie.Bedziecie karmic piersia ? Pewnie wywolam tym dyskusje ale jestem zdecydowana ze piersia karmic nie bede.
Czy ktoras z was moze tez nie chce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 19:30
Harusiowa, Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeatrice wrote:Zajadam sie zapiekankami wlasnej roboty
mmmm
Mam do was pytanie.Bedziecie karmic piersia ? Pewnie wywolam tym dyskusje ale jestem zdecydowana ze piersia karmic nie bede.
ja z kolei jestem zdecydowana, że (jak tylko będę miała pokarm itd.) karmić piersią będę do 6 m-ca -
nick nieaktualnyGumisia wrote:Arizona uwielbiam Cię!
Heheh pozytywna duszyczko!
Agi...krwiaki się na szczęście wchłaniają czego Ci życzymy ale oszczędzaj się i niech tatuś teraz króluje w domu, Twoje maleństwo zamiast w wieku 3-4 lat zwyczajnie wcześniej zostanie zmuszone do fascynacji tatusiem
Ja po zakupach i padam, już zrobiłam listę rzeczy które mój powinien dzisiaj zrobić (według mnie oczywiście)ale wspaniałomyślnie zezwoliłam na 30minutową drzemkę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBeatrice wrote:A jest tu ktoras bez mdlosci i zadnych innych objawow? Mnie nawet cycki nie bola. Nic
Ale nie narzekam
Sutki są wrażliwe, nie pośpię na brzuchu:)
no i mnie te gazy w nocy męczą ale w sumie to gdyby nie fakt, że staraliśmy się i wiedziałam co się święci to pewnie bym nawet nie wiedziałam, że w ciązy jestem -
nick nieaktualnyBeatrice wrote:Ja z wlasnego wyboru.Nie chce. Nie wyobrazam sobie tego. Wiem ze moze dziwna jestem.
Beatrice, Carmen1724, Smużka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiem ile problemow sie z tym wiaze. Zapalenia, bole, zastoje, nawaly...
Nie widze sie w tym po prostu. Moze tez dla wygody.uwazanie na to co wolno co nie wolno jesc. Karmienie na zawolanie na pewno mega ogranicza a ja jestem dosc aktywna osoba. Czesto gdzies wychodze. po porodzie mam zamiar jak najszybciej zaczac treningi .Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA mi brzuszka jeszcze wcale nie widac.
Czesto nie czuje ze w ogole jestem w ciazy.
Moj chlopak mi o tym przypomina bo zwraca sie do mnie w liczbie mnogiej
"Zrobilem wam sniadanie", "Jak sie czujecie" , itpLiskova, Palvin, Blair, Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymi trochę wywaliło brzuszek, to pewnie macica, która rośnie mi bardzo szybko:)
dzisiaj w IKEA ustawiłam się w kasie pierwszeństwaale była tylko jedna pani przede mną z dzieckiem, więc nie musiałam się prosić o swoje miejsce, ale gdyby podeszła inna babka w ciąży i wcisnęła się przede mnie, to bym zwróciła uwagę, że ja też w ciąży
co do objawów, to u mnie tylko piersi i czasem niesmak w ustach:) -
U mnie brzuch juz widać i coraz trudniej ukryć zwłaszcza że nie mam nic luznego w szafie , jeszcze nikomu nie mówiliśmy o ciazy i na razie nie chcemy, w przyszłym tygodniu mam druga wizytę,wtedy się ujawnimy
, zmieniam lekarza na prywatnego , chcę rodzić w innym szpitalu niż poprzednio a mój dotychczasowy lekarz tam nie pracuje a chcę miec lekarza z tego szpitala który wybrałam, jakos bardziej się stresuję przed ta wizyta, bardziej niż przed pierwszą
.Jestem bardzo ciekawa (wiem że jeszcze daleko do tego) co ze mną zrobią bo pierwsza ciąża była zakończona cc ze względu na zanik tętna dziecka, nie ukrywam że bardzo mi zależy na drugim cc