X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zamiast odsypiac cały tydzień to wstałam o 7.30. Chore to jest :P wiedziałam że tak będziE. ;) ale zaraz się kładę z powrotem bo dziś jedziemy na duuuze zakupy i trzeba nabrać sił :P

A czy Was budzi pełen pęcherz? Chyba to się też przyczyniło Do tego mojego wstania :/
    Ale zmuszam się jeszcze na 2 h snu :P

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexa wrote:
    A czy Was budzi pełen pęcherz? Chyba to się też przyczyniło Do tego mojego wstania :/
    Ale zmuszam się jeszcze na 2 h snu :P

Bardzo często, dziś o dziwo w nocy nie wstałam do toalety ;-) i wiesz co jest najgorsze, do samego porodu nie będzie nic lepiej z tym pęcherzem.

Gumisia Nie ma się czego bać ;-) Pamiętam, że po porodzie chociaż byłam tak słaba i śpiąca to nie chciałam spać chciałam patrzeć na swoje dziecko ;-)

Felicity Uśmiechnij się kobieto ;-) wszytko będzie dobrze...a objawy, no kochana od 10tc zaczynają ustępować a do 12tc zanikają już całkiem ;-) I to jest dobry objaw ;-)

a.png
    a.png
  • aktina Debiutantka

Wysłany: 30 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny :) Kiedyś się z Wami przywitałam ale nie mam czasu na pisanie za bardzo, a wy idziecie jka burza - prawie jak na czacie :) Będę miała niezłą lekturkę w wolnej chwili :)
    Weszłam tylko napisac, ze 28 byłam na wizycie i mój maluszek miał tego dnia 22,37mm długości :) Serduszko biło jak szalone - 169 uderzeń na minute :) Według położniczych porzekadeł - to dziewczynka :) Podoba mi się odstatnio imię Adrianna - Ada - Adusia :) Widzę że oglądałycie też wózki, mi się spodobał x-lander x-cite i x-pulse.. z wyglądu bardziej podoba mi się x cite, ale ma kubełkowe siedzenie w spacerówce i nie wiem czy to wygodne, musze jeszcze oba obejrzec i się zastanowić :) Na szczęście mamy jeszcze dużo czasu :)

Pozdrawiam :)

lucy1983, dorbie lubią tę wiadomość

dhi443r8fswetufm.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z rana. u mnie zaczął się przełomowy 7tc.

Małż zrobił mi rano kawę i matko, jaka ona niedobra :P

Summerka nie martw się na zapas, bierz dupka i ciesz się z drugiego dzieciątka :)

Felicyty wiem jak Ci ciężko, tulę mocno i wierzę, że będzie dobrze. Musisz myśleć pozytywnie

• naali13 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś jestem obsługiwana przez męża! :D Tak lubię weekendy :)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s ja do mojej fasolki też mówię Haneczko, gorzej jak zmieni mi się w Antosia :P[/QUOTE]
    mam ten sam problem:P

monika_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się witam na chwilę, wybaczcie nawet nie czytałam co pisałyście.. u mnie co raz gorzej, w sensie samopoczucia, wczoraj brzuch dokuczał, mdli mnie co raz bardziej, na okrągło, czy zjem czy nie, nie mam na nic sił ehh nawet mi się na kompa wchodzić nie chce, ide dalej leżeć.. miłego dnia i obyście się lepiej czuły jak ja :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 7t:) a to oznacza, że z każdym dniem będzie lżej psychicznie:)
    mnie drugą noc z rzędu męczą gazy/ wzdęcia do tego stopnia, że ból promieniuje na nogi i zwyczajnie z bólu płacze...trwa to 5-10 minut i jak ręką odjął...chyba zacznę brać espumisan na noc ale muszę poczytać ulotkę
    Ketka i jak tam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam się z rana :) Wyprawiłam męża do pracy a sama jeszcze poszłam spać na 2 h...

Felicity - kochana wiem że to niełatwe, ale z tymi objawami jest tak jak pisze Gianna, one mogą już zanikać. Mi we wtorek też już niby przeszły a wczoraj wszystko wróciło :( gorzej że się ogólnie źle czujesz :( ale może to na tle psychicznym. Nasze ciało odczuwa nasz stres i troski. A masz konkretnie jakieś dolegliwości oprócz bólu krzyża? Jak nie przejdzie zawsze możesz jechać do szpitala...

Ketka - powodzenia :) dzisiaj odbierasz męża co nie???

U mnie piękna pogoda, szkoda tylko że mężul w pracy do 21 :( no nic, na zakupy i spacerek muszę wybrać się sama. Chodzi za mną sernik na zimno z truskawkami...

• Vuko Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona,espumisab mozesz snialo brac i pij herbatke z kopru wloskiego, bardzo pomaga.
    Felicity nie lam sie. Ja wczoraj mialam depreche po wizycie u gin,choc wszystko jest oki-ot hormony. I po wizycie,az do wieczora bolaly mni okolice kosci ogonowej, czyli cale poslady u gory, ale po nocy przeszlo :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też w nocy męczy pęcherz. Wstaję po 3 razy! :( I rano źle śpię. W ogóle ciągle śnią mi się bardzo realne różne sny ale głównie związane z ciążą...

• Justi2 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gardło przestało mi już tak mocno doskwierać więc można zostać na działeczce teraz tylko pogodę szlak trafił ale to nic najważniejsze że mam internet;) a jutro niedziela a po niej znowu pracowity poniedziałek z moimi żłobkowiakami żeby tylko żadnej wirusówki nie mieli bo fasolka na pewno nie będzie zadowolona:)
    f2w3dqk3dgn6lz7o.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 09:44

Justi2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mogę się doczekać popołudnia....wraca ten mój wariat:)
    znów pełno będzie plam po kawie na biurku:P

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    hej dziewczyny, mnie dopadła jakaś deprecha... :( :(
    z niecierpliwością czekam na poniedziałek godz.18 na wizytę u gina, oby fasolka troche podgoniła..

poza tym wczoraj miałam lepszy apetyt i wszelkie objawy ciążowe znikły, dziś natomiast utrzymuje sie ból krzyża, troche leżałam ale to nic nie dało :/
    źle sie czuje, ale to nie mdłości, nie wiem co sie dzieje
    mnie o dziwno piersi przestały boleć a przecież biorę tyle progesteronu:(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odpierdziela mi...z radości:P
    serio nie jest dobrze:P

Monika34, ketka91 lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zemdliło mnie z rana więc nadzieje dalej mam:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a piersi raz was bola a raz przestaja?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Viki Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, raz bolą, raz nie.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak raz bolą raz nie. Odkąd wstałam bolą mnie cały czas piersi

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    a piersi raz was bola a raz przestaja?
    tez tak mam :)

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ