SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach!
    Felicity stradznie duze to opoznienie

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do meczenia się, to ja tez pomalutku zaczynam odczuwać szybciej zmęczenie. W tym programie "o matko! Mamo, to ja" lekarz sie wypowiadał, ze drugi trymestr dla ciężarnej można porównać wysiłkiem do truchtu. Ja co prawda jeszcze nie jestem w drugim trymestrze, ale moja wada serca na co dzień powoduje szybszy puls, a teraz dzięki większemu przepływowi krwi naturalnie jest on jeszcze wyższy, wiec po prostu szybciej sie męczę. Dobrze, ze są tabletki, bo chyba bym wykitowała:P
    A co do sikania, to tak - ja sikam bardzo często:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 10:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Powodzenia na wizytach!
    Felicity stradznie duze to opoznienie
    może nie będzie aż tyle, zadzwonie tam koło 17.30 i się okaże :) moj gin robi tez prenatalne badania więc czasem sie przedłuża

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Ja mam dziś wizyte u gina na 18 (plus 1-2h opóźnienia).
    Nie moge sie doczekać... :)
    Trzymam kciuki. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Troche jestem do tylu z postami....Gumisia widzę zdjęcie USG u Ciebie? było już serduszko?
    To zdjęcie z 5t4d jeszcze nie było serduszka. Idę za tydzień i mam nadzieję że zobaczę.

• stokrotka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wodnisty śluz i zanik nudności po wczorajszym tragicznym poranku z biegunka

307a45c6967abf523d6b51fdd3c10141.png

36a0d6afdf4cec7408fa225fceed1a4a.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A napiszecie co z tym sikaniem waszym ? Bo moj maz dzis jedzie po l4do lekarza wiec moglby jak cos zapytac ale nie wiem czy nie wymyslam

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wygladaja badania prenatalne? Myslalam,ze glownie chodzi o pobranie krwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 11:12

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    A napiszecie co z tym sikaniem waszym ? Bo moj maz dzis jedzie po l4do lekarza wiec moglby jak cos zapytac ale nie wiem czy nie wymyslam

A w pierwszej ciąży nie sikałaś częściej ? Do oddawanie moczu nie sprawia Ci bólu ani nie piecze to wszytko jest ok...wszędzie się trąbi, że kobieta w ciąży już od samego początku częściej sika i to zostaje aż do porodu.

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, to jak idzie do lekarza, to niech zapyta. My nie jestesmy lekarzami przeciez i juz miliard razy bylo mowione,ze objawy sa wzgledne. A na wszelki wypadek mozesz lykac femisept uro

Monika34 lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Jak wygladaja badania prenatalne? Nyslalam,ze glownie chodzi o pobrabie krwi

Prenatelne badanie to też USG czyli sprawdzają czy u dziecka widoczna jest kość nosowa i ile ma przezierność karku. Wiem, że własnie są też z krwi i chyba to jest zwykłe pobranie krwi ale ja tego nie robiłam w pierwszej ciąży.

a.png
    a.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Ja w pierwszej ciazy miałam permanentne zapalenie pęcherza;( mi gin na IP dał Monural, ale jak to ja, bałam sie i nie wzięłam. Piłam dużo wody, jadłam żurawinę i przeszło;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    A w pierwszej ciąży nie sikałaś częściej ? Do oddawanie moczu nie sprawia Ci bólu ani nie piecze to wszytko jest ok...wszędzie się trąbi, że kobieta w ciąży już od samego początku częściej sika i to zostaje aż do porodu.
    ja już nie pamiętam właśnie tego jak ja sikałam ale wczoraj ból jak na miesiączkę bół boków jakby macica urosła i teraz ciągle sikam

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Cześć dziewczyny.

Ja w pierwszej ciazy miałam permanentne zapalenie pęcherza;( mi gin na IP dał Monural, ale jak to ja, bałam sie i nie wzięłam. Piłam dużo wody, jadłam żurawinę i przeszło;)
    nie wiem czy ominęłam ale jak plamienia?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie przejmuj się, to normalne, a jak Cie to tak bardzo niepokoi, to niech mąż Ci weźmie dzis skierowanie na badanie moczu i oddaj jutro mocz do badania - to chyba Cie najbardziej uspokoi.

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Monika, nie przejmuj się, to normalne, a jak Cie to tak bardzo niepokoi, to niech mąż Ci weźmie dzis skierowanie na badanie moczu i oddaj jutro mocz do badania - to chyba Cie najbardziej uspokoi.
    tez właśnie o tym pomyślałam ale z godziny na godzinę wydaje mi ie ze to nacisk na macice

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • JATA Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś od rana jakiś napad paniki. Mdłości się uspokoiły, piersi już tak nie bolą, tylko spodnie się nie dopinają. I tak siedzę i myślę, że mogłabym chodzić do lekarza codziennie żeby sprawdzać czy oby na pewno coś tam faktycznie JEST.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Ja mam dziś od rana jakiś napad paniki. Mdłości się uspokoiły, piersi już tak nie bolą, tylko spodnie się nie dopinają. I tak siedzę i myślę, że mogłabym chodzić do lekarza codziennie żeby sprawdzać czy oby na pewno coś tam faktycznie JEST.
    Na tym etapie ciąży ustąpienie objawów to podobno norma :) mi tez pomalutku zanikają i bardzo dobrze się czuję:)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:

Ja już też mdłości nie miałam od kilku dni i czuje się z tym rewelacyjnie ;-) w sumie już wrócić nie powinny. To już ten etap ;-)

eneska lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam straszne mdłości. Próbuje zjeść rosół ale nie wchodzi mi. Już wolałabym zwymiotować i mieć spokój niż ma mnie tak mdlić.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ