X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach!
    Felicity stradznie duze to opoznienie

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do meczenia się, to ja tez pomalutku zaczynam odczuwać szybciej zmęczenie. W tym programie "o matko! Mamo, to ja" lekarz sie wypowiadał, ze drugi trymestr dla ciężarnej można porównać wysiłkiem do truchtu. Ja co prawda jeszcze nie jestem w drugim trymestrze, ale moja wada serca na co dzień powoduje szybszy puls, a teraz dzięki większemu przepływowi krwi naturalnie jest on jeszcze wyższy, wiec po prostu szybciej sie męczę. Dobrze, ze są tabletki, bo chyba bym wykitowała:P
    A co do sikania, to tak - ja sikam bardzo często:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 10:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Powodzenia na wizytach!
    Felicity stradznie duze to opoznienie
    może nie będzie aż tyle, zadzwonie tam koło 17.30 i się okaże :) moj gin robi tez prenatalne badania więc czasem sie przedłuża

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Ja mam dziś wizyte u gina na 18 (plus 1-2h opóźnienia).
    Nie moge sie doczekać... :)
    Trzymam kciuki. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Troche jestem do tylu z postami....Gumisia widzę zdjęcie USG u Ciebie? było już serduszko?
    To zdjęcie z 5t4d jeszcze nie było serduszka. Idę za tydzień i mam nadzieję że zobaczę.

• stokrotka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wodnisty śluz i zanik nudności po wczorajszym tragicznym poranku z biegunka

307a45c6967abf523d6b51fdd3c10141.png

36a0d6afdf4cec7408fa225fceed1a4a.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A napiszecie co z tym sikaniem waszym ? Bo moj maz dzis jedzie po l4do lekarza wiec moglby jak cos zapytac ale nie wiem czy nie wymyslam

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wygladaja badania prenatalne? Myslalam,ze glownie chodzi o pobranie krwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 11:12

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    A napiszecie co z tym sikaniem waszym ? Bo moj maz dzis jedzie po l4do lekarza wiec moglby jak cos zapytac ale nie wiem czy nie wymyslam

A w pierwszej ciąży nie sikałaś częściej ? Do oddawanie moczu nie sprawia Ci bólu ani nie piecze to wszytko jest ok...wszędzie się trąbi, że kobieta w ciąży już od samego początku częściej sika i to zostaje aż do porodu.

a.png
    a.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, to jak idzie do lekarza, to niech zapyta. My nie jestesmy lekarzami przeciez i juz miliard razy bylo mowione,ze objawy sa wzgledne. A na wszelki wypadek mozesz lykac femisept uro

Monika34 lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Jak wygladaja badania prenatalne? Nyslalam,ze glownie chodzi o pobrabie krwi

Prenatelne badanie to też USG czyli sprawdzają czy u dziecka widoczna jest kość nosowa i ile ma przezierność karku. Wiem, że własnie są też z krwi i chyba to jest zwykłe pobranie krwi ale ja tego nie robiłam w pierwszej ciąży.

a.png
    a.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Ja w pierwszej ciazy miałam permanentne zapalenie pęcherza;( mi gin na IP dał Monural, ale jak to ja, bałam sie i nie wzięłam. Piłam dużo wody, jadłam żurawinę i przeszło;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    A w pierwszej ciąży nie sikałaś częściej ? Do oddawanie moczu nie sprawia Ci bólu ani nie piecze to wszytko jest ok...wszędzie się trąbi, że kobieta w ciąży już od samego początku częściej sika i to zostaje aż do porodu.
    ja już nie pamiętam właśnie tego jak ja sikałam ale wczoraj ból jak na miesiączkę bół boków jakby macica urosła i teraz ciągle sikam

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Cześć dziewczyny.

Ja w pierwszej ciazy miałam permanentne zapalenie pęcherza;( mi gin na IP dał Monural, ale jak to ja, bałam sie i nie wzięłam. Piłam dużo wody, jadłam żurawinę i przeszło;)
    nie wiem czy ominęłam ale jak plamienia?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie przejmuj się, to normalne, a jak Cie to tak bardzo niepokoi, to niech mąż Ci weźmie dzis skierowanie na badanie moczu i oddaj jutro mocz do badania - to chyba Cie najbardziej uspokoi.

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Monika, nie przejmuj się, to normalne, a jak Cie to tak bardzo niepokoi, to niech mąż Ci weźmie dzis skierowanie na badanie moczu i oddaj jutro mocz do badania - to chyba Cie najbardziej uspokoi.
    tez właśnie o tym pomyślałam ale z godziny na godzinę wydaje mi ie ze to nacisk na macice

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • JATA Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś od rana jakiś napad paniki. Mdłości się uspokoiły, piersi już tak nie bolą, tylko spodnie się nie dopinają. I tak siedzę i myślę, że mogłabym chodzić do lekarza codziennie żeby sprawdzać czy oby na pewno coś tam faktycznie JEST.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Ja mam dziś od rana jakiś napad paniki. Mdłości się uspokoiły, piersi już tak nie bolą, tylko spodnie się nie dopinają. I tak siedzę i myślę, że mogłabym chodzić do lekarza codziennie żeby sprawdzać czy oby na pewno coś tam faktycznie JEST.
    Na tym etapie ciąży ustąpienie objawów to podobno norma :) mi tez pomalutku zanikają i bardzo dobrze się czuję:)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:

Ja już też mdłości nie miałam od kilku dni i czuje się z tym rewelacyjnie ;-) w sumie już wrócić nie powinny. To już ten etap ;-)

eneska lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam straszne mdłości. Próbuje zjeść rosół ale nie wchodzi mi. Już wolałabym zwymiotować i mieć spokój niż ma mnie tak mdlić.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ